logo
01 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe formaliteyi yerine getirdi

19.04.2006 00:00:00
Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Denizlispor'u 3-0 yenen Fenerbahçe, finale yükseldi. İlk maçı da 4-0 kazanan sarı lacivertli ekibin rakibi bu akşam büyük ihtimalle ilk maçta final kapısını aralayan Beşiktaş olacak.

MAÇIN KARNESİStat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Hakemler: Halis Özkahya xx, Erhan Sönmez xx, Ömer Faruk Yeşil xx Fenerbahçe: Volkan xx, Deniz xxx, Önder xx, Servet xx, Mahmut xx, Mehmet xxx (Dk. 65 Kerim xx), Aurelio xx (Dk. 58 Serkan xx), Kemal x (Dk. 40 Selçuk xx), Gürhan xx, Semih xxx, Anelka xx Denizlispor: Cenk xx, Ahmet x, İsmail x, Kratochvil xx, Eyüp x (Dk. 65 Taylan x), Oliveria xx, Levent xx, Tomas xx (Dk. 46 Onur x), İbrahim xx, Fatih xx, Alex Alves x (Dk. 56 Mikka x) Goller: Dk. 16 Mehmet, Dk. 52 ve Dk. 74 Semih Sarı kartlar: Dk. 61 Mahmut (Fenerbahçe), Dk. 67 Levent (Denizlispor)

İLK YARI16. dakikada Kemal'in pasında topla buluşan Mehmet, ceza yayı içinde sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.31. dakikada İbrahim orta sahadan kaptığı topla Fenerbahçe ceza alanına kadar girdi. Önder son anda topa ayak koyarak İbrahim'in vuruşuna engel oldu ve meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.41. dakikada Gürhan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde kaleci Cenk ile birlikte topa yükselen Servet kafayı vurdu, top yandan auta gitti.44. dakikada Mehmet'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta gitti ve karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI52. dakikada Deniz'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde Anelka topu kafayla Semih'in önüne indirdi. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-059. dakikada ceza alanı içinde kaleci Cenk'in elinden kaçırdığı topu kaleye gönderen Mehmet'in vuruşunda, savunmadaki futbolcu Levent topu kale çizgisi önünde çıkardı.74. dakikada Anelka'nın sol kanattan ortasında, ceza alanı içinde topa dokunan Semih, meşin yuvarlağı ağlara göndererek kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-085. dakikada ceza alanının sol çaprazından Serkan'ın vuruşunda, top üst direkten döndü.İLK 11'İN BANKO İSİMLERİ OYNAMADIFenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda Denizlispor ile yaptığı yarı final rövanş mücadelesine, genç futbolcuların da bulunduğu farklı bir kadroyla çıktı.Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Christoph Daum, ilk maçta deplasmanda 4-0 yendikleri rakipleri karşısında elde ettikleri bu avantaj ve hafta sonu Galatasaray ile yapacakları derbi maçın etkisiyle önemli birçok oyuncusuna maçın kadrosunda yer vermedi. Fenerbahçe'de ilk 11'lerin değişmez isimleri Alex, Nobre, Appiah, Luciano, Ümit ve Tuncay, Denizlispor maçının kadrosunda yer almadı.Alman çalıştırıcı, bu sezon Mahmut ve Gürhan'ı ilk kez bir maçta 11 kişilik kadroda sahaya sürdü. Sarı-lacivertlilerde daha önceki kupa maçlarında olduğu gibi Rüştü yine kadroda yer almadı.

DENİZ BARIŞ İLK 11'DEEski takımı Gençlerbirliği ile yaptığı özel sözleşmeden doğan ihtilaf nedeniyle Futbol Federasyonunun lisansını askıya aldığı Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış, federasyona 1 milyon Avro'nun yatırılmasının ardından, lisansına yeniden vize verilince Denizlispor maçının kadrosuna girdi. Sarı-lacivertli futbolcunun lisansı bu sezon 15 Eylül-18 Kasım 2005 ve 7 Nisan-17 Nisan 2006 tarihlerinde iki defa askıya alındı.11. KEZ FİNALE YÜKSELDİLERFortis Türkiye Kupası'na 23 yıldır hasret olan Fenerbahçe, bu sezon yarı finalde Denizlispor'u geçerek tarihinde 11. kez finale yükseldi. Kupayı 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979 ve son olarak 1982-1983 sezonunda kazanan sarı-lacivertliler, geçen sezon finalde Galatasaray'a kaybettiği yarışta, bir sezon aradan sonra yine finalist oldu. Kupa macerasında 10 kez final oynayan sarı-lacivertiler, 4 kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

