logo
20 HAZİRAN 2026

Inter Hakan'dan yoksun oynayacak

Interli Hakan Çalhanoğlu, Real Sociedad maçında forma giyemeyecek

19.09.2023 18:30:00
Anadolu Ajansı
Inter Hakan'dan yoksun oynayacak
Inter Hakan'dan yoksun oynayacak

İtalyan temsilcisi Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun sakatlığı nedeniyle yarın Real Sociedad karşısında forma giyemeyeceğini duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki futbolcunun sol uyluğundaki zorlanma nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde takımdaki yerini alamayacağı kaydedildi.

Geçen sezon finalde Manchester City'ye yenilen Inter, D Grubu'nda İspanyol ekibi Real Sociedad'a konuk olacak. AA

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih

Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi

20.06.2026 12:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi... Siyah-beyazlılar, Alman devi Bayern Münih'in de peşine düştüğü Santos'un kalecisi Gabriel Brazão için yeniden devreye girdi. Santos Başkanı Teixeira'nın transfer planlamasına dair CNN'e yaptığı çarpıcı açıklamalar ve dev yarıştaki son gelişmelerin detayları ortaya çıktı!

Beşiktaş'ın Bayern Münih'te kadroya giremediği için Stuttgart'a kiralanan Alexander Nübel ile ilgilendiği iddiaları gündemi meşgul ederken, transfer pazarında asıl bomba Brezilyalı bir isimle patladı. Siyah-beyazlıların, Alman devinin de radarına giren Gabriel Brazão için devreye girdiği ileri sürüldü.







BAYERN, BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ

Gazeteci Rafael Belmont'un paylaştığı bilgilere göre, Avrupa kulüplerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gabriel Brazão'nun, iyi bir teklif gelmesi halinde takımı Santos tarafından satılma ihtimali oldukça yüksek. Bu doğrultuda hem Beşiktaş hem de Bayern Münih, oyuncunun durumunu yakından takip eden kulüplerin başında geliyor.







CNN KANALINA AÇIKLAMA YAPTI

Brazão'nun formasını giydiği Santos'un başkanı Marcelo Teixeira ise CNN Esportes'e verdiği röportajda transfer stratejilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.







Teixeira, Temmuz ayındaki transfer döneminde kadroyu baştan aşağı yenilemek yerine, yalnızca teknik ekibin raporu doğrultusunda belirlenen eksik bölgelere nokta atışı takviyeler yapacaklarını belirtti.






BAŞKAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Başkan Teixeira, Brazao'nun da aralarında yer aldığı oyuncuların takımdaki gelecekleriyle ilgili planlama konusunda şu açıklamaları yaptı:







- Hangi oyuncuların ayrılacağını ve hangilerinin geleceğini titizlikle inceliyoruz. Teknik ekibin belirttiği bazı öncelikli pozisyonlarımız var. Ancak bu süreci taraftarlarımızda asılsız bir beklenti veya yanılsama yaratmadan, gerçekçi adımlarla yürütüyoruz.

Montella maçtan sonra döktürdü!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi" dedi.

20.06.2026 12:58:00
AA
Montella maçtan sonra döktürdü!
Montella maçtan sonra döktürdü!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki ikinci maçında Paraguay'a 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Türk halkının beklentilerini karşılayamadıkları için büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Montella, San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

65 şut, sonuç sıfır!

"Objektif biçimde bakacak olursak oyuncularıma karşı hiçbir olumsuz düşünceye sahip değilim, bugün yeteneklerini daha fazla geliştirmiş oldular çünkü iki maçta da büyük performans gösterdiler, 65 şuta karşı ne yazık ki çok az şansla rakip takımlar sonuç elde etti" diyen Montella, şöyle konuştu: "Böyle iki aynı karşılaşmaya kariyerimde çok fazla rastlamadım. Santrfor girdi her şeyi değiştirecek demek olayı aza indirgemek olur. Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu her zaman bize destek oldu, hep yanımızda oldular. Büyük hayal kırıklığı içindeyim, futbolcular ellerinde ne varsa bunu göstermek için çaba sarf etti. Son 10 dakikada bir santrforu devreye sokup sokmamak mesele, bunu size bırakıyorum. Çok üzgünüz, çok büyük beklentiler vardı. Federasyonumuzun ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum, hepsi adına daha fazla üzülüyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi. Kader bizden yana değildi, futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptı, çok üzgünüz."

