logo
20 MAYIS 2026

G.Saray zorlu virajda

26.08.2005 00:00:00
Ligin ilk üç haftasını 9 puanla kapatarak taraftarını sevindiren Galatasaray, sezona iyi bir başlangıç yapan Gaziantepspor ile bu akşam deplasmanda karşılaşacak. Gerets'in öğrencileri bu maçtan da galibiyetle ayrılırsa rakiplerine gerçek manada gözdağı verecek. Kamil Ocak Stadı'nda Saat 20:00'da başlayacak maçı İsmet Arzuman yönetecek.

Galatasaray, bugün oynayacağı Gaziantepspor maçında galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor. Son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapan sarı-kırmızılılar, akşam üzeri Gaziantep'e gitti. Galatasaray'da sakatlıkları süren Ayhan, Necati ve Ergün'ün yanı sıra İbrahim, Fevzi ve Suat, 17 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Muhtemel 11;Sarı-kırmızılı takımın Gaziantepspor karşısına Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Orhan, Hasan Şaş, Saidou, Iliç, Altan, Ümit, Hakan Şükür muhtemel 11'iyle çıkması bekleniyor.

Rakamlar Cimbom diyorGalatasaray'ın, Gaziantepspor ile bugün deplasmanda yapacağı maçla birlikte, 2 takım 39. kez karşı karşıya gelecek. 2 takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 23-7 üstünlüğü bulunurken, taraflar 8 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 63 gole, Gaziantepspor 25 golle karşılık verdi. 2 takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçlarda Gaziantepspor, evinde 1-0, Galatasaray da İstanbul'da 5-1 galip gelmişti.  Galatasaray ile Gaziantepspor, şimdiye dek Gaziantep'te 19 kez karşılaştı. Galatasaray, rakip sahada yapılan maçlarda rakibini 10 kez yenerken, evsahibi ekip 4 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi. Gaziantep'teki 5 maç da berabere sonuçlanırken, Galatasaray 29, Gaziantepspor ise 16 gol attı.

İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor

İran Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında kamp için Antalya'da hazırlıklarına başladı. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, "Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi

20.05.2026 00:03:00
İhlas Haber Ajansı
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi






2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi. İran kafilesi ise bugün Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezindeki spor kompleksinde antrenman yaptı. Teknik Direktör Amir Ghalenoei yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına bir bölümü açık olurken, oyuncular ısınma ve top ile çalışma gerçekleştirdi.









"Yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz"

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biri olduklarını söyleyen Nabi, "Takımımıza yönelik bu kadar eleştiri gelirken sürekli "biz" diyoruz çünkü tüm şartların farkındayız. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biriydik. Bu yüzden de federasyonda önceden onaylanmış programımıza güveniyoruz ve planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi.









"Turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor"

Ev sahibi ülkeye verilen yükümlülüklerden birinin de FIFA tüzüğü ve turnuva talimatları çerçevesinde gerekli garantileri sağlamak olduğunun altının çizen Nabi, "Bunlardan biri de vizelerin verilmesidir. Bu kurallara göre turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor. FIFA da bu konuda karar almış durumda ve ev sahibi ülkelerin gerekli iş birliğini yapması gerektiğini vurguluyor. Biz de önümüzdeki gün Ankara'da olacağız. Oyuncular özel vize işlemleri ve gerekli görüşmeler için Kanada Büyükelçiliği'ne başvuracak. Büyükelçilikte bazı randevu ve işlemler planlandı. Yurt dışında forma giyen lejyoner oyuncular da büyükelçiliğe giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Kanada Büyükelçiliği ve ABD'li yetkililerle ilgili süreçler de bu kapsamda yürütülüyor" diye konuştu.










Tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz"

"Biz bu deneyimi daha önce farklı dünya organizasyonlarında yaşadık" diyerek sözlerini sürdüren Nabi, Fransa, Brezilya, Almanya ve son olarak Katar'da da bu süreçlerden geçtiklerini, takımlarının güvenliğinden sorumlu ekip kendi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti..

