HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 HAZİRAN 2021, CUMA

Halil İbrahim Sofrası

26.05.2001 00:00:00
Zeytinyağlı patlıcan dolması

Malzemesi

1 kg patlıcan / 200 g pirinçten hazırlanmış zeytin yağlı dolma harcı / 1/2 çay kaşığı tuz / 60 ml (1/4 su bardağı zeytinyağı)

200 g konkase domates / 1/2 çay kaşığı toz şeker

125 ml (1/2 su bardağı) su

Hazırlanışı:

Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir bıçakla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalıyarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenera ayırın. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun. Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydonoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır ateşte 40-45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Zeytinyağlı patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.