logo
05 TEMMUZ 2026

İBB Başkanı İmamoğlu şampiyonları ağırladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dereceye giren İBBSK sporcularını Saraçhane'deki makam odasında ağırladı. İstanbul'un 2036 olimpiyatlarına aday olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Bu şehrin olimpiyat kazanması için, bütün branşlarda güreş gibi başarı elde etmemiz lazım. Tek başına güreş veya birkaç branş, olimpiyat ülkesi, olimpiyat şehri olmamıza yetmiyor. Bütün branşları güçlendirmemiz lazım" dedi

05.04.2022 10:42:00
 
İBB Başkanı İmamoğlu şampiyonları ağırladı
İBB Başkanı İmamoğlu şampiyonları ağırladı

SARAÇHANE / İSTANBUL

Türk sporcular, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 23 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazandı.

Madalyaların 5'i, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK) sporcularından geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; şampiyonada altın madalya kazanan Kerem Kamal, ikinci olan Yunus Emre Başar ve üçüncüler Ahmet Uyar, Burhan Akbudak ile Osman Göçen Saraçhane'deki makam odasında ağırladı. İBBSK Başkanı Fatih Keleş, Genel Sekreter Erdem Aslanoğlu, Güreş Koordinatörü İbrahim Demirtürkoğlu ve antrenörleri de ziyaret sırasında şampiyon sporculara eşlik etti.

"BÜTÜN SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

Yoğun çalışma temposuna rağmen şampiyonadaki müsabakaları takip etmeye çalıştığını belirten İmamoğlu, "En fazla madalyanın kazanılması da değerliydi. Hem sporcularımızı hem kıymetli hocalarımızı hem başkanımızı tebrik ediyoruz. Tabii bütün güreşçilerimizi de tebrik ediyoruz, sadece belediyemizin, kulübün değil. Diğer arkadaşlarınıza da selamlarımızı iletmenizi isteriz elbette. İnşallah nice başarılara diye dilekte bulunayım" dedi. İstanbul'un 2036 Olimpiyatları'na talip olduğunu iletmek üzere, Keleş ile birlikte geçtiğimiz günlerde Lozan'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile görüştüklerini aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

"BÜTÜN BRANŞLARA GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM"

"Bu şehrin olimpiyat kazanması için, önce bütün branşlarda güreş gibi başarı elde etmemiz lazım. Tek başına güreş veya birkaç branş, olimpiyat ülkesi, olimpiyat şehri olmamıza yetmiyor. Bütün branşları güçlendirmemiz lazım. Ama güreşte de İBB olarak iyi bir altyapı olduğunu, daha da güçlendirerek bütün Türkiye'yi ispat etmemiz gerekir. Zaten güzel bir geçmişi var, ama onu daha da ileriye taşımak, daha da güçlü hale getirmek lazım diye düşünüyorum. Tabii güreş gururumuz, bizim en büyük lokomotifimiz. Zaten ata spor olmasına dönük yakışanı yapıyoruz diye de düşünüyorum. Bu bağlamda hepinizi yürekten tebrik ediyorum, kutluyorum. Hem kulübümüz hem belediyemiz sizin bu başarınızın yanında olacaktır. Bundan yana hiç şüpheniz olmasın. Nice nice başarılar dilerim inşallah. Güzel bir müjde verdiniz Ramazan ayında."

KELEŞ: "TOPLAMDA 17 MADALYAYLA REKOR KIRDIK"

Sporculara destek için Macaristan'a gittiğini aktaran Keleş, kendilerini verdiği destek nedeniyle İmamoğlu'na teşekkürlerini sundu. "Türk Milli Takımı için de çok değerli bir iş çıktı" diyen Keleş, "Bugüne kadar 2018 yılında en fazla madalyayı almışlar. 16 madalya. Bu şampiyonada, 17 madalyayla bir rekor da kırılmış oldu. Kadınlar 4 madalya kazandı. Serbestte 6 madalya kazanıldı. Grekoromende de 7 madalya kazandık. Bizim kulüp sporcularımız da 4 grekoromende, 1 de serbest olmak üzere 5 madalya kazandırdılar ülkemize" bilgilerini paylaştı.

