logo
14 NİSAN 2026


Kadıköy'de dev buluşma

29.11.2008 00:00:00
Süper Lig'in 13. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Her iki takımın da hedefi mutlak 3 puan.

 

F.Bahçe zirveden kopmak istemiyorAvrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 5. maçında hafta içinde Portekiz'in Porto takımına sahasında 2-1 yenilerek, gruptan çıkma şansını yitiren Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün Beşiktaş ile yapacağı derbi maçı kazanıp, taraftarlarını sevindirmek istiyor. Ligde 20 puanla 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, sahalarında, seyircisi önünde yapacağı derbi maçtan 3 puanla ayrılıp, zirve yarışından kopmamak amacında.Semih'in sakatlığı sürüyorFenerbahçe'de, Beşiktaş maçı öncesinde sakatlığı bulunan Semih'in tedavisi devam ediyor. Golcü futbolcunun derbide oynayıp oynayamayacağı henüz netlik kazanmadı. 6 Kasımda sağ kasığındaki fıtık nedeniyle ameliyat olan Tümer ise takımdan ayrı çalışmasını sürdürüyor. Beşiktaş'a karşı savunmada Lugano'yu yeniden takıma alacak olan Teknik Direktör Aragones, orta alanda Selçuk'a görev verecek. Emre'yi yedek bekletecek olan İspanyol hocanın Kazım'a da yer açmak için çaba harcadığı belirlendi. Porto maçında oyundan alınmasına sinirlenen ve Aragones'e tepki veren Deivid'in yedek soyunabileceği öğrenildi.Tek yenilgi Kayseri'yeSarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 maça çıkarken, 5 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe, sahasındaki tek yenilgisini 6. haftada Kayserispor karşısında yaşadı. Kadıköy'de bu sezon Galatasaray ile yapılan derbi maçı ise Fenerbahçe, 4-1 kazanmıştı.

Beşiktaş arayı açmak amacındaDerbi maça puan sıralamasında ev sahibi Fenerbahçe'ye oranla daha rahat bir konumda çıkacak olan Beşiktaş ise Kadıköy'de kazanarak, şampiyonluk yarışında avantaj yakalamak amacında. 13. haftaya 25 puanla 2. sırada giren siyah-beyazlılarda derbi öncesi tek sıkıntı, son haftaların formda oyuncusu Tello'nun sakatlığı. Derbide oynaması beklenen Şilili futbolcunun kesin durumu maç öncesi netlik kazanacak. Beşiktaş, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.Denizli kadroyu belirlediİbrahim Üzülmez'in oynayabilecek duruma gelmesiyle Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin sahaya süreceği onbiri belirlediği öğrenildi. Beşiktaş'ın derbideki kozları eski F.Bahçeli Mustafa Denizli, Rüştü ve Mert Nobre olacak. Rüştü oynarsa Beşiktaş formasıyla ilk kez Kadıköy'e çıkacak.Kalede Rüştü'yü, savunmada İbrahim Toraman, Sivok ve Zapotocny'i oynatacak olan Denizli'nin kanatlarda görevlendireceği Ekrem ve İbrahim Üzülmez'den rakip ataklarda 5'li savunmaya dönülmesini istediği belirtildi. Denizli, orta sahada Cisse, Delgado ve Tello'ya ileride de Holosko ile Nobre'ye yer verecek. Denizli'nin ayrıca oyuncularıyla da bu maçla igili bir görüşme yaptığı ve ''Biz rakibimiz Fenerbahçe de olsa her maça galibiyet için çıkan bir takımız. Hiçbirinizin aklından beraberlik iyi sonuç diye bir şey geçmesin. Beraberlik kötü sonuç. Kadıköy'den galibiyetle ayrılmalıyız" dediği öğrenildi.

SAAT: 19:00      HAKEM: Bünyamin Gezer     STAT: FB Şükrü Saracoğlu

MUHTEMEL 11'LER

FenerbahçeVolkanGökhanLuganoEduR.CarlosKazımJosicoSelçukUğurAlexGüiza

BeşiktaşRüştüİ.ToramanZapatocnySivokİ.ÜzülmezEkremCisseDelgadoTelloHoloskoNobre

Mesut Bakkal: 'Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı'

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kendileri için önemli olan Ümraniyespor maçını taraftarın da desteğiyle sorunsuz geçeceklerine emin olduğu söyleyerek, "4 puan avantajını kullanıp, bir an önce de bu işi bitirip, herkesin özlemle beklediği Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı" dedi.

