Hong Kong'da gösteriler durmuyor
Hong Kong'da on binlerce kişi Pazar günü de suçluların Çin'e iadesi tasarısının iptali talebiyle protesto gösterisi düzenledi. Protesto dronelarla takip edilirken, ambulans ve sağlık ekipleri de alanda hazır tutuldu. Aralıksız yağan yağmurun altında devam eden gösteri sırasında fenalaşanlar hastaneye kaldırıldı





İtaat etmeyeceğiz." sloganları attı. Bir grubun, 21 Temmuz'da göstericilere saldırmasına gönderme yapan protestocular, "Polis, gangster ile el ele halka zarar veriyor" pankartları taşındı. Sivil İnsan Hakları Cephesi liderleri, alanda yaptıkları konuşmalarda "Hong Kong bizim evimiz. Başka çıkış yolu yok. Savaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Protestocular ile yerel hükümet arasında yapılacak herhangi bir uzlaşma ve diyaloğa yönelik Leung, "Başından beri diyalog şansı için bekliyoruz. Eminim ki (Hong Kong Baş Yöneticisi) Carrie Lam nihayetinde bizimle konuşmak için istekli olacak. Protestocu gruplar olarak bizim Lam için birçok teklifimiz ve önerimiz var. Özellikle 5 talebin nasıl uygulanması gerektiğini konuşacağız.
Carrie Lam ne zaman hazır olursa biz onunla görüşürüz. Ancak kapıyı bize kapatan o" diye konuştu. Bu arada, polis Sivil İnsan Hakları Cephesi'nin Central semtine doğru yürüyüşe geçme talebini kamu güvenliğini sağlayamayacağını gerekçe göstererek reddetse de protestocular söz konusu bölgeye doğru yürüyüşe geçti.

























































































