logo
07 HAZİRAN 2025

Heyecanı ve olayları ile tarihe geçen derbi

22.11.2021 00:00:00
Fenerbahçe Galatasaray derbisi hem heyecan olarak hem de futbol dışındaki olaylar ile tarihe geçen derbilerden biri oldu.

Maç içinde gerek Fenerbahçe'nin gerekse de Galatasaray'ın bölüm bölüm birbirlerine üstün oldukları dönemler oldu.

Her iki takımın da birbirine bariz üstün olduğunu söylemek mümkün olmasa da Galatasaray özellikle ikinci yarının 60. dakikasından sonraki oyunu ile maçı kazanma ihtimaline sahipti.

Üstün oynadığı dakikalarda Galatasaray tehlikeler yaratsa da organize olamamaktan dolayı maçı koparamadı.

Fakat bunların ötesinde maç baştan sona gergin bir ortamda oynandı.

Her iki takımın puan kaybına tahammülü olmaması maçın mücadele yönünün taktik yönüne ağır basması sonucunu doğurdu.

Hal böyle olunca maçta sıklıkla gergin anlar yaşandı. İlk olaylar Fenerbahçe beraberlik golünü bulduktan birkaç dakika sonra başladı.

35. dakika civarında Galatasaray taraftarı lüzumsuz yere sahaya yabancı maddeler atmaya başlayınca Fenerbahçeli futbolcular maça motive oldular.

Halbuki Galatasaraylı futbolcular maça daha motive başlamışlardı. Galatasaray taraftarı bir bakıma ters motivasyon yapmış oldu.

Gerginliklerin artmasında iki tarafın da hatası vardı. Fatih Terim'in lüzumsuz yere gördüğü ilk sarı kart da maçtaki gerginliği artıran unsurdu.

Pereira Terim'e nazire yaparcasına devre arasında sarı kart gördü.

Ben hakemin çok kötü bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum. Gösterdiği kartlar doğruydu.

Gerginliklere hakemin katkısı olduğunu söylemek pek haklı olmaz.

Bütün bunlar olurken maçın 84. dakikasında Diagne'nin ağlara gönderdiği top VAR incelemesi sonucu gol değeri kazanmadı. Bu golün iptali doğruydu.

Ne var ki bu vesileyle belirtmek isterim ki VAR uygulaması futbolun tadını kaçıran bir unsur.

VAR biraz da futbolda insan unsurunun geri plana atılmasına neden olan bir faktör olarak ortaya çıkıyor.

Galatasaraylıların son anda kullandıkları korner atışında Serdar Dursun Berkan'ı iter gibi gözüküyor. Burada VAR incelemesine rağmen penaltı kararı çıkmadı. Burada penaltı verilebilirdi.

Maçtan sonra alınan galibiyete Fenerbahçeli futbolcuların anormal sevinç gösterileri günü kurtarmaktan başka anlamı olmayan bu galibiyet için oldukça anlamsızdı.

İşin açıkçası bu sevinç boşalması maçta ne tür bir gerginlik yaşandığını gösteriyor.

Maçın genel bir değerlendirmesini yaparsak eğer yukarıda söylediğim gibi mücadele yönü ağır basan ve temposu ligimizin standartlarına göre oldukça yüksek olan bir maç seyrettik.

Genel olarak böyle mücadele yönü yüksek maçlarda takımların organize olmaları zordur.

Fakat pasla oynama çabası gösteren taraf Fenerbahçeydi.

Galatasaray ise hızlı oyuncuları ile dikine ilerleyerek pas seçeneklerini kullanmadan oynamayı tercih etti.

İlk tehlikeyi bulan taraf Galatasaraydı. Feghouli'nin şutunda Berke başarılıydı. İlk golü bulan taraf da Galatasaraydı.

Kerem'in attığı golde Morutan ile yaptığı işbirliği dikkat çekiciydi.

Fenerbahçe golü yemesine rağmen maça oyun olarak ortak oldu ve 31'de golü de buldu.

Fenerbahçe'nin golünde İrfan Can'ın topu Kerem'den söküp alması ve Mesut'un yaptığı muazzam koşu dikkat çekti. Fenerbahçe ilk yarının sonuna kadar oyunda hakimiyet kurdu.

Fenerbahçe'nin iyi oynadığı bu bölümde öne çıkan futbolcuları: İrfan Can, Mert Hakan ve Ferdi’ydi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe’ydi.
Ne var ki 60. dakika civarı gibi işler tersine döndü. Galatasaray bu dakikadan sonra oyunun sonuna kadar üstün taraftı.

