Galatasaray-Trabzonspor maçı beklenmedik bir sürpriz ile başladı.
Galatasaray 12. saniyede topu filelerinde gördü. Muslera kendine gelen topu yanlış tercih yaparak Torreira'ya attı ve büyük bir hataya neden oldu.
Aksiyonun gelişimde Torreira'nın pası kısa düşünce Trabzonsporlular Maxi Gomez ile golü buldu.
Muslera kalitesinde bir kalecinin bu tercih hatasını yapması onun ismine yakışmadı doğrusu.
Böyle bir hata ile başlayan maçın tamamı iki denk kuvvetin mücadelesi şeklinde geçti. Maçın temposu genel olarak ortalamanın üstündeydi.
İki takımın da birbirlerine üstünlük kuramadığını söyleyebiliriz. Fakat her iki takım da önemli fırsatlar buldular.
Burada benim gördüğüm husus şu. Trabzonspor'un orta sahasında Bakasetas takımını ileri taşıdı.
Bu anlamda Trabzonspor orta alanı Galatasaray'dan daha iyi kullandı.
Bakasetas'ın 81. dakikada oyundan alınmasını ben anlamadım. Bakasetas iyi oynuyordu ve bence çıkarılması için neden yoktu.
Buna karşılık Galatasaray'ın sol kanadı Kerem ve Dubois ile diğer Galatasaray mevkilerine göre daha iyi oynadı.
Torreira yine çok mücadele etti. Torreira'nın mücadeleciliği Trabzonspor'un üstünlük kurmasını önledi.
Oliveira ise bu karşılaşmada etkisiz idi. Yine Barış Alper Yılmaz pek formda görüntü vermedi.
Galatasaray özellikle uzatmalar dahil son 20 dakikasında Trabzon kalesine önemli sayıda şut attı.
Şut deyince 79'da Bakasetas'ın Galatasaray kalesine müthiş bir şut gönderdiğini söylemeliyiz. Bu şutu kurtaran Muslera'yı da ayrıca tebrik etmek gerekli.
Ne var ki Muslera kurtarıştan sonra gelişen aksiyonda sakatlandı ve sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı.
Galatasaray'ın iyisi Kerem idi. Kerem'in bir şutunun direkten dönmesi dışında birçok şut attı ve attırdı.
Icardi ile Kerem'in uyumlu oynadıklarını söyleyebiliriz.
Fakat 90+8'de Kerem boş alanı değerlendirip kendi kendine yarattığı bir pozisyonu değerlendiremedi. Kerem Galatasaray'ın en faal oyuncusu oldu.
Icardi bu maçta daha çok istasyon görevi yaptı. İlk golde asisti yapan Icardi idi.
Trabzonspor'da Uğurcan yine birçok kurtarış yaptı ve takımını oyun içinde tuttu.
Genel olarak Trabzonlu oyuncular Bakasetas'a ayak uyduramadı. Trabzon'da Bakasetas dışında göze çarpan bir oyuncu olmadığını söyleyebiliriz.
64'te bir aksiyonda Abdülkadir Ömür ceza sahası önünde kendine gelen topu kendi kullanmak yerine Trezeguet'ye bıraktı ve hücumun heba olmasına neden oldu.
Neden Abdülkadir gibi bir oyuncu müsait olduğu halde kendi inisiyatif almaz da topu arkadaşına bırakır anlamak mümkün değil.
Böylelikle bir derbi daha neticelendi ve yoluna devam eden taraf Galatasaray oldu.
Galatasaray ligde üst üste 12. maçı kazandı ve bu netice ile birlikte Okan Buruk üst üste 12 maç kazanan ilk Türk teknik direktör oldu.
Bu rekor nereye kadar gidecek hep birlikte göreceğiz.
Sezonları şampiyon tamamlayan takımlar sezon içinde bu tip rekorları kırıyorlar.
Her halde bu rekor Galatasaray için şampiyonluğun bir alameti olabilir. Bakalım böyle mi olacak.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Akın Göksu / diğer yazıları
- Fenerbahçe Galatasaray'ı örnek almalı / 01.06.2025
- Ali Koç Galatasaray'ın şampiyon olacağını biliyordu / 26.05.2025
- Kolay elde edilecek bir başarı değil / 19.05.2025
- Kupada da hata yok / 14.05.2025
- Galatasaray istediğini aldı / 11.05.2025
- Kafa karışıklığı ve dağılan ümitler / 05.05.2025
- Şampiyonluk şarkıları / 04.05.2025
- Hepsi iki kişilik oynadı / 28.04.2025
- Bir ihtimal daha var / 27.04.2025
- Bir varmış bir yokmuş / 21.04.2025
- Ali Koç Galatasaray'ın şampiyon olacağını biliyordu / 26.05.2025
- Kolay elde edilecek bir başarı değil / 19.05.2025
- Kupada da hata yok / 14.05.2025
- Galatasaray istediğini aldı / 11.05.2025
- Kafa karışıklığı ve dağılan ümitler / 05.05.2025
- Şampiyonluk şarkıları / 04.05.2025
- Hepsi iki kişilik oynadı / 28.04.2025
- Bir ihtimal daha var / 27.04.2025
- Bir varmış bir yokmuş / 21.04.2025