Sporcular, antrenörleri ve yöneticileriyle keyifli bir sohbet gerçekleştiren İmamoğlu, şampiyonlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Fas rüyası devam ediyor


 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turunda Kanada ve Fas takımları, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki Houston şehrinde bulunan NRG Stadyumu'nda karşılaştı. Fas karşılaşmayı İzzeddin Unahi'nin iki ve Rahimi'nin golleriyle 3-0 kazandı.

04.07.2026 22:07:00 / Güncelleme: 04.07.2026 22:15:43
Haber Merkezi
 
 Fas rüyası devam ediyor
 Fas rüyası devam ediyor

 
2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turunun ilk maçında ev sahibi ülkelerden Kanada'yı maçın ikinci yarısında sergilediği muhteşem futbolla kupa dışına itti. Böylece Fas, çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Fas, maçı 3-0 kazandı. Maçın ilk yarısında etkili olan taraf ise Kanada idi. 
 
Fas'a galibiyeti getiren golleri 50. ve 82. dakikalardan İzzeddin Unahi, 90+8'de ise Süfyan Rahimi kaydetti. 
 
Fas, çeyrek finalde Paraguay-Fransa maçının galibiyle karşılaşacak. 

Galatasaray Manzambi'ye veda ediyor! 50 milyona yolcu

Galatasaray çok uzun bir süredir Freiburg'un orta saha oyuncusu Johan Manzambi ile ilgileniyordu. Ancak İsviçre ile harika bir Dünya Kupası çıkaran genç yetenek, Newcastle United'a imza atmak üzere...
 

04.07.2026 16:27:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Manzambi'ye veda ediyor! 50 milyona yolcu
Galatasaray Manzambi'ye veda ediyor! 50 milyona yolcu
Galatasaray, kış döneminden beri Johan Manzambi'yle ilgileniyordu. Freiburg'la çeşitli görüşmeler yapıldı fakat sonuç alınamadı. Yine de temaslar kesilmedi... Bugün itibarıyla işler içinden çıkılmaz bir hal almış gibi gözüküyor. 20 yaşındaki merkez orta saha, İsviçre ile harika bir Dünya Kupası performansı sergiliyor.

ARTI BONUS MADDELERİ

Johan Manzambi, Newcastle United'ın da ilgisini çekti. Premier Lig ekibi bir süredir Freiburg ile pazarlık yapıyordu. Tarafların 50 milyon euro+bonuslar karşılığında anlaşmaya vardıkları öğrenildi. Resmi açıklamanın Dünya Kupası'ndan sonra yapılması bekleniyor. Son 16 turuna kalan İsviçre, erken bir tarihte organizasyona veda ederse, Manzambi o süreçte açıklanacak...

UEFA FİNALİNE DE ÇIKMIŞTI

2023'ün Ocak ayında Freiburg'un U19 takımına katılan Johan Manzambi, 2024 yazında A takım kadrosuna dahil edilmişti. Kısa süre içinde performansıyla herkesin dikkatini çekti. İsviçreli yıldız, Freiburg ile Avrupa Ligi finaline de yükselmişti. Ancak Aston Villa'ya kaybettiler.

Kolombiya emin adımlarla yoluna devam ediyor


 
FIFA 2026 Dünya Kupası son 32 turunda Kolombiya ve Gana takımları, ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Kansas kentindeki Kansas City Stadyumu'nda karşılaştı. Kolombiya, maçı tek golle kazanarak, son 16'da İsviçre'nin rakibi oldu. 

04.07.2026 07:54:00 / Güncelleme: 04.07.2026 08:03:36
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
 
Kolombiya emin adımlarla yoluna devam ediyor
Kolombiya emin adımlarla yoluna devam ediyor

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda K Grubu'nda yer alan Kolombiya grup maçlarında sırasıyla Özbekistan'ı 3-1, Demokratik Kongo'yu 1-0 yenmiş, Portekiz ile 0-0 berabere kalarak grubunu lider bitirmişti. Güney Amerika ekibi son 32 turunda Gana'yı da 1-0 ile geçerek son 16'da İsviçre'nin rakibi oldu. Maçın tek golünü 14. dakikada Jhon Arias kaydetti. 
 
İsviçre-Kolombiya maçı 7 Temmuz'da Türkiye saatiyle 23.00'da başlayacak. 
 

Yeşil Burun bu kez başaramadı


 
 
Son 32 turunda Arjantin, normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yendi. Böylece Arjantin, son 16 turunda Mısır'ın rakibi oldu. Maçta 1 gol atan Messi, Dünya Kupası tarihinde tüm zamanların gol krallığı yarışında 20 golle zirvede yer alıyor.
 

