logo
26 MAYIS 2026

Fener'den Yıldıray atağı

13.05.2006 00:00:00
Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan "B.Z" gazetesi, Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum'un, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk ile ilgilendiğini yazdı. Gazetenin haberinde, Daum'un Yıldıray'ı 2. kez almaya çalıştığı belirtilerek, Yıldıray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğine, Fenerbahçe'nin de Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağına işaret etti. Fenerbahçe'nin ayrıca, 2007 yılına kadar Hertha BSC Berlin ile sözleşmesi olan Yıldıray için 10 milyon Avro'luk bonservis bedelini de ödeyebilecek durumda olduğuna dikkat çekildi.Daum: Görüşmeler başlayabilirDaum'un, daha önce Yıldıray'a çok iyi bir teklif ile gittiklerini,ancak Yıldıray'ın o zamanlar Türkiye'de oynamak istemediğini belirterek, "Ben onun çok iyi bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Kendisini burada görmek isterdim. Eğer düşüncesini değiştirirse kendisiyle hemen yeniden görüşmelere başlayabiliriz" şeklinde konuştuğu ifade edildi.Öncelik Hertha Berlin'deYıldıray'ın da, "İstanbul'un ilgisi olursa tabii ki dinlerim. Ancak öncelikli görüşme muhatabım Hertha BSC Berlin" dediği bildirildi. Hertha BSC Berlin menejeri Dieter Hoeness'in, "Yıldıray'la sözleşmesini uzatmak istiyoruz. Gelecek yıllarda bizim oyun kurucumuz olmasını istiyoruz" şeklindeki sözlerine karşılık da Yıldıray'ın şu şekilde konuştuğu kaydedildi: "Bu hoşuma gider. Daha 1 yıllık sözleşmem var ve bunu uzatmayı düşünebilirim. Benim için önemli olan para değil, Hertha'nın geleceği.Ben takıma kimin geleceğini ve gelecek için neler planlandığını bilmekistiyorum."Temmuz'da görüşelim mesajıBild gazetesi de, "Baştürk, Hoeness'i çırpındırıyor" başlığıyla verdiği haberde, Yıldıray'ın, "Gelecek hafta milli takıma gideceğim. Transfer listesi tamamlanana kadar daha bir süre geçer. Kulübümle en erken Temmuz ayında görüşeceğim" şeklinde konuştuğunu yazdı.Haberde, Yıldıray'ın güçlü bir takım istediği ve bunun için takım arkadaşı Josip Simunic'in de takımda kalmasını desteklediği şeklinde yorum yapıldı.

Galatasaray'a büyük ikramiye!


 
Galatasaray'a piyango vurdu... Menajerler İngiltere’de küme düşen West Ham'ın 44 milyon Euro’luk yıldız adayı Mateus Fernandes’i teklif etti. Londra ekibinin maaş bütçesini düşürme zorunluluğu nedeniyle kiralama formülünün masaya gelmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendirdi. Taraftara adeta çifte bayram yaşatacak bu dev hamle için süreç başladı.

26.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük ikramiye!
Galatasaray'a büyük ikramiye!

Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, 10 numara bölgesi için İngiltere'den sürpriz bir teklif geldi. Menajerler, Premier Lig'den düşen West Ham'ın Portekizli genç yıldızı Mateus Fernandes'i sarı-kırmızılı yönetime önerdi. Finansal olarak küçülmeye gitmek zorunda olan Londra ekibinin bu durumu, sarı-kırmızılılar için tarihi bir fırsat doğurdu.

Etiket fiyatı yüksek

Mateus, Sporting'den 15 milyon Euro karşılığında Southampton'a transfer olmuş, ardından West Ham oyuncu için tam 44 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.
Premier Lig'de West Ham formasıyla sezonu 3 gol ve 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki maestro, takımının küme düşmesiyle birlikte ayrılık noktasına geldi.







Kiralık olarak gelebilir

İngiltere'de alt lige düşen kulüplerin yaşadığı mali kriz ve maaş bütçesi kısıtlamaları, West Ham'ı da vurdu. Maaş skalasını acilen düzenlemek zorunda olan Londra ekibi, Mateus dahil yüksek kazançlı birçok oyuncusunu kiralamaya sıcak bakıyor. Galatasaray yönetimi, bu finansal zorunluluğu lehine çevirerek Portekizli yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmak için kolları sıvadı.









İstatistikleri iyi

Genç yıldız, Galatasaray'ın ısrarla istediği Bruno Fernandes'in Portekiz futbolundaki veliahdı olarak gösteriliyor. Oyun zekası ve saha içi liderliğiyle büyük benzerlik taşıyan genç oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak cinsten bir profile sahip. Mateus Fernandes, sadece tabelaya yaptığı katkıyla değil, modern futbolun gerektirdiği tüm elit istatistiklerle ön plana çıkıyor.