Forvet meselesi

Montella, aday kadroda yeterli forvet olmadığı yönünde bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Tekrar geriye döneceğiz, aslında bu forvetle ilgili olarak iki maçtaki 65 şutu hatırlatmak isterim. Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum, son iki maçta toplam 65 şut var ama bir şekilde olmuyor, girmiyor. Bana biriniz bazı enstantanelerin futbolda neden yaşandığını açıklarsa öğrenmeye hazırım. Biz gidiyoruz olmuyor, rakip bir kere geliyor oluyor. Rakip ceza sahasına girdik, şutlar çektik, direkler üzerinden toplarımız geçti, kader yanınızda olmazsa... Oyuncularım tüm kalplerini ortaya koydu, futbol mantık değil, o yüzden bu kadar güzel bir spor. İnsanlar hayalini kurar, daha iyi oynayan takım her zaman kazanmaz. Pozisyon üretmesek o zaman bir problem olabilirdi, böyle iki maç üst üste yaşadığınızda biraz basit gibi kalıyor ama kader bizden yana değildi gibi oluyor. Başka bir şey düşündürmez. Bir tane atsak belki çok farklı olabilirdi. Maalesef böyle oldu. Avustralya maçına göre daha iyi mücadele ettik, isabetli şutlar olmadı. Birçok durum bizim için dezavantaj oluşturdu. İki maçta düzeltmemiz gereken bir şey varsa Avustralya müsabakasında defans arkasına daha fazla koşu yapabilirdik, bu karşılaşmada bunları da yaptığımızı gördüğümüzde daha ne yapabilirdik diye düşünüyoruz, olmayınca olmadı."

Turnuva süerkliliği şart

Milli takımın turnuvalarda düzenli olarak yer alması gerektiğinin altını çizen İtalyan teknik adam, "Birtakım şeyler üstüne çalışırsınız. Futbolcularda bir inancı perçinleştirmeye, standart olarak daha iyi oynamaya, oyuncuların sahada biraz daha rahat olmalarını sağlamaya çalışırsınız. Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken tek bir şey var, turnuvalara sürekli katılıyor olmak. Sürekli katılamadığımız için bilinçaltında da olsa futbolcularımızı bir şeyler tutmuş olabilir. Geçmişte böyle sıkıntılarımız yoktu. Milli takımımızın turnuvalara sürekli gitmesi gerekiyor. Sonrasında daha iyi olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Birilerini suçlamanın kolay olduğunu dile getiren Montella, "Ben en iyisine inandım ve ona göre futbolcuları seçtim. Elimizden gelen her şeyi yapmasak anlarım. Beklentim grubu başarılı şekilde geçebilmekti. İki maçta da gördünüz. Olmayınca olmuyor. Bundan daha fazla ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu sonucu öyle ya da böyle kabul etmek zorundayız. Dünya Kupası'na beklentilerle geldik. Büyük isteklerimiz vardı. Bunu da maçta gösterdik. 35 yıldır profesyonel futbol hayatındayım. 50 maçta böyle bir müsabaka olur, kaybedebilirsiniz. İki maç üst üste böyle kaybetmek kariyerim boyunca bana hiç olmadı ama sonucu kabul etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Ozan Kabak neden oynamadı?

