logo
05 HAZİRAN 2026

Jesus geleceği hakkında konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, şampiyonluk yarışında her şeyin mümkün olabileceğini belirtirken, sarı-lacivertli kulüpteki geleceği ile ilgili olarak ise henüz bir karar vermediğini dile getirdi 

19.05.2023 00:10:00
Jesus geleceği hakkında konuştu
Jesus geleceği hakkında konuştu

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1 yenen Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, matematiksel olarak şansları olduğu sürece şampiyonluğa inanmaya devam ettiklerini söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, kaliteli bir oyunla güzel bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Trabzonspor'un değerli bir takım olduğunu vurgulayan Jesus, "İlk yarı hem defansif hem de ofansif olarak iyi oynadık. Trabzonspor'u hiç çıkarmadık. Golü de bulduk. Özellikle attığımız üçüncü gol, büyük ve iyi takımların atabileceği bir goldür. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Matematiksel olarak şansımız olduğu sürece inanmaya devam edeceğiz, çünkü kaliteli bir takımız. Trabzonspor'a karşı öz güven olarak ne durumda olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yolunda her şeyin mümkün olduğunu anlatan Jesus, şöyle devam etti: "İki rakibimizin 3 maçı var ve bu süreçte her şeyin olabileceğini düşünüyorum. Tecrübeme dayanarak bunu söylüyorum. Matematiksel olarak her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Arda konusu özel bir durum değil. Ben sadece ona taktik ve teknik konularda uyarı yapıyorum. Maçın yoğun duygularını yaşarken dışardan yanlış anlaşılabiliyor. Aramızda özel bir durum olmadı. Normal bir hocanın oyuncusuna yaptığı bir uyarıydı. Bugün oynamış olduğu oyun en iyi oyunlarından biriydi."

Jesus, sarı-lacivertli takımdaki geleceğine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: "Henüz geleceğimle ilgili hiçbir karar vermedim. Kafamdaki tek düşünce Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu 2 yarış. Kupada final ihtimalimiz var ki bu bizim için çok önemli. Finale çıkmak kupa kazanabilmek demek. Kafamdaki konu takımın içinde olduğu durum. Çalışmalara devam ediyoruz. Başkanımızla konuşmuştuk, bu konuda ikimiz de sakiniz. Buraya gelirken taraftarlarımızın beni çok istediğini hissettiğim için gelmiştim. Taraftarlarımız sosyal medyada binlerce mesaj atmıştı. Bu konular zamanla çözülür."

Serdar Aziz'in hafta içinde 2 antrenmana çıkmadığını dile getiren Jesus, "Serdar'ın kadroda olmama sebebi bu değil. 21 kişi seçmemiz gerekiyor. Kadrodaki her oyuncu önemli. Genelde şöyle yapıyorum. 2 stoper oyunda oluyor, kulübede de 1 stoper oluyor. Bugün Gustavo Henrique vardı. Seçimimi böyle yaptım." değerlendirmesinde bulundu.

Jesus, sözlerini şöyle tamamladı: "Buraya 2 kupa hedefiyle geldim. Türkiye için de 2 kulvar oluyor. Kupayı kazanırsak sevinirim ama tek kupa beni tatmin etmez. Bizim için 2 turnuva da önemli. 2'de 1 yaparsak iyi de kötü de diyemem. İkisini de almamız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." AA

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı

Trabzonspor’un Roma ve Benfica gibi dünya devlerini saf dışı bırakarak kulüp tarihinin transfer rekoruyla kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Portekizli süper yetenek Noah Saviolo, tarzıyla İbrahim Yattara’yı hatırlatıyor. "Dik Oyunun" efsanesi gibi öngörülemez sihirbazlık genlerine sahip olan Saviolo, Nwakaeme’nin ağırbaşlı, güce ve akla dayalı set oyununun aksine, patlayıcı sürati ve adam eksiltme becerisiyle kanatlarda tam bir fırtına etkisi yaratmaya hazır.

05.06.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor, transfer piyasasını altüst edecek yılın bombasını patlattı. Bordo-mavililer, uzun süredir scout ekibinin takibinde olan ve teknik direktör Fatih Tekke'nin kadrosunda görmeyi çok istediği Portekizli kanat oyuncusu Noah Saviolo'nun transferini bitirdi. Roma ve Benfica gibi Avrupa devlerinin resmi teklif yaptığı 22 yaşındaki yıldız, Fatih Tekke faktörü ve bordo-mavili yönetimin kararlı duruşuyla "Trabzonspor" dedi.






