logo
27 MAYIS 2026

Fener'in kader maçları

10.12.2003 00:00:00
Ankaragücü galibiyetiyle yeniden umutlanan Fenerbahçe, devre arası tatiline mutlu girmek istiyor. Sarı lacivertli ekip bunun için de bu hafta içerde Denizlispor, 17. haftada ise Malatyaspor ile deplasmanda yapacağı maçlardan 3'er puan çıkartıp, tekrarlanacak maçta Rize'yi de Kadıköy'de yenerek lider ile arasındaki puan farkını en kötü ihtimalle 6'da tutmak amacında.

Transferlerle güçlenecek

Daum yönetimindeki Fenerbahçe eğer bu hedefini tutturursa devre arasında yapacağı etkili transferlerle ligin ikinci yarısına çok daha iyi ve geniş bir kadroyla girip, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğine inanıyor. Bu nedenle Denizli, Malatya ve Rize maçlarına sarı lacivertli camia adeta ölüm kalım karşılaşmaları olarak bakıyor.

Bugün çalışacaklar

Bu arada Fenerbahçe, Denizlispor ile hafta yapacağı lig maçının hazırlıklarını bugün yapacağı tek antrenmanla sürdürecek. Ankaragücü maçının ardından antrenör Roland Koch yönetiminde yenileme idmanı yapan futbolcular, dünü dinlenerek geçirdi. Sarı-lacivertliler, bugün öğle saatlerinde Samandıra Tesisleri'nde toplanarak, yapacakları tek antrenmanla Denizlispor maçı hazırlıklarına devam edecek.

Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı

UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek

27.05.2026 08:43:00
AA
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın Leipzig şehrindeki Leipzig Stadı'nda oynanacak final, TSİ 22.00'de başlayacak.

UEFA tarafından 2021-22 sezonunda düzenlenmeye başlanan Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı turnuvasının ilk finalinde, İtalya'nın Roma ve Hollanda'nın Feyenoord ekipleri karşı karşıya geldi.

Arnavutluk'taki Air Albania Stadı'nda yapılan karşılaşmada rakibini 1-0 mağlup eden Roma, organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ilk ekip oldu.

Kupayı ilk kazanan teknik adam Mourinho

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, 2021-22 sezonunda Roma ile bu kupayı kazanan ilk teknik adam ünvanını aldı.

Portekizli çalıştırıcı, İtalyan ekibiyle yaşadığı başarıyla kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ni kazanan tek teknik adam olarak kaydedildi.

Fiorentina, üst üste iki final kaybetti

İngiltere'nin West Ham United ekibiyle İtalya'nın Fiorentina takımı 2022-23 sezonu finalinde karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi, Jarrod Bowen'in 90. dakikada attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyon oldu.

Fiorentina, 2023-24 sezonunda da finale yükselme başarısı gösterdi.

İtalya temsilcisi, finalde Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Olympiakos, 116. dakikada eski Hataysporlu futbolcu El Kaabi'nin golüyle 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Üst üste 2 sezon final oynayan Fiorentina, geçen sezon yarı, bu sezon ise çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Son final İngiliz ekibinin

UEFA Konferans Ligi'nde son finali geçen sezon İngiltere temsilcisi Chelsea kazandı.

Polonya'nın Wroclaw kentindeki Wroclaw Stadı'nda oynanan finalde Chelsea, İspanyol ekibi Real Betis ile kozlarını paylaştı.

Real Betis, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken İngiliz ekibi, ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle rakibini 4-1 yendi ve şampiyon oldu.

İspanyolların ikinci, İngilizlerin üçüncü finali

UEFA Konferans Ligi'nde geçen sezon olduğu gibi bu yıl da İspanyol ve İngiliz ekipleri finalde mücadele edecek.

Organizasyonun 5. sezonunda İspanyollar ikinci, İngilizler ise üçüncü kez finalde boy gösterecek.

Bugüne kadar oynanan 4 finalde 3 kez İtalyan takımı yer alırken 2 defa İngiliz, 1'er kez de Hollanda, Yunanistan ve İspanya takımları karşı karşıya geldi.

İspanyol ekipleri finallerde başarılı

İspanyol takımları, Avrupa'nın üç önemli organizasyonundaki finallerde rakiplerine üstünlük kurdu.

İspanya temsilcilerinin 2000-01 sezonundan bu yana 26 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi (UEFA Kupası) ve Konferans Ligi'ndeki finallerin 23'ünün sonucunda kupa İspanya'ya gitti.

Şampiyonlar Ligi'nde 2014 ve 2016'da oynanan finallerin yanı sıra 2007 ve 2012'deki Avrupa Ligi finallerinde İspanyol takımları karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda oynanan finalde Alman ekibi Bayern Münih, Valencia'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda yenerek kupayı kazandı. Aynı sezon UEFA Kupası'nda ise Liverpool, gol düellosu yaşanan maçta İspanyol ekibi Alaves'i altın golle 5-4 yendi ve kupa 2'de mutlu sona ulaştı.

