logo
24 HAZİRAN 2026

Gedson Beşiktaş'tan bu yüzden ayrıldı

Beşiktaş’ta son dönemin en çok konuşulan ayrılıklarından biri Gedson... Gedson'un Rusya'ya gidişi sadece bir transfer değil, derin bir operasyondu

19.03.2026 14:25:00
Eyüp Kabil
Gedson Beşiktaş'tan bu yüzden ayrıldı
Gedson Beşiktaş'tan bu yüzden ayrıldı
Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'in Rusya'ya gidişindeki sır perdesi aralanıyor! Portekizli yıldızın 3 milyon Euro'luk resti kabul edilmedi. İşte Başkan Serdal Adalı'nın Orkun Kökçü hamlesi için yürüttüğü gizli operasyonun detayları ve Benfica hattında yaşanan bonservis pazarlığının perde arkası sadece...






Beşiktaş'ta son dönemin en çok konuşulan ayrılıklarından biri Gedson...  Portekizli yıldızın transferine dair çarpıcı bulguları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkarıyor.






Geçen sezon takımın sahadaki en dinamik ismi olan Gedson'un Rusya'ya gidişi sadece bir transfer değil, derin bir ekonomik ve stratejik operasyondu.






İddialara göre Portekizli takımdaki maaş adaletsizliğinden rahatsızdı. Abraham'ın 7 milyon Euro, Rafa Silva'nın ise 10 milyon Euro kazandığı bir ortamda, yıllık 1.5-2 milyon Euro seviyesinde oynamaya devam etmek istemedi. Maaşının en azından 3 milyon Euro'ya bandına çekilmesini istedi.






Ancak yönetim bu talebe "sürekli zam" endişesiyle mesafeli yaklaştı. Ayrılığın en can alıcı noktası ise Orkun Kökçü hamlesiydi. Başkan Serdal Adalı, milli yıldız Orkun Kökçü'yü kadroya katabilmek adına Gedson Fernandes'i feda etti.






Benfica ile yürütülen görüşmelerde, Gedson'un bonservisinin diğer yarısının alınması ve oyuncunun Rusya'ya satılması operasyonu eş zamanlı yürütüldü.






Ayrıca Gedson kalsaydı, Orkun transferi gerçekleşmeyecekti. Yönetimin, Gedson'un her yeni transferden sonra maaş artışı talep etme potansiyelini bir risk olarak gördü. Bu nedenle yolları ayırarak kaynağı Orkun'a aktardı.

İsmail Kartal'ı Ceferin istedi

UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı

24.06.2026 13:22:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı. Geçen sezon teknik kadroya 15 milyon euro harcayan sarı-lacivertliler, sadece 1 milyon euro'ya imza atan İsmail Kartal formülüyle devasa bütçeyi doğrudan yeni futbolcu alımına ve maaşlarına kaydırarak FFP krizini avantaja çevirdi.






Fenerbahçe'de teknik direktör koltuğu için yürütülen çalışmalarda strateji ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho için 12 milyon euro, Domenico Tedesco için ise 3.5 milyon euro olmak üzere toplamda 15 milyon euro'luk devasa bir teknik direktör bütçesi harcayan sarı-lacivertli kulüp, yeni sezonda rotayı yerli ve tasarruflu bir isme kırdı. Başkan Aziz Yıldırım, radikal bir kararla yeniden İsmail Kartal dönemini başlatma kararı aldı.






UEFA'NIN FFP KURALLARI ETKİLEDİ

Bu keskin dönüşün arkasında UEFA ile yapılan Finansal Fair Play (FFP) görüşmeleri yer alıyor. UEFA'nın, Avrupa Ligi kadrosunun oluşturulmasında Fenerbahçe'ye kesin bir "transfer bakiyesi" kuralı uygulama kararı alması, kulübün elini kolunu bağladı. Finansal kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Yıldırım yönetimi, Aykut Kocaman sonrasındaki yabancı teknik direktör arayışlarına bu nedenle set çekti.






YABANCI HOCALAR YÜKSEKTEN UÇTU

Gündemi meşgul eden Jorge Jesus (12 milyon euro), Antonio Conte (15 milyon euro) ve Arne Slot (15 milyon euro) gibi dünyaca ünlü isimler, maliyetleri sebebiyle Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman listesine girmedi. Hatta iddialara göre Yıldırım, bu yüksek profilli hocaları getirmek isteyen yöneticilere, "Parasını cebinizden verirseniz getirin" diyerek net bir rest çekti.