13.04.2026 11:40:00
İhlas Haber Ajansı
Mesut Bakkal: 'Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı'
Mesut Bakkal: 'Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı'
Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kendileri için önemli olan Ümraniyespor maçını taraftarın da desteğiyle sorunsuz geçeceklerine emin olduğu söyleyerek, "4 puan avantajını kullanıp, bir an önce de bu işi bitirip, herkesin özlemle beklediği Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı" dedi.



Trendyol 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, Trendyol 1. Lig'in 35. haftasında bugün sahasında Ümraniyespor ile karşılaşacak. Ligde 34 hafta sonunda 21 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet alan Amed Sportif Faaliyetler, 72 puanla lider Erzurumspor'un gerisinde 2. sırada yer alıyor. İHA muhabirine açıklamalar yapan Teknik Direktör Mesut Bakkal, göreve geldiği günden beri her maçın kendileri için final olduğunun altını çizerek, "Bir sonraki maça bakmıyoruz. Bizim için önemli olan Ümraniye maçı. İnşallah onu da kazasız belasız, taraftarla birlikte geçeceğimize eminim. 4 puan avantajını kullanıp, bir an önce de bu işi bitirip, herkesin özlemle beklediği Süper Lig'e çıkmak için çok az bir zamanımız kaldı. Hep beraber bunun mücadelesini verip, çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

"Şampiyon olacağımıza inancımız tam"



Takımdaki eksikler hakkında bilgi veren Bakkal, "Hasan Ali'nin sakatlığı var, bir de Kahraman'ın ayağında problem var. Başka sakatlığımız yok. 3 günde bir maç oynamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Şampiyonluğun coşkun oluşu bizi motive ediyor. Maç biletlerinin de bittiğini biliyoruz. İyi bir şekilde son 3 haftaya girip, devam edeceğiz. Şampiyon olacağımıza inancımız tam. Camianın da beklediği, taraftarın da beklediği mutlu sona ulaşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Tribünlerin dolması, şehirde bayrakların asılması bizi motive ediyor"



Tek dertlerinin bir üst lige çıkmak olduğunu yineleyen tecrübeli teknik adam, "Maç biletlerinin bitmesi bizim için avantaj. O gücü arkamızda görerek devam etmek inanılmaz bir olay. Fazlasıyla bize yardımcı oldular, teşekkür de ediyoruz. Tüm camia şampiyonluğa kenetlenmiş durumda. 4 maçın 2'sini aldığımızda rahat bir şekilde çıkacağımızı düşünüyoruz. Camianın kenetlenmesi, tribünlerin dolması, şehirde bayrakların asılması bizi motive ediyor. Biz de oyuncu grubumuzla şunu diyoruz; 'Burayı yakaladıktan sonra bırakmak yok'. Mutlu sona ulaşırız. Diyarbakır'a Süper Lig yakışacak. Hem güzel şehir, hem güzel camia. İnşallah herkesin istediği Süper Lig'e hep beraber ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Selçuk İnan'dan, Galatasaray taraftarlarına sitem: 'Canları sağ olsun'

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Kocaelispor deplasmanda oynadığı Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı

13.04.2026 11:27:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan'dan, Galatasaray taraftarlarına sitem: 'Canları sağ olsun'
Selçuk İnan'dan, Galatasaray taraftarlarına sitem: 'Canları sağ olsun'
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Galatasaray'ın kendisi için önemli ve kıymetli olduğunu belirterek, "Galatasaray taraftarı bana nasıl davranırsa davransın başımın üstünde. Onları yargılayamam. Ben onları hep sevdim, saygı duydum. Hayatımın bundan sonraki her anında onları sevmeye ve saygı duymaya devam edeceğim. Galatasaray taraftarlarının beni karşılamaması konusunda canları sağ olsun. Onlar içinden ne geliyorsa onu yapsınlar" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Kocaelispor deplasmanda oynadığı Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, açıklamalarda bulundu.

