logo
20 NİSAN 2024

İddianamede şok suçlamalar

26.07.2008 00:00:00
İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon İddianamesi'yle ilgili incelemesini tamamladı ve davayı kabul etti. Dava kapsamında 47 tutuklu olmak üzere 86 sanık yargılanacak.

 

 

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon İddianamesi'yle ilgili incelemesini tamamladı ve davayı kabul etti. İddianamenin kabul edilmesi ile birlikte dava da açılmış oldu. Dava kapsamında 47 tutuklu olmak üzere 86 sanık yargılanacak. Davanın ilk duruşması Silivri Cezaevi'nde 20 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kamuoyunun bir yılı aşkın süredir merakla beklediği Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianame 14 Temmuz'da İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Şüpheliler hakkında ''terör'' suçlarından kamu davası açıldı.48'i tutuklu 38'i tutuksuz 86 şüpheliyi kapsayan iddianamede bazı şüpheliler, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıları azmettirmekle suçlanıyor. Nokta dergisinde yayımlanan ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen "darbe günlükleri" ise 2 bin 455 sayfalık iddianamede yer almıyor.

İddianameye göre örgütün TSK ve MİT ile bir ilişkisi yok Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede soruşturmanın nasıl başladığı ayrıntısıyla anlatılıyor. İddianamede 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının ardından yapılan gözaltılardan bahsedildikten sonra, gözaltına alınan kişilerin Cumhuriyet gazetesine atılan el bombaları ve Danıştay saldırısıyla bağlantılarının bulunmasıyla soruşturmanın genişletildiği ve böylece teknik takibe başlandığı bilgisine yer verildi.

GİZLİ TANIKLARIN İFADELERİİddianamede yakalan kişilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanların incelenmesinde, daha önce alınan ihbarlar, tanıklar ile gizli tanıkların ifadeleri ve yeni delillerle soruşturmanın devam ettirildiği anlatıldı.

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK ZORUNLUSoruşturmada Emniyet Genel Müdürlüğünün her yıl terör örgütlerinin listelerine ilişkin yapılan güncellemelerin incelendiği ve bu örgütün, içerisinde yer almadığı, örgütün örgütlenme biçimi, amacı ve faaliyetleri açısından farklı bir yapılanma gösterdiği ve şuana kadar hiçbir dava konusu olmayan bu örgütün kovuşturmasında "Ergenekon" Terör Örgütüne ulaşıldığı iddianamede yer alan bilgiler arasında yer aldı.İddianamede örgütün isminin savcının bir tercihi olmayıp, ele geçirilen yazılı dokümanlardan "Ergenekon" olarak adlandırılması zorunluluğu olduğuna dikkat çekildi.

DERİN DEVLET HAVASIİddianamede, daha önce ele geçirilen " İstanbul 29 Ekim 1999 Ergenekon Analiz, Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesiö isimli dokümandan bahsedilerek, soruşturma evraklarının genelinden, Ergenekon Terör Örgütünün işte bu dokümandan yazılı olan tarihten öncesine dayanan gizli bir örgüt faaliyeti içinde bulunduğu, yönetici ve üyelerinin örgütü derin devlet kabul edip ve dışa karşı da böyle gösterdikleri bilgisine yer verildi.

STK'LARI YÖNLENDİRİYORLARDIİddianamede örgütün yasal dayanağının bulunmadığı ve bir hukuk devletinde yasal olması mümkün olmayan bu örgütün , anayasal kurumların yetki ve konumlarını hiçe sayarak sözde devlet adına, devlet ve millet yararına faaliyet yürüttüğü çabasını vermeye çalıştığı ve örgütün bu yöntemle kamu kurumlarını baskı altına alıp, devlet yönetiminde etkin olmayı, sivil toplum kuruluşlarını örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmeyi amaçladığı da belirtildi.

ASKER İÇİNDE FAALİYETErgenekon Terör Örgütünün gizli bir yapılanması olduğuna vurgu yapılan iddianamede örgütün legal ve illegal alanlarda örgütlendiği, deşifre olan örgüt üyesinin öldürülmesi derecesinde katı hiyerarşi kurallarının olduğu, askeri birimler dahil, her türlü kamu kurumunun örgütün faaliyet alanında olduğu anlatıldı. Örgütün bütün kamu kurumlarının kontrollerini ele geçirilmesini amaçladığı, siyasal amaçları doğrultusunda ve sözde devlet ve millet yararına olduğu herkesçe itiraz edilmeyecek milli değerlerin istismar propagandasıyla, kasten öldürme dahil, yasalarda suç olarak tanımlanan her türlü eylemin gerçekleştirebileceği anlayışına sahip olduğuna görüşüne de yer verildi.