15 MİLYON EURO TAKIMA GİDECEK

Başkan Yıldırım'ın baştan beri uyguladığı gizli plan, teknik direktörlük için ayrılan 15 milyon euro'luk bütçeyi kulübede eritmek yerine doğrudan sahaya yansıtmaktı. Sarı-lacivertli yönetim, tasarruf edilecek bu devasa meblağı tamamen yeni futbolcu transferlerine ve oyuncu maaşlarına harcayarak daha güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor.






KARTAL 1 MİLYON EURO ALACAK

Bu stratejinin son halkası olarak takımın başına geçen İsmail Kartal, mali yükü ciddi oranda hafifletti. Adeta Ederson'un 12 milyon euro'luk maaşı bir anda yük olmaktan çıktı. Deneyimli teknik adamın yeni dönemde sadece 1 milyon euro alacağı öğrenilirken, Fenerbahçe yönetimi böylece hem UEFA kurallarına uyum sağlamış hem de bütçeyi doğrudan takıma enjekte etme fırsatı yakalamış oldu.

İşte Okan Buruk'un yeni maaşı

Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu

24.06.2026 13:12:00
Haber Merkezi
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
İşte Okan Buruk'un yeni maaşı
Galatasaray ile sözleşme yenileme aşamasında olan ve üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un yeni maaşı ve yönetimle yaşadığı zam pazarlığı sorun oldu. Resmi enflasyon ortalamasına göre maaşının 204 milyon TL'ye (3.8 milyon Euro) yükselmesi beklenen başarılı teknik adamın, ezeli rakiplerin hocalarının aldığı/istediği ücretleri de kriter göstererek net 4.5 milyon Euro talep ettiği iddia edildi.






Galatasaray'da üst üste 4 şampiyonluk yaşayan teknik direktör Okan Buruk'un sözleşme durumu taraftarlar arasında merak konusu oldu. TFF kayıtlarına göre Buruk'un mevcut sözleşmesi bir hafta sonra bitiyor. Tecrübeli teknik adamın katıldığı canlı yayında "1 yıllık daha sözleşmem var" demesine rağmen, sarı-kırmızılı yönetimin yeni sözleşmeyi neden henüz TFF'ye bildirmediği ise kafalarda soru işareti yaratıyor.






GEÇEN YIL YÜZDE 43.24 ZAM ALDI

Arka planda yaşanan bu sessizliğin temel sebebi, yönetim ile Okan Buruk arasındaki maaş ve zam pazarlıkları olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz sezon 110 milyon 250 bin TL kazanan başarılı çalıştırıcıya, yönetimin ÜFE-TÜFE ortalamasına göre yaptığı yüzde 43.24'lük zam oranı beklentileri karşılamadı. Maaşının 157 milyon 922 bin TL'ye (yaklaşık 3.24 milyon Euro) yükselmesi, döviz bazında sadece 110 bin Euro'luk bir artış anlamına geliyordu.






3.8 MİLYON EURO'YA YÜKSELECEK

2026 yılı güncel verilerine göre 12 aylık ÜFE-TÜFE ortalaması olan %29,60 baz alındığında, Buruk'un yeni dönem maaşının resmi olarak 204 milyon 666 bin 912 TL'ye (yaklaşık 3 milyon 861 bin Euro) ulaşması gerekiyor.
Ancak iddialara göre, elde ettiği tarihi başarıların ardından Okan Buruk'un yönetimden beklentisi net 4.5 milyon Euro seviyesinde.






ITALIANO 6 MİLYON EURO ALIYOR

Buruk'un bu talebinin arkasında, Süper Lig'deki diğer teknik direktör maliyetleri ve Avrupa piyasası yatıyor. Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano'nun 6 milyon Euro'ya imza attığı, Jose Mourinho'nun 12 milyon Euro kazandığı ve Antonio Conte'nin de kapıyı 15 milyon Euro'dan açtığı bir ortamda; Okan Buruk talep ettiği 4.5 milyon Euro'luk maaşı uçuk bir rakam olarak görmüyor.

