logo
24 EYLÜL 2026

Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi

Okan Buruk istemiyor. Zaten elinde İlkay Gündoğan enkazı var

24.09.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi
Hakan Çalhanoğlu sonunda transfer kararını verdi
Okan Buruk istemiyor. Zaten elinde İlkay Gündoğan enkazı var. Hakan Safi anlaşmasına rağmen Aziz Yıldırım yönetimi hiç hamle yapmadı.

Zaten Fenerbahçe tarafı rengini belli etti. Orkun Kökçü var, Beşiktaş'a zaten olmaz. Hakan Çalhanoğlu için belki Trabzonspor olur.

Ancak Başkan Doğan'ın da pek ilgisi yok gibi. Tüm bu şartlar alt alta yazılınca Çalhanoğlu, Inter ile sözleşme yenileyecek iddialarının altı boş değil gibi.







Hakan Safi "anlaştım" dedi. Inter "yok artık" dedi. Mason Greenwood'u alan Aziz Yıldırım oralı bile olmadı. rengini belli etti. Galatasaray hiç hamle bile yapmadı. Dünya Kupası skandallarından sonra kimse milli takım kaptanına yanaşmadı. Gelinen süreçte Çalhanoğlu'nun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Inter her ne kadar acele etmese de takımın beynini kolay kolay bırakma niyetinde değil.






Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de bir ilgisi var. Ancak Okan Buruk Hakan'ı istemiyor. Milli takım kaptanına karşı. Bir de elinde İlkay Gündoğan fiyaskosu varken Hakan'ı ekstra bir risk olarak görüyor. Fenerbahçe'nin ise kafası karışık. Adam Galatasaraylı. Bu yüzden Safi "anlaştım" demesine rağmen Yıldırım yönetimi hiç hamle yapmadı. Beşiktaş zaten topa girmiyor, Orkun Kökçü yüzünden. Belki Trabzonspor... Ama görünen o ki Hakan, Inter'de kalacak.






Teknik direktör Cristian Chivu, göreve geldiği günden bu yana Türk yıldızın takımdaki rolüne önem veriyor. Sahadaki durumları erkenden okuma yeteneği ve oyuna kattığı denge ile Inter'in vazgeçilmezi olan Hakan için yönetime "Ne pahasına olursa olsun kalmalı" raporu verdiği İtalya'da konuşuluyor.






Corriere dello Sport'un haberine göre; Hakan Çalhanoğlu ile Inter yönetimi arasında yeni sözleşme görüşmeleri hız kazandı. Türkiye'den çıkan transfer söylentilerinin karşılık bulmaması ve her iki tarafın da birlikte devam etmek istemesi üzerine masaya oturuldu. 






Inter Sportif Direktörü Dario Baccin'in öncelikli gündem maddesi olan Hakan Çalhanoğlu'nun imzasının ardından, Dimarco ve Carlos Augusto gibi isimlerle de sözleşme uzatma görüşmelerine devam edilecek.

Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya

Eski Asbaşkan Acun Ilıcalı sahibi olduğu Hull City'ye, kendisini Fenerbahçe'den uzaklaştırmak isteyen Başkan Aziz Yıldırım ise kendi takımına istiyor. Müthiş hızı, göz alıcı çalımları ve oyun görüşüyle Serie A'nın popüler yıldızı: Giorgi Kvernadze

24.09.2026 12:39:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya
Aziz Yıldırım ve Acun Ilıcalı yine karşı karşıya
Aziz Yıldırım ile Acun Ilıcalı son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor... Ancak bu kez ocak ayında Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı olarak Acun'un elinden Serie A'nın yeni gözbebeği olan Giorgi Kvernadze'yi almak için transfer savaşı verecek.






Acun'un hedefi; sahibi olduğu Hull City'ye, İsmail Kartal'ın yerine düşündüğü Gürcü yıldızı kazandırabilmek olacak... Yıldırım ise Kerem Aktürkoğlu'nun bir türlü verim veremediği ve transferin son günlerinde de uzun uğraşlar verilmesine rağmen sonuç alınamayan sol kanat sorununu çözmek istiyor.