İspanyol ekipleri, 2000-01'den sonra 2024-25 sezonuna kadar çıktıkları hiçbir Avrupa finalini kaybetmedi. Konferans Ligi finalinde geçen sezon Chelsea, Real Betis'i 4-1 yendi ve İspanya temsilcilerinin serisini sona erdirdi.

Söz konusu süreçte İspanyollar, Şampiyonlar Ligi kupasını 11, Avrupa Ligi kupasını 12 kez müzesine götürdü.

Şampiyonlar

Konferans Ligi'nde geride kalan dört sezonda İngiliz ekipleri 2, İtalya ve Yunanistan temsilcileri ise 1'er kez kupayı kazandı.

Organizasyonda ilk kupayı 2021-22 sezonunda İtalyan ekibi Roma kazanırken 2022-23'te İngiliz takımı West Ham United, mutlu sona ulaştı.

Yunan takımı Olimpiakos, 2023-24 sezonunda kupa zaferi yaşarken 2024-25'te İngiltere temsilcisi Chelsea, organizasyonu şampiyon tamamladı.

Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı

Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti

27.05.2026 08:41:00
Haber Merkezi
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti.

Ligde bu sezon mücadele eden 18 takımda toplam 571 futbolcu forma giydi.

Süper Lig'deki en yaşlı ekip, 27,94 yaş ortalamasıyla Kocaelispor oldu. Yeşil-siyahlıları 27,90 yaş ortalamasıyla Kasımpaşa ve 27,53 ortalamayla Hesap.com Antalyaspor takip etti.

En genci Göztepe

Göztepe, yaş ortalamasında Süper Lig'in en genç takımı oldu.

İzmir ekibinde 2025-2026 sezonunda top koşturan oyuncuların yaş ortalaması 25,06 olarak gerçekleşti.

Göztepe'yi 25,08'lik yaş ortalamasıyla Trabzonspor ve 25,67'lik ortalamayla TÜMOSAN Konyaspor izledi.

Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı

İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı

27.05.2026 00:41:00
İhlas Haber Ajansı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı.

İtalya Serie A ekiplerinden Torino forması giyen Emirhan İlkhan, kulübüyle sözleşme yeniledi. Kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beşiktaş altyapısından yetişen Emirhan'ın profesyonel kariyerine 17 yaşında adım attığı ve 2022 yazında Torino'ya transfer olduğu aktarıldı. Emirhan, daha sonra kiralık olarak Sampdoria ve Başakşehir formaları da giydi.

21 yaşındaki futbolcu 2025-2026 sezonunda Torino ile 19'u Serie A, 3'ü İtalya Kupası olmak üzere 22 maçta görev yaptı ve 2 gol kaydetti. Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullandı. Bordo-mavili kulüp oyuncunun sözleşmesini 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.

Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu

26.05.2026 11:28:00
Haber Merkezi
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu. Portekizli menajerin "Ferdi'den daha büyük potansiyel" diyerek önerdiği Fransa 2. Ligi ekibi Clermont'un 2006 doğumlu gurbetçi sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı için düğmeye bastı. Safi, Trabzonspor'un Bastia'dan getirdiği Oualai örneğiyle ikna oldu.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları eserken, başkan adaylarının transfer operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör ve dünya çapındaki yıldızlar için kolları sıvayan başkan adayı Hakan Safi, bu süreçte dünyanın bir numaralı menajeri Jorge Mendes ile bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği son stratejik zirveden ise Fenerbahçe camiasını heyecanlandıracak sürpriz bir gurbetçi hamlesi çıktı.






TÜRK U-21 MİLLİ TAKIMINDA DA OYNUYOR

Fransa Ligue 2 ekiplerinden Clermont forması giyen ve U-21 milli takımında da oynayan 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı'nin transferini bitirme noktasına getirdiği iddia edildi.

Görüşmenin perde arkasından sızan bilgilere göre; Clermont ile sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan genç oyuncu için Hakan Safi adeta gözünü kararttı. Kulübüyle olan kontrat durumunu fırsat bilen Safi'nin, mali şartlara takılmadan bu yatırımı yapmaya hazır olduğu belirtildi.






HAKAN SAFİ'YE GÜVENCE VERDİ

Zirvede masaya gelen İlhan Fakılı ismi için Jorge Mendes'in de Hakan Safi'ye çok özel bir güvence verdiği öne sürüldü. Portekizli menajerin, 2006 doğumlu sol kanat için, "Ferdi Kadıoğlu'ndan çok daha büyük bir kariyer bekliyor" ifadelerini kullandığı iddia edildi.






KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT

Hakan Safi'nin bu transfer için ikna olmasının arkasında Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi ekibi Bastia'dan kadrosuna kattığı Oualai transferinde yakaladığı başarının yattığı da iddia edildi. Bu referansı dikkate alan Safi ve ekibi, İlhan Fakılı'yi "kaçırılmaması gereken bir fırsat kapısı" olarak görüyor.






BU SEZON 9 GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon Clermont formasıyla Ligue 2'de adından sıkça söz ettiren İlhan Fakılı, istikrarlı yapısı ve skora katkısıyla dikkat çekiyor. Takımıyla çıktığı 33 resmi maçta 4 gol ve 5 asistlik performans sergileyen genç gurbetçi hızı, adam eksiltme becerisi ve yüksek oyun zekasıyla Avrupa'daki birçok scout listesinin en üst sıralarında yer alıyordu.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu

Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı

26.05.2026 10:55:00
Haber Merkezi
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı.