İki takımı da tebrik ederek sözlerine başlayan İnan, "Sahada güzel bir mücadele vardı. İki takım futbol oynamaya çalıştı. Maç berabere bitti. Aldığımız 1 puandan ötürü oyuncularımı tebrik ederim. Çok iyi mücadele ettiler. Böyle bir zamanda Galatasaray'a karşı oynamak kolay değil. Çok mücadele ettiler. Emeklerinin karşılığını da aldılar" diye konuştu.

Galatasaray'ın stadına her geldiğinde farklı duygular beslediğini belirten Selçuk İnan, "Burası benim için önemli, kıymetli. Hayatımın çok önemli anlarını burada yaşadım. Düzgün oldum, mütevazı oldum, yine de gerçekler var. Bu sahada en çok maça çıkan oyuncuyum belki de, en çok kupa kazanan oyuncuyum, en çok kaptan olan, en çok gol atan orta saha belki de, en çok asist yapan. 15 kupa kazandım. Bunlar çok kolay başarılar değil.

Bunları başarırken hep bu Selçuk İnan'dım yine. Birçoğunuzun beğenmediği, sessiz kaldığımda eleştirdiniz. O zaman da şu anki karşınızdaki Selçuk İnan'dım. Yine öyle olacağım. Düzüm, ne olursa olsun haksızlığa gelmem. Kimsenin hakkını yemem, yemedim.

Hiç kimseye saygısız yapmadım. Ne kadar bulmaya çalışsanız da yine de belki biraz üzüyorsunuz beni ama yine doğru bildiğim yoldan gidiyorum. Çok bunlara girmek istemiyordum. Ahlaklı olmak başka bir şey, düz olmak başka bir şey. Galatasaray taraftarı bana nasıl davranırsa davransın başımın üstünde. Onları yargılayamam. Ben onları hep sevdim, saygı duydum. Hayatımın bundan sonraki her anında onları sevmeye ve saygı duymaya devam edeceğim. Çünkü ben buyum.

Hiçbir kötüye çekmeye uğraşmayın. Galatasaray'da uzun yıllar kaldım. Bütün hayatımla buraya verdim. Şimdi Kocaelispor'dayım. Onlar için çalışıyorum, emek veriyorum. Hiçbir kötü şeyin arkasından gitmedin, gitmeyeceğim. Yanlışlar gördüm, tepkimi koydum ama siz bunu görmedeniz, görmeyeceksiniz de. Galatasaray taraftarlarının beni karşılamaması konusunda canları sağ olsun. Onlar içinden ne geliyorsa onu yapsınlar. Ben hayatım boyunca içimden ne geliyorsa öyle davrandım. Bundan sonra da bu Selçuk İnan, bu şekilde davranmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Hedefler olmadan yaşanmadığını ifade eden yeşil-siyahlıların teknik direktörü, "Çok zor şartlar altında bu takım kuruldu. 16 yıl sonra geldi. Buraya sahaya çılan 11'i neredeyse maaş bütçesi büyük takımlarda oynayan oyuncuların 1 oyuncusuna denk geliyor. İşimiz kolay değil. Artık çok daha zor. Bizim işimiz bu zoru başarmak. En azından o mücadeleyi göstermek. Kocaelispor bunu başarabilecek güçte. Ne olursa olsun taraftarımız takımlarını yalnız bırakmasınlar. Oyunculara destek olsunlar. Onlar bizim için bir güç. Onlardan isteyeceğim; bugüne kadar yaptıkları gibi yine destek olsunlar. Bizim için yeter" değerlendirmesinde bulundu.

Maça sonradan girerek golü atan Bruno Petkovic için ise İnan, "Petkovic bizim önemli bir oyuncu. Bu maçları oynamayı bilen bir oyunculardan biri. Hazır değil. Bizimle 3 antrenmana çıktı. Girdi, kalitesini gösterdi" dedi.

