logo
19 MAYIS 2026

İş yöneticilerde bitiyor

25.01.2002 00:00:00
Bunların sayısı çok az

Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan şiddet olaylarının 20-25 kişilik bir grup tarafından çıkarıldığını kaydeden İlhan Cavcav, spor teşkilatının elektronik spor dergisi "sporum.gov.tr"ye yaptığı açıklamada, "Trabzon'da da, diğer illerde de olay çıkaranları kulüp yönetimleri tanıyor. Genelleme yapılıp tüm taraftarların suçlanmaması gerekiyor. İçişleri Bakanı ve Devlet Bakanı ile biraraya gelip şiddete başvuran taraftarların daha ciddi cezalandırılmaları konusunda kanun değişikliği yapılmasını istiyoruz."

diye konuştu.

İşbirliği şart

Statlarda terörün önüne geçilmesinin yolunun, kulüp yöneticileri ile güvenlik güçlerinin işbirliğinden geçtiğini kaydeden Cavcav, "Statlarda teröre yol açanları kulüp yöneticileri tanıyor. Bunlar zaten az sayıda. Böyle olay çıkaran seyircinin bertaraf edilmesi ise güvenlik güçleriyle yapılacak işbirliği sonucunda sağlanabilir. Bu arada, birara gündeme gelen güvenlik güçlerinin statlardan çekilmesi düşüncesi de zamanlama olarak bize göre doğru değil. Emniyetin sahip çıkmadığı bir olayın önüne kulüplerin tek başına geçmesi çok zor. Ancak kanun değişikliğine gidilip, olaylardan sorumlu kişilerin ağır cezalar almalarıyla şiddetin önüne geçilebilir." diyerek sözlerini tamamladı.

Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, yarın Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazanmak için İstanbul'da kozlarını paylaşacak

19.05.2026 10:37:00 / Güncelleme: 19.05.2026 10:45:10
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak
Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, yarın Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazanmak için İstanbul'da kozlarını paylaşacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde 55. sezonun final heyecanı yarın yaşanacak. Almanya temsilcisi Freiburg ile İngiltere ekibi Aston Villa, Beşiktaş Park'ın ev sahipliği yapacağı final müsabakasında karşı karşıya gelecek. Saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez olacak. Finalde VAR koltuğunda ise Fransa'dan Jerome Brisard görev alacak.

Freiburg ve Aston Villa, daha önce resmi maçlarda birbirlerine rakip olmadı. İki takım, ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek.

Aston Villa'nın final macerası



Aston Villa, bu sezon Avrupa Ligi'nde lig aşamasını 7 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 21 puanla, Lyon'un ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Son 16 turunda Lille'i 1-0 ve 2-0'lık skorlarla saf dışı bırakan Unai Emery'nin takımı, çeyrek finalde Bologna'yı 3-1 ve 4-0'lık skorlarla eledi. Yarı final ilk maçında Nottingham Forest'a 1-0 kaybeden Aston Villa, rövanşta rakibini 4-0'lık skorla yenerek adını finale yazdırdı.

Birmingham temsilcisi, ayrıca lig aşamasında Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaştı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sezon Avrupa Ligi'nde 28 gol kaydeden İngiliz ekibi, kalesinde ise 8 gole engel olamadı.

Freiburg'un final serüveni



Lig aşamasını 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle tamamlayan Freiburg, elde ettiği 17 puanla 7. basamakta yer aldı. Son 16 turunda ilk maçta 1-0 yenildiği Genk'i rövanşta 5-1'lik skorla eleyen Alman ekibi, çeyrek finalde Celta Vigo'yu 3-0 ve 3-1'le geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finaldeki ilk müsabakada 2-1 kaybettiği Braga'yı ikinci maçta 3-1 mağlup eden Julian Schuster'in öğrencileri, finalde mücadele etmeye hak kazandı.
Bu sezon Avrupa Ligi'nde rakip ağlara 25 gol atan Freiburg, kalesinde 10 gol gördü.

İki takım da ilk Avrupa Ligi kupasını hedefliyor



Freiburg ve Aston Villa, UEFA Avrupa Ligi'ni ilk kez kazanmak için mücadele edecek. İngiltere temsilcisi Aston Villa; 1981-1982 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1982-1983 sezonunda UEFA Süper Kupası ve 2001-2002 sezonunda da UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürürken, Alman ekibi Freiburg ise Avrupa kupaları tarihinde henüz bir başarı elde edemedi.

