logo
10 MAYIS 2026

Fener moral arayacak

01.09.2002 00:00:00
Fenerbahçe, Feyenoord'tan aldığı ağır yarayı ligde sarmak istiyor. Sarı lacivertli ekip Denizlispor'u yenerek 3 puan almak ve taraftarının bir nebze de olsa yüzünü güldürmek amacında. Öte yandan Feyenoord maçı sonrası eleştiri oklarını üzerllerine çeken, Abdullah ve Ogün'ün Denizli maçında kızağa çekilmesi bekleniyor. Sakat olan Revivo da büyük ölçüde oynayamayacak.

Kadroda revizyon

Teknik direktör Lorant'ın kadroda revizyona giderek bir süredir forma vermediği Johnson, Yusuf, Rapaiç ve Ümit Özat'a ilk 11'de görev vermesi bekleniyor. Alman hocanın forvette ise Serhat ile birlikte yine Washington'u oynatacağı öğrenildi.

Kaybederse işi biter

Öte yandan bugün toplanacak olan yönetim kurulunun Lorant ile devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yapacağı öğrenildi. Ancak Denizli maçında puan kaybedilmesi halinde Alman hocanın görevine kesinlikle son vereceği kulüpten sızan haberler arasında.

Lorant: Yaraları sardık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, Feyenoord maçından sonra yaralarını çabuk sardıklarını, hem beden, hem de kafa olarak Denizlispor maçına hazır olduklarını söyleyerek, "Feyenoord maçı artık geride aldı. Denizlispor maçında galip gelmek istiyoruz" dedi.

Taraftar haklı

Lorant, Feyenoord maçında ve sonrasında taraftarların gösterdikleri tepkilerle ilgili ise, "Taraftarlarımız için üzgünüm. Ne kadar kızsalar, küfür etseler haklılar. Ama bundan sonra onlara düş kırıklığı yaşatmayacağız. Onlara kızgın ve kırgın değilim." dedi.

Washington formsuz

Brezilyalı futbolcu Washington'a gösterilen tepkilere de değinen Lorant, bu futbolcunun tek maçla değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Kötü bir oyuncu değil. İlerki haftalarda daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Gol sorunu yaşıyoruz

Lorant, en büyük sıkıntılarını ise gol yollarında yaşadıklarını söyledi. Hazırlık maçlarında böyle bir sorun yaşamadıklarını hatırlatan Lorant, şöyle konuştu: "Ancak ligde görüldü ki, gol yollarında istediklerimizi yapamıyoruz. Bu hafta boyunca gol sıkıntımızı gidermek için çok çalıştık."

Fener 13-3 üstün

Fenerbahçe ile Denizlispor, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 23. kez karşı karşıya gelecek. 2 takım arasında yapılan 22 lig maçında sarı-lacivertliler 13, yeşil siyahlılar ise 3 galibiyet elde etti. 6 maç da berabere sonuçlandı.

Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:43:00
Haber Merkezi
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti.

7. dakikada Serginho'nun pasında rakip ceza sahası önünde topla buluşan Tiago Çukur gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

41. dakikada hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında çalımlarla ceza sahasına giren Serginho'nun şutunda top savunmaya da çarparak az farkla kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

69. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Daniel Verde'nin ceza sahası sağ çaprazından ortasına iyi yükselen Anıl Yiğit Çınar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

87. dakikada Smolcic uzaktan ortasında savunmadan dönen top, ceza sahası içindeki Tayfur Bingöl'ün önünde kaldı. Meşin yuvarlak, bu oyuncunun şutunda üstten dışarı gitti.

Karşılaşma, Fatih Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Selçuk İnan: "Seneye bundan daha iyisini yapmamız gerekiyor"

Kocaelispor'un teknik direktörü Selçuk İnan, "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Turka Araç Muayene Kocaeli Stadyumu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnan, kısır geçen zor bir maç olduğunu söyledi.

İki takımın da sahada kalite olarak eksik olduğunu belirten İnan, rakibin ilk golü atarak avantaj elde ettiğini ve maçın da bu sonuçla bittiğini kaydetti.

