İstanbullular en çok karpuz tüketti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı verilerine göre, 2015'te tonajı en yüksek ürünler karpuz ve domates, tonajı en çok artan ürünler ise muz ve patates oldu.
22.03.2016 00:00:00
İstanbul'un yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2014 yılında 2 milyon 980 bin 403 ton meyve-sebze getirilirken, bu miktar 2015'te 3 milyon 17 bin 29 tona yükseldi. Buna göre, geçen yıl, bir önceki seneye göre hallere gelen ürün miktarında yaklaşık yüzde 1 artış oldu. Bu artış, tonaj bazında ise 36 bin 626 ton olarak kayıtlara geçti. 2014 yılında İstanbul Yaş Meyve ve Sebze Hali'ne 1 milyon 238 bin 708 ton meyve girişi gerçekleşirken, bu sayı 2015'te 22 bin 207 ton düşüşle 1 milyon 216 bin 501 tona geriledi ve yaklaşık yüzde 1.7 azaldı. Sebze girişi 2014 yılında 1 milyon 741 bin 695 ton olurken, bu sayı geçen yıl yüzde 3.3 artışla 1 milyon 800 bin 528 ton tona ulaştı. İstanbul Hali'ne 2015'te tonaj bazında en çok getirilen meyveler, sırasıyla karpuz, mandalina, elma, muz ve portakal oldu.