logo
05 HAZİRAN 2026

Galatasaray derinden gidiyor

08.06.2007 00:00:00
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, sarı kırmızılı takımın transferleri konusunda, "Gündemimizde birkaç futbolcu var. Onlarla ilgileniyoruz" dedi. Keşan'da Cüneyt Yüksekdağ'a ait Ege Seramik Mağazası'nın açılışına katılan Adnan Polat, sarı kırsımızı taraftarların ilgisiyle karşılaştı. Açılıştan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adnan Polat, "Bizim temel amacımız kulübe genç futbolcular kazandırmak. Ancak bu sezon bunu gerçekleştiremedik. Önüzümdeki sezon daha iyi şeyler yapacağız" diye konuştu.Feldkamp konusuAlman çalıştırıcı Karl Heinz Felkamp hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da belirten Adnan Polat, bu konuda şunları söyledi: "Felkamp'la yaptığımız anlaşmanın geçersiz olduğu yönünde haberler çıktı. Bu sözleşme, Galatasaray Futbol A.Ş. ile yapılmıştır. Galatasaray Futbol A.Ş.'nin 5 tane yönetim kurulu üyesi vardır. Çıkan imza sirkülerine göre herhangi bir yönetim kurulu üyesi ile genel müdür imzaladığı zaman bu sözleşme geçerlidir. Bu sözleşmede benim ve Genel Müdür Adnan Sezgin'in imzası var. Başkanımızın da bilgisi var. Bazen basın mensubu arkadaşlar doğru bilgilenmeden kamuoyuna yanlış bilgi verdiği için sorunlar yaşanıyor."Kalli'ye güveniyorlarG.Saray'da Erik Gerets'in görevinden ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Karl Heinz Feldkamp sarı kırmızılı taraftarının güvenini kazanmış durumda. Galatasaray taraftarının buluşma noktası olan Webaslan.com'da "Karl Heinz Feldkamp'ın G.Saray'da başarılı olacağına inanıyor musunuz?" sorusunun yöneltildiği bir anket düzenlendi. Devam etmekte olan ankete katılan 55.373 kişiden 33.972 bini (%61.4) Karl Heinz Feldkamp'ın Galatasaray'da başarılı olacağını düşünürken, ankete katılan 21.401 bin kişi( %38.6) ise Karl Heinz Feldkamp'ın Galatasaray'da başarılı olamayacağı yönünde oy kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!

Fenerbahçe’de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları bol keseden yıldız transferi vadederken, kulübün arkasındaki acı finansal gerçeklerin adeta bir çığ gibi büyüdüğü söyleniyor. İddialara göre bankalara yapılandırılmış borç olmamasına aldananlar yanılıyor; kapıdaki tehlike çok daha büyük! İddialara göre geçmişten sarkan devasa kontratlar ve transfer taksitleri nedeniyle sarı-lacivertli kulüp yıl sonuna kadar tam 179 milyon euro'luk bir nakit uçurumuyla karşı karşıya kalabilir

05.06.2026 12:16:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'deki hafta sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kulübün mali tablosuna dair ortaya çıkan veriler, göreve gelecek yeni yönetimi bekleyen finansal zorlukları gözler önüne seriyor.






Gelen bilgilere göre kulübün bankalara veya piyasaya yönelik herhangi bir yapılandırılmış borcu bulunmuyor. Ancak bu olumlu tabloya tezat olarak, geçmiş dönemlerden sarkan uzun vadeli kontratlar ve transfer yükümlülükleri, yeni yönetimi ciddi bir kısa vadeli nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya bırakıyor.

Kesinleşmiş giderler ile esnek gelir öngörüleri karşılaştırıldığında, yıl sonuna kadar yaklaşık 179 milyon euro'luk bir nakit açığı tablosu öngörülüyor.






2 AY İÇİNDE 50 MİLYON EURO

Kulübün finansal sürdürülebilirliğini koruyabilmesi için yeni yönetimin göreve gelir gelmez acil olarak sıcak para bulması gerekiyor. Yeni gelecek yönetim ilk 2 ay içinde en az 50 milyon euro nakit girişi yapmak zorunda. Yıl genelinde sürdürülebilirlik için toplamda 100 milyon euro seviyesinde bir kaynak yaratılmalı.