Unai Emery, 5. Avrupa Ligi kupasının peşinde



Aston Villa'nın İspanyol teknik direktörü Unai Emery, Freiburg karşısında mutlu sona ulaşması durumunda kariyerinin 5. UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanacak. Birmingham ekibinin teknik direktörü, bu kupayı Sevilla ile üç kez (2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016) ve Villarreal ile bir kez (2020-2021) kazandı. 54 yaşındaki çalıştırıcı, 2018-2019 sezonunda ise Arsenal ile finalde mağlup oldu.
Freiburg'un 41 yaşındaki Alman çalıştırıcısı Julian Schuster ise Aston Villa karşısında kariyerinin ilk kupasını kazanmak için ter dökecek.

Almanlar ve İngilizler finalde ikinci kez rakip

Alman takımları ile İngiliz takımları Avrupa Ligi finallerinde bugüne kadar yalnızca bir kez karşılaştı. İki ülke takımları arasında o dönemki adıyla UEFA Kupası'nın 1973 finalinde Liverpool ile Borussia Mönchengladbach karşı karşıya geldi. İki ayaklı oynanan finalin ilk maçını 3-0 kazanan Liverpool, rövanş maçını 2-0 kaybetmesine karşın kupayı müzesine götürdü.

İki ülke takımı, Avrupa Ligi finalinde 53 yıl aranın ardından bu kez İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
Öte yandan İngiltere'den Liverpool ve Tottenham (3), Chelsea (2), Manchester United ve Ipswich Town (1) kupayı daha önce kazanma başarısı gösterirken; Almanya'dan ise Borussia Mönchengladbach ve Eintracht Frankfurt (2), Bayer Leverkusen, Schalke 04 ve Bayern Münih (1) zafere ulaştı.

Avrupa Ligi kupasını en çok Sevilla kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde 7 defa final oynayan Sevilla, 7 finali de kazanarak turnuvanın en başarılı takımı oldu. İspanya temsilcisi; 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 ve 2023 yıllarında Avrupa'nın iki numaralı kupasını müzesine götürdü.

İspanyol takımlarının başarısı dikkat çekiyor

Daha önce UEFA Kupası olarak düzenlenen, 2009-2010 sezonuyla birlikte UEFA Avrupa Ligi adıyla devam eden turnuvayı İspanyol ekipleri toplamda 14 kez kazandı. Organizasyonda İngilizler ve İtalyanlar 10, Almanlar 7, Hollandalılar 4, Portekizliler, Ruslar ve İsveçliler 2; Belçikalılar, Ukraynalılar ve Türkler ise birer kez mutlu sona ulaştı.
Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük ikinci kupasında bugüne kadar 62 farklı takım final maçına çıktı, 30 farklı kulüp ise kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

Beşiktaş Park, ilk kez Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapacak

Beşiktaş Park'ta ilk kez bir UEFA Avrupa Ligi finali oynanacak. Yaklaşık 43 bin kişilik stadyum, daha önce 2019 UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yaptı. Liverpool ile Chelsea arasında 14 Ağustos 2019 tarihinde oynanan ve normal süresi ile uzatma dakikaları 2-2 sona eren müsabakayı Liverpool, seri penaltı atışları sonucunda 5-4 kazandı.

Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı

19.05.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan bordo-mavililer, 35 sezonu ilk 4 içinde bitirme başarısı gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup olan Trabzonspor, sezonu puansız kapattı. Haftalar öncesinde ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Karadeniz ekibi 69 puan elde etti.

Zirve sonrası puan makası açıldı



Trabzonspor, 2021-2022'deki şampiyonluğun ardından inişli çıkışlı bir grafik sergilese de bu sezon yeniden zirve yarışının içinde yer aldı. 2022-2023 sezonunda 57 puanla 6. sırada yer alan Karadeniz ekibi, şampiyon Galatasaray'ın 31 puan gerisinde kalmıştı. 2023-2024 sezonunda 67 puanla 3. sırayı alan Trabzonspor, zirvenin 35 puan gerisinde sezonu tamamladı. 2024-2025 sezonunda ise puan farkı 44'e kadar çıkmıştı.