Müthiş hızı, göz alıcı çalımları ve oyun görüşüyle dikkat çeken 2003 doğumlu genç kanat oyuncusu, İtalya'da "yeni yıldız" olarak adlandırılıyor. Ligde ve İtalya Kupası'nda şu ana kadar 5 gol ve 2 asistlik katkı sağlayan Kvernadze'ye Napoli de talip.






İddialara göre Fenerbahçe'nin bir gözlemcisi Kvernadze'yi Frosinone'nin Como ile oynadığı maçta canlı gözle izledi. Frosinone yönetimi oyuncuyu ocak ayında elden çıkarmaya sıcak bakmıyor... Sezon sonuna kadar kadroda tutmak istiyor ancak gelen tekliflerin cazibesi bu kararı değiştirebilir.

Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak

Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı var... Çünkü görünen o ki Bitshiabu'dan çok da bir şey olmayacak... Ancak Ocak ayında stoper bekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar karşılarında bir zamanlar kurtulmak için adaklar adadıkları Carlos Cuesta'yı görürlerse bu, Dursun Özbek yönetimi için hiç de hayırlı olmaz

24.09.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Bu sezon Galatasaray hiçbir şeyden çekmedi yabancı kuralından çekmediği kadar... Okan Buruk her seferinde Türkiye'deki yabancı kuralını eleştirdi. En çok da +4 kuralına tepki gösterdi.






Ancak Galatasaray'ı bu kez de Brezilya'da 2027 Ocak ayından itibaren devreye girecek yabancı kuralı vuracak... Sarı-kırmızılıların Aralık ayında 5,75 milyon Euro'yu kasasına koyup kurtulacağını düşündüğü Carlos Cuesta'da da yabancı kuralı işleri Arap saçına çevirdi.






Brezilya Serie A ve Serie B kulüpleri arasında Pazartesi günü yapılan toplantıda, yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak azaltarak 2030 yılına kadar maç başına en fazla 5 oyuncuya düşürme kararı alındı.

Vasco da Gama da ilk 11'in düzenli stoperi konumundaki Cuesta'nın kalıcı transferini askıya aldı ve aynı bölgeye Gabriel Pereira takviyesini gerçekleştirdi.






Vasco da Gama'nın opsiyonu kullanmaması halinde Carlos Cuesta, Aralık ayında kiralık sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Galatasaray'a geri dönecek. Bu da Dursun Özbek yönetimine hiç de akıllarda olmayan yeni bir sorun daha getirecek.

Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek

Fildişi Sahili basınının iddiası gerçekse Galatasaray, yarın akşam başkent Abidjan'da oynanacak Fildişi Sahili-Gana maçına Afrika başscout'ını gönderecek. Burada bu sezon Toulouse formasıyla beklentilerin üzerine çıkan Christ Tapé'yi izleyecek. 1.88'lik boyuyla hem hızlı hem de Okan Buruk'un hayalini kurduğu 3'lüye dönebilme imkanı veren, sol stoperde de oynayabilen 2006 doğumlu oyuncu için rapor hazırlanacak

24.09.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray'da yüksek sesle konuşulmayan ancak alttan alta rahatsız eden bir sol bek süreci devam ediyor... Ismail Jakobs iyi değil; Senegal Millî Takımı'ndan bile kesildi. Eren Elmalı da o boşluğu dolduramıyor. Üzerine Abdülkerim Bardakcı'nın aksaması ve yedeklesin diye alınan Bitshiabu'nun oynayacak kadar iyi olmadığının ortaya çıkması hayal kırıklığı yaratıyor.






Okan Buruk, ocak ayı için sol stoperde de oynayabilen bir sol bek istiyor. Ismail Jakobs'la yolların ayrılmasına ve Bitshiabu'nun kiralık sözleşmesinin dahi feshedilmesine varabilecek bu sürecin başlangıcı yarın Abidjan'da atılacak.

Fildişi Sahili basınının iddialarına bakılacak olursa Galatasaray'ın Afrika başscout'ı yarın akşam Gana ile oynanacak millî maçı tribünden takip edecek. Yine iddiaları ciddiye alacak olursak bu maçta Christ Tapé canlı izlenecek.