Okan Buruk: 'Puan kaybettik ama güvenimizi kaybetmedik'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kocaelispor maçında puan kaybettikleri ama şampiyonluk yarışında kendilerine güvenlerini asla kaybetmediklerini vurguladı

13.04.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Puan kaybettik ama güvenimizi kaybetmedik'
Okan Buruk: 'Puan kaybettik ama güvenimizi kaybetmedik'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kocaelispor maçında puan kaybettikleri ama şampiyonluk yarışında kendilerine güvenlerini asla kaybetmediklerini vurguladı.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bu hafta 3 maç oynadıklarını hatırlatan Buruk, "Trabzonspor mağlubiyetiyle başladık ardından Göztepe galibiyeti geldi. Bugün de puan farkını devam ettirmek için kritik bir maçtı. İlk yarıdaki oyunumuzun iyi düşünüyorum. İkici yarıya kötü başlamadık ama devamında özellikle rakibimizin kalemize daha fazla geldiği yerde oyuncu değişikleri yaptık. Çok net pozisyonlar vermesek de golü kalemizde gördük.

Devamında değişiklik yaptık, oyunu çevirmeye çalıştık. Son bölümde istediklerimizi yerine getiremedik. 1-1'lik sonuçla buradan ayrıldık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Onlarla birlikte bu zamana kadar çok büyük başarılara ulaştık. Yine avantaj bizde, önde olan biziz. Yine şampiyon olan biz olacağız diye düşünüyorum. Oyuncularıma çok güveniyorum" diye konuştu.

"Bu yorgunluk elbet oluyor"



Bu sezon 47 maça çıktıklarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Çok büyük maç sayısına ulaştık. Bu yüzden takım üzerinde yorgunluk olabiliyor. 1 hafta 3 maç üst üste oynayınca bu yorgunluk olabilir. Oyun içerisinde belli yerlerde bunu hissedebiliyorsunuz. Bu yorgunluk elbet oluyor. Bu dönem daha zorlu geçen bir dönemdi. Özellikle Osimhen'in sakatlanması. Lang'ın parmağının kopması devamında yüzde 100 ile oynayamaması, Yunus'un aynı şekilde bir tek dün antrenman yaptı. Bugün son bölümde yeterince pozisyon bulamadık. Erken panik yaptık. Top dönüşlerinde saçma fauller yaptık. Her faulde oyun 45 saniye, 1 dakika arasında durdu. Bu da son bölümde daha sakin kalabilirdik. Bu yorgunluklar, bu dönemde çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

"Bu maçtan sonra kafamda en ufak bir tereddüt yok, takımıma inanıyorum"

Ligde son 5 maç kala önde olan takım olduklarını ifade eden 52 yaşındaki teknik direktör, "Son 5 maça girdiğimizde önde olan takımız. Tek maça düşmemiz bizim için avantaj. Şampiyonlar Ligi'nde çok yoğun bir fikstürden çıktık. Bundan sonra daha çok hazırlanabileceğimiz ve Şampiyonluk moduna girebileceğimiz 5 maç var. Bundan önceki senelerde de bu tür puan kayıpları yaşadık. Devamında Galatasaray takımı şampiyonluk havasına girdikten sonra hep başardık, yine başaracağız. Bu maçtan sonra kafamda en ufak bir tereddüt yok, takımıma inanıyorum. Bu hafta Gençlerbirliği ile oynayacağız. Kupa maçı var. Daha sonra Fenerbahçe maçı. Bu maçı atlatıp, toparlanacağız ve Gençlerbirliği ile oynayıp, bir sonraki maça hazırlanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de bizle kim oynarsa oynasın bütün takımlar özel hazırlanıyor, özel primler alıyor"

Kocaelispor maçı öncesinde yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Okan Buruk, "Kocaelispor camiasına değil. İlk maçtan sonra maç bitimi Kocaelispor'u tebrik ettik. Kocaelispor başkanının yaptığı açıklamalarının doğru olduğunu düşünmediğim için, bu maç bizim için önemli motivasyon olduğunu söyledi. Bu motivasyonu taraftarımız gösterdi. Futbolcularımız daha iyi gösterebilirdi. Taraftarımızın gösterdiği kadar bizim de göstermemiz gerekiyordu. Biz Galatasaray'ız. Türkiye'de bizle kim oynarsa oynasın bütün takımlar özel hazırlanıyor, özel primler alıyor. Galatasaray Stadı'na gelip, Galatasaray ile oynayan her takım puan almak için elinden geleni yapıyor. Kocaelispor futbolcuları da aldıkları 1 puandan dolayı tebrik ederim" diye cevap verdi.