Bu sezon sıralama da puan da değişti



2025-2026 sezonunda ise tablo farklı bir görünüm kazandı. Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray 77 puana ulaşırken, Trabzonspor 69 puanda kaldı. Böylece zirve ile bordo-mavililer arasındaki fark 8 puana kadar düştü. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezona ise 18 puanlık bir fark attı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezona 18 puanlık fark attı



Karadeniz ekibinde geçtiğimiz sezona göre savunma ve hücum performansındaki gözle görülür iyileşme, toplanan puana da yansıdı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona göre 18 puan daha fazla topladı. Trabzonspor'un hem galibiyet sayısındaki artış hem de mağlubiyet sayısındaki ciddi düşüş, takımın oyun istikrarını bu sezon daha üst seviyeye taşıdı. Özellikle kritik maçlarda alınan sonuçlar, puan tablosunda üst sıralarda yer alınmasını sağladı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde kalan bordo-mavililer, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmadan itibaren ise düşüş yaşadı.

Bu sezon 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 69 puan toplayarak 3. sırada ligi bitiren bordo-mavililer, bir önceki sezonu 51 puanla tamamlamıştı.

52 sezonluk tarihte 10. kez 3'lük

1974-1975 sezonunda Süper Lig'e yükselen Trabzonspor, 52 sezondur aralıksız bu ligde mücadele ediyor. Bordo-mavililer tarihi boyunca 7 kez şampiyonluk yaşarken, bu sezonla birlikte 10. kez ligi 3. sırada tamamladı. Ayrıca 9 ikincilik ve 9 da dördüncülük elde eden Karadeniz ekibi, toplamda 35 sezonu ilk 4 içinde bitirdi.

Trabzonspor'un lig tarihindeki en düşük derecesi ise 2001-2002 sezonunda geldi. Bordo-mavililer, 18 takımlı ligi 14. sırada tamamlayarak düşme hattının 3 puan üzerinde kalmıştı.

Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere


 
İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Arsenal, sahasında Burnley'i 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Lider Arsenal, sezonun son maçında 24 Mayıs Pazar günü küme düşme potasında bulunan West Ham United ile karşılaşacak.

19.05.2026 00:40:00
Haber Merkezi
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere

18 Mayıs akşamı Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada Arsenal, 37. dakikada Kai Havertz'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla, 1 maç fazlası olan Arsenal puanını 82'ye çıkarırken, ikinci sıradaki Manchester City'nin 5 puan önünde yer aldı.

En son 2003-2004 sezonunda şampiyon olan Arsenal, Manchester City'nin 19 Mayıs'ta oynayacağı Bournemouth deplasmanında puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Maç, 21.30'da başlayacak.

Guardiola dönemi sona eriyor

Öte yandan Manchester City'de 2016'dan bu yana teknik direktörlük yapan İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola'nın görevden ayrılacağı belirtiliyor. Guardiola'nın yerine yardımcısı Enzo Maresca görev yapacak. Guardiola, 10 yıllık dönemde 6 kez Premier League şampiyonu, 1 kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi karşılıklı mutabakat sonucunda resmen sona erdi 

18.05.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun tamamlanmasının ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile Teknik Direktör Sergen Yalçın arasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen kritik zirveden ayrılık kararı çıktı.

Sezon boyunca yaşanan idari ve sportif süreçlerin geniş bir muhasebesinin yapıldığı toplantının ardından, taraflar sözleşmeyi karşılıklı olarak feshederek yollarını ayırdı.

Karşılıklı anlaşma ile veda

Siyah-beyazlı kulübün ligi 4. sırada tamamlaması ve kupa hedeflerinden uzak kalınması nedeniyle bir süredir geleceği tartışılan Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Toplantı sonrası kulüpten yapılan ilk bilgilendirmede, ayrılığın bir kırgınlık olmaksızın, tamamen gelecek planlamasındaki fikir ayrılıkları ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Serdal Adalı: "Sergen Yalçın bizim efsanemizdir"