Nabi, ABD'de de bu olayların ardından gerekli tüm protokoller uygulanacağını ifade ederek, "FIFA'nın belirlediği kurallar ve ABD'de oluşturulan güvenlik komiteleri bu süreci yürütüyor. FIFA ile koordinasyon halinde çalışan bu komiteler güvenlikten sorumlu. Biz geçmiş yıllarda da bunları deneyimledik ve katıldığımız tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz. Tüm kuralları da çok iyi biliyoruz" dedi.

Öte yandan İran Milli Takımı 29 Mayıs'ta Gambiya ile hazırlık maçı oynayacak.

Serdal Adalı hedef büyüttü


 
Beşiktaş'ta 18 Mayıs'ta istifa eden Sergen Yalçın’ın transfer listesini rafa kaldırıp Madrid’de gizli zirveler düzenleyen Serdal Adalı, Orkun Kökçü’nün babası üzerinden yürütülen operasyonla Vlachodimos’tan Pavlidis’e, Senesi'den Noa Lang'a kadar dünya yıldızlarıyla el sıkıştı.

19.05.2026 16:45:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı hedef büyüttü
Serdal Adalı hedef büyüttü

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın istifa kararıyla ilgili şifreler bir kaç gündür aslında gözümüzün önündeydi. Siyah-beyazlı camiada her ne kadar "şok" diye sunulsa da karar aslında anlık bir refleks değil, Başkan Serdal Adalı'nın haftalar öncesinden düğmeye bastığı bir operasyondu. Edinilen bilgilere göre Başkan Adalı, Konyaspor maçının ardından Sergen Yalçın ile olan tüm bağları kafasında kopardı. Dün yaşanan istifa sürecine adeta zemin hazırladı.







Orkun Kökçü'nün babası işin içinde

Camiadan sızan bilgilere göre Serkan Reçber ve Sergen Yalçın'ın transfer listesinde yer alan isimlerle sessiz sedasız iletişimi kesen Adalı, teknik heyetten tamamen bağımsız olarak dev bir transfer operasyonu başlattı.
Başkan Adalı'nın geçtiğimiz hafta Yalçın'dan tamamen habersiz Madrid'e gizli bir sefer düzenledi. Bu kritik zirvede Adalı'ya, milli futbolcu Orkun Kökçü'nün babası ve menajeri Halis Kökçü eşlik etti.






Madrid'de hedef neydi?

Madrid'deki dev buluşmada, ne Sergen Yalçın'ın ne de Serkan Reçber'in listesinde yer almayan iki dünya yıldızı için masaya oturuldu: Kaleci Vlachodimos ve golcü Pavlidis (üstteki fotoğrafta)! Başkan Adalı, iki oyuncunun transferi için tüm şartları zorlama kararı aldı.
Başkan Adalı'nın gizli operasyonu sadece Madrid'le de sınırlı değil. İddialara göre siyah-beyazlıların patronu, teknik heyetten bağımsız olarak uzun süredir Kerem Aktürkoğlu ile dirsek temasındaydı.







Lang ve Muci de listede

Ayrıca Orkun Kökçü ve babası üzerinden, yine Sergen Yalçın'ın listesinde bulunmayan savunma oyuncusu Senesi için de resmi girişimler başlatıldı.
Gedson Fernandes'in dönüşü ile ilgili de süreci bizzat yöneten Başkan Adalı, Portekizli oyuncuyla görüşmelerini doğrudan sürdürüyor. Listenin diğer bombaları ise Noa Lang ve Ernest Muci!






İşte kafalardaki 11

Başkan Serdal Adalı'nın kafasındaki Beşiktaş'ı kurmak ve şampiyonluk kupasını getirmek için hiçbir masraftan kaçınmayacağı ve kesenin ağzını sonuna kadar açtığı öğrenildi. Teknik heyetin izlerini tamamen silecek, Adalı'nın bizzat kurduğu o muazzam 11 ise şu şekilde şekillendi:

Kaleci: Vlachodimos
defans: Taylan, Senesi, Agbadou, Rıdvan Yılmaz
Orta Saha: Gedson Fernandes, Orkun Kökçü
İleri Uç: Noa Lang, Ernest Muci, Kerem Aktürkoğlu
Pavlidis

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı

19.05.2026 13:50:00
AA
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı.