EN PAHALI TRANSFER OLACAK

Guimarães ile yürütülen çetin pazarlıklarda el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transfer için Portekiz kulübüne 11.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Sonraki satıştan pay ve başarı bonuslarını da içeren bu tarihi paketle birlikte Saviolo, Ernest Muçi'ye ait olan rekoru kırarak Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi unvanını eline geçirdi. Yönetim, bu dev rakamı sadece bir takviye değil, ilerleyen yıllarda kulübe büyük sermaye kazandıracak bir "yatırım hamlesi" olarak görüyor.






SİHİRBAZLIK GENLERİ VAR

Saviolo'nun transfer gündemine girmesiyle birlikte Trabzonspor taraftar forumları ve sosyal medya adeta alev aldı. YouTube ve TikTok'ta oyuncunun yetenek videolarını izleyen futbolseverler, "Aranan kan bulundu, yeni Yattara geliyor" yorumlarında birleşti.

Hızı, patlayıcı gücü ve bire bir pozisyonlarda beklerin adeta başını döndüren çalım repertuarıyla tam bir tribün oyuncusu olan Saviolo, Anthony Nwakaeme'nin akıl dolu set oyunundan ziyade, İbrahim Yattara'nın o dikine giden, öngörülemez ve seyir zevki yüksek sihirbazlık genlerini taşıyor.






ASLINDA BELÇİKA DOĞUMLU

Belçika doğumlu olan ancak milli takım tercihini Portekiz'den yana kullanarak Portekiz U-21 takımının değişilmez ismi haline gelen Saviolo, çok kültürlü yapısıyla da tam bir medya ikonu. Anderlecht ve Lille gibi Avrupa'nın elit futbol akademilerinde eğitim alan 1,81 boyundaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonda Portekiz Ligi'nde sergilediği 2 gol ve 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor

05.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor. Biri çılgınca önde basan, topa sahip olma odaklı katı bir 4-3-3 savunucusuyken; diğeri Gasperini ekolünün 3'lü savunmaya, fiziksel güce ve dikine oyuna dayalı pragmatik temsilcisi... Beşiktaş yönetimi "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusunun yanıtını vermeden yapacağı hoca tercihiyle, milyonlarca euro'luk yeni sezon transfer yapılanmasını da kumara sürüklüyor.






Yeni sezon yapılanması için kolları sıvayan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör listesinde yer alan iki isim, siyah-beyazlıların transferdeki en büyük zaafını bir kez daha gözler önüne serdi: Oyun kimliği belirsizliği. Siyah-beyazlı kurmayların listesinde yan yana duran Raffaele Palladino ve Vincenzo Italiano isimleri, Beşiktaş'ın "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusuna henüz bir cevap bulamadığının en net kanıtı.






ITALIANO ÇOK DAHA HÜCUM AĞIRLIKLI

Vincenzo Italiano:

- Katı bir 4-3-3 veya 4-2-3-1 savunucusudur. Sahayı genişletmeyi, kanat oyuncularını çizgiye basarak kullanmayı ve bekleri hücuma dahil etmeyi sever. Klasik, geometrik ve simetrik bir yerleşimi tercih eder.

- Savunma çizgisini çılgınca önde kurar. Top kaybedildiği anda şok presle geri kazanmayı hedefler. Arkada büyük boşluklar bırakma pahasına agresif bir alan savunması uygular.

- Pozisyon futbolunun İtalyan versiyonunu oynatır. Topa sahip olma oranları her zaman çok yüksektir. Kısa paslarla rakip yarı sahaya yerleşip, kanatlardan yapılan yüksek orta varyasyonları veya ceza sahası çevresinde dönen topları toplayarak baskıyı sürekli kılmak ister.






PALLADINO'NUN OYUNU BAMBAŞKA

Raffaele Palladino:

- Gasperini ekolünün modern bir temsilcisidir. 3-4-2-1 veya 3-4-1-2 dizilişlerini kullanır. Sabit pozisyonlar yerine akışkanlığa, stoperlerin hücuma katılmasına ve merkezde yoğunluk yaratmaya inanır.

- Savunmada daha pragmatiktir. Top rakipteyken genellikle adam adama (man-oriented) bir baskı tercih eder. Oyuncularından fiziksel güç, bire bir eşleşmelerde üstünlük ve gerektiğinde derinde kompakt bir blok halinde kalabilme disiplini ister.