Baskı Altında Kusursuz (yüzde 87.5 Pas İsabeti)

En yoğun pres altında bile soğukkanlılığını kaybetmeyen Portekizli, yüzde 87.5 pas isabet oranıyla takımını geriden kusursuz çıkarıyor.

Dikine Oyunda Elit

Topu savunmadan alıp üçüncü bölgeye dikine taşıma istatistiğinde, Premier Lig'in en elit genç oyuncuları arasında yer alıyor.

U21 Kategorisinde Premier Lig'in Zirvesinde

Sadece yaratıcı bir 10 ya da 8 numara değil; top kapma, pas arası ve sahipsiz top kazanma metriklerinde Premier Lig'deki U21 orta sahalar arasında zirveye oynuyor. Okan Buruk'un çok sevdiği, hem hücumda hem savunmada yoğun prese dayalı çift yönlü oyun yapısına birebir uyum sağlıyor.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer

Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım’ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı

26.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım'ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı.

Camia "Seçim kaybettirecek 4 transfer" yorumlarıyla ayağa kalktı! Doekhi, Zeballos, Malacia ve Chuki isimlerinin taraftardaki büyük yıldız beklentisini karşılamaktan uzak olduğu konuşulurken, "Aziz Yıldırım neden isimleri açıklamıyor?" sorusu yükselmeye başladı.







Fenerbahçe'de yaklaşan kongre öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım, transfer stratejisine dair çok net mesajlar vererek camiayı heyecanlandırmıştı:

- İki santrfor dahil toplam 6 transferle kadroda ana iskeleti oluşturacağız. Bu oyuncuların hepsi 20-25 Haziran civarındaki sezon açılışına yetişecek. Sonra durup bakacağız, giden olursa ihtiyaca göre yeniden elden geçireceğiz.

Ancak perde arkasında yürütülen transfer operasyonuna dair sızan ilk isimler, kulislerde büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.







4 TANE ÇOK TARTIŞILACAK İSİM

Yıldırım'ın bonservis yükü yaratmamak adına direkt olarak sözleşmesi biten ya da kulübünden ayrılma aşamasındaki oyunculara yöneldiği iddia edildi. İşte konuşulan o isimler:

- Danilho Doekhi: Union Berlin ile yollarını ayıran Hollandalı stoper.
- Exequiel Zeballos: Boca Juniors forması giyen sağ kanat oyuncusu.
- Tyrell Malacia: Manchester United'dan ayrılması beklenen sol bek.
- Chuki: Real Valladolid forması giyen 10 numara.







İSİMLER SONRASI KULİSLER ALEV ALDI

Yıldırım'ın gizlilikle yürüttüğü ancak yakınındaki kişiler tarafından dışarı sızdırılan liste kongre üyeleri ve camia içinde sert eleştirileri de beraberinde getirecek cinsten.

Kulislerde konuşulan iddialara göre; listesindeki bu 4 ismi resmen açıklaması durumunda Aziz Yıldırım'ın seçimi kaybetme noktasına gelebileceği ileri sürülüyor.







4 İSİM AÇIKLANIRSA SAFİ ÖNE GEÇER

Bonservissiz ve soru işaretleri barındıran bu hamlelerin, taraftarın beklediği "dünya yıldızı" profiline uymadığı yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.







Hatta iddialar öyle bir boyuta ulaştı ki, Yıldırım'ın bu sözleşmesiz 4 oyuncuyu resmen duyurduğu anda, diğer güçlü aday Hakan Safi'nin yarışta net bir şekilde öne geçeceği konuşuluyor.

Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi

Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi

26.05.2026 10:35:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi.

Portekiz devi Benfica ile 20 milyon Euro'dan açılan pazarlıklarda aşama kaydedilen golcü Pavlidis, siyah-beyazlıların sunduğu 3 katı maaş teklifine 'evet' dedi. Newcastle United'ın gözden çıkardığı Vlachodimos ise Sevilla'nın bütçe engeline takılmasının ardından rotayı İstanbul'a çevirdi ancak imza için teknik direktör şartı koştu.







Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi futbol yapılanması sil baştan yazılıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların resmen ayrılmasından önce "farklı bir yoldan" transfer çalışmalarına başlayan başkan Serdal Adalı, gizli yürüttüğü operasyonunda çok önemli bir yol katetti.

Yalçın'ın verdiği raporlardan bağımsız olarak, 12 yıl sonra kulübe futbol direktörü olarak dönen Önder Özen'in raporu belirleyici oldu. Özen'in listesinde ilk sıralarda yer aldığı iddia edilen iki Yunan yıldız için Başkan Adalı taarruz başlattı.







