logo
15 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe İtalya deplasmanında

Fenerbahçe Opet, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın Umana Reyer'e konuk olacak

17.12.2024 09:40:00
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe İtalya deplasmanında
Fenerbahçe İtalya deplasmanında

Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi ikinci tur F Grubu ikinci maçında yarın İtalya'nın Umana Reyer ekibine konuk olacak.

Venedik kentindeki Taliercio Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka, TSİ 21.30'da başlayacak. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe, ikinci turdaki ilk maçında Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag'ı 75-71 mağlup etti. Umana Reyer ise ikinci tur ilk müsabakasında İspanya ekibi Casademont Zaragoza'ya 64-56 yenildi. AA

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

Arda Turan yılın teknik direktörü seçildi

Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Arda Turan, Ukrayna'da yılın teknik direktörü ödülünü kazandı

14.06.2026 17:46:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Turan  yılın teknik direktörü seçildi
Arda Turan  yılın teknik direktörü seçildi
Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Arda Turan, Ukrayna'da yılın teknik direktörü ödülünü kazandı.

Ukrayna Premier Lig'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada yapılan oylamada rakiplerini geride bırakan Arda Turan, 2025-2026 sezonunun en iyi teknik direktörü seçildi.
Yapılan oylamada LNZ Cherkasy'nin teknik direktörü Vitaliy Ponomaryov ikinci, Polissya'yı çalıştıran Ruslan Rotan ise üçüncü oldu.



Ukrayna Premier Lig'de geride kalan sezonu Arda Turan yönetiminde şampiyon olarak tamamlayan Shakhtar Donetsk, UEFA Konferans Ligi'nde ise yarı final oynama başarısı gösterdi.

FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı

14.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı.

FIFA, Mısır Futbol Federasyonu'na (EFA) resmi bir talimat göndererek "Firavunlar"ın turnuva formasında yer alan 7 yıldızın tamamen kaldırılmasını istedi.

Krizin Nedeni: Katı FIFA Yönetmelikleri

Mısır'ın formasında gururla taşıdığı bu 7 yıldız, ülkenin kazandığı Afrika Uluslar Kupası şampiyonluklarını simgeliyordu.

Ancak FIFA ekipman yönetmeliklerine göre, Dünya Kupası finallerinde mücadele eden takımlar formalarında yalnızca Dünya Kupası şampiyonluklarını simgeleyen yıldızlar taşıyabilir. Kıtasal ya da bölgesel başarıları temsil eden amblemlerin ve yıldızların turnuva organizasyonunda kullanımına izin verilmiyor.

Mısır Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada durumun kendileri için sürpriz olmadığını, turnuva öncesinde bu kuraldan haberdar edildiklerini belirtti.

Numaraların rengi de değişiyor



FIFA, sadece yıldızların kaldırılmasıyla kalmadı; televizyon yayınlarında, hakemler ve taraftarlar tarafından oyuncu numaralarının daha net okunabilmesi için formadaki numaraların renginin de altın sarısından beyaza dönüştürülmesini zorunlu kıldı. Üretici firma Puma tarafından revize edilen yeni formalar, takımın resmi fotoğraf çekimlerinde basına tanıtıldı.

Uruguay tartışması yeniden alevlendi



Mısır'a gelen bu yasak, futbol kamuoyunda Uruguay'ın formasındaki 4 yıldız tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Uruguay yalnızca 2 kez Dünya Kupası kazanmasına rağmen, FIFA'nın resmi olarak tanıdığı 1924 ve 1928 Olimpiyat şampiyonluklarını (o dönem Dünya Kupası organize edilmediği için dünya şampiyonluğu sayarak) formasına yansıtabiliyor. Mısır'ın 7 kıtasal şampiyonluğuna izin verilmezken Uruguay'ın bu istisnadan yararlanması taraftarlar arasında çifte standart eleştirilerine yol açtı

Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek

14.06.2026 11:27:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, H Grubu'nda İspanya ile Yeşil Burun Adaları, Atlanta Stadı'nda TSİ 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle:

15 Haziran Pazartesi:

E Grubu:

02.00 Fildişi Sahili - Ekvador (Philadelphia Stadı)

F Grubu:

05.00 İsveç - Tunus (Monterrey Stadı)

H Grubu:

19.00 İspanya - Yeşil Burun Adaları (Atlanta Stadı)

G Grubu:

22.00 Belçika - Mısır (Seattle Stadı)

Favori İsviçre’ye Katar şoku: 1-1

2026 FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde İsviçre ile Katar, gruptaki kaderlerini belirleyecek kritik maçta 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı

14.06.2026 11:21:00
Haber Merkezi
Favori İsviçre’ye Katar şoku: 1-1
Favori İsviçre’ye Katar şoku: 1-1
2026 FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde İsviçre ile Katar, gruptaki kaderlerini belirleyecek kritik maçta 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Maçın Özeti

Büyük bir taktik savaşına sahne olan karşılaşmada iki takım da sahadan galibiyetle ayrılarak grupta avantaj elde etmek istedi. Ancak 90 dakika sonunda taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.



Maçın ilk yarısında iki ekip de kontrollü bir oyunu tercih etti. Karşılıklı ataklar sonuç vermeyince takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıya iki takım da daha agresif başladı. Hücum hattında ritim bulan ekipler, karşılıklı buldukları gollerle skoru 1-1'e getirdi.

Maçın son bölümlerinde galibiyet golü için yüklenen taraflar, savunma duvarlarını aşamayınca mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Milli hayal kırıklığı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

14.06.2026 11:15:00
Haber Merkezi
Milli hayal kırıklığı
Milli hayal kırıklığı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

BC Place Stadı'nda mücadelenin ilk 10 dakikası dengeli geçti. A Milli Futbol Takımı kanatlardan ve merkezden pozisyona girmeye çalışırken, Avustralya ise savunma ağırlıklı oynadı.

Maçtaki ilk ciddi tehlike 26. dakikada yaşandı. Sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahasına ortasında Arda Güler gelişine sert vurdu ancak top kalecide kaldı. Bu pozisyonun dönüşünde ise Avustralya golü buldu.

27. dakikada, savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Irankunda, Merih Demiral'ı geçip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda top ağlara gitti: 1-0.




30. dakikada, Türkiye gole çok yaklaştı. Avustralya savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışındaki Abdülkerim Bardakcı'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kalecinin de müdahale ettiği meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Avustralya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı



53. dakikada soldan kazanılan korner atışında O'Neill ceza sahası içine ortaladı. Bu noktada yükselen Metcalfe'nin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır uzanarak gole engel oldu.

57. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Arda Güler geçti. Yıldız oyuncunun yerden vuruşunda kaleci Beach uzanarak gole engel oldu, dönen topa Kenan Yıldız istediği gibi vuramayınca savunma meşin yuvarlağı kornere yolladı.

72. dakikada A Milli Futbol Takımı bir kez daha etkili geldi. Hakan Çalhanoğlu'nun ara pasında sağdan ceza sahasına giren Zeki Çelik çaprazdan sert vurdu, kaleci Beach topu kornere gönderdi.

75. dakikada Avustralya ikinci golü buldu. Orta sahada topu kapan Metcalfe, ceza sahası önüne gelip sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın solundan filelere gitti: 2-0.

77. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği ortada Merih Demiral, topu kale sahası önündeki Kerem Aktürkoğlu'na kafayla indirdi. Bu futbolcunun gelişine şutunda meşin yuvarlak kaleci Beach'te kaldı.

86. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta bu kez Hakan Çalhanoğlu topun başına geçti. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Beach yine gole izin vermedi.

Karşılaşma Avustralya'nın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Grupta ilk maçlar sonucunda ABD ve Avustralya 3'er puanı hanesine yazdırırken, Türkiye ve Paraguay ise puanla tanışamadı.

Kenan Yıldız ikinci yarıda oyunda

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

Montella, 46. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü.