2006 doğumlu, 1.88'lik, sol bekte de oynayabilen Tapé bu sezon dikkat çekici bir performans gösteriyor. Toulouse formasıyla Fransa Ligue 1'de 5 maçta 444 dakika süre alıp 1 gol attı.

1.88 metre boyu, %56 hava topu kazanma oranı ve maç başına 3.6 tehlike engelleme istatistiği ile modern bir stoper atletizmine sahip. Okan Buruk'un beklerde aradığı "üçlü savunmaya dönebilme" ve "arka direkte boy avantajı sağlama" kriterlerini fazlasıyla karşılıyor.






Kendi yarı sahasında %90, rakip yarı sahada %83 pas isabetiyle oynaması ayağının düzgün olduğunu gösteriyor. Top kaybetme riski az ve pas tercihleri oldukça garanti.

33.6 km/s'lik hızıyla bek oynadığında çizgiye atılan topları karşılamak için yeterli maksimum hıza sahip. Depar ortalaması (14/maç) yüksek temposunu destekliyor.

Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?

Beşiktaş'ın Sırp yıldızı Vlahović'in en az 2 haftadan önce risk almasının sakatlığını en az 1-2 aylık bir krize sokacağı bilinmesine rağmen Sırp basını işi kaşıdı. Golcü oyuncunun Almanya ve Hollanda maçlarında oynamayı Beşiktaş kariyerini sekteye uğratmamak adına reddettiğini iddia ettiler.
 

24.09.2026 11:42:00
Haber Merkezi
 
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Amed maçında sağ arka adalesinde tespit edilen gerilme ve kas hassasiyeti nedeniyle Dušan Vlahović, Sırbistan Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı. Buna göre Sırp golcü Yunanistan (24 Eylül) ve Hollanda (27 Eylül) ile karşılaşacak; ardından deplasmanda Almanya (1 Ekim) ve Hollanda (4 Ekim) maçlarında da forma giyemeyecek.






İstanbul'a dönecek olan Vlahović'in tedavisine Beşiktaş'ın sağlık ekibi tarafından devam edilecek. Sırp basını ise Vlahović'in 10 gün sahalardan uzak kalacaksa neden Almanya ya da en kötü 2. Hollanda maçında oynamak için milli takım kampında kalmadığını sorguluyor. Vlahović'in Beşiktaş'taki kariyerini Sırbistan'daki kariyerinin önüne koyduğu savunuluyor.






Aslında Sırp basını da biliyor ki Amedspor maçında sağ alt adalesinde gerilme yaşayan Vlahović'in milli takım kararı kişisel bir "keyfi seçim" veya "risk almama" değil. Adale (kas) sakatlıklarında gerilme seviyesindeyken 10-14 gün dinlenilmediği takdirde kas yırtılması riski çok yüksektir.






Kulüpler büyük yatırım yaptıkları oyuncuları korumak adına sakatlık sürecinde milli takımlara gitmesini istemez; ancak yine de Vlahović'in durumu hem kulübün hem de milli takım sağlık kurulunun ortak onayından geçti.






Tam hazır olmadan Almanya ve Hollanda gibi yüksek tempolu maçlara çıkmak, sakatlığı en az 1-2 aya uzatabilirdi. Bu yüzden milli takımdan af istemesi, oyuncunun sezonun geri kalanında hem Beşiktaş'a hem de milli takıma sağlıklı hizmet edebilmesi için verilmiş en doğru ve mantıklı karardır.

Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!

Beşiktaş’ta milli arada geride kalan 12 oyuncuyla özel olarak ilgilenecek olan Teknik Direktör Italiano, özellikle vatandaşı Fabio Miretti'nin adaptasyon sürecini hızlandırmayı hedefliyor

23.09.2026 12:36:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Milli takımlarına giden futbolcular sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 oyuncu kaldı. Onlarla daha yakından ilgilenecek.