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş JK Başkanı Serdal Adalı, tecrübeli teknik adama emekleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Sergen Yalçın bu kulübün yetiştirdiği en büyük değerlerden ve efsanelerden biridir. Kendisiyle çok samimi ve Beşiktaş'ın menfaatlerini ön planda tutan bir görüşme gerçekleştirdik. Sezonun genel bir değerlendirmesini yaptığımızda, yeni dönemde kan değişikliğinin her iki taraf için de daha sağlıklı olacağına ortaklaşa karar verdik. Hocamıza bugüne kadar verdiği tüm emekler için camiamız adına teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Kapımız ona her zaman açıktır."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'a zarar vermek istemedim"

Yolların ayrılmasının ardından bir veda mesajı yayınlayan teknik direktör Sergen Yalçın ise Beşiktaş'ın kendisi için her zaman özel kalacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş benim yuvam, burası her zaman kalbimin en özel yerinde olacak. Görev sürem boyunca ekibimle birlikte kulübümüzü en iyi noktaya taşımak için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak futbolun doğasında bu tarz ayrılıklar var. Başkanımız Serdal Adalı ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, kulübün önünü açmak ve yeni sezona daha temiz bir sayfa ile başlanmasını sağlamak adına karşılıklı anlaşarak ayrılma kararı aldık. Beşiktaş taraftarına bana verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hakkım varsa helal olsun."

Sezon karnesi ne durumdaydı?

Sergen Yalçın, 2025-2026 sezonunda Beşiktaş'ın başında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi:

• Toplam Maç: 39 resmi müsabaka

• Galibiyet: 20

• Beraberlik: 10

• Mağlubiyet: 9

• Süper Lig Sıralaması: 60 puanla 4. sıra

Beşiktaş yönetiminin, bu ayrılığın hemen ardından yeni sezon için hoca arayışlarına başladığı ve Serdal Adalı'nın B planını devreye sokarak yeni teknik direktör adaylarıyla temas kuracağı öğrenildi.

Trabzonspor'un Onana planı

Trabzonspor’da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor

18.05.2026 15:17:00
Haber Merkezi
 Trabzonspor'un Onana planı
 Trabzonspor'un Onana planı
Trabzonspor'da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor! Manchester United'ın astronomik talepleri ve 7.5 milyon euro'luk maaş engeline rağmen, bordo-mavililerin masasında can simidi olacak 2 ihtimal daha var.






Trabzonspor yönetimi herkesin beğenisini kazanan Andre Onana'yı takımda tutmanın formüllerini arıyor. Ancak bordo-mavili yönetimin bu transferi bitirebilmesi için önünde aşılması oldukça güç iki dev engel bulunuyor: Manchester United'ın satış ısrarı ve Kamerunlu file bekçisinin dudak uçuklatan maaşı.






United, Onana'ya haftalık 120 bin sterlin ödüyor. Bu rakam yıllık 6 milyon 240 bin sterlin, yani güncel kurla yaklaşık 7.5 milyon euroya denk geliyor. Karadeniz ekibinin mevcut tavan ücret politikasının çok üzerinde olan bu maaş yükü, transferin önündeki en büyük setlerden biri.






2023 yazında Inter'den 50.2 milyon euro gibi rekor bir bedelle transfer edilen Onana için Manchester United, zararının en azından bir kısmını telafi etmek istiyor.






Sözleşmesinde 40 milyon euro'luk opsiyon maddesi var. Ancak bordo-mavililerin bu rakamı karşılamasının imkanı yok. Manchester United'ın yüksek maaş yükünden kurtulmak adına transfer döneminin sonlarına doğru yeniden kiralama seçeneğine ikna olması ya da teklif gelmemesi Onana'yı Trabzon'da tutabilir.

Hakan Safi işi sıkı tutuyor

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle "masada güç" sözünün altını dolduruyor

18.05.2026 14:10:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:15
Haber Merkezi
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, dev bir transferi finalize etmek için yeniden yurt dışına çıkarma yapmaya hazırlanırken; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle de "masada güç" sözünün altını dolduruyor.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları sert eserken, başkan adayı Hakan Safi hem transfer hem de kulis çalışmalarına devam ediyor. Safi, camiayı heyecanlandıracak büyük bir transferi bitirmek üzereyken, diğer yandan da Türk futbolunun içindeki dengeleri değiştirecek kritik bir görüşmeye imza attı.