İnan, golden sonra ofansif oynamaya çalıştıklarını, değişiklikler yaptıklarını dile getirerek "1-2 pozisyonumuz var. Onları da değerlendiremedik. Maçı kazanarak bitirmek istiyorduk. evimizdeki son maçımızı. Nasip olmadı." diye konuştu.

Kocaelispor'un çok büyük bir kulüp, büyük bir camia olduğunu ama finansal açıdan sıkıntı çektiklerini aktaran İnan, "Bunu bilmekte fayda var. Oyuncularımız tabii ki bunu çok yansıtmamaya çalışıyor ama en nihayetinde onlar profesyonel. Onları idare etmek biraz yorucu olabiliyor. İnşallah önümüzdeki sezon bu tür finansal sorunları yaşamayız." ifadelerini kullandı.

İnan, bu sezon ligde kalmanın büyük başarı olduğunu vurgulayarak "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Bu sezon yaptıklarının kolay iş olmadığını vurgulayan İnan, "Hayatım boyunca mütevazi oldum. Öyle de davranmaya çalıştım. Hep daha fazlasını insanlar benden istesin istedim. Hep açık oldum bütün eleştirilere her şeye ama bu sene iyi iş çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

Aleksandar Stanojevic: "Seneye tekrar güçlü bir şekilde döneceğiz"

Aleksandar Stanojevic de maçta sonuna kadar mücadele ettiklerini, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Seneye güçlü bir takım kuracaklarını aktaran Stanojevic, "Kendi sahamızda oynayacağız ve hatta kendi sahamızda Süper Lig'de ve Avrupa'da da oynayacağız. Ben kulübüme ve oyuncularıma güveniyorum." diye konuştu.

Stanojevic, seneye güçlü şekilde döneceklerini dile getirerek "Güçlü bir takım kuracağız ve oyuncularımızla beraber yeni stadyumumuzda oynayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

10.05.2026 01:37:00
Anadolu Ajansı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

12. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Trabzonspor savunmasının çıkarken yaptığı paslaşmada kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, ceza sahası içinde topu ayağından açtı. Araya giren Güney Koreli futbolcu Oh, genç file bekçisinin müdahalesiyle yerde kalırken hakem Oğuzhan Çakır, beyaz noktayı gösterdi.

14. dakikada penaltıyı kullanan kaptan Orkun Kökçü, meşin yuvarlağı sol alt köşeden filelere gönderdi: 1-0.

[31]

Trabzonspor, 15. dakikada beraberliği yakaladı. Orta sahanın solunda Nwakaeme'nin pasıyla topla buluşan Umut Nayir, rakip kaleye doğru ilerledikten sonra Zubkov'u gördü. Ukraynalı futbolcu, ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu: 1-1.

İlk yarı, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

[41]

54. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Soldan paslaşılarak kullanılan kornerde Orkun Kökçü'nün direkt kaleye gönderdiği topta kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, gole izin vermedi.

56. dakikada sol kanattan gelişen atakta Rıdvan Yılmaz'ın yerden ortasında ceza sahası içinde Cerny'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada ceza sahası dışından Oulai'nin sert şutunda kaleci Ersin Destanoğlu, topu direk dibinden kornere çeldi.

62. dakikada Trabzonspor öne geçti. Zubkov'un pasıyla ceza sahası sol çaprazında uygun durumda topla buluşan Muçi, uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

68. dakikada orta alanda Agbadou'dan topu kapan Umut Nayir, kaleci Ersin Destanoğlu'nu önde gördü. Oyuncunun uzak mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

83. dakikada ceza sahası dışında Djalo'dan sıyrılan Zubkov'un yayın içinden yaptığı vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu, uzanarak topu çeldi.

Trabzonspor, maçı 2-1 kazandı.

Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi

10.05.2026 01:30:00
Anadolu Ajansı
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi.

Lemina'dan kritik gol

Galatasaray'ın Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina, mücadelede beraberliği sağlayarak geri dönüşün fitilini ateşledi.

Mücadeleye devre arasında dahil olan Lemina, 56. dakikada fileleri havalandırarak 1-1 eşitliği sağladı. Galatasaray adına beraberliği sağlayan Lemina'nın golünün ardından tribünler maça dahil olarak takıma desteğini artırdı.