KAZANÇ 1.7 MİLYON DOLAR OLDUFortis Türkiye Kupası'nda finale yükselen Fenerbahçe, bu sezon kupada şimdiye kadar 1.7 milyon dolar kazandı. Grup maçlarına katılım payı ve grup maçlarında aldığı sonuçlarla 268.750 dolar, çeyrek finale kalarak 250.000 ve yarı finale yükselerek 450.000 dolar kazanan Fenerbahçe, yarı final tur primi olarak 300.000, finale kaldığı içinde 500.000 bin dolar kazanarak toplam kazancını 1.768.750 dolara yükseltti.Fenerbahçe kupada şampiyon olursa 1.500.000, ikinci olursa 750.000 dolar kazanacak.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATLARFenerbahçeli taraftarlar, Denizlispor maçının ilk yarısında Galatasaraylı bir taraftar grubuna yönelik başlattıkları küfürlü tezahüratları, daha sonra ezeli rakiplerine yöneltti. Küfürlü tezahüratı tribünlerdeki bazı bölümler ıslıkla protesto ederken, bir süre bu şekilde tezahüratlar devam etti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDIFenerbahçeli taraftarlar kupa maçına fazla ilgi göstermezken, tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Sarı-lacivertlilerin ligde Vestel Manisaspor ile yaptığı maçın ardından tribünde meydana gelen olaylarda polisle karşı karşıya gelen taraftarlar, Denizlispor maçı öncesi tepkili tezahüratlar yaptı. Tribünlerde ''Sevgiye jopla vurulmaz'' yazılı pankart açılırken, ''Taraftara uzanan eller kırılsın'' şeklindeki tezahüratlar dikkat çekti.

YÖNETİME GÖNDERMEŞükrü Saracoğlu Stadı maraton üst tribününde bulunan taraftarlar, maçın başlamasından kısa bir süre önce açtıkları pankartla Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'na göndermede bulundu. Pankartta, ''Gaziantep, Manisa ve Abdi İpekçi'de vermiş olduğunuz büyük destek için yönetim kurulumuza çoook teşekkür ederiz'' yazısı yer aldı.

DENİZLİSPOR 16 KİŞİYLE SAHAYA ÇIKTIDenizlispor, yarı final mücadelesinin ilk maçında olduğu gibi Fenerbahçe karşısına yine birçok as oyuncusundan yoksun çıktı. Ligde Samsunspor ile yaptıkları son maçtaki 11 kişilik kadrosundan 8 eksikle Fenerbahçe karşısında mücadele eden Denizlispor'un maç kadrosu 16 futbolcudan oluştu.

Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler

Real Madrid'de forma giyen milli oyuncu Arda Güler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu" ödülünü kazandı

01.06.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler
Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu' Arda Güler
Real Madrid'de forma giyen milli oyuncu Arda Güler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Yılın Çıkış Yapan Futbolcusu" ödülünü kazandı.

UEFA, sezon ödüllerini açıklarken, milli oyuncu Arda Güler'e bir ödülün sahibi oldu. UEFA yaptığı açıklamada, "Real Madrid'in orta saha oyuncusu Arda Güler, UEFA Teknik Gözlem Grubu tarafından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 'Yılın Çıkış Yapan Oyuncusu' seçildi" ifadelerini kullandı.



Real Madrid formasıyla bu sezon başarılı bir performans sergileyen 21 yaşındaki yıldız, sezonu La Liga'da 4 gol ve 9 asist, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 2 gol ve 4 asistle noktaladı. Güler, özellikle Bayern Münih maçında attığı iki golle dikkatleri üzerine çekmişti.

Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme

Galatasaray’da resmi görev dağılımının açıklanmaması kulisleri yangın yerine çevirdi. Yönetim içindeki gizli taht savaşı ve 'Fenerbahçe' bağlantılı büyük operasyon deşifre oldu! Başkan yardımcılığı koltuğu için Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu arasındaki liderlik krizi istifa restlerine kadar uzanırken; Dursun Özbek, en kritik hamlesini ezeli rakibin eski başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar’ın sahibi olduğu Acıbadem Grubu’nun tepe yöneticisi Sedat Artukoğlu ile yapmaya hazırlanıyor.

31.05.2026 21:44:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme
Dursun Özbek'ten herkesi şaşırtacak görevlendirme
Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in yeni yönetim kurulu listesinde, daha ilk günden 'görev tanımı' ve 'yetki alanı' krizlerinin patlak verdiği iddiası UltrAslan tarafından gündeme getirildi. Seçimin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen resmi görevlendirmelerin hala açıklanmaması camiada çatlak seslerin yükselmesine neden oldu.






İKİ İDDİALI İSİM ÖNE ÇIKTI

Konuşulan bazı iddialara göre, görev dağılımı ilan edilir edilmez bazı yöneticilerin istifa resti çekmeye hazırlanıyor. Yeni yönetimde özellikle Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu arasındaki "liderlik ve güç dengesi" yarışı olduğu konuşuluyor. Galatasaray'da şu an en kritik koltuk olan Başkan Yardımcılığı için ise iki isim ön plana çıkmış durumda: Sedat Artukoğlu ve Abdullah Kavukcu.






METİN ÖZTÜRK BIRAKABİLİR

Kulislerde kulaktan kulağa yayılan iddialara göre Özbek eğer tercihini Kavukcu'dan yana kullanırsa önceki yönetimin asbaşkanı Metin Öztürk'ün bunu bir yetki aşımı olarak görerek istifa edeceği ileri sürülüyor.

Daha yolun en başında böylesine büyük bir yönetim krizinin patlak vermesini istemeyen Özbek'in ise dengeyi korumak adına ibreyi Artukoğlu'na çevirdiği iddia ediliyor.






ARTUKOĞLU, AYDINLAR'IN CEO'SU

Öte yandan yönetim listesindeki Sedat Artukoğlu ismiyle ilgili çok konuşulacak bir Fenerbahçe detayı da var. Eğer Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını koysaydı, Özbek'in Artukoğlu'nu listeye kesinlikle almayacağı konuşuluyordu.

Bunun sebebi ise Sedat Artukoğlu'nun, Mehmet Ali Aydınlar'ın sahibi olduğu Acıbadem Sağlık Grubu'nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapması.

Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdığı için mali darboğaza giren Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için tarihi bir operasyon başlattı

31.05.2026 17:52:00
Haber Merkezi
Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor
Pavlidis Beşiktaş'a koşuyor
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırdığı için mali darboğaza giren Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için tarihi bir operasyon başlattı.

Siyah-beyazlılar, Portekiz ekibinin 40 milyon Euro'luk inadını "20 milyon Euro peşin + bonuslar" içeren dev bir paketle kırmaya çalışıyor. Diğer oyuncularından nakit yaratamayan Benfica'nın bu teklifi reddetmesi çok da beklenmiyor.







Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren ve taraftarını heyecanlandıracak dünya çapında bir golcü arayışında olan Beşiktaş, Benfica forması giyen Yunan santrfor Vangelis Pavlidis için masada.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı için ciddi bir ekonomik darbe alan ve acil nakit akışına ihtiyacı olan Portekiz kulübünün zor durumu Beşiktaş'ın iştahını kabarttı.







20 MİLYON EURO NAKİT İYİ PARA

Beşiktaş yönetimi, Benfica'nın kapısını reddedilmesi güç bir paketle çaldı. Siyah-beyazlılar, Pavlidis için talep ettiği 40 milyon Euro'luk değerlemeye formüllerle ulaştı.

- 20 milyon Euro net peşin ödeme,
- Sonraki satıştan pay maddesi,
- Başarıya ve performansa bağlı, toplam paketi 40 milyon Euro'ya tamamlayan bonuslar.







