İtalyan mutfağının alameti farikası spagetti
İtalyan mutfağının temel gıdalarından biri olan spagetti diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır
25.06.2024 21:34:00
Yenal Arman
Yenal Arman





İtalyan mutfağının temel gıdalarından biri olan spagetti diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. İtalya'nın ünlü lezzetlerinden biri olan spagettinin kökeni yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Varlığı yüzyıllar öncesine dayanan eski kayıtları vardır. Geleneksel olarak kendine özgü lezzetini ve al dente dokusunu veren durum buğdayı irmiğinden yapılır. Spagetti, dünya genelinde popüler bir yemek haline gelmiştir. İç harcında kereviz, domates sosu, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla servis edilir. Evde kolayca yapılan kıymalı spagetti, 30 dakikada hazırlanabilir ve porsiyon başına yaklaşık 95 kalori içerir. Spagetti farklı farklı soslarla tüketilmektedir.
İtalyan Soslu Spagetti (Spaghetti Napoletana):
Yarım paket spagetti makarnayı, soğan, sarımsak, sulu domates, domates salçası ve zeytinyağı ile harmanlayarak hazırlanan bu lezzetli sos, İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.
Domates Soslu Spagetti:
Spagetti makarnayı domates sosu, biber salçası ve baharatlarla buluşturarak hazırlayabilirsiniz.
Bolonez Soslu Spagetti:
Kıymalı ve domatesli bir sosla servis edilen klasik spagetti tarifi. İnce makarnaların bu lezzetli sosla buluşması sofraları renklendirir.
Kremalı Mantarlı Spagetti:
Mantar, krema ve sarımsakla hazırlanan bu sos, spagettinin tadını farklı bir boyuta taşır.
Pesto Soslu Spagetti:
Taze fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri ve zeytinyağı ile yapılan pesto sosu, spagettinin üzerine gezdirilerek servis edilir.
İtalyan Soslu Spagetti (Spaghetti Napoletana):
Yarım paket spagetti makarnayı, soğan, sarımsak, sulu domates, domates salçası ve zeytinyağı ile harmanlayarak hazırlanan bu lezzetli sos, İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.
Domates Soslu Spagetti:
Spagetti makarnayı domates sosu, biber salçası ve baharatlarla buluşturarak hazırlayabilirsiniz.
Bolonez Soslu Spagetti:
Kıymalı ve domatesli bir sosla servis edilen klasik spagetti tarifi. İnce makarnaların bu lezzetli sosla buluşması sofraları renklendirir.
Kremalı Mantarlı Spagetti:
Mantar, krema ve sarımsakla hazırlanan bu sos, spagettinin tadını farklı bir boyuta taşır.
Pesto Soslu Spagetti:
Taze fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri ve zeytinyağı ile yapılan pesto sosu, spagettinin üzerine gezdirilerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.