Asensio'da flaş gelişme

Bir süredir Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızı Marco Asensio'nun ülkesine dönmek istediği konuşuluyor. Talipleri de var... Ancak oyuncunun sevgilisinin yaptığı paylaşım, taraftarları mutlu edecek

24.06.2026 13:08:00
Haber Merkezi
Asensio'da flaş gelişme
Asensio'da flaş gelişme
Fenerbahçe geride bıraktığımız sezonun başında PSG'ye 7.5 milyon euro ödeyerek Marco Asensio'yu kadrosuna katmıştı. İspanyol yıldızla 30 Haziran 2028'e kadar kontrat yapıldı. Sözleşmede ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunuyor (çift taraflı). 30 yaşındaki yıldız, ilk sezonunda harika istatistiklere imza attı.






ESPANYOL VE SOCİEDAD

1.82 boyundaki futbolcu, Süper Lig'de 25 maça çıktı. Sahada 1.879 dakika kaldı. 11 gol ve 13 asist üretti. Sakatlık sorunu yaşamasaydı, bu istatistiklerini daha da geliştirebilirdi. Bir süredir İspanyol oyuncunun ülkesine dönmek istediği konuşuluyordu. Espanyol ve Real Sociedad gibi ekipler de onun durumunu takip ediyor.






ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Asensio'nun memleket hasreti çektiği belirtilse de sevgilisi Lavinia Leon'un yaptığı bir hareket, Sarı-Lacivertli taraftarların yüreğine su serpti. Leon, "Eve döndüm" notuyla uçaktan İstanbul manzarası paylaştı. Bu durum, oyuncunun sevgilisinin Türkiye'yi ne kadar sevdiğini de ortaya koydu... Paylaşım önemliydi. Çünkü oyuncuların yakınlarının mutluluğu, transferlerde çok önemli bir rol oynuyor.

Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in de tam destek verdiği siyah-beyazlıların devler ligindeki kaderi, 26 Haziran'da yapılacak kritik toplantıyla netleşecek

24.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün
Beşiktaş'a dev müjde için son 2 gün
Avrupa basketbolunun zirvesi EuroLeague, 2026-2027 sezonunda 20 takıma çıkmaya hazırlanırken, özel davet (wild card) için en güçlü aday Beşiktaş oldu. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in de tam destek verdiği siyah-beyazlıların devler ligindeki kaderi, 26 Haziran'da yapılacak kritik toplantıyla netleşecek.






Beşiktaş, Avrupa basketbolunun Şampiyonlar Ligi olan EuroLeague'e özel davetle (wild card) katılmaya çok yakın. Siyah-beyazlı kulübün, EuroLeague hissedarlarının desteğini arkasına aldığı ve 2026-2027 sezonunda organizasyona dahil olacak 20. takım olmaya hazır. Türk basketbol kamuoyunun kilitlendiği bu tarihi karar için gözler önümüzdeki 48 saate çevrildi.






TÜRK DAYANIŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Konuyla ilgili en net açıklama, ezeli rakip Fenerbahçe Beko'nun Genel Menajeri Derya Yannier'den geldi. Son toplantıda Anadolu Efes ile birlikte Beşiktaş'ın arkasında durduklarını belirten Yannier, siyah-beyazlıların bu büyük yükü kaldırabilecek güçte olduğunu ve EuroLeague'e katılımının Türk basketboluna çok büyük bir pozitif değer katacağını ifade etti.






KRİTİK GÜN 26 HAZİRAN

EuroLeague yönetiminin ligdeki takım sayısını 20'ye çıkarma kararı alması halinde, bu koltuğun en güçlü adayı resmen Beşiktaş olacak. EuroLeague kulüplerinin büyük çoğunluğunun da Beşiktaş'ın adaylığına en sıcak bakan taraf olduğu öğrenildi. Büyük müjdenin kaderi, 26 Haziran'da yapılacak resmi toplantının ardından netlik kazanacak.






19 TAKIMLA DEVAM ETME İHTİMALİ

Eğer EuroLeague yönetimi 20 takımlı sisteme geçişi onaylamaz ve önümüzdeki sezona 19 takımla devam etme kararı alırsa, Beşiktaş'ın bu sezonki wild card ihtimali bir sonraki döneme kalacak. Ancak bu senaryoda bile, fikstürün bir nebze rahatlayacak olması kulüplerin takvim yoğunluğunu azaltacak. Şimdi tüm gözler, Beşiktaş'ı devler ligine taşıyacak o son 2 günde.