DÜNYA KUPASINDAN UMUTLARI VAR

Gelen bilgilere göre Benfica yönetimi, toplamda 40 milyon Euro'yu bulan bu teklife mesafeli... amaçları paranın tamamını peşin almak. Ancak bu durum Portekiz kulübü içinde büyük bir krize yol açmış durumda. Maddi sıkışıklık yaşayan Benfica'nın elindeki diğer satılık oyuncular Andreas Schjelderup (sadece Club Brugge istiyor) ve Richard Ríos'a (sadece Flamengo devrede) bu paraları verebilecek kulüp yok.







PORTEKİZLİLER YAN ÇİZERSE

İki oyuncunun Dünya Kupası'nda parlamasını uman Benfica yönetimi, Beşiktaş'ı bekleterek ateşle oynadığının da farkında. Siyah-beyazlı yönetim transferde kararlı ancak alternatifsiz değil.

Transfer kulislerinde konuşulanlara göre, Beşiktaş'ın sunduğu bu cazip "20 milyon peşin + bonuslar" formülünün reddedilmesi durumunda, Portekizlilerin inadını kırılması beklenmeyecek. Pavlidis'ten vazgeçerek listesinde yer alan diğer alternatiflere yönelecek.

Fenerbahçe bol keseden transfer yaparsa ne olur?

Fenerbahçe'de UEFA'nın yeni Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları (FSR) ve harcama limitleri üzerine yürütülen tartışmalar, tüzük ve talimatlardan uzak, büyük bir bilgi kirliliğini beraberinde getiriyor

31.05.2026 17:44:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe bol keseden transfer yaparsa ne olur?
Fenerbahçe bol keseden transfer yaparsa ne olur?
Fenerbahçe'de UEFA'nın yeni Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları (FSR) ve harcama limitleri üzerine yürütülen tartışmalar, tüzük ve talimatlardan uzak, büyük bir bilgi kirliliğini beraberinde getiriyor.

Hakan Safi'nin yardımcısı Metin Sipahioğlu'nun kamuoyunu düzeltmeye çalışırken sunduğu "limit aşımında sadece basit ve sabit bir para cezası ödenir" algısı, UEFA'nın katı ve doğrusal olmayan "Mali Yaptırım Matrisi" ve transfer yasağından kupalardan men edilmeye kadar uzanan "Sportif Ceza Eşikleri" gerçeğiyle tamamen çelişiyor.

Türk futbolunun mali yapısı ve kulüplerin UEFA'nın yeni Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları (FSR) karşısındaki durumu, spor kamuoyunda en çok dezenformasyona uğrayan konuların başında geliyor. Son dönemde Hakan Safi ve çalışma arkadaşı Metin Sipahioğlu'nun "limit aşımı ve cezalar" ile ilgili sözleri Fenerbahçe için "eyvah eyvah" denecek cinsten.







MESSI VE RONALDO ÖRNEKLERİ TEHLİKESİ

Sipahioğlu'nun, kamuoyundaki bazı iddiaları "baştan yanlış" diyerek düzeltmeye çalışırken sunduğu matematiksel formüller ve ceza oranları, UEFA'nın güncel mevzuatıyla karşılaştırıldığında ciddi yapısal yanlışlar barındırıyor.

Üstelik Hakan Safi'nin argümanlarını Avrupa dışı liglerde (MLS ve Suudi Arabistan) oynayan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi üzerinden kurması, Fenerbahçe gibi doğrudan UEFA radarına giren kulüpler için tehlike çanlarının çalmasına neden olabilecek türden kafa karışıklığına işaret ediyor.







SİPAHİOĞLU'NUN İDDİALARININ ALTI BOŞ

Metin Sipahioğlu açıklamasında, limit aşımı durumunda ilk cezada "%10 ile %25", ikinci cezada ise "%25 ile %50" arasında sabit yüzdeli oranlar uygulanacağını ve bunun aşım tutarı üzerinden hesaplanacağını iddia ediyor. Ancak UEFA talimatlarında böyle düz ve sabit yüzdesel aralıklar bulunmuyor.