Montella, Ozan Kabak'a şans vermediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben her şeyi anlamaya odaklanırım. Oyuncuyken de öyleydim. Maçı kaybettiğinizde en iyi oyuncular kenardaki oyunculardır. Ozan'a çok saygı duyuyorum. Oynatabileceğim oyunculardan biriydi. Uzun bir sakatlık yaşadı, kuvvetli bir oyuncu. Oyuncuların tutarlılık göstermesi, iki stoperin birbirini tamamlıyor olması gerekiyor. Merih ve Abdülkerim iyi oynuyordu. Bazı seçimler yapıyorsunuz. Tabii ki yapı oluşturuyoruz. Bu yapı bize iyi sonuçlar getirdi. Takım, genç oyunculardan kurulu bir ekip. Zamanla gelişip, olgunlaşıyorlar. Bu kupa için durumun ne olduğunu biliyoruz. Sürekli genç oyuncuları süreçte tutarak geliştirip, sonraki şampiyonalarda bulunmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin mücadeleci ruhunu göstermeye devam etmeliyiz." diyen Montella, şunları ifade etti: "Gurur dolu performanslar oluşturmamız gerekiyor. Ülkeyi temsil ediyorsunuz, oyunculara da bunu söylüyorum. Hepimiz üzüldük ama soyunma odasından çıkarken kafamız yukarıda çıkmalıyız. Biz bunları sahada daha kuvvetli bir araya getirmeliyiz. Bunu yapabilmek için ruhumuzu en iyi şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu ders kendimizi geliştirmemiz için fırsat tanıyacak. Önce gururla kafamızı dik tutabilmek gerekiyor."

Paraguay Teknik Direktörü, Türkiye'yi nasıl yendiklerini tane tane anlattı


 
Paraguay Milli Takımı Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "Türkiye'ye karşı nasıl kazanabileceğimizi biliyorduk ve kazandık. Türkiye çok daha fazla topa sahip oldu, çok daha fazla gol şansı yakaladılar. Sonuç adil ya da değil diyebilirsiniz, rakip takım sayısal avantajını çok iyi kullanamadı. Burada taktik diziliş değil oyuncuların ruhu önemli" dedi.

20.06.2026 12:43:00 / Güncelleme: 20.06.2026 12:48:28
AA
Paraguay Teknik Direktörü, Türkiye'yi nasıl yendiklerini tane tane anlattı
Paraguay Teknik Direktörü, Türkiye'yi nasıl yendiklerini tane tane anlattı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Türkiye'yi 1-0 mağlup eden Paraguay Milli Takımı'nın teknik direktörü Gustavo Alfaro, Türkiye'ye karşı nasıl kazanacaklarını bildiklerini ve bunu sahada uyguladıklarını söyledi. Alfaro, San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "16 yıllık hayalin 7 günde bitmesini istemedik ve bunu başardık" dedi.

İlk golü atmak avantajdı

Heyecan içinde bir maç oynandığını aktaran deneyimli teknik adam, "Oyuncularımın doğru bir kafa yapısıyla sahada ellerinden geleni yapacağına inanıyordum. ABD ile oynadığımızda daha farklı bir durum vardı, orada gol yemiştik ama bugün biz ilk golü attık. Futbolda yarın ne olacağı belli olmaz, bugün maçı kaybetmiş olsaydık o zaman çok büyük bir farkla Avustralya'yı yenmemiz gerekecekti. O açıdan Türkiye maçının çok önemli olduğunu biliyorduk. 'Oyuncularımı koruyun, birine saldıracaksanız bana saldırın' demiştim. Çünkü oyuncuların inançlarını biliyordum, çok zor bir hafta geçirdik Sanki her şey yanlış gidiyor gibi bir hal vardı, Dünya Kupası'nda işler iyi gitmezse bedelini ödersiniz, elenirsiniz. 16 yıllık hayalin 7 günde bitmesini istemedik ve bunu başardık. Bittiği zaman çok üzücü olur ama bu futbol" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'yi iyi analiz ettik

Türkiye'yi çok iyi analiz ettiklerinin altını çizen Arjantinli teknik adam, "Türkiye'ye karşı nasıl kazanabileceğimizi biliyorduk ve kazandık. Türkiye çok daha fazla topa sahip oldu, çok daha fazla gol şansı yakaladılar. Sonuç adil ya da değil diyebilirsiniz, rakip takım sayısal avantajını çok iyi kullanamadı. Burada mesele taktik diziliş değil oyuncuların ruhu. Bu maç zorsa Avustralya maçı daha zor olacak, pek çok oyuncumuz yok. Bütün maç boyunca rakibi savunmamız gerekti ama bunu yaptık çünkü Dünya Kupası'na gelmemiz 16 yıl sürdü. Hakan Çalhanoğlu, Arda ve İsmail arasında bir üçgen oluştu, bunu bozduk, Kenan Yıldız'ı da birebir bırakmak istemedik. Yıldız'ın bulunduğu bölgede alan savunması yaptık, Arda'da pas yapmaya çalıştığı zaman hep onu muhafaza altında tuttuk. En tehlikeli pozisyonlar sol kanattan geliyordu" şeklinde konuştu.

