Gel de dışarıda iftar et!
İstanbul'da isim yapmış restoranlarda bu yıl iftar etmenin bedeli, geçen yılki Ramzana göre yüzde 100 ile 150 arasında artış gösterdi. Artışta özellikle et fiyatlarındaki yükseliş etkili oldu. Sektörde çalışanların maaşlarına da ciddi zam geldi. Örneğin bir kebap ustasının maaşı 25-30 bin liraya çıktı. Buna rağmen bazı işletmeler usta bulmakta zorlanıyor. Mekanlar yüksek fiyatlara rağmen müşteri bulmakta zorluk çekmiyor ancak geçen yılki hareketlilik şimdilik yok.
28.03.2023 16:33:00





İstanbul'da isim yapmış restoranlarda bu yıl iftar etmenin bedeli, geçen yılki Ramzana göre yüzde 100 ile 150 arasında artış gösterdi. Artışta özellikle et fiyatlarındaki yükseliş etkili oldu. Sektörde çalışanların maaşlarına da ciddi zam geldi. Örneğin bir kebap ustasının maaşı 25-30 bin liraya çıktı. Buna rağmen bazı işletmeler usta bulmakta zorlanıyor. Mekanlar yüksek fiyatlara rağmen müşteri bulmakta zorluk çekmiyor ancak geçen yılki hareketlilik şimdilik yok. İşte restoranlar ve kişi başı fiks menü iftar fiyatları:
Borsa Lokantası - Harbiye: 1.350 TL
Palazzo Della Carne - Fişekhane: 950 TL
Develi - muhtelif şubeler: 950 TL
Fapel Ocakbaşı - Florya: 750 TL.
Beyti - Florya: 1.750 TL.
Kaşıbeyaz - muhtelif şubeler: 950-975 TL
Köşkeroğlu: 775 TL
Feriye - Beşiktaş: 1.250 TL
Ramazan Bingöl muhtelif şubeler: 955 TL
Güllüoğlu Kübban Bağcılar: 475 TL
Four Seasons Bosphorus (Aqua): 3.350 TL
Çırağan Sarayı Kempinski (Tuğra): 3.280 TL
Mandarin Oriental Bosphorus: 3.025 TL
Raffles Hotel: 2.500 TL
Zennup Fişekhane: 1.600 TL
Liman Restaurant Galataport: 1.540 TL
Four Seasons Bosphorus (Ocakbaşı): 2.450 TL
Halk lokantalarında durum
İstanbul'da tabldot usulü hizmet sunan halk lokantalarında çorbanın fiyatı 25-30 TL, et yemekleri 80-150 TL, tatlılar 30-80 TL arasında değişiyor. Halk lokantalarında iftar etmenin en düşük hali de 150 TL. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.































































