MALİ YAPTIRIM MATRİSİNİ ATLADI

UEFA, Kadro Maliyet Oranı ihlallerinde "Mali Yaptırım Matrisi" adı verilen, çarpan sistemine dayalı karmaşık bir mekanizma kullanıyor. Ceza miktarı; aşımın büyüklüğüne  ve kulübün son 3 yıldaki ihlal geçmişine göre belirlenen bir katsayı ile çarpılarak hesaplanıyor.

Kulüp ilk kez ihlal yapıyor olsa bile, eğer aşım miktarı UEFA'nın tolerans sınırlarını radikal biçimde aşıyorsa, ceza doğrusal bir yüzdeden çok daha ağır bir çarpanla katlanır. Dolayısıyla "Aşımın %20'sini öder, geçeriz" mantığı mevzuatla bağdaşmamaktadır.







"PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR" YOK

Sipahioğlu'nun modellemesinde olay sadece nakdi bir para cezası olarak yansıtılıyor... kulüplerin sıcak para ödeyerek bu süreçten sıyrılabileceği izlenimi doğuyor. Oysa madalyonun diğer yüzünde UEFA'nın "Önemli İhlal" kriteri var.

Eğer bir kulüp, limiti sadece ufak bir farkla değil, radikal bir şekilde delmişse, bu durum ilk ihlalde bile doğrudan sportif ceza mekanizmasını tetikler.

Bu sportif yaptırımlar arasında; Avrupa kupalarında yeni transferleri kadroya yazamama, transfer yasağı, puan silme ve en ağır aşamada kupalardan men edilme yer alır. UEFA, parayı veren kulübün kuralları sınırsızca çiğnemesine asla göz yummaz.







TRANSFER KARLARI ÇOK KRİTİK

Sipahioğlu, "Fenerbahçe'nin geliri 300 milyon euro, bunun %70'i harcanabilir" diyerek düz bir hesap yapıyor. Bu anlatım, Türk kulüplerinin en büyük can simidini denklemin dışında bırakıyor: Transfer Kârları.

UEFA'nın Kadro Maliyet Oranı formülünde payda kısmını (yani limitin hesaplandığı gelir tarafını) sadece bilet, yayın ve sponsorluk gibi standart işletme gelirleri oluşturmaz. Bu formüle "Oyuncu Satışından Elde Edilen Net Kâr" doğrudan eklenir.

Özellikle son yıllarda ciddi oyuncu satışları yaparak "transfer şampiyonu" olan Türk kulüplerinin gerçek limit potansiyeli, bu detay verilmediğinde eksik hesaplanmış olur. Kulübün harcama limitini yukarı çeken en dinamik unsur, oyuncu ihracatından gelen kârlardır.

Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Carlos Vinícius, ülkesi Brezilya'da Globo Esporte’ye futbol dünyasının bilinmeyen bir yanı hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı günlerine ve Türkiye’deki dini inanç özgürlüğüne parantez açan 31 yaşındaki santrfor, "Müslüman topraklarda, Galatasaray'da oynadım ve hiçbir sorun yaşamadım" diyerek ezber bozdu

31.05.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul
Galatasaray'ın eski golcüsüne göre İstanbul
Bir dönem Galatasaray forması da giyen Carlos Vinícius, ülkesi Brezilya'da Globo Esporte'ye çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Futbol dünyasında dini inanç ve karakter duruşuna dair samimi itiraflarda bulunan golcü oyuncu, sarı-kırmızılı günlerine ve Türkiye'deki deneyimlerine de ayrı bir parantez açtı.






İYİ ÖRNEK OLMAKTAN BAHSETTİ
 
Futbol dünyasında dini inançlarını yaşayış biçimi nedeniyle hiç dışlanıp dışlanmadığı sorusuna net bir yanıt veren Vinícius, saygı görmenin anahtarının "iyi örnek olmaktan" geçtiğini vurguladı. Brezilyalı santrfor şu ifadeleri kullandı:
 
- Eğer sürekli konuşup, kendi dininizi insanların boğazından aşağı zorla itmeye çalışırsanız, işte o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir.
 
- Beni bugüne kadar hiç kimse dışlamadı. Ben bir Hristiyanım ve Müslüman topraklarda da bulundum; mesela Türkiye'de, Galatasaray'da oynadım.
 