Bordo-mavili takımda Onuachu, forma giydiği 30 lig maçında 22 gol atarak RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov ile birlikte sezonu gol kralı tamamladı ve kulüp tarihinde bu başarıyı gösteren 6. oyuncu oldu.

Onuachu'nun ardından Brezilyalı oyuncu Augusto 32 maçta 13 gol kaydederken bu ismi, Beşiktaş'tan kiralanan Ernest Muçi 27 karşılaşmada 11 golle takip etti.

Gollerin yüzde 75'ini attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, 61 golün 46'sını kaydederek bordo-mavili takıma zirve yarışında önemli katkı yaptı.

Üç futbolcu, bordo-mavili ekibin gollerinin yüzde 75,4'üne imza atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdı.

Ligdeki 11 ekipten fazla gol attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, toplam 46 golle Süper Lig'deki 11 ekipten fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili oyuncular, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol kaydederken TÜMOSAN Konyaspor (43), Gaziantep FK (43), Göztepe (42), Corendon Alanyaspor (41), Natura Dünyası Gençlerbirliği (36), ikas Eyüpspor (33), Hesap.com Antalyaspor (33), Kasımpaşa (33), Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (31), Zecorner Kayserispor (27) ve Kocaelispor'u (26) geride bıraktı.

Toplam 11 futbolcu gol attı

Trabzonspor'da sezon boyunca 11 oyuncu gol sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibinde Onuachu, Augusto ve Muçi'nin yanı sıra Oleksandr Zubkov 4, Chibuike Nwaiwu 3, Christ Inao Oulai 2, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Umut Nayir ve takımdan ayrılan Danylo Sikan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Bir golü de rakip oyuncu, kendi kalesine gönderdi.

Kupa finalinde gol güvenceleri

Trabzonspor'un skorer 3 oyuncusu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde takımlarının gol güvencesi olacak.

Bu 3 isim içerisinde Muçi 4 golle kupada takımının en golcü oyuncusu olurken Onuachu 2, Augusto da 1 gol kaydetti.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.

Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi

19.05.2026 12:32:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi.

Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun planlaması için kulislerde ilginç bir iddia dolaşıyor. Siyah-beyazlı yönetimin eski sportif direktörleri Önder Özen ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve tarafların yeni sezon için anlaşma sağladığı ileri sürüldü.







Siyah-beyazlı camiada kulaktan kulağa yayılan bu dedikodu, mevcut yapıda da taşları yerinden oynatacak cinsten. Keza Önder Özen'in göreve gelmesi tüm projeyi ele geçirdiği konuşulan Eduard Graf'la yolların ayrılması anlamına gelebilir.

Hakkındaki iddiaların ardından Önder Özen şu ifadeleri kullandı:







- Beşiktaş yönetiminden kimse beni aramadı, resmî bir teklif almadım. Ancak Beşiktaş gibi bir camiadan teklif gelirse, elbet oturulup değerlendirilir.






Önder Özen ismi Beşiktaş koridorlarında ilk kez yankılanmıyor. Serdal Adalı, Eylül 2025'te yaptığı açıklamada Önder Özen ile geçmişte 2-3 defa çok ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini itiraf etmişti.






Adalı o dönem, "Direktörlük için aklımdaki insan Önder Hoca'ydı. Çok takdir ettiğim bir isim" diyerek Özen'in futbol vizyonuna ve Beşiktaş'taki eski "Slaven Bilic dönemi kurumsal hafızasına" duyduğu saygıyı açıkça ortaya koymuştu.

Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe'nin kaptanı İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmeye hazırlanan Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi

19.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Fenerbahçe'nin kaptanı Milan Skriniar rüya gibi bir transferle İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi.

Inter ve PSG geçmişiyle savunmanın lideri olarak görülen Skriniar'ın, Real Madrid'den gelmesi muhtemel teklif sonrası ayrılık kararı alacağı konuşuluyor.






Dünya futbolunun gözü kulağı yeniden Real Madrid ve Jose Mourinho birlikteliğinde... Portekizli teknik adamın İspanyol devindeki transfer stratejisi de netleşmeye başladı.






