İkinci elde satışlar kıpırdadı
Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında Şubat ayı satışları, Ocak ayına kıyasla yüzde 27 artarken, geçen yılın Şubat ayına kıyasla yüzde 7 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında yüzde 16 azaldı.
16.03.2022 22:48:00





Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bu yılın Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 27 artarken, fiyatlarda ortalamada bir değişiklik gözlemlenmedi. Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında Şubat ayında 114 bin 698 (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış kabul edildiğinde... Bu ilanların bazıları piyasaya ayar vermek ve fiyatları yükseltmek için koyulduğundan, satış olmadığında da kaldırılıyor. Dolayısıyla gerçek satışları görmek mümkün değil.) satış gerçekleşti. Ocak ayına kıyasla satışlarda yüzde 27 artış gerçekleşirken, geçen yılın Şubat ayına kıyasla satışlarda yüzde 7 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında yüzde 16 düşüş belirlendi.
Satışlarda aslan payı dizelin
Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari pazarı motor tipine göre değerlendirildiğinde, Şubat'ta en yüksek payı 69 bin 837 satış ve yüzde 60,9 payla dizel otomobiller aldı. Oysa sıfır kilometre araçlarda benzinli motor tipi daha fazla tercih ediliyor. Şubat ayında 37 bin 469 adetle en çok C segment araç satıldı. C segmentinden sonra en çok satış 20 bin 420 adetle B segmentinde gerçekleşti. Satışlardan en yüksek payı yüzde 67 ile 90 bin km'deki araçlar aldı.
Fiyatlar değişmedi
İkinci el pazarında en çok satışı gerçekleşen ilk 32 markanın 258 modeline ait 2 bin 543 varyantın 2010-2021 model yıllarındaki 137 bin 260 ilanının fiyat değişimleri incelenerek yapılan analize göre, şubatta ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında bir önceki aya göre ortalamada bir değişiklik gözlenmedi. EKONOMİ SERVİSİ / AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.