- Orada da hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü o ortamı güzelleştiren ve inşa eden şey, sizin sergilediğiniz duruş ve yaşayışınızdır.







GALATASARAY'IN KAPILARI AÇIK
 
Gittiği her kulüpte karakteriyle iz bıraktığını belirten 31 yaşındaki futbolcu, Galatasaray dahil eski takımlarında kapıların kendisine her zaman açık olduğunu söyledi:
 
- Bugüne kadar gittiğim, formasını giydiğim her kulübe yarın elini kolunu sallayarak geri dönebilirim. Kapılar bana hep açıktır; çünkü biz her zaman ilkelerimizle, karakterimizle hareket ettik.
 
- Eskiden futbol dünyasında dine karşı belli bir mesafe veya dışlama olduğu söylenirdi ama bugün artık bu konuları çok daha rahat ve huzurlu yaşıyoruz.







Trabzonspor, Semih Kılıçsoy için bastırıyor

Trabzonspor'da, teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda yönetim Semih Kılıçsoy için tüm şartları zorluyor

31.05.2026 15:36:00
Haber Merkezi
Trabzonspor, Semih Kılıçsoy için bastırıyor
Trabzonspor, Semih Kılıçsoy için bastırıyor
Trabzonspor'da, teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda yönetim Semih Kılıçsoy için tüm şartları zorluyor. İtalya macerası mali kriz nedeniyle sona eren ve Beşiktaş'a geri dönen genç golcüyü "Yeni Muci" yapmaya kararlı olan Tekke, siyah-beyazlıların inadını kırmak ve bu dev transferi bitirmek için Batista Mendy takasını gündeme getirdi.






Beşiktaş'ın sezon başında Cagliari'ye satın alma opsiyonuyla kiraladığı Semih Kılıçsoy cephesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. İtalyan kulübünün finansal gerçekleri, genç oyuncunun İtalya macerasının sonuna gelindiğini resmen ortaya koydu. Kulübün sürdürülebilir bir mali yapıda kalması gerektiğini vurgulayan Cagliari yetkilileri, transfer politikasındaki katı tutumu şu sözlerle özetledi:

- Çok yüksek maaş alan ve bunu hak eden oyuncular var. Cagliari bugün sürdürülebilir bir kulüpse, bunun nedeni maaşlarını düşük tutmayı başarmış olmalarıdır. Bahsettiğiniz oyuncuların maaşları Cagliari'nin parametrelerine uymuyor.






CAGLIARI BONSERVİSİNİ ALMAYACAK

Bu açıklamanın ardından Cagliari'nin 12 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmayacağı ve Semih Kılıçsoy'un Beşiktaş'a geri döneceği kesinleşti. Ancak genç forvetin İstanbul'daki kalış süresi çok uzun olmayabilir; zira Süper Lig'de dev bir takas formülü masada.






MUCI GİBİ PATLAMA YAPABİLİR

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Semih Kılıçsoy transferi için yönetim kuruluna oldukça olumlu bir rapor sundu. Bordo-mavili ekibin başında şampiyonluk kadrosu kurmak isteyen deneyimli çalıştırıcı, Semih'in takıma katılması durumunda tıpkı Ernest Muci'de olduğu gibi büyük bir patlama yapacağına ve kariyer zirvesine ulaşacağına gönülden inanıyor.






BEŞİKTAŞ FOLCARELLI'Yİ İSTİYOR

Beşiktaş'ın da bu transferde boş dönmeye niyeti yok. Siyah-beyazlıların radarındaki isim Tim Jabol-Folcarelli. Önder Özen'in de oyun tarzını çok beğendiği ve övgüyle bahsettiği isimlerin başında gelen Folcarelli, Beşiktaş yönetiminin iştahını kabartıyor.






FOLCARELLI DEĞİL DE MENDY

Ancak Trabzonspor, Ernest Muci de olduğu gibi Semih için de Batista Mendy'yi takasta kullanmak istiyor. Beşiktaş daha önce Mendy-Muci takasına sıcak bakmadı. Bu yüzden bordo-mavililer her ne kadar 8 taksitle de olsa Arnavut oyuncu için 8.5 milyon euro ödemek zorunda kaldı.

