Patates Püresi(5 Kişilik)Malzemeler:* 600 gr patetes (kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranmış)* 100 ml (2/5 su bardağı) süt* 45 gr (3 çorba k.) margarin* 5 çorba k. kaşar peynir rendesi* tercihen beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber* 1 çorba k. tuzHazırlanışı:Patatesleri bir tencereye koyun üzerine, birkaç parmak aşacak biçimde, içine bir çorba kaşığı tuz eklenmiş soğuk suya katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp patatesleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, haşlayın.Bu sürenin sonunda haşlanmış patatesleri bir kevgirden geçirerek süzdürün. Haşlanmış patatesleri temiz bir tencereye aktarın. Sütü, margarini, peyniri ve biberi katıp, patates ezeceği ya da tahta bir kaşıkla karıştırarak kremsi bir kıvama getirin.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.