Skriniar'a vize yok

Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Skriniar'a vize yok
Skriniar'a vize yok
Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir. Sadece Milan Skriniar konusunda kulübün kapısı sonuna kadar kapalı...

Fenerbahçe, 2025'in Ocak ayında PSG'den kiraladığı Milan Skriniar'ın bonservisini sezon sonunda almıştı. Fransız ekibine 6 milyon euro ödendi. Slovakyalı stoperle de 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 31 yaşındaki savunmacı, tribünlerin en çok sevdiği isimlerden biri haline geldi.







İSMAİL KARTAL'IN TALEBİ

Şu anda Sarı-Lacivertli ekibin savunma hattındaki herkesin satışı mümkün... Kaleci Ederson'da da benzer bir durum söz konusu...







Sadece Milan Skriniar'ın yeri garanti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, 1.87 boyundaki futbolcunun kesinlikle tutulmasını talep ettiği öğrenildi.






SAKATLIK PROBLEMLERİ

Yönetim de bu talebe olumlu yanıt verdi. Sezonun ikinci yarısında sakatlık problemleriyle boğuşan tecrübeli savunmacı, operasyon da geçirmişti. Temmuz ayının ilk haftasında tamamen düzelmesi bekleniyor. Milan Skriniar yeni sezonda da defans hattının lideri olacak.

Andre Onana'yla taban tabana zıt

Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Bordo-Mavililerin listesindeki Portekizli eldivenin saha içi arzıları ve İngiltere'de manşetleri süsleyen "drama" dolu saha dışı hikayesi Fatih Tekke'yi çok düşündürecek.







Trabzonspor'un Andre Onana'yı beklerken rotayı sürpriz bir isme kırdığı iddia edildi. Bordo-mavililerin, Wolverhampton formasıyla bu sezon 24 maçta 41 gol yiyen Portekizli kaleci Jose Sa ile temasa geçtiği ileri sürüldü. Ancak dönmesi hayal edilen Onana profiliyle Jose Sa'nın teknik ve karakteristik özellikleri yan yana getirildiğinde ortaya taban tabana zıt bir tablo çıkıyor.






ÇİZGİ ÜZERİNDE MÜKEMMEL BİR KALECİ

José Sá, çizgi üstündeki olağanüstü refleksleri ve bire bir pozisyonlardaki başarısıyla elit bir kaleci performansı sunabilse de ciddi saha içi arızalarına sahip. Kesici kaleci rolünü abartarak kalesini zamansız terk etmesi, rakibe boş kale fırsatları ve tehlikeli faul riskleri doğuruyor.







SAVUNMA HATTINA GÜVENSİZLİK VERİYOR

Modern futbolun en büyük gereksinimlerinden biri olan ayak tekniği ve geriden oyun kurma becerisi ise oyuncunun en zayıf halkası... baskı altında panikleyerek yaptığı isabetsiz uzun toplar ve yan toplardaki kararsızlığı savunma hattına güvensizlik aşılıyor.







SOYUNMA ODASI KRİZLERİNİN BAŞROLÜ

Saha içindeki bu inişli çıkışlı grafik ve fevri hareketler, Sá'nın saha dışındaki imajına da tam bir "drama" figürü olarak yansıyor. Saha içinde duygularını uçlarda yaşayan Portekizli eldiven, stoper arkadaşlarıyla kameralar önünde yaşadığı sert tartışmalarla İngiliz basınında sık sık "soyunma odası krizi" manşetlerine malzeme oluyor.







SOSYAL MEDYADAN ÇOK ETKİLENİYOR

Kolay provoke olan yapısı yüzünden hakem ve rakiplerle didişmeye son derece müsait bir profil çiziyor. Zihinsel olarak da kırılgan bir yapıya sahip olan Sa, hatalı goller sonrası taraftar eleştirilerine sosyal medya hesaplarını kapatarak tepki veriyor.