Aziz Yıldırım'la Hakan Safi arasındaki farklar

Aziz Yıldırım "deneyim, güç ve net şampiyonluk" vaadiyle eski günlerin görkemini geri getirmek isterken; Hakan Safi "milyar Euro'luk vizyon, dünya yıldızları ve modern futbol projeleriyle" geleceği inşa etmeye talip

31.05.2026 15:30:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'la Hakan Safi arasındaki farklar
Aziz Yıldırım'la Hakan Safi arasındaki farklar
Aziz Yıldırım "deneyim, güç ve net şampiyonluk" vaadiyle eski günlerin görkemini geri getirmek isterken; Hakan Safi "milyar Euro'luk vizyon, dünya yıldızları ve modern futbol projeleriyle" geleceği inşa etmeye talip. Gazetemiz son 1 haftaya girilirken Fenerbahçe'deki seçim öncesi son durumu ve hangi adaya neden oy verilmesi gerektiğini masaya yatırıyor.

Fenerbahçe camiası tam 1 hafta sonra yeni başkanını seçecek... başkan adayları efsane başkan Aziz Yıldırım ve son dönemin dikkat çeken ismi Hakan Safi arasındaki yarış iyice kızıştı. Seçim turlarında vitesi artıran iki adayın meydanlarda, TV ekranlarında ve taraftar buluşmalarında öne çıkan söylemlerini sizler için derledik.






NEDEN AZİZ YILDIRIM'A OY VERMELİ?

Kulübü 1998-2018 yılları arasında tam 20 yıl kesintisiz yöneten Aziz Yıldırım, bu seçim sürecinde de en çok "deneyim" ve "düzeni değiştirme" vurgusuyla ön plana çıkıyor.

- Aziz Yıldırım, kulübün en zorlu dönemlerinde, özellikle de 3 Temmuz sürecinde gösterdiği dik duruşla camianın hafızasında sarsılmaz bir yere sahip. Kongre üyeleri, onun kriz yönetimindeki ustalığına ve futbol dünyasındaki ağırlığına güveniyor.








- Yıldırım seçim konuşmalarında mevcut futbol düzenine ve TFF yapısına meydan okuyarak, "Ben bu düzeni bozamazsam kimse bozamaz!" çıkışıyla taraftara kaybettiği saha dışı gücü geri getirmeyi vadediyor.

- Rakibi Hakan Safi'nin yönetimsel tecrübesini eleştiren Yıldırım, kulübün deneme-yanılma yöntemleriyle zaman kaybedecek lüksü olmadığını savunuyor. Kısa vadede şampiyonluk getirecek, ayakları yere basan bir futbol aklı vadediyor.

- Stadın modernizasyonundan tesislere kadar kulübe çağ atlatan gayrimenkul ve altyapı projelerinin geçmişteki mimarı olması, kongre üyelerinde "yine yapar" algısını güçlü tutuyor.






NEDEN HAKAN SAFİ'YE OY VERMELİ?

Ali Koç yönetiminde 15 ay görev alarak kulübün mevcut sorunlarını içeriden gözlemleyen ve iş dünyasındaki dinamik kimliğiyle tanınan Hakan Safi, camiaya yeni bir enerji getirmek istiyor.

- Safi, transfer politikasını net bir dille özetliyor: "İyi futbolcu iyi parayla alınıyor. Atanla tutanın iyi olacağı bir kadro kuracağız." Forvete dünya çapında bir yıldız, kaleye ise Ederson kalitesinde bir isim getirmek için Carlo Ancelotti de dahil olmak üzere dev isimlerle şimdiden görüştüğünü belirtiyor.






- Son 5-6 yıldır Türkiye'yi tanımayan yabancı hocalar yüzünden sezona geride başlandığını söyleyen Safi, lig dinamiklerini çok iyi bilen yerli ve yabancı teknik adam alternatifleriyle temas halinde olduğunu vurguluyor.

- Kulübün kendi büyüklüğünü kullanamadığını savunan Safi, "Fenerbahçe GYO" projesini hayata geçirerek 1 milyon metrekare alan alacaklarını ve gelirleri 1 milyar Euro seviyesine çıkararak Fenerium'u halka açacaklarını vadediyor.