AMAÇLARI KAMU DÜZENİNİ BOZMAKÖrgütün bu kapsamda birçok eylemi de gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Örgütün yakın amacının, "ülkede yönetim zafiyeti oluşturacak derecede eylemler yapıp, kamu düzenini bozacak kargaşa ortamını meydana getirmek ve bunun yanında nihai amacının da oluşacak kargaşa ortamıyla yönetime karşı yapılacak bir müdahalenin kamuoyunda kabulü ile haklılığını temin edip, hukuk dışı bir müdahaleyle yönetimi ele geçirmek olduğu tespit edilmiştirö denildi.

ŞOK SUİKASTLARİddianamede, Kuva-i Milliye Derneği ve sanıklarından İsmail Yıldız ile yazar Ergün Poyraz'da devlete ait çok gizli belgelerin ele geçirildiği ve "Suikast Planlarıö adı altında örgütün, Başbakan Erdoğan veya AKP'den herhangi birinin Cumhurbaşkanı olması durumunda şok suikastlar yapmayı planladığı bilgisine yer verildi. Suikastların Fener Patriği Bartelemeo, Ermeni Patriği Mutafyan ve Musevi İşadamı İshak Alaton'a yönelik planlandığı iddiasına yer verildi.

SUİKATÇİ ALDI?I PARAYI KUMARDA YEMİŞErgenekon örgütü suça meyilli insanları kuvayi milliye derneklerine üye yaptı" "Osman Gürbüz'ün Hablemitoğlu suikastine karıştığını ve aldığı parayı kumarda bitirdiğini anlattı" "Ergenekon örgütü sivil toplum örgütlerinin yönetiminin ele geçirmeye çalıştı" "Ergenekon örgütünün yedi gizli biriminin beşinin başında eski askerler var" "Ergenekon, Hizbullah ile bağlantılı" "Ergenekon örgütü PKK ile işbirliği planlıyordu" "Ergenekon örgütü DTP yöneticilerine suikast planlıyordu" "Osman Yıldırım Cumhuriyet'e saldırıyı Veli Küçük'ün talimatıyla yaptığını beyan etti" "Ergenekon mafyayı kendi amaçları için kullanmayı planlıyordu" "Danıştay saldırısının ardından Alparslan Arslan'ın ailesinin hesaplarında artış tespit edildi" "Ergenekon Başbakan Erdoğan'ın 4 danışmanının ailelerini fişledi" "Veli Küçük, Gazi Mahallesi'ndeki kahvehanenin taranması ve adam öldürme emri verdi" "Ergenekon örgütü naylon terör örgütleri kurmayı planlıyordu" "Kuvayi Milliye Derneği cinayetler planlıyordu"

İLK DURUŞMA 20 EKİM'DEErgenekon davasının ilk duruşmasının 20 Ekim 2008 tarihinde yapılacağı bildirildi. Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaların tutuklu sayısının çokluğu nedeniyle Silivri Cezaevi'nde yapılmasına karar verdi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, gizli tanıklar için de duruşma salonunda özel bölümler yapılacağı ifade edildi. Davanın ilk gün duruşmasının, tüm sanıkların dinlenmesi tamamlanana kadar devam edeceği kaydedildi.

EK İDDİANAME HAZIRLANACAKSoruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklanmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İP Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın da bulunduğu 11 kişi ise savcılık ya da mahkemece serbest bırakılmıştı. Daha sonra da ATO Başkanı Sinan Aygün'ün tutukluluk haline yaptığı itiraz da kabul edilerek aynı gece tahliye edilmişti.

Ergenekon soruşturması kapsamında son olarak da 23 Temmuz'da 5 ilde 26 kişi gözaltına alınmıştı. Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlenirken, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, İşçi Partisi MKYK Üyesi ve eski Orman Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Uçkun Geray, Ulusal Kanal Akdeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Bulgu'nun da bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturması süren şüphelilere ilişkin ek iddianame düzenlenebilecek.

TUTUKLULUK HALLERİ SÜRECEKİstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar verdi. Mahkeme, sanıkların sayısının çokluğunu dikkat alarak davanın Silivri Cezaevi'nde yapılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sayısı 17 olarak bildirilen gizli tanıklar için de duruşma salonunda özel bölümler yapılmasını kararlaştırdı. 20 Ekim'de yapılacak ilk duruşmanın, tüm sanıkların dinlenmesi tamamlanana kadar süreceği ifade edildi.

Susurluk skandalında yaptığı şok açıklamalarla gündeme gelen Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Ergenekon Operasyonu'nda da tanık olduğu ortaya çıktı.