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI RİSKLERİ

Kulübede kaldığında mutsuz ve gergin vücut diliyle menajerlerle soğuk savaşlar yaşayan, Wolverhampton'daki Portekizli klikleşmelerinde adı hep ön planda olan deneyimli kaleci, takım kimyasını zorlayan bir isim olarak biliniyor. Trabzonspor'un saha içi ve saha dışında bu denli risk barındıran bir isme yönelmesi transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Süper Kupa finali Dubai’ye alındı

Avrupa basketbolunda tarihi bir ilk gerçekleşiyor. EuroLeague yönetimi, lig tarihinde ilk kez resmi bir "Süper Kupa" turnuvası düzenleme kararı aldı

24.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Süper Kupa finali Dubai’ye alındı
Süper Kupa finali Dubai’ye alındı
Avrupa basketbolunda tarihi milat! EuroLeague tarihinde ilk kez düzenlenecek Süper Kupa turnuvası, 19-20 Eylül'de devlerin kapışmasına sahne olacak. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko; son şampiyon Olympiacos, Real Madrid ve Dubai BC ile beraber Orta Doğu'da tarihi kupa için parkeye çıkıyor.






Avrupa basketbolunda tarihi bir ilk gerçekleşiyor. EuroLeague yönetimi, lig tarihinde ilk kez resmi bir "Süper Kupa" (EuroLeague Super Cup) turnuvası düzenleme kararı aldı. 19-20 Eylül tarihlerinde Orta Doğu'nun göz kamaştıran atmosferinde sahne alacak bu dev organizasyon, Avrupa'nın en elit kulüplerini yeni sezon öncesinde ilk kez karşı karşıya getirecek.






OLYMPIAKOS VE REAL MADRİD

Temsilimiz Fenerbahçe Beko, bu tarihi turnuvada boy göstererek ilk EuroLeague Süper Kupası'nı müzesine götürmek için parkedeki yerini alacak. Sarı-lacivertlilerin organizasyondaki rakipleri ise basketbol dünyasının tam anlamıyla "Devler Geçidi" olarak nitelendirilen en iddialı ve güçlü ekiplerinden oluşuyor.






DUBAI BC'DE 4. TAKIM OLACAK

Turnuvadaki en dişli rakiplerden biri, Mayıs 2026'da düzenlenen EuroLeague Final Four'unda Real Madrid'i devirerek Avrupa şampiyonluğuna uzanan son şampiyon Olympiacos olacak. Fenerbahçe'nin diğer rakipleri ise kupaların gediklisi İspanyol devi Real Madrid ve Orta Doğu basketbolunun büyük yatırımlarla kurulan yeni güç odağı Dubai BC olarak açıklandı.






İLK KEZ DÜZENLENECEK

EuroLeague'in Orta Doğu pazarına açılma vizyonunun en büyük halkası olan bu şampiyona, basketbolseverlere sezon öncesi muazzam bir turnuva deneyimi sunacak. Takımların en yeni transferlerini ve güncel kadrolarını ilk kez resmi bir turnuvada sergileyeceği bu dev şölen, Eylül ayında tüm dünyanın gözünü Dubai'ye çevirecek.

Trabzonspor peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi

24.06.2026 11:34:00
Haber Merkezi
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi.

Transfer görüşmeleri Dünya Kupası sonrasına ertelendi. Turnuvada piyasa değerini 12-18 milyon euro bandına çıkarmayı hedefleyen İspanyol kulübü, bu rakamın altındaki teklifleri masaya dahi almayacak.







Trabzonspor'un Sevilla forması giyen Rubén Vargas'ı kadrosuna katma isteği, transfer piyasasını hareketlendirmeye devam ediyor.

Bordo-mavili ekibin İsviçreli kanat oyuncusuna olan ilgisi her geçen gün artsa da Sevilla kulübü ve oyuncunun temsilcileri, şu an için resmi bir teklif olmadığını belirterek spekülasyonları şimdilik boşa çıkardı.







TAMAMEN DÜNYA KUPASINA ODAKLI

Şu sıralar İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele eden 27 yaşındaki futbolcu, turnuvaya tamamen odaklanmış durumda.

Vargas'ın menajeri ve Sevilla yönetimi, oyuncunun geleceğiyle ilgili nihai kararını vermek için acele etmiyor. İki taraf da transfer görüşmelerini İsviçre'nin Dünya Kupası serüveni noktalanana kadar askıya aldı.







12-18 MİLYON EURO ARASI

Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen ve bu yaz maaş bütçesini rahatlatmak isteyen Sevilla, Vargas'ı stratejik bir gelir kapısı olarak görüyor.

Turnuvada gol atan ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncunun piyasa değerinin 12 ila 18 milyon euro arasına çıkması bekleniyor. İspanyol kulübü, bu rakamların altında kalan hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmüyor.