- Mevcut stadın yıkılmadan, sadece çatısı çelik yapılarla yükseltilerek kapasitenin 64 bin 500'e çıkarılacağını belirten Safi, 3D simülasyonların hazır olduğunu ve stat büyüdüğünde Fenerbahçe'nin kaderinin değişeceğini söylüyor.

- Anadolu'dan 5 pilot takım almayı ve Avrupa'dan bir kulüp satın alarak burada genç yetenekleri parlatıp büyük bir futbol ekosistemi kurmayı hedefliyor.

Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı

30.05.2026 15:05:00
İhlas Haber Ajansı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı.

İngiliz temsilcisi Liverpool'da Teknik Direktör Arne Slot dönemi sona erdi. Liverpool'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Hollandalı teknik adam ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada ayrıca kulübün lig tarihinde 20. şampiyonluğu kazanmasında katkıları bulunan Slot'un tarihte özel bir yere sahip olacağı da belirtildi. Arne Slot'a teşekkür edilirken, takımın gidişatının yol ayrımına sebep olduğu ifade edildi.



2024-2025 sezonunun başında Liverpool'un çalıştırmaya başlayan 47 yaşındaki çalıştırıcı, ilk senesinde Premier Lig şampiyonluğunu kazanırken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kaldı. 2025-2026 sezonunda ise İngiliz ekibi, ligi şampiyon Arsenal'in 25 puan gerisinde 60 puanla 5. sırada tamamladı.

Liverpool kariyerinde 113 resmi müsabakaya çıkan Arne Slot, 66 galibiyet, 18 beraberlik ve 29 mağlubiyetle 1.91'lik puan ortalaması yakaladı.

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı

30.05.2026 10:28:00
AA
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı.

Macarların 1982 Dünya Kupası'nda El Salvador'u 10-1 mağlup ettiği karşılaşma, kupa tarihinin en farklı galibiyeti olarak tarihe geçti.

Ayrıca Macaristan, 1954 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 9-0 mağlup etmeyi başardı. Aynı sonucu, 1974 Dünya Kupası'nda Yugoslavya, Zaire karşısında elde etti.

En gollü maçlar

Dünya Kupası'nın en gollü maçı, 1954'te İsviçre'deki turnuvada oynandı.

Avusturya, ev sahibi İsviçre'yi 7-5 mağlup ederken sporseverler, bu karşılaşmada 12 gol gördü.

1938'de Brezilya-Polonya, 1954'te Macaristan-Batı Almanya ve 1982'de Macaristan-El Salvador karşılaşmaları da 11'er gole sahne oldu.

Türkiye'den 7 farklı galibiyet

Türkiye Milli Takımı, 1954 Dünya Kupası'nda kupa tarihinin farklı galibiyetlerinden birini aldı.

Milliler, ilk kez katıldığı turnuvanın grup aşamasında Güney Kore'yi 7-0'lık skorla geçmeyi başardı.

Ay-yıldızlıların grupta Batı Almanya'ya 7-2 kaybettiği karşılaşma da turnuvanın en gollü maçlarından biri oldu.

Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o

Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu, Mısırlı Essam El-Hadary oldu.

30.05.2026 10:25:00 / Güncelleme: 30.05.2026 10:32:21
AA
Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o
Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o
Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu, Mısırlı Essam El-Hadary oldu.

Mısır'ın emektar file bekçisi, 2018'de Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan karşısında forma giydiğinde 45 yaşından 161 gün almıştı.

El-Hadary, böylece 43 yaş 3 gün ile en yaşlı futbolcu ünvanını elinde bulunduran Kolombiyalı kaleci Faryd Mondragon'u geride bırakmayı başardı.

Kamerunlu Roger Milla, 1994 Dünya Kupası'nda 42 yaş 39 günlükken Rusya'ya karşı görev yaptı.

Kuzey İrlandalı Pat Jennings, 1986 Dünya Kupası'nda 41 yaşında Brezilya karşısına çıktı, İngiliz Peter Shilton da 1990 Dünya Kupası'ndaki İtalya maçında 40 yaş 292 günlükken forma giydi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.