Lemina, bu golle bu sezon Süper Lig'de 3, toplamda ise 4. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Antalyaspor'u yine boş geçmedi



Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Antalyaspor'a karşı çıktığı 4. maçta da gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı formayla Akdeniz temsilcisine karşı 4. kez mücadele eden Osimhen, 66. dakikada (penaltıdan) ve 88. dakikada kaydettiği gollerle 7. kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın bu sezonki performansında büyük katkısı olan 27 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 16 gole ulaştı. Victor Osimhen, bu sezon toplamda 23. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Kasımpaşa maçında yok

Victor Osimhen, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Müsabakanın 78. dakikasında hakem Çağdaş Altay'ın sarı kart gösterdiği Osimhen, bu sezon Süper Lig'deki 8. sarı kartını gördü. Nijeryalı yıldız, 34. ve son haftadaki Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Ligde iç sahadaki son 35 maçta yenilmedi



Galatasaray, ligde iç sahadaki son 35 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki lig mücadelelerinde 28. galibiyetini aldı. "Cimbom" bu süreçte 7 kez berabere kaldı.

Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti

Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü

09.05.2026 14:54:00
Haber Merkezi
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü. Dahası Gomis'in de teknik ekibine takviye konusunda yaptığı bazı hamleler Okan Buruk'u "gard almaya" yöneltti. Buruk, Gomis'in yerine Dries Mertens'te diretiyor. Ayrıca teknik ekibini geliştirmek için de eski öğrencileri Mehmet Topal, Gale Clichy, Şenol Can ve Çağlar Birinci ile temas kurdu.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ve çok sevdiği arkadaşı Cenk Ergün'le beraber kurmak istediği futbol yapılanmasından Bafe Gomis'i sportif direktör olarak düşünmesi Okan Buruk'u rahatsız etti.
Özbekler ve Ergün ile Gomisli planların transferler, yönetim ile futbolcular arasındaki koordinasyon ve teknik ekibe takviyeler konusunda olması başarılı teknik adamı harekete geçirdi.






MERTENS HAMLESİNİN SIRRI

Gelen ilk bilgilere göre Okan Buruk, "olaylı şekilde ayrılan" Gomis'in yerine takım içinde de sevilen Mertens'i üzerinde sportif direktör olarak görmek istiyor. Ergün kadar transferde yetkili olmayacak ancak futbolcular ile teknik kadro arasında koordinasyonu sağlayacak bu isim için Buruk'un Mertens'i Gomis'e tercih etmesinin ana nedeni, çok daha fazla kontrol edebilecek olması.






ESKİ ÖĞRENCİLERİNİ ÇAĞIRDI

Gelen bilgilere göre Ergün ve Gomis'in kendisinden bağımsız teknik ekibine takviyeler yapmaya hazırlanması da Okan Buruk'u karşı hamleye sürükledi. Hem Galatasaray hem de daha önceki takımlarında beraber çalıştığı bazı isimlerle temas kurarak ekibine davet etti.

- Mehmet Topal: Romanya'nın orta sıra takımlarında Petrolul'u çalıştırıyor.
- Gale Clichy: Fransa 3. Ligi takımlarından Caen'de görev yapıyor.
- Şenol Can: Son olarak Sarıyer'de görev yaptı. Karagümrük ve Kasımpaşa ile Süper Lig tecrübesi var.
- Çağlar Birinci: Türkiye U-17 Milli Takımı'nda görev yapıyor.






MUTLAK HAKİMİYET HAMLESİ

Okan Buruk aslında sadece bir isimler silsilesi tercihi değil, Kemerburgaz'daki 'mutlak hakimiyetini' koruma stratejisi güdüyor. Gomis ve Ergün ikilisinin transfer operasyonlarında 'tek yetkili' olma ihtimaline karşı Buruk, Mertens kozunu masaya sürerek futbol aklının tamamen kendisinde kalmasını hedefliyor.

Buruk'un listesindeki isimler, sadece eski çalışma arkadaşları olmalarıyla değil, modern futbolun taktiksel çeşitliliğine hakimiyetleriyle de dikkat çekiyor.

Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi


 Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.

09.05.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi

Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.







