logo
28 ŞUBAT 2026


Fenerbahçe'nin galibiyeti inanılır gibi değil

20.04.2023 00:00:00 / Güncelleme: 20.04.2023 00:11:31
Acayip bir maç. Fenerbahçesiyle, hakemiyle, sonucu ile acayip bir maç.

Fenerbahçe son dakikalara kadar yani golleri bulana kadar öyle bir takım ki amatör mü desem, toplama takım mı desem, hocası falan mı yok desem, bunlar futbolcu mu desem diye düşünüp durdum.

Neredeyse her maça başka bir kadroyla başlayan bir takım. Akılcı bir yapılanmayla hücum edemeyen futbolcular, pas vermesini bilmeyenler, orta yapamayanlar. Bu anlamda ne ararsan Fenerbahçe'de var.

Bizde maç yazıları genelde skora göre yazılır da onun için önce gördüğüm Fenerbahçe'yi bir yazayım da rahatlayayım dedim.

Şimdi bu takım galip geldi. İnanılır gibi değil.

Karşılaşmaya iki parçalı bakacağız bu galibiyet için.

Birinci bölüm Başakşehir'in on bir kişi oynadığı dakikalar, ikinci bölüm Başakşehir'in on kişi kaldığı dakikalar.

Maçın 70'inci dakikaları Fener bir sıfır yeni durumda Başakşehirli futbolcu faul yapıyor ikinci sarıdan kırmızı.

Bakıyorsunuz hakem iki sarıda da haklı. Bu bana göre bir tesbit tabi. 

Bundan sonra ne oluyor? Başakşehir'in yürek hoplatan hücumları azalıyor. Buna rağmen bir hücumu da direkten dönüyor.

Fenerbahçe ne yapıyor? Aklına nasıl geldiyse rastgele hücum ediyor.

Fenerbahçe'nin attığı birinci gole kadar kendisine bir kez bile top gelmeyen ve bu dakikaya kadar terlemeyen Valencia'nın için bodoslama daldığı hücumda faul olmaması topun boşta kalması kendisini kimselere beğendiremeyen Pedro'nun dokunuşuyla gelen tuhaf bir gol beraberliği getiriyor.

Ardından yine bir benzer bir atakta yine aynı futbolcu kapalı köşede, kalabalık arasında hani vuralım da bakalım cinsinden attığı şutla ikinci golü atıp Fenerbahçe'yi zirvede bayram havasına sokuyor.

Hayret edilecek şeyler. Kalecinin ayağına çarpıp gelen golle kimsenin aklına gelmeyen Fenerbahçe üstünlüğü. Hani denir ya şans bu gerçekten şans.

Bir pozisyon daha dikkatimi çekti. Gerçi maçın skoruna etki yapması düşünülemezdi ama son saniyelerde Başakşehir dokuz kişi kaldı.

Bir kafa pasıyla ofsayt pozisyonunda topa sahip olan Valencia'ya faul yapılıyor. Hakem ve hakemler bu ofsaytı tesbit edemeyip ikinci sarı karttan bir Başakşehirliyi daha oyundan atıyorlar ve maç bitiyor. Böyle yanlış bir karar nereye kadar bilemiyoruz.

Şampiyonluk iddiası taşıyan bir takım böyle acayip bir futbolla, şansa ve tesadüflere bağlı sonuçlarla yoluna devam etmemeli. Hele bu takımın adı Fenerbahçe ise.

Ayrıca hala ilk onbirini oluşturamamış bir teknik adamda artık şapkasını önüne koyup şu kritik günlerin hesabını iyi yapmalı eğer bizim bilmediğimiz başka bir kabiliyeti varsa.

 
Akın Göksu / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.