04.07.2026 07:38:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Yeşil Burun bu kez başaramadı
Yeşil Burun bu kez başaramadı

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Arjantin, normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 mağlup ederek son 16 turunda Mısır'ın rakibi oldu. ABD'deki Miami Stadı'nda oynanan maçta son şampiyon ve turnuvanın favorilerinden Arjantin ile Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele eden Yeşil Burun Adaları karşı karşıya geldi. Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone ve Messi'nin de formasını giydiği ABD'nin Inter Miami takımının kurucu ortağı eski İngiliz futbolcu David Beckham da maçı tribünden izledi. Maça her iki takım da kontrollü başlarken ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
Arjantin, maçtaki ilk şutunu Messi ile 15. dakikada buldu ve top yandan auta çıktı. Ceza sahası sol çaprazından yıldız oyuncu, vuruşunu yaparken uzak köşeye yerden giden top yandan dışarı çıktı.

Messi'nin 2026'daki 7. golü

Arjantin, 29. dakikada Messi ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Lisandro Martinez'in uzun gönderdiği topa ceza alanı sağ çaprazında indiren Messi, sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yaptı ve kaleci Vozinha'nın üzerinden topu filelerle buluşturdu.
Arjantin, devreye 1-0 önde girdi.
54. dakikada Yeşil Burun Adaları sağ kanattan etkili geldi. Moreira'nın penaltı noktasına çevirdiği top savunmadan sekti. Ceza yayının gerisine açılan topa Duarte sol ayağıyla sert vurdu ve kaleci Martinez soluna uzanarak topu kontrol etti.

Beraberlik vakti

59. dakikada Yeşil Burun Adaları, eşitliği yakaladı. Iğdır FK'dan Mendes'in pasını kale alanı çaprazında kontrol eden Duarte, sağ ayağının üstüyle beklemeden vuruşunu yaptı ve yerden giden top uzak direğin dibinde ağlarla buluştu ve maçta 1-1 eşitlik sağlandı.
63. dakikada Arjantin gole çok yaklaştı. Lautaro Martinez'in pasında ceza alanına giren Messi, kaleciyle karşı karşıya topu Vozinha'nın üstüne vurdu ve mutlak golü kaçırdı.
Maçın 90 dakikası 1-1 eşitlikle sona erdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Arjantin uzatmalarda güldü

92. dakikada Arjantin, 2-1 öne geçti. Messi'nin sol kanattan kullandığı kornede Mac Allister'ın kafasından seken topu ceza alanında kontrol eden Martinez, sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu ve topu tavana asarak takımını yeniden öne geçirdi.
103. dakikada Yeşil Burun Adaları'nda Trabzonspor'un yeni transferi Sidny Lopes Cabral, turnuvada şimdiye kadar atılan en güzel gollerden birine imzasını attı ve skora tekrar dengeyi getirdi.
Samedo'nun pasını alan Cabral, sol çaprazdan ceza alanı yan çizgisine hareketlendi ve ceza alanına girer girmez uzak köşeye sağ ayağıyla vurdu ve Martinez'in müdahale edemediği top, çataldan ağlarla buluştu ve maçta 2-2'lik eşitlik sağlandı.

111. dakikada Arjantin, 3-2 öne geçti. Arjantin'in sol kanattan kazandığı kornerde Messi'nin ortaya çevirdiği topa kale alanı ön çizgisinden Romero kafayı vurdu ve top uzak köşeden Borges'e de çarparak ağlarla buluştu.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Arjantin, uzatmaların ardından Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yenerek son 16 turuna çıktı.
Arjantin, son 16 turunda Mısır ile karşılaşacak.

Messi'den 1 gol daha

Arjantin'in 39 yaşındaki yıldızı Lionel Messi, Yeşil Burun Adaları karşısında attığı golle kendisine ait turnuvada tüm zamanların gol krallığı rekorunu geliştirdi. Arjantinli futbolcu, turnuvadaki 7. golünü kaydetti ve 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında da zirvede bulunuyor. Fransız yıldız futbolcu Mbappe, 6 golle turnuvadaki gol krallığı yarışında Messi'yi takip ediyor.
Maçta 1 gol atan Messi, Dünya Kupası tarihinde tüm zamanların gol krallığı yarışında ise 20 golle zirvede yer alıyor.