• Florian Wirtz (Liverpool): Oyun zekası "dahilik" seviyesinde. Raporda belirtilen "bitiricilik yüzdesi yüksek" kriteri için biçilmiş kaftan. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bir forvet kadar sakin. Cepheden ortalarda ve savunma arkası paslarda yüzde 30'luk isabet oranını tek başına yukarı çeker. Bu sezon 116 milyon sterlin (134 milyon Euro) gibi rekor ücretle Liverpool'a transfer olan Wirtz, yeni takımında bekleneni veremedi.







• Brahim Diaz (Real Madrid): Dar alan becerisi çok yüksek. Antalyaspor veya Samsunspor gibi ceza sahasına gömülen takımları, adam eksilterek ve seri şutlarıyla dağıtabilecek bir profil. Hem 10 numarada hem de kanat forvet gibi 9.5 rolünde Osimhen'e en yakın oyuncu olur. Real Madrid'in bu yıl 30 Haziran 2030'a kadar sözleşmesi olan Diaz'ı satması bekleniyor. Galatasaray alabilir mi? Meçhul...







• Georginio Rutter (Brighton): Tam bir 9.5 numara ve fiziksel canavar. Osimhen ile çift forvetli sistemde veya forvet arkasında oynadığında, hızı ve gücüyle rakip stoperleri yıpratır. Sadece bir golcü değil, aynı zamanda ligin en çok "büyük şans" yaratan oyuncularından biri haline dönüşebilir.







• Mohammed Kudus (Tottenham): Patlayıcı gücü ve skorerliğinin yanı sıra kaleyi gördüğü anda çıkardığı sert şutlarla tanınır. Orta sahadan topu alıp rakipleri ipe dizerek ceza sahasına girmesi, "maçın sıkıştığı anlarda" aranan bireysel çözüm olur.







En uygunu Rutter

Bu listedeki "fırsat transferi" kategorisine en yakın isim Rutter. Real Madrid'in geniş kadrosunda süre bulmakta zorlandığı anlarda Brahim Diaz, Galatasaray'ın kendisine sunacağı projeye evet diyebilir. Kudus transferinde Galatasaray'ın araya girmesi için 50-60 milyon Euro bandında bir bonservis gerekebilir. Wirtz'in Türkiye'ye gelme ihtimali şu aşamada "hayal"in bile ötesinde. Ancak sarı-kırmızılı yönetim en iyisi için kafayı kırmış durunda.

Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat

Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı

09.05.2026 13:56:00
Haber Merkezi
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı. Ameliyat olması gereken ve en az 1.5 ay sahalardan uzak kalması gündemde olan Malili için disiplin soruşturması başlatıldı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran en üst limitten ceza istedi. İşte çarpıcı iddialar...






Fenerbahçe'de kasığında fıtığa (athletic pubalgia) çare bulmak için gittiği Almanya'da yaptırdığı "nenelerden" kalma yöntem Dorgeles Nene'yi ameliyata sürükledi. İddialara göre kayropraktik seanslar Maililinin sakatlığını daha da ileri taşıdı. Kasık bölgesine yapılan bilinçsiz müdahaleler yırtıkları genişletti. Bölgeyi enfekte etti. Ameliyat kaçınılmaz hale geldi. gelinen noktada Nene ameliyat olacak sonrasında da en az 1.5 sahalardan uzak kalacak.






NENE SAVUNMASINI GÖNDERDİ

Gelen bilgilere göre Sadettin Saran yönetimi ise profesyonel sözleşme kuralları gereği sağlık disiplinine uymamasını gerekçe göstererek Nene için disiplin süreci başlattı. Gelen bilgilere göre Malilinin sağlık heyetinden bağımsız aldığı kararla hem kendi kariyerini hem de takımın disiplin yönetmeliğini hiç saydığı belirtildi. Nene'nin menajeri ve avukatı üzerinden yaptığı savunma ise sağlık heyetini ateşe attı.