YALÇIN'IN DEĞİL ÖZEN'İN LİSTESİ

Siyah-beyazlıların ilk hedefi, Önder Özen'in sistemine tam uyum sağlayan, stoperleri yıpratan ve modern bir bağlantı forveti olan Vangelis Pavlidis.

Gelen bilgilere göre, Portekiz devi Benfica ile masaya oturan Beşiktaş yönetimi, 20 milyon Euro'dan başlayan sıkı bir pazarlık sürecinin içinde. İki kulüp arasındaki mali beklentilerde şu an için büyük farklar var gibi görünse de, bu farkın kapanmayacak seviyede olmadığı belirtiliyor.







PAVLIDIS MAAŞI DUYUNCA COŞTU

Oyuncu cephesinde ise Beşiktaş'ın eli son derece güçlü. Siyah-beyazlı yönetimin, Pavlidis'e Benfica'da kazandığı yıllık ücretin neredeyse 2-3 katını teklif ettiği öğrenildi.

Bu astronomik teklif sonrası Yunan golcünün Beşiktaş'a gelmeye dünden razı olduğu ve adeta imza atmaya hazır konumda beklediği ifade ediliyor.







YUNAN KALECİ HOCAYI BEKLİYOR

Diğer bir Yunan yıldız da kaleci Odysseas Vlachodimos. Tecrübeli file bekçisi için bonservisini elinde bulunduran İngiliz ekibi Newcastle United'ı ikna etmenin çok zor olmadığı gelen haberler arasında. Ancak bu transferin önündeki en büyük engel, oyuncunun geleceğe yönelik belirsizlikleri.







Yunan kaleci, Beşiktaş'a imza atmadan önce yeni teknik direktörün netleşmesini ve projesini görmeyi şart koşuyor. Ayrıca Vlachodimos geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Sevilla'da kalmak istiyor. Ancak İspanyol ekibinin bu transferi kalıcı hale getirecek ekonomik gücü yok.

Kerem Aktürkoğlu sakatlandı

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti

25.05.2026 17:50:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti.

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürüyor. Cumartesi günü antrenmanda sakatlık yaşayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Aktürkoğlu, paylaşımında şu ifadelere ver verdi:

"Kısa bir tedavi sürecinden sonra Dünya Kupası için çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğiz. Arayan, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim."

Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş

Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı

25.05.2026 17:40:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı.

2024-2025 sezonunun 27. haftasında ligde 11. sıradayken teknik direktörlük görevine Fatih Tekke'nin getirilmesiyle çıkışa geçen Trabzonspor, yaklaşık 440 günlük süreçte büyük bir değişim gerçekleştirdi. Bordo-mavililer, sezonu hem Türkiye Kupası şampiyonluğu hem de Süper Lig üçüncülüğü ile tamamladı.

2024-2025 sezonunda Hatayspor yenilgisi sonrası 32 puanla 11. sırada bulunan Trabzonspor, Şenol Güneş'in yerine göreve gelen Fatih Tekke yönetiminde kısa sürede toparlandı. Bu sezon 34 haftada 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 69 puan toplayarak 3. sırada ligi tamamlayan Karadeniz ekibi, uzun süre şampiyonluk yarışının da içinde yer aldı.

Fatih Tekke ile 2.02 puan ortalaması



Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçları olmak üzere 440 günlük sürede toplam 57 maça çıktı. Söz konusu müsabakalarda 34 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden Tekke; bu performansıyla kulüpte son yıllarda görev alan teknik adamlar arasında en yüksek puan ortalamasını yakalayan isim oldu. Karadeniz ekibi, bu maçlarda rakip filelere 107 gol bırakırken kalesinde ise 69 gol gördü.

Şampiyonluk sezonu sonrası en iyi dönem



Bordo-mavililer, 2021-2022 şampiyonluk sezonunun ardından en iyi dönemini geçirdi. En yüksek puanına bu yıl ulaşarak ligi 69 puanla tamamlayan Trabzonspor, böylece son dört sezonun en istikrarlı dönemine imza attı.

440 günlük süreçte zirve ve kupa sevinci

Fatih Tekke'nin 11 Mart 2025'te göreve gelmesinin ardından geçen yaklaşık 14 aylık (440 gün) süreçte Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek önemli bir başarıya ulaştı. Bordo-mavililer, finalde Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek 5 sezonluk kupa hasretine son verdi ve Süper Lig'de de zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

Trabzonspor, en son 2019-2020 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası'nı yeniden kaldırma başarısı göstererek tarihindeki 10. kupa zaferini elde etti. Fatih Tekke ise hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kulüple yaşadığı başarı hikayelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.