Tarih yazdık

"Paraguay'ın işinin bittiğini düşündüğünüz anda Paraguay'dan korkmak gerek" sözlerini kullanan Alfaro, "Bir teknik direktör olarak yaşadığım en güzel günlerden biri oldu. Teşekkür edilecek olan ben değilim oyuncularım. Kendimize olan inancı geri kazandık. Buraya bir tarih yazmaya geldik, yazacağımız tarihin yeterince güzel olması için her türlü duyguyla mücadele etmemiz gerekiyor. Hakeme gelince bu maçları yönetmek çok kolay değil, yeni kurallar devreye sokuluyor. Bazen bazı şartlarda sonucun öyle de böyle de olabileceğini düşünüyorum. Her zaman her şey çok net olmayabiliyor. Oyunun bütün kuralları Paraguay için de geçerliydi" açıklamasında bulundu.

Greenwood'u boşver Rashford’u getir! Aziz Yıldırım çizgiyi çekti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, transferde ağırlığını koydu... seçimi kaybeden kanadın "Anlaştım" dediği ve 15 milyon Euro maaş önerilen Mason Greenwood defterini, "İngiltere'ye girmesi yasak adama 55 milyon Euro vermem" diyerek tamamen kapattı. 

20.06.2026 12:42:00
Haber Merkezi
Greenwood'u boşver Rashford’u getir! Aziz Yıldırım çizgiyi çekti
Greenwood'u boşver Rashford’u getir! Aziz Yıldırım çizgiyi çekti
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, transferde ağırlığını koydu... seçimi kaybeden kanadın "Anlaştım" dediği ve 15 milyon Euro maaş önerilen Mason Greenwood defterini, "İngiltere'ye girmesi yasak adama 55 milyon Euro vermem" diyerek tamamen kapattı. Rotayı Manchester United'ın 35 milyon Euro'ya satmaya hazır olduğu İngiliz milli yıldız Marcus Rashford'a kırdı. Dev bütçeyi bu operasyon için tahsis etti.






Fenerbahçe'de başkanlık seçimini kazanan Aziz Yıldırım, transferde rotayı İngiltere'ye kırdı. Seçimi kaybeden rakibi Hakan Safi'nin "Anlaştım" dediği Mason Greenwood transferine kapıyı kapatan Yıldırım, İngiltere'ye girmesi bile yasak (taciz davası yüzünden İngiliz takımları yüzüne bakmıyor) olan bir oyuncu için 55 milyon Euro'luk bonservis maliyetinin altına girmeyi reddetti.






6.8 ALAN ADAMA 15 MİLYON EURO MAAŞ

Safi'nin Greenwood'a teklif ettiği kuru maaşın bile 15 milyon Euro olduğunu belirten Yıldırım, bu bütçeyi Manchester United'ın 35 milyon Euro'ya satmaya hazır olduğu, İngiliz milli takımında oynayan Marcus Rashford'a vereceğini ifade etti.

Greenwood cephesindeki finansal dengesizlikler de bu kararda etkili oldu. Marsilya'daki yıllık toplam kazancı bonuslarla 6.8 milyon Euro seviyesine ulaşan Greenwood'un, şu anda AS Roma ile net 4 milyon Euro maaş üzerinden görüşmesi transferin mantıksızlığını ortaya koydu.






10 MİLYON EURO'YA VERMEYE RAZILAR

Rashford cephesinde ise Manchester United'ın vergi yükünden kurtulma arzusu eğer Yıldırım'ın isteğiyle devreye girilirse Fenerbahçe'nin elini güçlendirecek cinsten.

İngiliz devinde yıllık brüt maaşı 19.5 milyon Euro alan oyuncu için daha önce Barcelona, vergileri United'a bırakmak şartıyla net 10 milyon Euro ödemişti. Kırmızı Şeytanlar, paylaşımsız vergi ödemeyeceği senaryolarda 2028'e kadar sözleşmesi olan Rashford'u elden çıkarmaya dünden razı.