DİSİPLİN SORUŞTURMASINA İTİRAZ

Nene savunmasında, Fenerbahçe'ye bir an önce hizmet edebilmek için sağlık ekibinin çaresiz kaldığı noktada umutsuzlukla bu yönteme başvurduğunu savundu. Amacının takımı yalnız bırakmamak olduğunun altını çizdi. Sağlık ekibinin uyguladığı tedaviden sonuç alamadığını ve ağrılarının dinmediğini ve bunu kanıtlayabileceğini savunmasına ekledi. "Zorunluluk hali" savunması yaptı. "Kendi sağlığımı korumak hakkımdır" diyerek cezaya itiraz etti.






MAAŞININ YÜZDE 25'İ KESİLEBİLİR

Fenerbahçe'nin iç disiplin yönetmeliğine göre, Nene'nin sözleşmesindeki yıllık ücretinin %10 ila %25'i arasındaki oranda ağır bir para cezası verilmesi gündemde. Gelen bilgilere göre Başkan Saran'ın Nene'nin sakatlığının bilinçli bir ihmal sonucu ağırlaşması ve ameliyat olmak zorunda kalması nedeniyle cezanın en üst sınırdan verilmesi yönünde fikir belirttiği öğrenildi.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.

Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!


 
 
Galatasaray forma satışında 1 milyonu aştı... 1.2 milyona yürüyor. Toplam ürün satışı 5 milyonu geçti. 'Uzak' hedef 7 milyon. Fenerbahçe sadece 550 bin forma sattı. Toplam ürün satışında uzak hedef 3 milyon. Ezeli rakibin çok gerisinde kalındı. Osimhen tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçe'nin tüm oyuncularının toplam sattırdığı forma 250 binde kaldı. En çok sattıran Asensio 70 bin forma sattırabildi.

09.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi her anlamda geride bırakmaya devam ediyor. Bu akşam Antalyaspor'u yenerse 26. şampiyonluğa ulaşacak sarı-kırmızılılar ezeli rakibi ile farkı 7 şampiyonluğa kadar çıkaracak.
Galatasaray ekonomik anlamda da sarı-lacivertlileri gerire bırakırken belki de tarih boyunca rastlanmayacak bir 'forma satış rakamı' ortaya çıktı.







Şampiyonluk gelince rakamlar uçar

Henüz 26. şampiyonluğunu resmen ilan etmeden 1 milyon forma satışı rakamını aşan sarı-kırmızılıların 1 Haziran'da sezon "mali" anlamda tamamlanana kadar tahmini olarak 1 milyon 150 bin ila 1 milyon 200 bin arasında forma satacağı hesaplanıyor. Tüm ürünlerin satışında 5 milyon duvarının aşıldığı 5.5 milyona doğru gidildiği ortamda 7 milyon ise yönetim tarafından konulan "uzak" hedef.







100 milyon Euro gelir

1 milyon barajını aştığı için kasasına forma satışından girecek rakam 50 milyon Euro'yu bulan sarı-kırmızılılar eğer beklendiği gibi 1.2 milyon barajını da devirirse toplam gelir 60 milyon Euro'yu da aşacak. GS Store gelirlerinin tamamı (kalemden, Il Solo Gala kutularına, bileklikten, çoraba vb...) 7 milyon toplamını geçerse bahsedilen rakam 100 milyon Euro civarını buluyor.







Fenerbahçe geride kaldı

Forma satışında Fenerbahçe ise 550 binde kaldı. Son yapılan kampanya bile satışları hareketlendirmeye yetmedi. Hedef söz verilen 700 bin rakamına ulaşmak ve prim almak. Ancak kulüp bu rakamın çok uzağında. Tahmini beklenti 1 Haziran'a kadar 600 bine ulaşmak.
Ayrıca Fenerium'ların toplam satışı da 3 milyon barajının altında. 600 bin forma satışı ve 3 milyon toplam satış rakamı yakalanırsa gelir Galatasaray'ın yarısı 50 milyon Euro'yu bulabilir.







Asensio ve Talisca da olmasa...

Bu rakamlarla ilgili dikkat çekici bir rakam ise Osimhen formalarının satışı... Nijeryalı yıldız tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçeli futbolcuların tamamının (en fazla forma sattıranlar Asensio ve Talisca olmak üzere) 250 bini bulan toplamında fazla. Sarı-lacivertlilerde en fazla formayı 70 bin ile Asensio sattırdı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.