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu


 
 
Galatasaray'da yine transfer dönemi yine keyifsiz günler... Teknik patron Okan Buruk, Avrupa'da başarı için çok daha güçlü bir orta saha ve Osimhen'le oynayacak çift santrfor arayışına girerek Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın üstünü çizdi. Yeni transferler için büyük bonservisler ödemek istemeyen Başkan Dursun Özbek ise bu karara köpürdü.

13.06.2026 14:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu

Süper Lig'de üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözünü Avrupa'ya diken Galatasaray'da, TFF'nin yeni 10+4 yabancı kuralı transfer masasını savaş alanına çevirdi. Okan Buruk ve yönetim kanadı arasında hem isimler hem de kontenjan planlaması konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanıyor.







İki emektarı istemiyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde "iş yapacak", çok daha güçlü ve dinamik bir kadro kurmak isteyen teknik direktör Okan Buruk, radikal bir rapor sundu. Başarılı çalıştırıcının sözleşmeleri biten Mario Lemina ve Mauro Icardi'nin takımda kalmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buruk'un planı çok net: Orta sahaya Şampiyonlar Ligi seviyesinde, fiziksel olarak çok daha güçlü ve dominant bir isim transfer etmek. Forvet hattına ise Icardi'nin yerine, taktiksel esneklik sağlayacak ve yeri geldiğinde Victor Osimhen ile çift santrfor oynayabilecek cinsten, yırtıcı bir golcü takviyesi yapmak.







Yönetimin önceliği bütçe!

Okan Buruk'un bu köklü değişim talebine karşılık Başkan Dursun Özbek ise tamamen ekonomik gerçeklerle hareket ediyor. Yeni transferler için kulübün kasasından büyük bonservis bedelleri çıkarmak istemeyen Özbek, maliyeti düşürmek adına hem Lemina hem de Icardi'nin takımda tutulmasından yana tavır koydu. Yönetim, bu iki isimle yola devam ederek macera aramama düşüncesinde.







Icardi ve Lemina kalırsa transfer yaş!

Galatasaray'ın elini kolunu bağlayan en büyük etken ise TFF'nin getirdiği yeni yabancı kuralı. Sarı-kırmızılıların elinde şu an 23 yaş üstü kuralına uyan tam 8 as oyuncu bulunuyor:
-Singo, Davinson Sanchez, Jakobs, Roland Sallai, Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane ve Victor Osimhen.
Eğer başkan Dursun Özbek'in istediği olur, Mario Lemina ve Mauro Icardi ile sözleşme yenilenirse, 23 yaş üstü için ayrılan 10 kişilik yabancı kotası tamamen dolmuş olacak. Bu durum, Okan Buruk'un istediği "orta saha ve santrfor" transferlerinin önünü tamamen kapatıyor.







Gençler için acele edilmeyecek

Kural gereği 23 yaş altı oyuncular için ayrılan +4 kontenjanı için de Okan Buruk'un stratejisi belli oldu. Şu anda kadroda bu kurala uyan genç sol bek Renato Nhaga bulunuyor. Kalan 3 genç oyuncu hakkı için Buruk, yönetime "Acele etmeyelim" mesajı gönderdi.
Deneyimli teknik adamın +4 stratejisinin detayları ise hemen hemen belli... acele edip kulübün elindeki nakit akışını (likiditeyi) bozmamak adına acele transfer yapılmayacak. Transfer döneminin sonuna doğru, Avrupa devlerinde şans bulamayan ve kiralanmaya uygun olan potansiyelli gençler beklenecek.









Statü değişebilir

Okan Buruk'a göre TFF'nin bu statüsü uzun ömürlü değil ve her an yeniden değişebilir. Bu yüzden geleceği belirsiz bir kural için kulübü büyük paralarla bağlamamak gerekiyor. Ancak devreye girilecekse, tıpkı Nhaga gibi scout ekibinin tam not verdiği, maliyeti düşük ve geleceği parlak bir isim fırsatı doğarsa bütçe kullanılacak.
Galatasaray'daki bu "istekler ve maliyetler" savaşı, önümüzdeki günlerde başkan Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında yapılacak zirveyle netlik kazanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.