logo
25 MART 2026


Havutcu dönemi resmen başladı

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor, Osman Özköylü'nün gönderilmesiyle boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirdiği Tayfur Havutçu ile sözleşme imzaladı

03.03.2016 00:00:00
Tayfur Havutçu, Aytaç Durak Tesisleri'nde, kulüp başkanı Sedat Sözlü, ikinci başkan İmam Gazali Hıradağı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle kendisini 1,5 yıllığına Adana Demirspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Havutçu, camiasının büyüklüğünün tüm Türkiye tarafından bilindiği Adana Demirspor'a geldiği için çok mutlu, o kadar da heyecan dolu olduğunu belirtti. Havutçu, takımda yapabilecekleri ve hedefleriyle ilgili şöyle konuştu: "Bir takımın nasıl şampiyon olacağını, şampiyonluk yolunda nasıl bir yol izleneceğini çok iyi bilirim. Çok iddialı bir kişiliğim var. Herkesin birbirini zorlayacağı, yenebileceği bir ligdeyiz. Bu futbolcu kadrosunun neler yapabileceğini bildiğim için görevi kabul ettim. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir sinerji yakalayıp, camiamızın uzun yıllardır beklediği Süper Lig'e çıkacağız." Başkan Sedat Sözlü ise yönetim kurulu olarak ilerisi için bir ışık göremedikleri Osman Özköylü ile yollarını ayırdıklarını bildirerek, "Bugün, Türk futboluna ve Beşiktaş'a çok önemli hizmetler veren Tayfur Havutçu ile anlaştık. Tayfur Havutçu hocamız, Adana Demirspor için şampiyonluğun habercisi olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor

Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

24.03.2026 11:35:00
AA
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

Ülke temsilcileri, 2025-2026 sezonunda kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarına damga vurmaya devam ediyor. Türk takımları, organizasyonlarda gösterdikleri performansla hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa kupalarının zirve mücadelesinde öne çıkıyor.

Bu sezon Basketbol Avrupa Ligi, BKT Avrupa Kupası, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gibi önemli organizasyonlarda yoluna devam eden Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvalarda şampiyonluğun önemli adayları olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde lider

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) bu sezon sergilediği istikrarlı performansla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Sezon başından beri 32 maçta aldığı 23 galibiyetle zirvede bulunan sarı-lacivertliler, "Dörtlü Final" yolunda en güçlü adaylardan biri olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko, şu anda 33. haftaya lider bir şekilde giriyor.

Anadolu Efes ise 10 galibiyet ile turnuvayı 18. sırada sürdürüyor.

Basketbol Avrupa Ligi'nde normal sezon 17 Nisan Cuma günü oynanacak 38. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

BKT Avrupa Kupası'nda üç Türk takımı yarı finalde

BKT Avrupa Kupası'nda (BKT EuroCup) üç Türk takımı da yarı finale yükseldi.

Bu sezon organizasyonda Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş GAİN ve Türk Telekom, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Bahçeşehir Koleji, normal sezonda A Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi U-BT Cluj-Napoca'yı sahasında 75-72 mağlup eden Bahçeşehir Koleji, yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş GAİN ise normal sezonda B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar, çeyrek finalde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu iç sahada 77-76 yenerek yarı finale yükseldi.

Öte yandan Türk Telekom, normal sezonu B Grubu dördüncüsü olarak noktaladı. 8'li final turunda konuk ettiği İspanya temsilcisi BAXI Manresa'yı 98-81 yenerek çeyrek finale yükselen başkent temsilcisi, bu turda da İsrail takımı Hapoel Midtown Jerusalem'i deplasmanda Kyle Allman'ın son saniye üçlüğüyle 91-90 yenerek yarı finale yükseldi.