Yeşil Burun Adaları'nda Türkiye'den 4 futbolcu

Yeşil Burun Adaları, tarihinde ilk kez mücadele ettiği turnuvada 3 grup maçında da berabere kalarak namağlup şekilde son 32 turu maçına çıktı. Yeşil Burun, normal sürede Arjantin'e de mağlup olmadı! Türkiye'deki liglerden 4 futbolcu da Yeşil Burun Adaları'nda forma giyiyor. Trabzonspor'dan Wagner Pina ve Sidny Lopes Cabral, RAMS Başakşehir'den Nuno Da Costa ve Iğdır FK'dan Ryan Mendes, milli takım kadrosunda bulunuyor.
Karşılaşmaya, Cabral, Da Costa ve Mendes ilk 11'de başladı. Pina ise süre almadı.

Maçın karnesi

Hakemler: Drew Fischer, Michael Barwegen, Lyes Arfa (Kanada)

Arjantin: Emiliano Martinez, Lisandro Martinez, Romero, Medina (Dk. 85 Tagliafico), Molina (Dk. 104 Montiel), De Paul (Dk. 84 Paredes), Mac Allister, Fernandes, Messi, Almada (Dk. 64 Gonzalez), Lautaro Martinez (Dk. 63 Alvarez)

Yeşil Burun Adaları: Vozinha, Borges, Sidny Lopes Cabral, Deroy Duarte (Dk. 100 Semedo), Moreira, Lopes, Kevin (Dk. 100 Benchimol), Laros Duarte (Dk. 67 Monteiro), Mendes (Dk. 80 Samedo), Jovane Cabral (Dk. 80 Varela), Da Costa (Dk. 67 Livramento)

Goller: Dk. 29 Messi, Dk. 92 Lisandro Martinez, Dk. 111 Borges (kendi kalesine)(Arjantin), Dk. 59 Duarte, Dk. 103 Sidny Lopes Cabral (Yeşil Burun Adaları)

Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da

Trabzonspor, kaleci Andre Onana ile bir yıllığına anlaşma sağlandığını duyurdu

04.07.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da
Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da
Trabzonspor, kaleci Andre Onana ile bir yıllığına anlaşma sağlandığını duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da (KAP) yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Andre Onana ile 1 yıllık anlaşma yapılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, oyuncuya 2026-2027 futbol sezonu için 3 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 2 milyon avro imza ücreti ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

Onana'nın geçici transferi konusunda Manchester United'a ise bedel ödenmeyeceği kaydedildi.

Trabzonspor'da Kazeem Olaigbe, Basel'e transfer oldu

Trabzonspor Kulübü, Belçikalı futbolcu Kazeem Olaigbe'nin İsviçre'nin Basel takımına transfer olduğunu duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da (KAP) yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcumuz Kazeem Aderemi J. Olaigbe'nin, Basel Kulübüne 3 milyon 750 bin avro satın alma opsiyonlu olarak, 2026-2027 futbol sezonu için geçici transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre, Basel Kulübü tarafından satın alma opsiyonunun kullanılması sonrası, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, elde edilecek net transfer bedelinin yüzde 10'u kulübümüze ödenecektir.

Anlaşma kapsamında, oyuncunun 2026-2027 futbol sezonu garanti ücret alacağı olan 1 milyon 350 bin avronun sadece 350 bin avroluk kısmı kulübümüz tarafından karşılanacaktır."

Mısır penaltılarla Avusturalya'yı kupadan eledi

2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Mısır, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta penaltı atışlarıyla Avustralya'yı 4-2 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı

04.07.2026 00:11:00 / Güncelleme: 04.07.2026 00:15:03
İhlas Haber Ajansı
 
Mısır penaltılarla Avusturalya'yı kupadan eledi
Mısır penaltılarla Avusturalya'yı kupadan eledi
2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Mısır, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta penaltı atışlarıyla Avustralya'yı 4-2 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Mısır ile Avustralya, Dallas Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Uruguaylı hakem Gustavo Tejera'nın yönettiği mücadelenin 13. dakikasında Emam Ashour'un golüyle Mısır 1-0 öne geçti.



İlk 45 dakikanın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Mısır soyunma odasına 1-0 üstün girdi. 55. dakikada Mohamed Hany'nin kendi kalesine attığı golle Avustralya maçta dengeyi sağladı.