ZORUNLU SATIN ALMA 20 MİLYON EURO

Bu doğrultuda Manchester United, Barcelona'nın şartlarından farklı olarak, Rashford'u "zorunlu satın alma maddesiyle" kiralamaya hazır. İngiliz basınında yer alan iddialara göre, sözleşmesinin son yılına girilecek olması sebebiyle bu zorunlu satın alma rakamı gelecek sezon için 20 milyon Euro seviyesine kadar inecek. Fenerbahçe yönetimi, bu mali formülü devreye sokarak Rashford transferini bitirmeyi planlıyabilir.

Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı

20.06.2026 12:23:00
Haber Merkezi
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı. Türkiye'de geçirdiği sezonun ardından Lagos'ta çocukluğunun geçtiği Surulere mahallesine dönen 29 yaşındaki futbolcu, sokak futbolu oynamaya koruma ordusuyla gitti.

Henry Onyekuru'nun çocukluk arkadaşlarıyla hasret gidermek için seçtiği yöntem sosyal medyanın gündemine oturdu. Lüks Lamborghini Urus marka aracıyla mahalleye giriş yapan yıldız futbolcuya, tam 9 muvazzaf askerin eşlik ettiği görüntüler internete sızınca ülkede büyük bir tartışmanın fitili ateşlendi. Onyekuru, "askeri darbe yapmak istiyor" eleştirilerinin hedefine oturdu

ORDU KİŞİSEL AMAÇLARA TESLİM



Nijeryalı sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, ülkenin ciddi güvenlik sorunları ve terörle mücadele ettiği bir dönemde askeri personelin kişisel koruma olarak kullanılmasını sert sözlerle eleştirdi.

Tepki gösteren vatandaşlar, "Orduyu kişisel amaçlar için kullanmak tamamen saçmalık, askerler sivilleri futbol oynamaya mı götürecek?" diyerek Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne çağrıda bulundu.

DESTEK OLANLAR DA VARDI

Buna karşın, kalabalık mahalle ortamlarında ünlü isimlerin ciddi güvenlik riskleri taşıdığını belirten bir grup taraftar ise Onyekuru'ya siper oldu. Yıldız oyuncuyu savunanlar, Nijerya'daki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekerek, "Kötü niyetli birinin kariyerini bitirecek bir müdahalede bulunmaması ya da olası bir gasp girişimine karşı kendini koruması en doğal hakkı" yorumunu yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN 17 MAÇ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Gençlerbirliği formasıyla 17 maça çıkan ancak gol yollarında sessiz kalan Onyekuru, sahadaki performansından ziyade bu görkemli ve askerli mahalle ziyaretiyle Nijerya'da "ünlülerin güvenliği ve ordunun rolü" üzerine uzun süre konuşulacak bir tartışma başlatmış oldu.

Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü

Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron, Türkiye ile oynanan karşılaşmada ağzını kapatıp konuştuğundan dolayı kırmızı kart gördü ve yeni kural ilk kez uygulandı.

20.06.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü
Ağzını kapatıp konuştu, kırmızı kart gördü
Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron, Türkiye ile oynanan karşılaşmada ağzını kapatıp konuştuğundan dolayı kırmızı kart gördü ve yeni kural ilk kez uygulandı.

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında San Francisco Bay Area'da Türkiye ile Paraguay mücadele ederken, yeni kırmızı kart kuralı ilk kez uygulandı. İlk yarının uzatma dakikalarında bir pozisyonda karşılaşmanın hakemi Ivan Barton, VAR'ın uyarısıyla ekranın başına geldi.



Pozisyonu izledikten sonra sahaya dönen Barton, 45+3. dakikada Paraguay futbolcu Miguel Almiron'u konuşurken eliyle ağzını kapatmasından dolayı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Bu turnuvada yürürlüğe giren kural, ilk kez Türkiye - Paraguay karşılaşmasında uygulandı.

Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?


 
A Milli Futbol Takımı, maçlarını uygun hava koşullarında ve gece vakti oynamasına karşın Avustralya'dan sonra Paraguay'a da kaybetti. Böylece Dünya Kupası'na erken veda etti. Şanssızlık başlıca faktörlerden biriydi ancak turnuvaya hazırsızlık da her haliyle sırıtıyordu.