Bu sonuçlarla birlikte BKT Avrupa Kupası'nda en az bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

BKT Avrupa Kupası'nda yarı final maç tarihleri şu şekilde:

- İlk maçlar

31 Mart Salı:

Beşiktaş GAİN–Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse–Türk Telekom

- 2. maçlar

3 Nisan Cuma:

Bahçeşehir Koleji–Beşiktaş GAİN

Türk Telekom – Cosea JL Bourg-en-Bresse

- 3. maçlar (Gerekirse)

8 Nisan Çarşamba:

Beşiktaş GAİN – Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse – Türk Telekom

Not: Müsabakaların saatleri sonra belirlenecek

Galatasaray'da hedef Dörtlü Final
Galatasaray MCT Technic, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Organizasyonun son 16 turunda Rytas Vilnius (Litvanya), Le Mans Sarthe (Fransa) ve Hapoel Netanel Holon (İsrail) ile I Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde İspanya ekibi La Laguna Tenerife ile eşleşen Galatasaray, rakibini geçmesi halinde İspanya'nın Badalona kentinde 7-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonuna katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final maç takvimi şu şekilde:

1 Nisan Çarşamba:

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

8 Nisan Çarşamba:

19.00 Galatasaray MCT Technic–La Laguna Tenerife

15 Nisan Çarşamba (Gerekirse):

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

Kadınlarda hedef Avrupa'nın zirvesi

Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Opet, F Grubu'nu en üst sırada tamamlarken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise E Grubu'nu lider bitirdi. İki ekip, böylece Altılı Final'e katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe Opet yarı final play-in turunda Spar Girona'yı 87-69 ve 65-58'lik skorlarla yendi. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Basket Landes'i ilk maçta 81-72 mağlup etti. İkinci karşılaşmada rakibine 75-70 mağlup olan sarı-kırmızılılar, son maçtan 67-51'lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 6'lı final maç tarihleri şu şekilde:

17 Nisan Cuma:

Galatasaray Çağdaş Faktoring–Basket Landes/Casademont Zaragoza

Fenerbahçe Opet–Spar Girona/ Umana Reyer Venezia

Üçüncülük ve final karşılaşmaları 19 Nisan Pazar günü oynanacak.

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde

Çimsa ÇBK Mersin, bu sezon Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Mersin temsilcisi, organizasyonun yarı finalinde Fransa'nın BLMA takımını 70-68 ve 86-60'lık skorlarla yenerek finale yükselmeyi başardı. Çimsa ÇBK Mersin, finalde Yunanistan ekibi Athinaikos Qualco ile karşılaşacak.

Çimsa ÇBK Mersin, eşleşmenin ilk maçında 2 Nisan Perşembe günü TSİ 20.30'da Athinaikos Qualco'ya konuk olacak. Finalin rövanş karşılaşması ise 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Çimsa ÇBK Mersin'in ev sahipliğinde oynanacak.

FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

24.03.2026 11:06:00
Haber Merkezi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un mali ve hukuki dosyaları nedeniyle 6 puanını daha sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Mart 2026'da duyurulan bu kararla birlikte, mavi-lacivertli ekibin bu sezon aldığı toplam puan silme cezası 60 puana ulaşarak Türk futbol tarihinin en ağır yaptırımlarından biri haline geldi.

Operasyonun ve Cezanın Detayları



Son 6 puanlık cezanın ardından Adana Demirspor'un güncel puanı -51'den -57'ye geriledi.

TFF'nin resmi açıklamasına göre ceza, FIFA Disiplin Komitesi tarafından karara bağlanan toplam 1 dosya üzerinden uygulandı.

Cezaların temelinde kulübün geçmiş dönem borçları, yabancı oyuncu alacakları ve uluslararası transfer süreçlerindeki mali yükümlülüklerin yerine getirilmemesi yer alıyor.

Adana Demirspor, bu sezon boyunca farklı tarihlerde 6'şar ve 12'şer puanlık periyotlarla toplamda 60 puanlık bir kayıp yaşadı.

93 yaşında maraton koştu


 
İtalyan Antonio Rao, 22 Mart'ta yapılan Roma Maratonu'nu 93 yaşında tamamladı. Dünyanın marathon koşan en yaşlı kişisi olarak bilinen Hindistanlı Fauja Singh, 2011 yılında 100 yaşındayken Toronto Waterfront Maratonu'nu tamamlayarak bir maraton bitiren ilk asırlık çınar olmuştu.

