logo
24 HAZİRAN 2026

Hafıza kaybı mı, iş bilmezlik mi?

24.01.2024 00:00:00

Ülkemizin bir numaralı gündemi ekonomi.

Özal'dan günümüze bu sorun bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Mevcut kapitalist sistemin acı sonucu maalesef budur. Serbest piyasa denilen yutturmaca!

Aslında devleti piyasadan uzaklaştırarak birkaç sahtekârın, halkı rahatça soymak için kurduğu kapitalist uygulamanın adıdır.

Devlet, vatandaşının uygun şartlarda en sağlıklı ürüne güven içerisinde ulaşabilmesinin teminatı olmalıdır.

Nasıl ki sınırlarımız TSK tarafından korunuyorsa, ticari mallar da, halkın ihtiyacı olan tüketim ürünleri de TSK'yı kuran ve sınır güvenliği vazifesini bihakkın yerine getirebilmesi için her türlü imkânı veren ve getirdiğinde her türlü yaptırımı uygulayan devlet kurumları tarafından behemehâl sağlanmalıdır.

Bu, devletlerin en temel vazifesidir.

Şayet vatandaş en sağlıklı ürüne, en makul fiyata ulaşamıyorsa bu durum devlet görevlilerinin vazifelerini yapmıyor oldukları manasına gelir.

Ve bu sonuç ortadaysa bu görevlilere yaptırım uygulanmalıdır.

Yeni bir safsata çıktı, halk sandıkta gereğini yapar deniliyor.

Halk bu yaptırımı uygulayabilmek, kabiliyetine sahip olabilse serbest piyasa sisteminde zaten bu sorunla baş başa kalmaz, en sağlıklı ürünü en uygun fiyata alabilmek için gereğini yapardı.

Ama olmuyor işte, bu işte bir bit yeniği var!

Sistem açık kapı bırakmamış. Her yol vatandaşın zararına çıkıyor.

Öngörülemez

Güvenilmez

İstikrarsız

ve en önemlisi açlık sınırında yaşamak zorunda kalan milyonlar…

Tamam, ama devlet nerede?

Devleti idare edenler nerede?

Her saat başı ekranlarda beyanat veren devlet ricali, asıl vazifesi olan millete doğru ürünü uygun fiyata temin vazifesini neden yapamıyor?

Birkaç açgözlü muhteris marketin insafına mı bırakıldı bu millet?

Sahi kim denetleyecek bu fahiş fiyat artışlarını?

Fiyat artışı demek enflasyon demektir.

Enflasyonun sebebi de gereksiz ve ölçüsüz faiz, vergi, kayıp kaçak paralar ve devlet kurumlarının kamu adına değil de birkaç yandaş adına tavır alıyor olmalarıdır.

Yani maliyetler gereğinden fazla arttığı için fahiş fiyatlar doğal olarak belimizi kırmaktadır.

Çözüm millet adına devleti yönetecek yeni idealist, bağımsız bir kadro oluşturmaktır.

Bu kadro Prof. Dr. Haydar Baş tarafından yetiştirilmiştir.

Kendimizi kandırmanın faydası yok.

Dinleyin onları lütfen. Çözüm o kadronun elinde.

Rusya dinledi dünya lideri oldu.

TBMM'de 3 saatlik bir brifing, ekonomik sorunlarımızın çözümünü gösterecektir.

Çok mu şey istiyoruz?

3 saatte çözeriz diyoruz.

Siz iyisi mi bir düşünün, çözüm var, çağırın seve seve getirelim.

Aklı başında bir hafta diliyorum. 

 
 
İzzet Yaşar / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.