"Puan kaybettik ama kendimize olan güvenimizi asla kaybetmedik"

Şampiyonlar Ligi ile birlikte yoğun bir dönem geçirdiklerini belirten Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

"12 Şampiyonlar Ligi maçı belki Türkiye'deki 24 maçına denk. Biz bu süreçleri kazanarak girdik. Bu tür puan kayıpları olacak. 47 maça çıktık. 12'si Şampiyonlar Ligi maçı. Takımın üzerinde yorgunluklar, sakatlıklar, form düşüklükleri öz güven eksiklikleri bunlar olabiliyor. Bugün bir hata yaptık. Biz öz güvenle yolumuza devam etmek zorundayız. Gönül isterdi puan farkı yükseklerde kalsın. Galatasaray takımı ne zaman şampiyon olacak diye herkes konuşuyordu. Rakibimizle şu anda 2 puanlık farkımız var. 2 hafta sonra da sahamızda oynayacağız. Göztepe maçında Barış'ın performansından memnun kaldığımız için onunla oynadık. Yunus ve Lang belki yüzde 100 olsalardı o eksiklikleri hissetmeden daha farklı bir şey de konuşabilirdik. Bu hafta bizim için zor bir haftaydı. Asprilla'yı, Göztepe'de çok güvenerek oynattım. O da sakatlanınca kulübeden gelen anlamında zorluklarımız oldu. Osimhen de antrenmanla başladı. Hafta onu kadroda olabilecek oyunculardan biri olacak diye umut ediyoruz. Bu hafta en güçlü şekilde maçımızı hazırlanacağız. Benim kafamda hiçbir şey değişmedi. Puan kaybettik ama kendimize olan güvenimizi asla kaybetmedik. Kendime, oyuncularıma ve taraftarıma güveniyorum. Onlarla birlikte bu şampiyonluğu hep beraber kutlayacağız."

Serdar Dursun: 'Şampiyonluğu hak eden kazansın'

Kocaelisporlu futbolcu Serdar Dursun, 1-1 sona eren Galatasaray maçının ardından Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ile ilgili, "Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray'ın şansı artık eşitlendi diyebilirim. Hak eden kazansın, bizi ilgilendirmiyor" dedi.

13.04.2026 11:17:00
İhlas Haber Ajansı
Serdar Dursun: 'Şampiyonluğu hak eden kazansın'
Serdar Dursun: 'Şampiyonluğu hak eden kazansın'
Kocaelisporlu futbolcu Serdar Dursun, 1-1 sona eren Galatasaray maçının ardından Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ile ilgili, "Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray'ın şansı artık eşitlendi diyebilirim. Hak eden kazansın, bizi ilgilendirmiyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Kocaelispor, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Kocaelisporlu futbolcu Serdar Dursun, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Maç öncesinde biraz gerilme olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Serdar, "Hiç gerek yoktu bu olaylara. Çünkü ilk maç aslında maçtan önce bir şey yoktu ama maçtan sonra birkaç olay oldu, Galatasaray'ı biraz tabii ki sinirlendirdi böyle olaylar. Maça bakarsak tabii ki biraz maçın önemi arttı. İki taraf da kendini göstermeye çalıştı. Galatasaray stadında oynamak her zaman zordur. Çünkü topa hakim oluyorlar. İlk yarıya da bakarsak biraz ürkek başladık, biraz pozisyonları, topla çıkışları daha iyi yapabilirdik. Az önce gördük de bilmiyorum ilk gol ofsayt diyorlar, Jakobs bir adım önde diyorlar.

Joe'nun da bir penaltı belki olabilirdi. İlk yarı aslında Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçti ama ikinci yarıya bakarsak daha atak, daha ofansif, daha korkmayarak önde basmaya çalıştık. Çünkü Galatasaray önde baskı yaparsa illa hatalar yapabiliyor. 8 günde galiba üçüncü maçına çıktı, biraz takımda psikolojik olarak bir de yorgunluk vardı son yarım saate bakarsak. Golü de atınca tamamen üstünlük bize geçti.