Frankfurt'un Avrupa kupalarından uzak kalması nedeniyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan genç yetenek için Bayern Münih, Dortmund ve Milan gibi devler sıraya girdi. Alman ekibinin istediği astronomik bonservis bedeli ise adeta dudak uçuklattı.







Frankfurt formasıyla sergilediği performansla dikkatleri üzerine Can Uzun, transfer pazarının en gözde ismi. Kulübü Frankfurt'un sportif açıdan hayal kırıklığıyla geçen ve Avrupa kupaları biletini kaçırdığı sezonun ardından, genç oyuncunun takımdan ayrılması an meselesi.

Galatasaray, Can Uzun transferi için resmi adımları attı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılı yönetim, hem oyuncu cephesiyle hem de Frankfurt kulübüyle masaya oturdu.







CAN UZUN AYRILMAK İSTİYOR

Bild'in haberine göre Frankfurt'un önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer alamayacak olması, Can Uzun'u yeni bir arayışa itti. Frankfurt yönetimi 20 yaşındaki yeteneği en az bir yıl daha elinde tutmak istese de, genç oyuncunun "kesinlikle Avrupa arenalarında boy göstermek istediği" ve bu nedenle yaz aylarında takımdan ayrılmaya sıcak baktığı vurgulandı.







ÇOK ÖNEMLİ TAKIMLARIN LİSTESİNDE

4 kez A Millî Takım forması giyen Can Uzun için sadece Galatasaray değil, Avrupa'nın birçok köklü kulübü de pusuda bekliyor. İtalya'dan AC Milan, İngiltere'den Tottenham Hotspur, Newcastle United, Aston Villa ile Almanya'dan Bayern Münih, Can Uzun için aportta bekleyen ekipler.







Can Uzun'un Eintracht Frankfurt ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu durum, Alman kulübünün elini fazlasıyla güçlendiriyor. Sky Sports'un daha önce geçtiği bilgilere göre, Frankfurt'un sportif direktörü Markus Krösche'nin kapıyı 80 milyon Euro civarında bir maksimum ücretle açması bekleniyor.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!

Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç’sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı

26.05.2026 10:46:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç'sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı.

Spor kamuoyunda 'tek taşla iki kuş' olarak yorumlanan bu ani dönüşün arkasında; hem seçilmesi halinde taraftarın devasa transfer beklentisini şimdiden dizginleme hem de rakiplerini finansal sorumsuzlukla suçlayarak köşeye sıkıştırma stratejisi yatıyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın son açıklamaları çok fazla "alt metin" okuması gerektiriyor.

Daha önce eski başkan Ali Koç'a dünyaca ünlü yıldızlar Sergio Ramos, Marcelo, Benzema'nın isimlerini vererek, "Fenerbahçe'ye Serdar Dursun almak yakışmaz" çağrısı yapan Yıldırım'ın, söylemini bir anda değiştirerek finansal kısıtlamalara ve UEFA cezalarına vurgu yapması dikkat çekti.







YILDIRIM'IN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLERİ

Yıldırım'ın kurduğu yönetim kurulu listesinin, maddi olarak Hakan Safi'ye karşı zayıf kaldığı yönündeki iddialar tartışılırken, Yıldırım'ın bu ani "fren"i stratejik bir hamle olarak yorumlandı.







Yıldırım'ın eski sözlerini taca actan çıkışı da çok dikkat çekici:

- Onu getireceğiz, bunu getireceğiz diyorlar. Getiremezsiniz. UEFA'dan ceza alırsınız. Ceza katlanarak ilerliyor. Örnek veriyorum: 500 milyon Euro gelirin varsa yarısı kadar ceza ödersiniz. Bunu da kimse ödeyemez. Hataya devam ederseniz küme düşme cezası alırsınız. Bu kabul edilemez.







UEFA'NIN KÜME DÜŞÜRME YETKİSİ YOK

Yıldırım'ın "küme düşme" çıkışına karşın, uluslararası futbol hukukunda kurallar farklı işliyor. Bir üst kuruluş olan UEFA'nın, Süper Lig gibi yerel liglere doğrudan müdahale ederek bir takımı alt lige düşürme yetkisi bulunmuyor. UEFA'nın uygulayabileceği en ağır yaptırım Avrupa kupalarından men etmek.







Aziz Yıldırım'ın geçmişteki popülist transfer söylemlerinden, kurallara ve bütçeye vurgu yapan bu sert çizgiye kayması, spor basını ve genel kurul kulislerinde iki farklı pencereden değerlendiriliyor.






YILDIZ BEKLENTİSİNİ FRENLEDİ

Aziz Yıldırım bu stratejik çıkışıyla tek taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. Deneyimli başkan öncelikle başkan seçildiğinde sırtına binecek "uçuk yıldız" beklentisini frenlerken, diğer yandan da rakibini finansal uçurumla itham ederek seçim yarışında elini güçlendirmeyi hedefliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.