- Dikine oynamayı sever. Topla gereksiz oynamaktan ziyade, rakibi üstüne çekip arkada oluşan boşluklara hızla sızmayı (kontakt futbolu) hedefler. Hücumda yaratıcı "10 numara" profillerine veya serbest kanat-forvetlere çok daha fazla özgürlük tanır.






YÖNETİM NE İSTEDİĞİNİ BİR BİLSE

Beşiktaş'ın bugünkü kararsızlığı, sadece kulübe gelecek hocayı değil, yapılacak milyonlarca euro'luk transfer hamlelerini de doğrudan tehdit ediyor. Eğer yönetim İtalyan pazarından Palladino'yu getirirse, takıma 3'lü savunma oynayabilen atletik stoperler ve dinamik kanat bekleri alınması gerekecek. Ancak rota Italiano'ya dönerse, bu kez çizgiye basacak saf kanat oyuncuları ve önde baskıya uygun yaratıcı orta sahalar gerekecek.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.

Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!

Ezeli rakip Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

05.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Ezeli rakip Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

Sarı-kırmızılı taraftarlar, bu sansasyonel iddiaya ellerindeki en büyük kozla, Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi'ndeki ezici istatistikleriyle yanıt verdi. Devler Ligi arenasındaki gol sıklığından bitiriciliğe, hava topu hakimiyetinden ön alan baskısına kadar her parametrede Suarez'e havlu attıran Nijeryalı, sarı-kırmızılı camiaya "bayram" ettirdi.







Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin seçim vaadi olarak Luis Suarez'in ismini büyük bir rüzgarla ortaya atması, Galatasaray cephesinde ironi dolu bir tebessümle karşılandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Suarez hamlesini Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi istatistiklerini masaya koyarak ezici farkı gözler önüne serdi.

Sarı-kırmızılı camia, Nijeryalı Osimhen ile Luis Suarez'in bu sezonki Devler Ligi performans verilerini kıyaslayarak derin bir nefes aldılar.







İŞTE İKİ YILDIZIN DEVLER LİGİ KARNESİ

                  Suarez/Osimhen    
Maç / İlk 11            12 / 10     10 / 10
Toplam Dakika           956   841
Gol               5     7
Gol Sıklığı (Dakika)    191 dk      120 dk
Gol Beklentisi (xG)     5.28  7.77
İsabetli Şut      1.3   2.5
Kazanılan Hava Topu     1.8 (%54)   3.0 (%56)
Başarılı Top Sürme %    %32   %80
Haftanın Takımı Seçilme 0     2







191 DAKİKAYA 120 DAKİKA GOL KATKISI

-Luis Suarez 12 maçta (956 dakika) sahada kalıp 5 gol üretebilirken, Victor Osimhen sadece 10 maçta (841 dakika) 7 gole ulaşarak kalitesini konuşturdu.

- Suarez her 191 dakikada bir fileleri havalandırabilirken, Osimhen 120 dakikada bir gol atarak bitiricilikte standardı arşa çıkardı.

- Maç başına Suarez 2.6 şut atıp bunun 1.3'ünde isabet bulurken; Nijeryalı forvet maç başına 4.2 şut ve 2.5 isabetli şut istatistikleriyle rakip kalecilerin kabusu oldu.

- Suarez 5.28 xG ile beklentisine paralel bir grafik çizerken, Osimhen 7.77 xG üreterek elit golcü pozisyon alımındaki gücünü gösterdi.







OSIMHEN'İN FİZİK GÜCÜ ÇOK DAHA ÜSTÜN

Daha da önemlisi, hücum pres ve fiziksellik parametrelerinde ortaya çıkan şu farklar dikkat çekiyor:

- Maç başına kazanılan hava topu mücadelesinde Osimhen 3.0 (%56) başarı oranı yakalarken, Suarez 1.8 (%54) seviyesinde kaldı.







- Osimhen girdiği dribling denemelerinde %80 gibi muazzam bir başarı oranı (0.8) yakalarken, Suarez %32'de (0.7) kalarak elit seviye savunmalar karşısında tıkanıklık yaşadı.

- Ön alan baskısında Osimhen maç başına 0.8 top kazanma ile oynayarak takım savunmasını önde başlatırken, Suarez bu alanda 0.4'te kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.