24.03.2026 11:04:00
ÖNDER YILMAZ
93 yaşında maraton koştu
93 yaşında maraton koştu

İtalya'da koşu sporuyla ilgilenen herkes Antonio Rao'yu tanır. Dünyada da 90 yaş ve üzerinde olan az sayıdaki maratonculardan biri...
Sadece Roma Maratonu'nda yarışan Rao, kayıtlara göre ilk maratonunu 2009'da koşmuş... 76 yaşında... 4 saat 52 dakika 10 saniyede bitirmiş. 2011'de 5.32.15'te finiş çizgisini görmüş...
2012'de 5 saat 30 dikikada. 2016'da 83 yaşında 5 saat 16 dakika 54 saniyede bitirmiş. 2019'da yani 86 yaşında 5.43.50'de... 2023'te 90 yaşında 6.14.44'te tamamlamış yarışı... Geçen sene ise 6.44.17'de tamamlamış. Bu yıl 93 yaşında 7 saatin üstünde bitirdi. Net derecesi 7.09.20...  Kayıtlı 14 maratonu var.



Elbette 3 - 5 tane rakibi var. Japon, Koiçi Kitabatake geçen yıl 91 yaşında New York Maratonu'nu bitirdi. Onun da 14 maratonu var! Amerikalı Mike Fremont ise 90 ve 91 yaşlarında maraton ve yarı maraton dallarında birçok dünya rekoruna imza atmış.

Yaşlı ve hızlı olanlar

Bu yıl Roma Maratonu'nda dikkat çeken bir başka isim de Adriano Leidi idi. 85-89 yaş kategorisinde sadece o yarıştı ve yarışı 4 saat 58 dakika 27 saniyede tamamladı. Müthiş derece... Bu yıl Roma'da 80-84  yaş kategorisinde ise 6, 75-79 yaş kategorisinde ise 20 koşucu finiş çizgisini gördü.
Kadınlarda 80 yaş ve üstünde koşucu pek yok... Roma Maratonu'nda bu yıl 75-79 yaş kategorisinde 3 kadın yarışı bitirmeyi başardı.  Görüldüğü gibi maraton yani 42 kilometre 195 metre koşmak çok da zor değilmiş...

Elazığspor 59 yaşında

Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor

24.03.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
Elazığspor 59 yaşında
Elazığspor 59 yaşında
Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor.

Suat Taydaş, Fahri Sunguroğlu, Necdet Altınterim, Yılmaz Çorbacıoğlu, Talat Güler, Sedat Yıldız, Metin Kurtoğlu ve Mürşit Öztürk tarafından 23 Mart 1967 yılında kurulan Elazığspor'un dernek olarak tescili 24.03.1970 tarihinde yapıldı.



23 Mart 1967'de Merkez Gençlikspor, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'de önemli başarılar elde etti. 59 yıllık tarihinde 2001-2002 sezonu ile 2011-2012 futbol sezonlarında 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Bordo-Beyazlılar, birçok kez de küme düşme üzüntüsü yaşadı.

Ambleminde ay-yıldız taşıyan nadir takımlardan olan Elazığspor, ülke futboluna ise sayısız yıldız kazandırdı. Zaman zaman kayyumlardan dönen, sahipsiz kalan ve kapanmanın eşiğinden dönen Elazığspor, şimdilerde ise Nesine 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele veriyor.

Elazığspor kulübünden yapılan paylaşımda; "Efsane Elazığspor'umuz 59 Yaşında! 59 yıldır aynı arma altında, aynı sevda ile Nice zaferlerin, nice unutulmaz anların izinde yürüyen koca bir çınar. Elazığspor, sadece bir kulüp değil; bu şehrin kalbi. Nice şanlı yıllara koca çınar" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı

Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi

23.03.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada Yönetim Kurulu'nun esas sözleşme tadili kararı çerçevesinde mevcut 6 milyar 250 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 31 milyar 250 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.



Söz konusu değişiklik için gerekli yasal izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili bakanlığa başvuruda bulunulduğu, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın da başvuruyu onayladığı ifade edildi.

Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı

23.03.2026 22:14:00
İhlas Haber Ajansı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, "FC Midtjylland kulübünde forma giyen Aral Şimşir, son oynadığı karşılaşmada arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle A Milli Takımımızın Dünya Kupası play-off maçlarının aday kadrosundan çıkarıldı. Müsabakanın ardından Danimarka'da yapılan tetkik ve muayene raporlarını inceleyen A Milli Takım sağlık heyeti, sakatlığın kamp sürecinde iyileşmeyeceğini belirledi. Teknik heyetin kararı ile futbolcunun tedavisini kulübünde sürdürmesi uygun bulundu" denildi.

Euroleague'de 32. haftanın ardından

Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

21.03.2026 12:42:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

Euroleague'de 32. hafta dün oynanan müsabakaların ardından sona erdi. Bu hafta Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştığı Olimpia Milano'yu 79-75'lik skorla yendi. A. Efes ise evinde Monaco'ya 98-93 kaybetti.



Türk Başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ise Kızılyıldız'a 82-74'lük skorla üstünlük sağladı.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Euroleague'de 2 maç sonra kazanan Fenerbahçe, 23. galibiyetini elde etti ve liderliğini sürdürdü. Olympiakos 33 maçta 22 galibiyet, 11 mağlubiyetle averajla 2. sırada bulunuyor. Ligde 31 maç oynayan Hapoel Tel Aviv ise 20 galibiyet, 11 mağlubiyetle haftayı 3. sırada kapattı. A. Efes de 10 galibiyet, 22 mağlubiyetle 18. sırada yer alıyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ise 18 galibiyet, 14 mağlubiyetle haftayı 8. sırada tamamladı. Ligin son sırasında ise 8 galibiyeti olan ASVEL var.

Euroleague'de 32. haftanın toplu sonuçları şöyle:



Valencia Basket: 62 - Barcelona: 66

A. Efes: 93 - AS Monaco: 98

Hapoel Tel Aviv: 109 - Virtus Bologna: 91

Olympiakos: 90 - Baskonia: 80

Bayern Münih: 74 - Dubai Basketbol: 87

Paris Basketbol: 81 - Partizan: 90

Fenerbahçe Beko: 79 - Olimpia Milano: 75

Zalgiris Kaunas: 87 - Real Madrid: 85

Panathinaikos: 82 - Kızılyıldız: 74

ASVEL: 85 - Maccabi Tel Aviv: 89

Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi

UEFA turnuvalarına 2025-2026 sezonunda Türkiye adına Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Başakşehir katılırken çeyrek final maçları öncesi 5 takım da elenmekten kurtulamadı

21.03.2026 00:10:00
AA
Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi
Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi
UEFA turnuvalarına 2025-2026 sezonunda Türkiye adına Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Başakşehir katılırken çeyrek final maçları öncesi 5 takım da elenmekten kurtulamadı.

UEFA'nın para ödülü dağıtım kriterlerine göre Türk takımları içinde en fazla geliri Galatasaray, en az geliri Beşiktaş ile Başakşehir elde etti.

Galatasaray'ın para ödülü 53,53 milyon avro



Bu sezon "Devler Ligi"ne direkt katılan Galatasaray, UEFA'nın para ödülleri yönetmeliğine göre "ayak bastı parası" olarak 18,62 milyon avro kazandı.

Ligde oynadığı 8 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan "Cimbom" bu performansıyla 7 milyon avronun sahibi olurken, ligde elde ettiği dereceyle de 5,08 milyon avroluk gelire uzandı.

Ligde ilk 24'e kalarak son 16 turu play-off turu maçı oynamaya hak kazanan ve 1 milyon avroluk prime uzanan sarı-kırmızılı ekip, son 16 turuna yükselmesiyle kazancına 11 milyon avro daha ekledi.

Yayın havuzu değerlemesinden 6,41 ila 10,41 milyon avro (ortalama 8,41 milyon avro) kazanan Galatasaray'ın, UEFA katsayı kaleminden payına düşen miktar ise 2,42 milyon avro oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA geliri 19,47 milyon avro



Bu sezona Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başlayan ve 175 bin avro ile açılışı yapan Fenerbahçe, sonraki turda (play-off) Şampiyonlar Ligi'nden elendi.

