Geleneksel metodlar, hububatta verimi yüzde 17 düşürüyor. Türkiye'de dekar başına AB ülkelerine göre 3'te bir oranında verim elde ediliyor
Almanya, Fransa gibi ülkelerde dekardan 650 kilogram buğday alınırken, Türkiye'de bir dekardan sadece ortalama 230 kilogram ürün alınabiliyor. TZOB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hepokur, hububat üretiminin Türkiye'de genel tarımsal üretim içinde de önemli bir yer tuttuğunu ancak, AB'ye üyelik sürecinde tarımı modernize etmesi gereken Türkiye'de hububat veriminin AB ülkelerine göre oldukça düşük düzeyde olduğunu vurguladı.Almanya, Fransa gibi ülkelerde dekardan 650 kilogram buğday alınırken, Türkiye'de bir dekardan sadece ortalama 230 kilogram ürün alınabildiğini anlatan Hepokur, "Yani buğday verimliliğimiz AB ülkelerinin yaklaşık 3'te 1'i düzeyinde... Çiftçimizin çoğunun geleneksel metodlarla tarım yapması, buğday verimimizin düşüklüğünün altındaki en temel nedendir" dedi.
Almanya, Fransa gibi ülkelerde dekardan 650 kilogram buğday alınırken, Türkiye'de bir dekardan sadece ortalama 230 kilogram ürün alınabiliyor. TZOB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hepokur, hububat üretiminin Türkiye'de genel tarımsal üretim içinde de önemli bir yer tuttuğunu ancak, AB'ye üyelik sürecinde tarımı modernize etmesi gereken Türkiye'de hububat veriminin AB ülkelerine göre oldukça düşük düzeyde olduğunu vurguladı.Almanya, Fransa gibi ülkelerde dekardan 650 kilogram buğday alınırken, Türkiye'de bir dekardan sadece ortalama 230 kilogram ürün alınabildiğini anlatan Hepokur, "Yani buğday verimliliğimiz AB ülkelerinin yaklaşık 3'te 1'i düzeyinde... Çiftçimizin çoğunun geleneksel metodlarla tarım yapması, buğday verimimizin düşüklüğünün altındaki en temel nedendir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.