Fakat bu periyotta defansta Kim ve kalede Berke Fenerbahçe'yi oyunda tuttu.

Cicaldau'nun iki şutundan birini Berke diğerini Kim çıkarırken. Diagne ile karşı karşıya pozisyonda yüzde yüz bir golü yine Berke çıkarttı.

Kim ayrıca van Aanholt'un pasında Halil'den önce araya girip müdahale ederek yüzde yüz bir golü önledi.

Galatasaray bu bölümde daha organize olmaya çalıştı. Oyuna sonradan giren Taylan bu bölümde nispeten etkili olmaya çalıştı.

Galatasaray bulduğu pozisyonları değerlendirememesinin bedelini ise ağır ödedi.

90+4'te Fenerbahçe'nin galibiyet golü geldi. Bu golde önce Marcao rakibinden topu sökemedi sonra Taylan Crespo'yu kaçırdı.

Maçtan sonra Burak Elmas'ın yaptığı açıklamalar arasında bir iddia vardı ki yenilir yutulur cinsten değildi.

Elmas bazı kulüp başkanlarının hakem raporlarını elde ettiklerini söyledi ve buna kendi gözleri ile de şahit olduğunu belirtti.

Bu doğruysa savcılıklara suç duyurusunda bulunulması gerekir. Önümüzdeki günlerde bu konu muhakkak ki çok tartışılacak.

Bir derbi daha sonuçlanırken Fenerbahçe günü kurtardı.

Sadece maçtaki gerginlikler ile değil Elmas'ın açıklamaları ile saha dışında bu derbinin daha sonuçları olacak gibi gözüküyor.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Göksu / diğer yazıları
İlk günün kurban kesim bilançosu
14 bin 372 kişi yaralandı
Gaziantep'te anne ve kızı ölü bulundu
Kilitli odada şüpheli ölüm!
Manisa Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
Elektrik akımına kapıldı
Siirt'te dehşet!
Düğün salonuna silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
Trump: 'Musk aklını kaçırmış'
Musk: 'Trump'ın kasetleri var'
Elif Azra hayatını kaybetti
Binlerce balon bırakılmıştı
Soykırım sürüyor
İnsan kasapları bayramda da durmadı
Sadece 'Arefe' günü 863 trafik kazası meydana geldi
10 kişi hayatını kaybetti, bin 319 kişi yaralandı
Sayı 226'ya çıktı
Vahşi tayfası meslektaşlarımızı da katlediyor
Trump'tan Musk'a şok!
Araları daha da açılmış durumda
'Kanıma dokundu. Canım acıdı'
Özel'den sevk görüntülerine tepki
Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı
CHP'ye dikkat çekici mesajlar verdi
Bayramımız mübarek olsun
Kurban Bayramı idrak ediliyor
Elon Musk, Trump'ın azledilmesini istedi
Tartışma giderek büyüyor
Anne ve baba öldü bebekleri kurtuldu
İzmir'de acı kaza
İlk günün kurban kesim bilançosu
14 bin 372 kişi yaralandı
Gaziantep'te anne ve kızı ölü bulundu
Kilitli odada şüpheli ölüm!
Manisa Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
Elektrik akımına kapıldı
Siirt'te dehşet!
Düğün salonuna silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
Trump: 'Musk aklını kaçırmış'
Musk: 'Trump'ın kasetleri var'
Elif Azra hayatını kaybetti
Binlerce balon bırakılmıştı
Soykırım sürüyor
İnsan kasapları bayramda da durmadı
Sadece 'Arefe' günü 863 trafik kazası meydana geldi
10 kişi hayatını kaybetti, bin 319 kişi yaralandı
Sayı 226'ya çıktı
Vahşi tayfası meslektaşlarımızı da katlediyor
Trump'tan Musk'a şok!
Araları daha da açılmış durumda
'Kanıma dokundu. Canım acıdı'
Özel'den sevk görüntülerine tepki
Bahçeli'den yeni anayasa çağrısı
CHP'ye dikkat çekici mesajlar verdi
Bayramımız mübarek olsun
Kurban Bayramı idrak ediliyor
Elon Musk, Trump'ın azledilmesini istedi
Tartışma giderek büyüyor
Anne ve baba öldü bebekleri kurtuldu
İzmir'de acı kaza
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.