Yeni yönetimin transfer bütçesi ve harcama limitleri, UEFA Finansal Sürdürülebilirlik (FFP) kuralları ve SPK mevzuatlarına göre şekillenmek zorunda.






60 MİLYON EURO'LUK SINIR VAR

UEFA'nın son 3 yıllık futbol operasyonları için tanıdığı kabul edilebilir sapma (zarar) limiti 60 milyon euro ile sınırlı. Olası bir Avrupa'dan men veya transfer yasağı cezasını engellemek adına bu eşik kritik önem taşıyor.

Yeni yönetimin, transfer döneminde bu limitlerin dışına taşmamak ve oluşan devasa açığı kapatabilmek adına sermaye artırımı ya da kasa kolaylığı yöntemlerini devreye sokması planlanıyor.

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı

Trabzonspor’un Roma ve Benfica gibi dünya devlerini saf dışı bırakarak kulüp tarihinin transfer rekoruyla kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Portekizli süper yetenek Noah Saviolo, tarzıyla İbrahim Yattara’yı hatırlatıyor. "Dik Oyunun" efsanesi gibi öngörülemez sihirbazlık genlerine sahip olan Saviolo, Nwakaeme’nin ağırbaşlı, güce ve akla dayalı set oyununun aksine, patlayıcı sürati ve adam eksiltme becerisiyle kanatlarda tam bir fırtına etkisi yaratmaya hazır.

05.06.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor, transfer piyasasını altüst edecek yılın bombasını patlattı. Bordo-mavililer, uzun süredir scout ekibinin takibinde olan ve teknik direktör Fatih Tekke'nin kadrosunda görmeyi çok istediği Portekizli kanat oyuncusu Noah Saviolo'nun transferini bitirdi. Roma ve Benfica gibi Avrupa devlerinin resmi teklif yaptığı 22 yaşındaki yıldız, Fatih Tekke faktörü ve bordo-mavili yönetimin kararlı duruşuyla "Trabzonspor" dedi.






EN PAHALI TRANSFER OLACAK

Guimarães ile yürütülen çetin pazarlıklarda el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transfer için Portekiz kulübüne 11.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Sonraki satıştan pay ve başarı bonuslarını da içeren bu tarihi paketle birlikte Saviolo, Ernest Muçi'ye ait olan rekoru kırarak Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi unvanını eline geçirdi. Yönetim, bu dev rakamı sadece bir takviye değil, ilerleyen yıllarda kulübe büyük sermaye kazandıracak bir "yatırım hamlesi" olarak görüyor.






SİHİRBAZLIK GENLERİ VAR

Saviolo'nun transfer gündemine girmesiyle birlikte Trabzonspor taraftar forumları ve sosyal medya adeta alev aldı. YouTube ve TikTok'ta oyuncunun yetenek videolarını izleyen futbolseverler, "Aranan kan bulundu, yeni Yattara geliyor" yorumlarında birleşti.

Hızı, patlayıcı gücü ve bire bir pozisyonlarda beklerin adeta başını döndüren çalım repertuarıyla tam bir tribün oyuncusu olan Saviolo, Anthony Nwakaeme'nin akıl dolu set oyunundan ziyade, İbrahim Yattara'nın o dikine giden, öngörülemez ve seyir zevki yüksek sihirbazlık genlerini taşıyor.






ASLINDA BELÇİKA DOĞUMLU

Belçika doğumlu olan ancak milli takım tercihini Portekiz'den yana kullanarak Portekiz U-21 takımının değişilmez ismi haline gelen Saviolo, çok kültürlü yapısıyla da tam bir medya ikonu. Anderlecht ve Lille gibi Avrupa'nın elit futbol akademilerinde eğitim alan 1,81 boyundaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonda Portekiz Ligi'nde sergilediği 2 gol ve 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü

Birçok yıldız adayı Avrupa metropollerinin ışıltılı gece hayatına ve lüks araba sarmalına kapılırken, Sidny Lopes Cabral fantezi dünyalarını elinin tersiyle itip Trabzonspor'u seçti! Benfica'dan Trabzonspor'a uzanan bu sürpriz transferin şifreleri, Hollanda’da Türk nüfusunun ve sokak futbolu kültürünün kalbi sayılan Rotterdam’ın efsanevi Spangen mahallesinde gizli.

