İmamoğlu: ‘Düzce'nin her sorununa hakim bir yönetim gelecek’
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'daki mitinginin ardından Düzce'ye geçti. Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti





Düzce'de vatandaşlara hitap eden İmamoğlu Düzce'yi, kendine çok yakın hissettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Kendimi buraya çok yakın hissederim, doğduğumun yörenin coğrafyasını taşır, burada heyecan duyuyorum. Düzce'nin insanını da seviyorum çünkü Düzce farklı kültür ve insanların, memleketimin her yöresinden, etnik kökeninden insanının olduğu yer.
Memleketin harmanı burası. Düzce her davranışıyla örnek şehirlerimizden birisi. Ben Düzce'nin sorunlarını çok yakından takip ediyorum, biliyorum. Çünkü Düzce ile sadece siyasi bir bağım yok, aynı zamanda İstanbul denilince Melen Çayı gelir. Melen Çayı ve havzasına yoğun bir çabalarla ciddi bir çalışma başlattık.
Çayı kirleten bütün unsurları toplayan proje yürütüyoruz. Burada Melen havzasını yönetmek üzere önemli bir merkez açılışını yaptık. Melen Çayı'nı korurken sadece Melen'e bir altyapı yatırımı yapmayacağız, aynı zamanda Melen'i kirleten bütün unsurları rehabilite edeceğiz. Melen'i kirleten bütün atık suları toparlayıp arıtarak temizleyerek, Karadeniz'e aktaran bir sistemi bitirmek üzereyiz. Dolayısıyla tabiri caizse İstanbul'un bir eli Düzce'de olacak. İstanbul'un, Düzce'de bu katkıları sürerken gözü kulağı da yine burada" dedi.
"Düzce'nin her sorununa hakim bir yönetim gelecek"

İmamoğlu, "2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı sanki İstanbul'da belediye başkanı adayı gibi ilçe ilçe gezerek, 'Ben İstanbul'un 2050'ye kadar su sorununu çözdüm' dedi. Kendisi bile Melen Barajı'nın henüz yapılmadığının farkında değil.
Ben, Düzce'ye geldim buradaki arkadaşlarımla barajı ziyaret ettim, oranın çatlaklarını tespit ettim ve durumun farkına varıldı. Hemen bir ihale yaptık, firma artan fiyatlardan dolayı fiyatı bıraktı. Şuan askıda bir Melen Barajı. 15 yıldır bitirilemeyen bir Melen Barajı. Bu ülkenin yöneticilerinin bilim, teknik, devlet yönetme anlayışından uzaklaşmış, kopuk ve birbirinden habersiz olması.
Memleketin gerçek ihtiyaçlarından uzaklaşan bu aklı hep birlikte 14 mayısta tıpış tıpış evine yollayacağız. Bu Düzce'nin her sorununa hakim bir yönetim gelecek. Bu yönetim sadece sorunlara çözüm üretmeyecek, onlara çözüm üretirken sizlerle konuşacak. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın, burada belediye başkanı hangi partiymiş bakmaksızın herkesle milleti için çalışacak.
Burada hava kirliliği sorunu var, bunu da biz çözeceğiz. Avrupa'nın hava kirliliği yüksek kentlerinden biri Düzce. Doğasını koruyacak tedbirleri bütün ilçe ve dağ köylerinde çözümü biz bulacağız. Farklı sektörlerin gelişimine katkı sunacağız. Bunları yaparken ortak akılla istişare ile Düzce'nin konularını Düzce ile konuşarak, Düzceli yerel idareciler ile ortak masa kurarak çözeceğiz"
"Bu millet huzura erene kadar yoğun mücadelenin içerisinde olacağım"
İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "'Ben' diyen gidecek, 'biz' diyen gelecek. 'Biz' diyen, hayatını hak, hukuk mücadelesine adamış kilometrelerce yürüyüp devletin esas sorununun adalet olduğunu dile getirmiş, devlet aklını en iyi temsil edecek olan ve memleketin birleştirici olacak olan 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
Biz güçlü bir ekibiz. Bu millet huzura erene kadar yoğun mücadelenin içerisinde olacağım. Ben 2023'teki bu seçimin en çalışkan neferi olacağım dedim, sonuna kadar çalışacağız. Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı yapacağız, milleti iktidara getireceğiz. Şafak 5 az kaldı. Bunlara göre devletin yüzü asık olacak, devlet vatandaşına parmak sallayacak.
Devlet nedir biliyor musunuz' Devlet güçlü olacak ama devlet afete karşı güçlü olacak. 10 binlerce insanını yitirmeyecek. Devlet depreme karşı güçlü olacak, tehlikelere karşı güçlü olacak, devlet vatandaşına karşı şefkatli olacak, vicdanlı olacak, adaletli olacak. Erdemli davranacak, devlet insanına sımsıcak elini uzatacak. Yoksulu koruyacak, devlet yardımcı olurken yardımı lütuf gibi değil sorumluluğu olduğu için hissettirecek. Millete oy için sosyal yardım yapıyorum diye böbürlenmeyecek"
"Bu millet aklı başında, bu millet eğriyi doğruyu görür"
"Deprem bölgesinde on binlerce canımızı kaybettik, içimiz yanıyor" diyen İmamoğlu, "Bir daha böyle bir acıyı yaşamamız lazım. Ama hem dua edeceğiz hem de işimizi yapacağız. Düzce, Sakarya, Bolu, İzmit, İstanbul deprem bölgesi.
Bu bölgenin bütün zafiyetlerini gidereceğiz, kentsel dönüşüm süreçleri, imar uygulamaları olsun bütün düzenlemeleriyle ilgili yerel yönetimleri güçlendirip, çalışarak mutlaka Düzce'nin de bütün sorunlarını giderip 0 sorunu olan depremde bir kişinin bile canının yanmayacağı bir süreci bu coğrafyaya hep birlikte hediye edeceğiz. Bu vallahi kolay, yeter ki kendini bu millete emanet et.
Göreceksiniz üniversiteye çocuğunu yollayan bir anne ve baba asla barınmayı sorun etmeyecek bunu Düzce'de ve memleketin her yerinde yapacağız. Yeter ki milletin parasını, millete hizmet için harca. Bu milletin parası kendine yeter.
Değerleri siyasete alet edip, bir oy için her şeyi yapabilecek, hatta bir avuç insanı organize edip, Erzurum'un adını lekeleyecek bir şekilde Ekrem İmamoğlu'nu değil milleti, demokrasiyi taşlayacak kadar yüzsüzler bunlar.
Bu millet aklı başında, bu millet eğriyi doğruyu görür. Gece gündüz çalışacağız, özellikle sevgili gençler ayrışmayacağız, bir oyunuza bile sıkıntı getirmeyeceksiniz. Sizin geleceğinizin seçimi bu seçim. Önümüzdeki 20-25 yılın seçimi. Bu seçimde ayrışmadan, birleşe birleşe kazanacağınıza söz veriyor musunuz'" dedi.













































