20.06.2026 08:33:00
HASAN GÜNDOĞDU
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?

1. Teknik Direktör Montella, rakipleri hiç ama hiç analiz edememiş. Türkiye, bugüne kadar çoğunlukla ve yoğunlukla Avrupa takımları ile oynadı. Avrupa futbolu başka, dünya futbolu başka... Avustralya ve Paraguay, kapanan takımlar... Bu kilidi açamadık. Açacak futbolcumuz da pek yok...  Bunun için fiziksel güç de gerekiyor. Hızlı ve atik olmak gerekiyor. Barış Alper ve Kenan Yıldız bu açıdan yetenekli oyuncular... Ancak Paraguay maçına Kerem ve Yunus ile başlamak bellki de hataydı.

2. Kapalı defansı dağıtmanın bir yolu da uzaktan şutlar... Arda Güler, iki maçta da bu açıdan etkili olamadı. Çekilen uzaktan şutlar nadiren çerçeveyi buldu. Formsuz olsa da zaman zaman gözler İrfan Can Kahveci'yi aradı!

3. Çok şanssız ve kısmetsizdik. Bu kadar şansızlığa da pes doğrusu! İki maçta iki direkten dönen iki top! Ancak işini iyi yapanlar için şanssızlık diye bir şey yoktur!

4. Kaleci Uğurcan, iki maça da kötü başladı. Uzaktan şutları kurtarmakta başarısızdı. Paraguay maçına da konsantre olamadan çıkmış, anlaşılan o!

5. Altın jenerasyon sponsor firmaların pazarlama taktiklerinin kurbanı oldu. Bu kadar reklam filmi çok fazla... Ne ara bu reklamları çektiler, insan kavramakta zorlanıyor? Almanya, Fransa, Hollanda vesaire takımların oyuncuları reklamlarda oynadı mı? Göremedik...

Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı


 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçlarında Brezilya, turnuvanın en zayıf ekiplerinden Haiti'yi 3-0 mağlup etti.
 

20.06.2026 07:08:00
AA
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı yapılan Brezilya-Haiti karşılaşmasında, daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldıran Brezilya ile turnuvaya 52 yıllık aranın ardından katılan Haiti karşı karşıya geldi.

Neymar forma giyemedi

Brezilya'da sakatlık sürecinin ardından kısa süreli de olsa antrenmanlara çıkmaya başlayan ve tedavisi devam eden yıldız futbolcu Neymar, Fas maçının ardından Haiti karşısında da forma giyemedi.
İlk 20 dakikada etkili bir hücum geliştiremese de bu süreyi Haiti ceza sahası önünde geçiren Brezilya, 23. dakikada 1-0 öne geçti. Vinicius ceza sahasına girdikten sonra kaleye plase bir vuruş yaptı. Kaleci, Placide şutu kurtarırken seken topu Cunha, sağ ayağıyla tek dokunuşta filelerle buluşturdu.

Brezilya, 36. dakikada Cunha'nın ikinci golüyle farkı ikiye çıkardı. Vinicius, ceza alanına doğru koşan Cunha'ya pasını gönderdi. İlk golü de atan futbolcu, sol çaprazdan sert bir vuruşla yakın köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının uzatma bölümünde, 45+3. dakikasında Brezilya farkı üçe çıkardı. Paqueta, Vinicius'a uzun bir pas attı ve ceza sahasına giren golcü futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunda topu filelere gönderdi.
Devreye, Brezilya'nın 3-0 üstünlüğü ile girildi.

Her iki taraf da ikinci yarının ilk 15 dakikasında net bir gol şansı yakalamadı.
Karşılaşmanın 68. dakikasında top üst direkten döndü. Vinícius'un topuk pasında Martinelli, gelişine sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi, top üst direğe çarparken ceza sahasında bulunan Vinícius için ofsayt bayrağı kalktı.
Haiti, karşılaşmanın uzatma bölümünde 90+3. dakikada etkili bir atak geliştirdi. Simon'un ceza alanının birkaç metre dışından çektiği şutta kaleci Alisson topu kornere çeldi.
Mata başka gol olmayınca Brezilya, Haiti'yi 3-0 mağlup etti.