KOLAY KOLAY VAZGEÇMEK YOK

Geleceğiyle ilgili sakinliğini koruyan başarılı kanat oyuncusu, transferde önceliğini üst düzey bir sportif projeye ve Avrupa arenasında rekabet etmeye verdiğini belirtiyor.







Trabzonspor'un bu transferdeki ısrarı sürse de hem Sevilla'nın beklentileri hem de oyuncunun turnuva sonrasını işaret etmesi nedeniyle gözler Dünya Kupası'nın ardından açılacak resmi müzakerelere çevrilmiş durumda.

Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?

Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal aldı

24.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
21 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi ilk maçına 1 aydan az bir süre kala Fenerbahçe'de kale krizi patlak verdi! Eşinin baskısıyla ayrılmak isteyen Ederson sağlıklı görüşmeler için Dünya Kupası sonrasını işaret eti. Kaleci arayışına giren İsmail Kartal'ın sürpriz hedefi Mert Günok ya da Tarık Çetin değil, Torino'nun da peşinde olduğu Dominik Livakovic oldu.






Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal alırken, teknik direktör İsmail Kartal yaklaşan Gornik Zabrze maçı öncesinde kaleyi kime emanet edeceğini kestiremiyor. 12 milyon Euro'luk yüksek maaşını normal şartlarda bırakmak istemeyen Ederson, eşinin yoğun baskısı nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini tüm Brezilya basını yazıyor.






EDERSON GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda olan Sambacı kaleciyle şu ana kadar sağlıklı bir temas kurulamadı. Turnuvaya odaklandığını belirten deneyimli eldiven, transfer konularını ancak kupa ve tatil sonrasında görüşebileceğini yönetime iletti. Bu durum, 21 Temmuz'daki Gornik maçına hazırlanan İsmail Kartal'ı ciddi bir planlama krizine soktu. Deneyimli teknik adamın elinde, kritik mücadelede kaleyi koruyacak kesin bir isim henüz bulunmuyor.






MERT YA DA TARIK'I DÜŞÜNMÜYOR

Ederson'un ayrılık ihtimaline karşı İsmail Kartal'ın listesindeki ilk isim Mert Günok ya da Tarık Çetin değil. Kartal, ilk alternatifi olarak bonservisi hala Fenerbahçe'de bulunan tanıdık bir isme yöneldi.

Fenerbahçe'nin planı, geçen sezonu Dinamo Zagreb'de kiralık olarak geçiren Dominik Livakovic'le maça çıkmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.






TORINO'NUN DA İLGİSİ VAR

Sarı-lacivertliler Ederson'un durumuna göre kaleyi teslim alma ihtimali bulunan Livakovic'e Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu iddia edildi. İngiltere maçında kalesinde 4 gol görmesine rağmen Livakovic'in parmak ısırtan performansı maçı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın gözünden de kaçmadı.

Ilaix Moriba cimbom olacak mı?


 
Galatasaray merkez orta saha konusunda yıldız isimlerle ilgileniyor. Ancak Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba da yoklandı. Bu hareketin arkasında farklı bir düşünce var...

23.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?

Galatasaray'ın güçlendireceği bölgelerden biri kesinlikle merkez orta saha olacak. Sarı-Kırmızılılar'ın listesinde yıldız alternatifler bulunuyor. Fakat Cim-Bom'dan sürpriz bir hamle geldi. Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba için 15 milyon Euro önerildi.







Cimbomun teklifi düşük bulundu

La Liga temsilcisinin ise en az 20 milyon euro beklediği kaydedildi. Taraflar arasındaki temaslar sürüyor. Herkes Ilaix Moriba ismine şaşırdı ancak bu hareketin arkasında farklı bir düşünce bulunuyor. Gineli futbolcu, 23 yaşında ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç" yabancı kriterini karşılıyor.







Genç olması avantaj

23 yaşındaki Ilaix Moriba, geride bıraktığımız sezonda La Liga'da tam 36 maça çıktı. Sahada 2.489 dakika kaldı. 2 gol ve 3 asist üretti. Galatasaray Yönetimi, birçok kulvarda mücadele verileceği için Ilaix Moriba'yı da kadrosuna katmak istiyor. 1.85 boyundaki futbolcunun asıl yeri merkez orta saha. Ancak 10 numara ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Yani tam bir joker. Gineli yıldızın, Galatasaray'a çok sıcak baktığı öğrenildi. Taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.