Beşiktaş'ta yerli-yabancı birçok isim milli takımların yolunu tuttu. Takımda kalanlar ise şöyle sıralanıyor:

Doğan Alemdar
Emir Yaşar
Tiago Djalo
Ümit Akdağ
Rıdvan Yılmaz
Kartal Kayra Yılmaz
Fabio Miretti
Vaclav Cerny
Can Keleş
Semih Kılıçsoy
Mustafa Hekimoğlu
Ahmet Sami Bircan






ÖZEL ÇALIŞMALAR

Özetle Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 futbolcu kaldı... Alt yaş kategorilerinden bazı isimler de milli arada bazı antrenmanlarda şans bulacak. Italiano, bu süreçte ligde fazla şans veremediği isimlerle yakından ilgilenecek. Aslında bu durum, kalan oyuncular açısından bir şans...






ÖZELLİKLE MİRETTİ

Özellikle İtalyan futbolcu Fabio Miretti'nin ilerleyen haftalarda daha fazla forma süresi alması bekleniyor. Italiano, vatandaşıyla daha önce yaptığı özel görüşmede biraz daha beklemesini istemişti. Milli ara, 23 yaşındaki orta sahanın adaptasyon sürecini kısaltacak.

Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı

Galatasaray yaz döneminde Pape Matar Sarr için girişimlerde bulundu. Ancak Senegalli futbolcu, TFF'nin "genç yabancı" kriterine uymuyordu. Kadro planlamasında çıkış yolu bulunamadı. Ara transferde ise Oulai Türkiye'ye döndürülebilir

23.09.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Galatasaray'da uzun süredir merkez orta sahaya yıldız bir isim bekleniyor. Ancak şu ana kadar beklenen takviye gelmedi. Sarı-Kırmızılılar, geride bıraktığımız yaz döneminde Tottenham'dan Pape Matar Sarr'la ciddi şekilde ilgilendi. Fakat 2002 doğumlu Senegalli, TFF'nin "genç yabancı" kriterini aylarla kaçırıyordu.

27.5 MİLYON EURO

Kadro yapılanmasında çıkış yolu bulunamadı. 24 yaşındaki futbolcu da "şarta bağlı zorunlu satın alma maddesi" ile birlikte Juventus'a kiralandı. İtalyan ekibi, Avrupa kupalarına katılır ve Sarr da maçların %50'sinde forma giyerse 27.5 milyon euroluk zorunlu madde devreye girecek.






YETERSİZ FORMA SÜRESİ

Galatasaray'da şu anda merkez orta sahada ağırlık Oulai'ye verildi. Trabzonspor, Sarı-Kırmızılılar'a yollamadığı 20 yaşındaki oyuncuyu Fiorentina'ya satmıştı. Fildişi Sahilli genç yetenek, Serie A'da istediği forma sürelerini bulamıyor. Cim-Bom'un kış döneminde resmi teklif yapması bekleniyor.

Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!

Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'la ilgili eleştirilerin boyutu hayli arttı. Hatta yönetim bu sebeple bir destek açıklaması yaptı. Buruk ise 5 yıl üst üste şampiyon olmayı başarırsa, kritik bir karar alacak.
 

23.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Galatasaray Kulübü, Başkan Dursun Özbek'in imzasıyla, "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim. Okan Buruk'a dün de inancımız ve güvenimiz tamdı; bugün de tamdır. Okan Buruk yönetiminde dört yıldır nasıl inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ettiysek, bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yayınlamıştı.






ELEŞTİRİLER ÜZDÜ

52 yaşındaki çalıştırıcının da yapılan eleştiriler sebebiyle çok üzgün olduğu öğrenildi. Bu arada çarpıcı bir iddia da geldi... Buna göre; Okan Buruk sezon sonunda üst üste 5. şampiyonluğu elde ederse Galatasaray'la mukavelesini yenilemeyecek. Ve kulüpten ayrılacak.






YENİ BİR SAYFA

5 yıllık serinin Türk futbol tarihinde bir örneği yok... Buruk'un rekorla birlikte kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı konuşuluyor. Başarılı teknik adamın Galatasaray döneminde kaldırdığı kupalar şöyle:

4 Süper Lig şampiyonluğu
1 Türkiye Kupası
1 Türkiye Süper Kupası

Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!