Madrid ekibinde ikinci dönemine başlamaya hazırlanan Mourinho, ilk neşteri savunma hattına vuracak gibi duruyor. Takımın mevcut defans kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen deneyimli çalıştırıcı, radikal kararların altına imza atacağı konuşuluyor.






SAVUNMA LİDERİ OLMASINI İSTİYOR

Mourinho'nun gelecek planları arasında David Alaba ve Antonio Rüdiger yer almıyor. Portekizli hoca, iki oyuncunun da sistemine uymadığını belirterek biletlerini kesti. Yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar yakalayamayan Eder Militao da gözden çıkarıldı.

İddialara göre Mourinho, Real Madrid defansının liderliğini emanet edeceği ismi Milan Skriniar olarak belirledi.






MOURINHO'YA HAYRANLIĞI VAR

Inter'de yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve ardından Paris Saint-Germain formasıyla en üst seviyede büyük bir tecrübe kazanan 31 yaşındaki Skriniar, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de prensiydi. Başarılı stoper de, Portekizli hoca ile olan bağını şu sözlerle özetlemişti:

- Jose Mourinho muhteşem bir teknik direktör. Onunla her zaman harika bir ilişkimiz oldu.






"FENERBAHÇE ENGEL OLAMAZ" İDDİASI

Transfer kulislerinde konuşulan en net gerçek ise, Real Madrid'in bu operasyonda önünün açık olduğu. Skriniar için Real Madrid gibi bir dünya devinden gelecek resmi bir teklif karşısında, Fenerbahçe'nin bu transfere engel olmayacağı belirtiliyor.

Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza

Galatasaray’da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad’a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti

19.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Galatasaray'da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad'a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti.

Bu durum, Başkan Dursun Özbek'in seçim sonrası için hazırladığı 211.6 milyon TL'lik (4 milyon Euro) yeni mukavele planı öncesi camiada "Yok artık, bu da nereden çıktı?" denilecek bir gelişme oldu.







Galatasaray'da üst üste 4. ve toplamda 26. şampiyonluk kutlamaları devam ederken, teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesinin sona ermesi ve henüz resmi bir uzatma açıklamasının gelmemesi transfer dedikodularını başka bir boyuta taşıdı.
Başarılı teknik adamın Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'ın astronomik teklifini kabul etmeye hazırlandığı ve kısa süre içinde imza atacağı iddiası gündeme geldi.







LAZIO VE NAPOLI DE İSTİYOR

Lazio ve Napoli gibi kulüplerin de listesinde olduğu bilinen Okan Buruk için Al-Ittihad'tan astronomik bir teklif olduğu dedikodusu uzun süredir konuşuluyordu. Suudi kulübünün başarılı teknik adama yıllık 10 milyon Euro gibi baş döndürücü bir ücret teklif ettiği haberi dillendirilse de, "Okan Buruk gitmez" denildiği için hiç üzerinde durulmadı.







ÖZBEK, BURUK'U HEP CEPTE GÖRDÜ

İddialara göre Buruk, yeni bir meydan okuma için Suudi Arabistan'dan gelen teklifi kabul etmeye yakın... ancak son bir kez daha Başkan Dursun Özbek'in teklifini dinleyecek.

Gelen bilgilere göre Buruk'u en fazla kıran ise şimdiye kadar yapılan hiç bir görüşmede Başkan Özbek'in kendisine "senin şu sözleşme işini de halledelim" dememesi oldu.







MAAŞI 4 MİLYON EURO'YA GELECEK

Ayrıca işler her karıştığında yönetimin yerine teknik adam araması, taraftarların olur olmaz kendisini istifaya davet etmesi ve bir türlü bazı kesimlerin tam olarak kabul etmemesi de kırgınlık nedenleri arasında.







Tüm bu iddialara rağmen Başkan Özbek'in 1+1 yıllık yeni sözleşme teklifi hazır. Buruk'un maaşı 157.9 milyon TL'den 211.6 milyon TL'ye yükselecek. Yeni maaşı 4 milyon euro'ya denk gelecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.