90 dakika 1-1'lik eşitlikle tamamlanırken, uzatma bölümlerine geçildi. Bu dakikalarda da skor değişmeyince seri penaltı atışları kazananı belirledi. Mısır, penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük kurarak son 16 turuna yükseldi.

Mısır, son 16 turunda Arjantin - Yeşil Burun Adaları maçının galibiyle kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe, Hollandalı oyuncu Nathan Ake'yi transfer etti

Fenerbahçe, Hollandalı stoper Nathan Ake'yi transfer etti.

04.07.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Hollandalı oyuncu Nathan Ake'yi transfer etti
Fenerbahçe, Hollandalı oyuncu Nathan Ake'yi transfer etti
Fenerbahçe, Hollandalı stoper Nathan Ake'yi transfer etti.

Fenerbahçe, yeni sezon kadro planlaması kapsamında Nathan Ake ile anlaştı. Sarı-lacivertliler, Hollandalı oyuncu ile sözleşme imzalandığını duyurdu. 2020 yılından itibaren İngiltere ekibi Manchester City forması giyen Ake, 177 maçta görev alırken 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere, 12 kupa kazandı.

Hollanda Milli Takımı forması da giyen Nathan Ake, 2026 Dünya Kupası'nda 3 maçta görev yaptı.



Fenerbahçe, transfere ilişkin yaptığı açıklamada oyuncunun izin sürecinin ardından Avusturya kampında takıma katılacağını duyurdu.

ADO Den Haag ve Feyenoord altyapısının ardından 2011'de Chelsea Kulübü'nde çeşitli yaş kategorilerinde oynayan Ake, Reading, Watford ve Bournemouth takımlarında kiralık olarak forma giydi.

Başarılı defans oyuncusu, 2017 yazında bonservisiyle Bournemouth'a transfer olurken, Manchester City 2020-2021 sezonu başında 45 milyon Euro bedelle oyuncuyu kadrosuna kattı. Nathan Ake, Premier Lig'de 253 maçta mücadele ederken, Chelsea ve Manchester City formaları altında Şampiyonlar Ligi'nde 33 maça çıktı.

Premier Lig'de 6 şampiyonluk

31 yaşındaki futbolcu 4'ü Manchester City, 2'si Chelsea olmak üzere İngiltere Premier Lig'de 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ake, Londra ekibiyle de ayrıca 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı.

Futbolda yapay zekâ devrimi

Geleneksel futbol kulüplerinin saha saha dolaşarak oyuncu izlediği dönemler hızla geride kalıyor. 100'den fazla ülkede ve 600'ü aşkın ligde milyonlarca veriyi işleyen dijital platformlar ile yeni nesil yapay zekâ yazılımları, kulüplerin transfer hamlelerinde ve rakip analizlerinde ana belirleyici konumuna yükseldi

03.07.2026 19:20:00
Eyüp Kabil
 
Futbolda yapay zekâ devrimi
Futbolda yapay zekâ devrimi
Endüstriyel futbol, veri analitiği ve yapay zekânın sunduğu imkanlarla baştan aşağı yenileniyor. Geçmişte scout ekiplerinin kısıtlı bütçeler ve fiziksel yolculuklarla yürüttüğü futbolcu keşif süreçleri, günümüzde devasa sunucularda işlenen algoritmalara emanet. Profesyonel kulüplerin en yaygın olarak kullandığı dijital veri tabanlarından biri olan Wyscout gibi sistemler, oyuncuların her pasını, koşu mesafesini ve savunma refleksini saniyeler içinde raporlayabiliyor.

Teknolojinin ulaştığı son aşamada ise yapay zekâ, sadece geçmiş verileri listelemekle kalmıyor; bir oyuncunun farklı bir takıma veya taktiğe transfer olduğunda sergileyeceği uyum potansiyelini de tahmin edebiliyor. Bu dijital dönüşüm, milyonlarca avroluk transfer bütçelerine sahip dev kulüplerin "Hata yapma" lüksünü en aza indiriyor.

Türkiye liglerindeki ekiplerin de scouting ve transfer komitelerinde veri analiz laboratuvarları kurması, futbolun artık sadece sahada değil, bilgisayar ekranları başında da kazanıldığını kanıtlar nitelikte. Uzmanlar, yapay zekâ destekli analizlerin önümüzdeki birkaç yıl içinde teknik direktörlerin taktiksel kararlarında da bir numaralı yardımcı olacağını öngörüyor.