05.06.2026 11:55:00
Haber Merkezi
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Sidny Lopes Cabral, sadece saha içi performansıyla değil, saha dışındaki karakteriyle de dikkat çekiyor. Birçok genç yıldız adayı lüks arabaların, çılgın gece hayatının ve Avrupa metropollerinin parıltısına kapılırken, Cabral'ın rotayı Trabzon'a çevirmesi Portekiz'de şaşkınlıkla karşılandı. Ancak genç yıldızın bu olgun duruşunun arkasında, büyüdüğü sokaklar yatıyor.






Z KUŞAĞININ TEMSİLCİSİ

Z kuşağının tarzını yansıtan estetik sosyal medya hesabı ve yüksek moda tutkusuna rağmen Cabral, futbol dünyasının o alışılagelmiş "gece hayatı ve lüks araç" sarmalına hiçbir zaman kapılmadı.

Benfica'da oynarken bile Lizbon gecelerinde boy göstermek yerine minimalist bir yaşamı seçen Yeşil Burun Adalı oyuncu, kariyer planlamasında da aynı olgunluğu gösterdi.

Kendisini sadece futboluna adayabileceği, taraftar tutkusunun zirvede olduğu bir camia arayan Cabral, fantezi dünyaları elinin tersiyle iterek Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor'un projesine "evet" dedi.






SPANGEN'DEN TÜRK KÜLTÜRÜNE AŞİNA

Portekiz basınına göre Cabral'ın en büyük sırrı; Hollanda'nın çok kültürlü, sert ve futbolun adeta bir hayatta kalma mücadelesi olduğu Rotterdam sokaklarından çıkmış olması. Sokak futbolu kültürünün getirdiği yırtıcı özgüvene sahip olan Cabral, lüks akademilerin konforunda değil, beton zeminlerin üzerinden bu noktaya geldi.

Transferin perde arkasındaki en samimi detay ise Rotterdam'ın göçmen mahallesi Spangen... Türk nüfusunun, esnafının, kahvehanelerinin ve fırınlarının çok yoğun olduğu, sokaklarında Türkçe seslerin yükseldiği Spangen'de büyüyen Cabral, Türk kültürüne ve Türk insanının yapısına çocukluğundan beri yabancı değil.

Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.

22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı

Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

05.06.2026 06:45:00
AA
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayı, bir Dünya Kupası'nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı oldu.

1962 Dünya Kupası ise gol krallığının en düşük gol sayısıyla kazanıldığı turnuva olarak tarihe geçti. Bu kupada 6 futbolcu, dörder golle ilk sırayı paylaştı. Şili'de düzenlenen organizasyon ayrıca en çok sayıda futbolcunun gol krallığını paylaştığı kupa olarak da dikkati çekti.

İlk "kral" Stabile



Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı, Arjantinli Guillermo Stabile oldu.

Stabile, 1930 Uruguay'da 8 golle ilk sırayı aldı. 1934'te Çekoslovak Oldrich Nejedly 5, 1938'de Brezilyalı Leonidas 7 golle birinciliği elde etti.

Brezilya'dan 5 gol kralı

Tüm Dünya Kupalarına katılan tek ülke Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçti.

Geride kalan 22 Dünya Kupası'nda 20 ülkeden 31 futbolcu, gol krallığı sevinci yaşadı. Brezilya, 5 oyuncuyla başı çekti. Almanlar, 3 futbolcuyla ikinci, Fransa, Arjantin, Macaristan, İtalya ve İngiltere ise ikişer oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Birer futbolcusu gol kralı olan ülkeler ise şunlar:

Çekoslovakya, SSCB, Şili, Yugoslavya, Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, Uruguay ve Kolombiya.

Pele ve Maradona başaramadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele ve Diego Armando Maradona, Dünya Kupası tarihinde gol krallığı yaşayamadı.

Brezilyalı Pele, mücadele ettiği 4 organizasyonda takımına 14 maçta 12 gol kazandırırken gol krallığına ulaşamadı.

Maradona da 21 maçta 8 gol attı ve katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gol bakımından zirveye çıkamadı.

Kupanın son gol kralı ise 2022 Katar'da attığı 8 golle Fransız futbolcu Kylian Mbappe oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.