SUSURLUKTAN SONRA ERGENEKON'UNDA TANI?IAbdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Çatlı'nın sevgilisi Gonca Us'un öldüğü trafik kazası ile ortaya çıkan Susurluk skandalının perde arkasını, yaptığı açıklamalarla ortaya çıkartan dönemin istihbaratçısı Hanefi Avcı, yıllar sonra tekrar gündeme geldi. 47'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı Ergenekon davasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi ile beraber izlenen önemli tanıklardan birinin de halan Edirne Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hanefi Avcı olduğu ortaya çıktı. İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı, Kaçakçılık ve Oraganize İşler Daire Başkanlığı görevlerini yürüttükten sonra Edirne'ye atanan ve yaptığı her görevde iddialı işler ortaya koyan Avcı'nın, bu defa da Ergenekon davasında tanık olduğu kaydedildi.

İDDİANAMEDE MUSTAFA YÜCEL ÖZBİLGİN MAKTUL OLARAK YER ALDIİstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "Ergenekon" davası iddianamesinde, Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin "maktul" olarak yer alıyor.İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından hazırlanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 2 bin 455 sayfalık iddianamede, Özbilgin dışında aynı dairenin Başkanı Mustafa Birden, üyeleri Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Danıştay Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu da "mağdurlar" olarak sıralanıyor. İddianamede, "ihbar eden" olarak da Şevki Yiğit'in adı geçiyor.
'Yarım saat sonra gelir alırsın' dedi!
Torbacılık suç olmaktan çıktı mı?
Dev dalgalar yürekleri ağızlara getirdi
Antalya'da şiddetli fırtına!
1 Haşdi Şabi mensubu öldü, 8 asker yaralandı
Hava saldırısı mı, patlama mı?
'Takmaya devam edeceğim'
Rolex müdafaası!
Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır için düğmeye bastı
İki ile kayyum mu atanacak?
Özel'e İmamoğlu ve Yavaş da eşlik etti
CHP'den Anıtkabir ziyareti
Vali Gül'den boşaltılan evler hakkında açıklama
Heyelan nedeniyle 30 ev boşaltıldı
'Biz de bu programı tavsiye ederdik'
IMF'den Şimşek programına destek
Armutlu hayalet şehre döndü
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı
15 üyeden 9'unu Erdoğan atamış oldu
Erdoğan'dan AYM'ye yeni atama
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı
Tutuklanırken dikkat çeken sözler
'Vay sana düşman olup yalanlayanın haline’
'İsim nedir?' dedim. Buyurdular: Alamet
'Şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım'
Mültecilerin kaçak işyerlerini mühürledi
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Mirasçılara İstiklal Madalyası
Istakoza değil balinaya bakın
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz
'Yarım saat sonra gelir alırsın' dedi!
Torbacılık suç olmaktan çıktı mı?
Dev dalgalar yürekleri ağızlara getirdi
Antalya'da şiddetli fırtına!
1 Haşdi Şabi mensubu öldü, 8 asker yaralandı
Hava saldırısı mı, patlama mı?
'Takmaya devam edeceğim'
Rolex müdafaası!
Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır için düğmeye bastı
İki ile kayyum mu atanacak?
Özel'e İmamoğlu ve Yavaş da eşlik etti
CHP'den Anıtkabir ziyareti
Vali Gül'den boşaltılan evler hakkında açıklama
Heyelan nedeniyle 30 ev boşaltıldı
'Biz de bu programı tavsiye ederdik'
IMF'den Şimşek programına destek
Armutlu hayalet şehre döndü
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı
15 üyeden 9'unu Erdoğan atamış oldu
Erdoğan'dan AYM'ye yeni atama
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı
Tutuklanırken dikkat çeken sözler
'Vay sana düşman olup yalanlayanın haline’
'İsim nedir?' dedim. Buyurdular: Alamet
'Şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım'
Mültecilerin kaçak işyerlerini mühürledi
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Mirasçılara İstiklal Madalyası
Istakoza değil balinaya bakın
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz

Edirne’den gelen görüntü tartışma yarattı: Uyarıcı ilaç satmak suç olmaktan mı çıktı?

Edirne'de polisin üzerinden yeşil reçete ile satılan ilaç çıkan kadını gözaltına alırken eşine de 'Yarım saat sonra gelin alın' demesi tartışmalara neden oldu.
20.04.2024 14:03:00 / Güncelleme: 20.04.2024 14:09:53
Atakan Akbal
Edirne’den gelen görüntü tartışma yarattı: Uyarıcı ilaç satmak suç olmaktan mı çıktı?
Edirne’den gelen görüntü tartışma yarattı: Uyarıcı ilaç satmak suç olmaktan mı çıktı?
Uyuşturucu ile mücadele konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı kanalıyla her gün onlarca operasyon düzenlenirken, bir yandan uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanımı ve ticaretindeki artış da devam ediyor.

Çocukları uyuşturucu satıcılarının pençesine düşen aileler, cezaların yeterince caydırıcı olmamasından veya uyuşturucu satıcılarının çoğu zaman cezasız kalmasından şikayetçi.