Galatasaray sol kanatta Rafael Leao hamlesini tamamladıktan sonra Noa Lang dosyası kapatılmıştı. Hollandalı futbolcunun sosyal medyadaki Galatasaray etkileşimleri ise devam ediyor

23.09.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!
Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!
Galatasaray geçen sezonun devre arasında Napoli'den Noa Lang'ı kiralamıştı. Sarı-Kırmızılılar, 30 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Hollandalı futbolcu, Napoli'ye döndü. Ve uzun süre Sarı-Kırmızılılar'dan haber bekledi. Ancak Cim-Bom onun yerine Rafael Leao'yu tercih etti.

SENİ HALA SEVİYOR

Sosyal medyada bir kullanıcı, Lang'a, "Galatasaray seni hala seviyor" yorumunu attı. 27 yaşındaki futbolcu da bunu beğendi... Transfer döneminde 1.76 boyundaki oyuncuyla ilgilenen başka takımlar da olmuştu. Ancak Lang hiçbirini istemedi. Şu ana kadar Napoli'deki durumu ise şöyle:

Serie A: 4 maç, 183 dakika, skor katkısı yok
Şampiyonlar Ligi (Arsenal maçı): Kadroda yok






38 MİLYONA ALINDI

Galatasaray, Lang'da kullanmadığı 30 milyon euroluk opsiyondan daha fazlasını Rafael Leao'ya verdi. Portekizli yıldız için Milan'a 38 milyon euro ödenecek. İtalyan ekibinin sonraki satıştaki kardan %20'lik pay hakkı da bulunuyor. Leao, henüz Sarı-Kırmızılı forma altında skor katkısı sağlayamadı.

Beşiktaş zirvede rakipsiz

Evinin Kartal'ı, deplasmanların kuzusu Beşiktaş dış saha kayıplarıyla liderliği kaçırdı… Saha içi istatistiklerinde ise rakiplerine fark atmaya devam ediyor. %62.7 topla oynama, maç başına 466 isabetli pas ve yüksek bitiricilik oranlarıyla siyah-beyazlılar; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un önünde ligin oyunu en çok domine eden takımı konumunda.
 

23.09.2026 12:07:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş zirvede rakipsiz
Beşiktaş zirvede rakipsiz
İlk 6 hafta geride kaldı... Beşiktaş, Diyarbakır'dan galibiyetle dönse 4-1'lik Marsilya galibiyetinin üzerine Süper Lig'de oturulacak liderlik koltuğu adeta ballı kaymak olacaktı. Ancak evinde Kartal kesilen Vincenzo Italiano'nun takımı, deplasmanda Kartal'a av olmayı bekleyen kuzu gibi. Alanya'dan sonra Amed deplasmanında da bu acı tablo ortaya çıktı.






Buna rağmen istatistikler incelendiğinde Beşiktaş'ın şampiyonluktaki 3 rakibi Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a bazı üstünlükleri dikkat çekiyor:

Beşiktaş %62.7 ile topa en çok sahip olan ve oyuna hükmeden takım konumunda.

Maç başına 466 isabetli pas ile rakiplerinin tümünün önünde yer alıyor.

Rakip sahaya yerleşme noktasında maç başına 245 isabetli pas ile en yüksek istatistiğe sahip.






Maç başına 25.7 isabetli uzun top ve %65.8 başarı yüzdesi ile hem sayı hem de oran olarak rakiplerine belirgin
bir üstünlük sağlıyor.

Maç başına 8.3 korner ve 14.8 kazanılan serbest vuruş ile duran top fırsatı yaratmada ilk sırada.






Maç başına 52.5 top geri kazanma sayısı ile rakiplerine kıyasla sahanın genelinde en çok top kazanan ekip.

Maç başına 111.2 depar ile Fenerbahçe (110) ve Trabzonspor'u (108) geride bırakarak yüksek temposunu koruyor (Galatasaray: 117.5).

Maç başına yakaladığı 2.7 büyük şansın 1.7'sini gole çevirerek sadece 1 büyük şans kaçırdı. Fenerbahçe (2.7), Galatasaray (3.2) ve Trabzonspor'a (2.5) kıyasla hücumda çok daha yüksek bir bitiricilik sergiliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.