Kabak çekirdeği ekim alanı büyüyor
İklim ve toprak yapısına bağlı lezzetiyle bilinen Nevşehir kabak çekirdeği, geçmişte patates ekiminin yoğunluk gösterdiği bölgede lokomotif ürün olma yolunda ilerliyor.
10.10.2024 22:00:00
AA
AA





İklim ve toprak yapısına bağlı lezzetiyle bilinen Nevşehir kabak çekirdeği, geçmişte patates ekiminin yoğunluk gösterdiği bölgede lokomotif ürün olma yolunda ilerliyor. TÜİK verilerine göre Türkiye'de, kabak çekirdeği üretiminde birinci sıraya yerleşen Nevşehir'in, ürünün ismine tescillenmesinin ardından pazar payı da genişliyor. Coğrafi işaret tescilinden önce yaklaşık 160 bin dekar alana ekilen Nevşehir kabak çekirdeğinin bu yıl 221 bin 500 dekarlık alana ekimi yapıldı.
Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Genel Sekreteri Uslu Tombalak, coğrafi işaret tescilinden önce Nevşehir'in kabak çekirdeği üretiminde ülke genelindeki yüzde 32'lik payının geçen yıl itibarıyla yüzde 39'u aştığını belirtti. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya da Nevşehir kabak çekirdeğinin çerezlik olarak yurt içi ve yurt dışı pazarlarda tüketiciye ulaştığını belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.