"Devler Ligi"nin kapısından dönen sarı-lacivertli ekip, bir nevi "teselli ikramiyesi" mahiyetindeki 4,29 milyon avroyla ödüllendirildi.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden Fenerbahçe; bu organizasyona katılımından dolayı 4,31 milyon avro, ligdeki performansıyla (3'er galibiyet ve beraberlik) 1,8 milyon avro ve ligde elde ettiği dereceyle 1,45 milyon avroluk gelire uzandı.

Son 16 play-off turu oynamasından dolayı hanesine 300 bin avro daha yazdıran "Sarı kanaryalar", yayın havuzu değerlemesinden 4,39 ila 5,59 milyon avro (ortalama 4,99 milyon avro), UEFA katsayı kaleminden de 2,16 milyon avroyu kasasına koydu.

Samsunspor'un geliri 7,89 milyon avro

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundan sezonu açtı ve 175 bin avroyla başlangıç yaptı.

Bu turu geçemeyerek yoluna Konferans Ligi'nde devam eden kırmızı-beyazlı ekip; "ayak bastı parası" olarak 3,17 milyon avro, ligdeki performansıyla 1,33 milyon avro, ligdeki derecesiyle 830 bin avro, son 16 turu play-off turuna kalmasıyla 200 bin avro ve son 16 turu oynamasıyla 800 bin avro kazandı.

Yayın havuzu değerlemesinden payına 570 bin ila 1 milyon 570 bin avro (ortalama 1 milyon 70 bin avro) düşen Samsunspor, katsayı kaleminden de 320 bin avroluk gelir elde etti.

Beşiktaş ve Başakşehir 1 milyon 275'er bin avroyla yetindi

Çıktığı ilk sınavda UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda elenerek Konferans Ligi'ne geçiş yapan Beşiktaş, bu turnuvada da sadece bir tur ilerleyebildi ve play-off'ta Avrupa defterini kapattı.

Başakşehir ise Konferans Ligi 2. eleme turunda dahil olduğu turnuvada 2 tur ilerleyip tıpkı Beşiktaş gibi play-off turunda Avrupa macerasını noktaladı.

Her iki takım da oynadıkları her tur için 175'er bin avro ve Konferans Ligi play-off turunda elenmeleri sebebiyle 750'şer bin avroluk teselli ödülüyle sezonu tamamladı.

Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak

21.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var
Süper Lig'de 28. haftada iki derbi var
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında oynanacak müsabakaların programı duyuruldu. Buna göre 4 Nisan Cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray, 5 Nisan Pazar günü de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta programı şöyle:

4 Nisan Cumartesi

14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
14.30 Samsunspor - Konyaspor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi

21.03.2026 00:06:00
AA
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi.

TFF'nin açıklamasına göre PFDK, ligin 26. haftasındaki farklı ihlaller nedeniyle Beşiktaş'a 1 milyon 660 bin lira, Kocelispor'a 920 bin lira ve Hesap.com Antalyaspor, Göztepe, RAMS Başakşehir ve Trabzonspor'a 220'şer bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, ayrıca Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan için TÜMOSAN Konyaspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 80 bin lira para cezası uygun gördü.

PFDK, Beşiktaş maçında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi sebebiyle Natura Dünyası Gençlerbirliği sporcusu Sekou Koita'yı 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezasına çarptırdı.

Disiplin Kurulu, ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e de müsabaka 4. hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezası kaydetti.

Trenyol 1. Lig cezaları

PFDK, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında yaşanan farklı ihlaller nedeniyle SMS Grup Sarıyer'e 660 bin lira, Arca Çorum FK'ye 299 bin 500 lira, Amed Sportif Faaliyetler'e 110 bin lira ve Özbelsan Sivasspor'a da 27 bin lira para cezası verdi.

Öte yandan PFDK, Manisa FK sporcusu Waldir Alenis Vargas Valentin'e ve Esenler Erokspor'un futbolcusu Francis Nzaba'ya 2 maç men ve 26 bin 700 lira para cezası uyguladı.

Kurul, Arca Çorum FK oyuncusu Atakan Akkaynak'ı ve Atakaş Hatayspor'un kaleci antrenörü Ahmet Cihan Abalıoğlu'nu 1 maç men ve 40 bin lira para cezasına çarptırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.