Real Madrid'den Beşiktaş'a Mady Sissoko hayırlı olsun

Gelecek sezon EuroLeague'de mücadele edecek olan Beşiktaş, pota altını Real Madrid'in 2000 doğumlu Malili pivotu Mady Sissoko ile güçlendirdi

03.07.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
Real Madrid'den Beşiktaş'a Mady Sissoko hayırlı olsun
Real Madrid'den Beşiktaş'a Mady Sissoko hayırlı olsun
Gelecek sezon EuroLeague'de mücadele edecek olan Beşiktaş, pota altını Real Madrid'in 2000 doğumlu Malili pivotu Mady Sissoko ile güçlendirdi.

Beşiktaş, pota altındaki güç ve atletizm arayışını Avrupa devinin pivotuyla sonlandırdı. Siyah-beyazlılar, son olarak Real Madrid forması giyen Malili uzun Mady Sissoko ile anlaşmaya vardı.

Gelecek sezon EuroLeague'de mücadele etmeye hazırlanan Beşiktaş, transfer piyasasında ses getiren bir hamleye imza attı. Siyah-beyazlı yönetim, potayı karartacak fiziksel olarak güçlü bir beş numara arayışları doğrultusunda Malili pivot Mady Sissoko'yu kadrosuna kattı.

NCAA'de Michigan ve California üniversitelerinde yetişen 2000 doğumlu oyuncu, Avrupa'daki ilk sezonunda sergilediği potansiyelle kısa sürede dikkat çekti. İtalya Ligi (LBA) ekiplerinden Trieste formasıyla normal sezonda 10.2 sayı ve 7.3 ribaund ortalamaları yakalayan 2.06'lık pivot, buradaki etkili performansının ardından ACB play-off'ları için kısa süreliğine Real Madrid kadrosuna dahil olmuştu.

Backdoor Podcast'in haberine göre; Avrupa'nın önemli kulüplerini peşinden sürükleyen Sissoko, tercihini Türkiye'den yana kullandı. Beşiktaş, bu transferle hem aradığı fizikli çember koruyucusuna kavuştu hem de genç oyuncuya kariyerinin ilk EuroLeague deneyimini sunmuş oldu. Avrupa'nın en üst seviyesinde kalıcı olmak isteyen Sissoko'nun, siyah-beyazlıların pota altındaki yeni güvencesi olması bekleniyor.

Nerede sakat var Beşiktaş'a! 10 numarada da oynamayı unutan isim

Transferde rotayı sakatlığı bulunan isimlere çeviren Beşiktaş, Şubat’tan beri oynamayan Ouattara’nın ardından, şimdi de nisan ayından bu yana uyluk sakatlığıyla boğuşan ve form tutmakta zorlanan Lorenzo Pellegrini’yi gündemine aldı

03.07.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
Nerede sakat var Beşiktaş'a! 10 numarada da oynamayı unutan isim
Nerede sakat var Beşiktaş'a! 10 numarada da oynamayı unutan isim
Transferde rotayı sakatlığı bulunan isimlere çeviren Beşiktaş, Şubat'tan beri oynamayan Ouattara'nın ardından, şimdi de nisan ayından bu yana uyluk sakatlığıyla boğuşan ve form tutmakta zorlanan Lorenzo Pellegrini'yi gündemine aldı.

Beşiktaş, transfer döneminde rota tercihleriyle siyah-beyazlı camiada tartışma yaratmaya devam ediyor. Takıma doğrudan katkı sağlayacak hazır isimler aranırken, yönetimin sakatlık geçmişi bulunan oyunculara yönelmesi tepki topluyor.

Şubat ayından beri diz sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Kassoum Ouattara'yı kadrosuna katmaya hazırlanan Beşiktaş, benzer bir hamle için daha kolları sıvadı. Siyah-beyazlıların, 10 numara pozisyonu için Roma'nın yıldızı Lorenzo Pellegrini'yi gündemine aldığı öğrenildi.

Orta sahaya ilaç olması beklenen İtalyan yıldızın mevcut durumu ise soru işaretleri barındırıyor. Pellegrini, Nisan 2026'nın başından bu yana ağır bir uyluk sakatlığıyla mücadele ediyor. Yaşadığı kronik problemler ve uzun süreli ayrılıklar nedeniyle deneyimli oyuncunun maç ritmini tamamen kaybettiği belirtiliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.