Etli güveçMalzemeler:Patates 3 orta boy 250 gram, Soğan 2 orta boy 120 gram, Domates 3 orta boy 450 gram, Yeşil biber 4 orta boy 60 gram, Taze fasulye 2 ½ su bardağı 250 gram, Patlıcan 1 küçük boy 150 gram, Yeşil kabak 1 orta boy 200 gram, Kuşbaşı koyuneti - 500 gram, Taze bamya 1 su bardağı 75 gram, Sarmısak 10 diş 30 gram, Maydanoz 1/4 demet 15 gram, Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram, Tuz ½ tatlı kaşığı 15 gram, Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram Hazırlanması:Sebzeleri yıkayın. Patates ve soğanı soyun. Domatesin ikisini, patates ve soğanı, dörder parçaya bölün. Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın. Patlıcanların saplarını kesin. Biber, fasulye, patlıcan ve kabağı 2 santimetre uzunlukta doğrayın. Eti güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış sebzeleri ve bamyayı yerleştirin. Sarmısağı soyup, yıkayıp, sebzelerin aralarına serpin. Kalan domatesi yarım santimatere kalınlıkta, halka şeklinde doğrayıp, karışımın üzerine yayın. Maydanoz yapraklarını, kara biber ve tuzu serpiştirip, suyu koyun, üzerini yağ geçirmez kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişirin.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.