4 Koruyucular, renklendiriciler, tatlandırıcılar, jel kıvamına getirilmiş maddeler olarak sıralandırılan katkı maddeleri aşırı kullanıldığında tehlike sinyali veriyor.
4 Bir diğer kanser riski ise yiyeceklerin pişirilme yöntemlerinden kaynaklanıyor. Etler doğrudan ateşte pişirildiğinde nitrit ve nitrat dediğimiz kansorejen maddeler oluşabilir.
4 Besinlerin aşırı saflaştırılması posa ve antioksidantların kaybına neden olarak kanser riskini artırıyor.
Örneğin, buğday kepeği ve özü alınarak beyaz un haline getirildiğinde, kanserden koruyucu maddelerin yüzde 90'ı kayboluyor.
4 Sebzelerin haşlama suyunun dökülmesi, sebzelerin ince doğranması vitamin ve mineral kaybına davetiye çıkarıyor.
4 Kanserden korunmada beslenmenin etkisinin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, günde en az 5 sebze, 4 meyve yemenin de korunmada olumlu etkileri olduğunu söylüyor.