İran'dan beceriksizlik itirafı
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürüldüğü saldırıya ilişkin, "Suikastın yeri tahmin edilmişti. Biraz dikkat ve koruma protokollerine uyarak bu suçu engelleyebilirdik" dedi.
02.12.2020 07:27:00





İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürüldüğü saldırıya ilişkin, "Suikastın yeri tahmin edilmişti. Biraz dikkat ve koruma protokollerine uyarak bu suçu engelleyebilirdik" dedi. İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Hükümet Sözcüsü Rebii, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
Fahrizade suikastı ile İran'ın siyasi stratejilerini baltalama ve bölgesel güvenliği bozmanın amaçlandığını söyleyen Rebii, savunma sanayisi ve nükleer alandaki çalışmalarından vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Rebii, "Nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastıyla ilgili yabancı basına yansıyanların aksine, terör ve casusluk örgütleri takibimiz altındaydı. Suikastın yeri tahmin edilmişti. Biraz dikkat ve koruma protokollerine uyarak bu suçu engelleyebilirdik" ifadelerini kullandı. İran'ın zamanı geldiğinde suikasta "kesin" bir cevap vereceğini yineleyen Rebii, güvenlik güçlerinin failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.
Hükümet Sözcüsü Rebii, bazı milletvekillerinin, Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından İran Meclisine sundukları "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Ulusunun Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" adı verilen ve aynı zamanda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin ülkedeki nükleer tesislerdeki denetimlerinin sınırlandırılmasını hedefleyen yasa tasarısıyla ilgili milletvekillerini eleştirdi. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.