Haiti veda etti

Brezilya, C Grubu ilk maçında Fas ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Haiti karşısında aldığı galibiyetle iki maçın ardından 4 puana ulaştı. Haiti ise 1-0'lık İskoçya mağlubiyetinin ardından 2 maçından da sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Haiti, gruptaki iki maçın ardından son 32 turuna çıkma şansını kaybetti.

Brezilya, 6. kupayı istiyor

1930'dan bu yana düzenlenen 22 Dünya Kupası'na katılan tek ülke Brezilya, 5 kez şampiyonluğa ulaştı.
Son şampiyonluğunu 2002'de elde eden "Sambacılar", 24 yıl sonra tekrar dünya futbolunun zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Haiti, 1974'ten sonra ilk defa Dünya Kupası'nda

Tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Haiti, 1974'ten sonra ilk defa turnuvada boy gösteriyor. Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen Frantzdy Pierrot da kadroda yer alıyor. Haiti'nin henüz Dünya Kupası tarihinde galibiyeti bulunmuyor.

Dünya Kupası'na veda ettik

 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaştı. Maçı Paraguay 1-0 kazandı. Maçta onlarca fırsatı heba eden A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na veda etti.
 

20.06.2026 07:01:00 / Güncelleme: 20.06.2026 08:18:04
Haber Merkezi
Dünya Kupası'na veda ettik
Dünya Kupası'na veda ettik

FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaşıyor. Maçın 2. dakikasında Matias Galarza'nın yaklaşık 25 metreden attığı golle Paraguay 1-0 öne geçti. Mert Müldür'ün ilk yarıdaki kafa vuruşu direkten döndü.

45+3'te Paraguaylı Miguel Almiron, ağzını kapattığı için yeni kurallar uyarınca kırmızı kart gördü. Kırmızı kart sonrası Milli Takım, rakip kalede baskı kurdu ancak skor üretemedi. Sayısız şut çerçeveyi bulmadı. Yapılan değişiklikler de sonuç getirmedi. 90+6'da Melih Demiral'ın kafa vuruşu direği sıyırıp geçti. 

Maçtan sonra futbolcular da, Türk halkı da büyük üzüntü yaşadı. Umutlar bir başka turnuvaya kaldı. Milli Takım'daki gol kısırlığı dikkat çekiyor. 

Reklam yıldızlığı futbolcuları mahvetti
 
Türkiye, 24 yıl sonra gittiği Dünya Kupası'nda sponsor firmaların kurbanı oldu. Futbolcularımız tek kelimyele adeta "reklam yıldız"ına dönüştürüldü. Reklamlarda güzel oynadılar ancak sahada döküldüler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ya da futbolcularımızın çok mu paraya ihtiyacı vardı? Cami önlerinde mendil açar, toplar verirdik!

Etkili top çevirseler de, gol vuruşlarında etkili olamadılar. Kaleyi bir türlü bulamadılar! Çekilen onlarca şut boşa gitti. Türkiye, turnuvanın en çok şut çeken takımı... Başka bir şey de yok...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamada, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıklandı

18.06.2026 13:59:00 / Güncelleme: 19.06.2026 13:28:06
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe Kulübü Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetici Cihan Kamer, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıkladı.

Kamer, FB TV'de yaptığı açıklamada, futbol direktörlüğü için Oğuz Çetin, teknik direktörlük için de İsmail Kartal ile anlaşıldığını bildirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilen açıklamada Kartal ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı duyuruldu.

İsmail Kartal da FB TV'de yaptığı açıklamada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yeni futbol direktörü Oğuz Çetin'e teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar yuvaya dönmek beni çok mutlu etti. Sayın başkanımızın beni arayarak 'nasılsın' demesi bile beni çok duygulandırdı. Geçmişten bu yana çok özel anılarımız var. Çok gururlandım. Duygular bir yere kadar, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Yeni sezonda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ekibimle birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Buraya 4. gelişim. Bu camianın evladı olarak sayın başkanıma, yönetime ve beni destekleyen taraftarlara karşı mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım."

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Dirk Kuyt'ın da İsmail Kartal'ın yardımcılarından biri olacağı bildirildi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.