Gelen bilgilere göre Safi, 1 hafta ila 10 gün içinde Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldıracak "dev bir transfer" açıklamaya hazırlanıyor. Bu büyük bombanın patlatılmasının, Safi'nin yurt dışı dönüşüne denk geleceği belirtiliyor. Transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin seçim ofisinde çok konuşulacak bir buluşma gerçekleşti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi'yi seçim ofisinde ziyaret etti.






Sarıalioğlu, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçimi kazanmasında arka plandaki en önemli ve ön ayak olan isim olarak biliniyor. Kulislere sızan iddialara göre bu kritik ziyaret; Hakan Safi'nin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Masada da güçlü olacağız" vaadinin altını doldurmak ve Türk futbol yönetimiyle güçlü köprüler kurmak amacıyla gerçekleştirildi.






Safi'nin hem saha içinde dünya çapında isimlerle hem de saha dışında Türk futbolunun aktörleriyle kurduğu bu stratejik temaslar, kongre öncesi elini ciddi şekilde güçlendireceğe benziyor.

İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü

Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. İsim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı  

18.05.2026 13:52:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:27
Haber Merkezi
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. Katıldığı son toplantıda isim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı.  Listenin ilk sırasındaki Igor Thiago iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Galatasaray'ın da peşinde olduğu milli golcü Bertuğ Yıldırım için transfer derbisi başladı.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesinde hareketli günler başladı. Başkan adaylığını açıklayan ve güçlü bir kadro kurma sözü veren Aziz Yıldırım, katıldığı son toplantıda transfer stratejisine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Özellikle hücum hattını tamamen yenilemeyi hedefleyen Yıldırım, taraftarları heyecanlandıracak bir transfer müjdesi verdi:

- İsim söyleyemem ama iki tane santrafor alacağız. Belki de üçüncüyü de alacağız.






Gelen ilk iddialara göre, Yıldırım'ın listesinin başında yer alan ve bitirmek istediği dünyaca ünlü golcü adayı Igor Thiago. Hücum hattına yapılacak ilk büyük takviyenin Brezilyalı santrafor olacağı ve oyuncunun şartları için şimdiden nabız yoklandığı ileri sürüldü.






Fenerbahçe'nin forvet operasyonu sadece yabancı isimlerle sınırlı kalmıyor. Yerli rotasyonunu da güçlendirmek isteyen sarı-lacivertlilerin, genç milli golcü Bertuğ Yıldırım için devreye girdiği iddia edildi.






Transfer pazarında ezeli rakip Galatasaray'ın da gündeminde olduğu bilinen genç santrafor için Fenerbahçe'nin de resmi temaslara başladığı belirtildi.

Okan Buruk yine sona kaldı

Galatasaray’ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor

18.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
Okan Buruk yine sona kaldı
Okan Buruk yine sona kaldı
Galatasaray'ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.

Sarı-kırmızılı kurmayların kontrat yenileme sırasında her sezon olduğu gibi başarılı teknik adamı yine en son sıraya bırakması, Buruk cephesinde "sevgiden doğan" manidar bir siteme neden oldu.







Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. Kutlamaların gölgesinde sıcak bir kriz baş gösterdi.

Sarı-kırmızılıları üst üste zaferlere taşıyan Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek ve yönetiminden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.  Ancak elde edilen dev başarıya rağmen yönetim kanadından henüz resmi bir adım atılmış değil.







Dikkat çeken en büyük detay ise bu durumun ilk kez yaşanmıyor olması. Sarı-kırmızılı yönetim, her sezon başında transferlere ve iç transfer sözleşmelerine öncelik verirken, Buruk'un sözleşme yenileme süreci adeta geleneksel bir şekilde en son sıraya bırakılıyor.

Bu durum, başarılı teknik adamın her sezon sonunda benzer bir belirsizlikle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.







Her sezon bu planlama tercihine üstü kapalı göndermeler yapan ve sitem eden Okan Buruk, son olarak Kasımpaşa mücadelesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yine dikkat çeken ifadeler kullandı:

- Ne kadar görev düşerse, o görev içinde burada olmak istiyorum. İleride de tabii ki futbolda ne olacağını, nereye götüreceğini bilemezsiniz ama ilk düşüncem, isteğim, hayalim; burada daha nice şampiyonluklar yaşamak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.