"Yarım saat sonra gelir alırsın"

Edirne'de kaydedilip sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ise tartışmayı yeniden başlattı.

Görüntülerde, üzerinde bağımlılık ve kötüye kullanma potansiyeli olduğu için yeşil reçete ile satılması gereken 12 adet ilaç çıkan bir kadın polis tarafından gözaltına alınarak polis aracına bindiriliyor.

Kaydı yapan kişi kişi de gözaltına alınan eşine "Sen nasıl gittiysen gelir alırım oradan" diyor. Gözaltı işlemini yapan polis memuru ise "Yarım saat sonra gelir alırsın" diyor.

Cezasızlık mı var?

Görüntüler üzerine sosyal medyada 'torbacılık suç olmaktan çıktı mı?', 'tweet atan tutuklanırken torba tutan yarım saat sonra serbest mi kalıyor?' eleştirileri eşliğinde tartışma başladı.

Konuyu sorduğumuz kendisi de eski bir emniyet mensubu olan Güvenlik Politikaları Uzmanı ve DP GİK Üyesi Mustafa Böğürcü, uyuşturucu satışının suç olmaktan çıkmadığını ve suçun işleniş biçimi ve tekrarlanma durumuna göre 20 yıla kadar cezalarla yargılama ve mahkumiyet olduğunu söyledi.



Uygulama sorunlu

Söz konusu görüntüden, gözaltına alınan şahsın daha önce uyuşturucu veya yasaklı madde satışı yaptığının anlaşılmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Böğürcü, "Polisin yaptığı işlem hakkında savcılık ifadesi için arama kaydı olan birinin mevcutlu olarak savcılığa sevk işlemi gibi görünüyor. Ancak bunun için ikamete gidildiğinde şahsın üzerinden yasaklı madde çıkmış da olabilir. Olaydan bağımsız olarak, orada görev yapan polis memurunun görüntü kaydı yapan kişiye 'Yarım saat sonra gelir alırsın' gibi bir ifade kullanması doğru değil. Bu görüntü, 'suç işleyenler ön kapıdan alınıp arka kapıdan salınıyor' algısının pekişmesine neden olur. Zaten vatandaşların adli sisteme olan inancı bu kadar zayıflatılmışken, kolluk güçlerinin de kamuoyunda farklı algılara neden olacak söylem ve hareketlerden kaçınması gerekir" diye konuştu.


Fırat Kalkanı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

20.04.2024 11:32:00 / Güncelleme: 20.04.2024 11:35:00
AA
Fırat Kalkanı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gücünü asil milletimizden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG'li teröristlere karşı operasyonlarına devam ediyor. Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. Her nerede olursa olsun terör örgütleriyle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" ifadeleri kullanıldı. 

Erdoğan'dan görevden alma ve atama kararları

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.04.2024 08:06:00
İhlas Haber Ajansı
Erdoğan'dan görevden alma ve atama kararları
Erdoğan'dan görevden alma ve atama kararları
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı.

Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37'nci maddesi gereğince gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5'inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı.

Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı.

Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.

Kurtuluş Savaşı gazilerinin mirasçılarına da 'İstiklal Madalyası' verilecek

Kurtuluş Savaşı'nda hizmetleri tespit gazilerin mirasçısına 'İstiklal Madalyası' verilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.04.2024 08:06:00
İhlas Haber Ajansı
Kurtuluş Savaşı gazilerinin mirasçılarına da 'İstiklal Madalyası' verilecek
Kurtuluş Savaşı gazilerinin mirasçılarına da 'İstiklal Madalyası' verilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte 66 sayılı İstiklal Madalyası Kanunu gereğince Kurtuluş Savaşı'ndaki hizmetleri tespit edilen 4 gazinin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilecek.

Karara göre, İstiklal Madalyası verilecek gaziler ile mirasçıları ise şu şekilde:

34'üncü Piyade Alayı, Tabur 1'de görev yapan, Posof'lu Memet oğlu 1317 (1901) doğumlu Er Rüstem Gökçe için oğlu Hayri Gökçe.

İzmir Jandarma Alayında görev yapan, Sarayönü doğumlu Mirza oğlu 1305 (1889) doğumlu Er Hizir Mirza için kızı Hatice Karçaaltıncaba.

Piyade Alay 62, Tabur 2, Bölük 3'te görev yapan, Sivas'lı Ali oğlu 1307 (1891) doğumlu Çavuş Osman Cesur için torunu Halit Cesur.

Nokta Sevk Efradı 1 Numaralı Mütenevvia Hastanesinde 19.03.1338 (1922)'de vefat eden, Çankırı doğumlu Emirahmet Oğullarından Osman oğlu 1297 (1881) doğumlu Er Mehmet için torunu Ertan Yurdakul.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.