Dan'ın bir direk pozisyonu var. Böyle maçlarda biraz daha şanslı olacaksın kazanmak için. İki maça bakarsak 4 puan aldık. Böyle değerli büyük camiaya karşı bir puan güzel ama maça bakarsak son 15 dakika belki 3 puan güzel olabilirdi. Aslında geçen haftaya bakarsak birebir baskılar aynı Başakşehir'e benzer bir maç oynadık. Çünkü Başakşehir de sürekli üçlü oyun kuruyor Böyle statlarda ilk 15 dakika, 20 dakika gol yemeyeceksin ondan sonra üstünlüğü alabilirsin. Topla çıkışlarda defans arkasına atmaya çalıştık, sağlı sollu beklerin arkasına. Son 15 ya da 30 dakika daha iyi futbol oynayabildik" diye konuştu.

Icardi ve Osimhen'in çok değerli forvetler olduğunu aktaran Serdar, "Icardi'ye bakarsak sakatlıktan sonra tabii ki iyi dönemedi. Fiziksel açıdan o istediği performansı veremedi. Biraz daha fit olursa Galatasaray için daha iyi olabilir tabii ki. Osimhen daha iyi önde basıyor, çabalıyor ondan dolayı rakipler için daha zor oluyor" şeklinde konuştu.

"Montella'ya kendimi göstermek istiyorum"

Sezonun kalanında en iyi performansı vererek A Milli Takım'a seçilmek istediğini dile getiren Serdar Dursun, "Tabii ki her maç üstüne koyarak devam etmek istiyorum, takıma katkı sağlamak istiyorum. Pozisyonlar gelince golleri atmaya çalışıp kendimi göstermeye çalışıyorum. Şu an 6 maç kaldı, elimden geleni yapıp hedefim hayalim orada bulunmak. Bugün bir gol atsaydık daha güzel olabilirdi benim için. Elimden geleni yapıp inşallah 6 maçta daha iyi oynayarak, daha çok gol atarak inşallah kendimi göstermek istiyorum hocamız Montella'ya" dedi.

"Şampiyonluğu hak eden kazansın, bizi ilgilendirmiyor"

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Serdar, "Şu an iki puana düştü galiba. Galatasaray'ın önemli bir avantajı vardı 4 puanla, iki hafta sonra derbi var işte ona psikolojik olarak daha iyi başlayacaktı. Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray'ın şansı artık eşitlendi diyebilirim. Hak eden kazansın, bizi ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"Böyle değerli camialara karşı iki maçta 4 puan alıyorsan güzel oluyor"

Kocaelispor taraftarlarına da teşekkür eden Serdar Dursun, "2 bin 500 taraftar geldi Kocaeli'den, Hodri Meydan. İnanılmaz destek verdiler dakika 1'den 90'a kadar, onların ağzına sağlık. İnanarak geldiler buraya, onlar da bizim için itici güç oldu. Bu puanı onlara armağan ediyoruz. Başları dik ayrıldılar buradan. Böyle değerli camialara karşı iki maçta 4 puan alıyorsan güzel oluyor" cümlelerine yer verdi.

Milli taekwondocu Cansu Şeyhoğlu dünya ikincisi

Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Cansu Şeyhoğlu, gümüş madalya kazandı

13.04.2026 11:07:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondocu Cansu Şeyhoğlu dünya ikincisi
Milli taekwondocu Cansu Şeyhoğlu dünya ikincisi
Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcu Cansu Şeyhoğlu, gümüş madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ve 117 ülkeden 995 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde 3 sıklette müsabakalar yapıldı.



Türkiye'yi kadınlar 59 kiloda temsil eden Cansu Şeyhoğlu gümüş madalyanın sahibi oldu. Şeyhoğlu, son 64 turunda Suudi Arabistan'dan Merail Mohammed'i 2-0, son 32 turunda Senegal'den Marie Fall'ı 2-0, son 16 turunda Belarus'dan Palina Zabauka'yı 2-0, çeyrek finalde Brezilya'dan Manoela Erkmann'ı 2-1 ve yarı finalde Mısır'da Salma Mohammed'i 2-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Çin'den Kunyue Ren'e 2-0 mağlup olan milli sporcu dünya ikincisi oldu.



İlk gün mücadele eden diğer sporculardan erkekler +78 kiloda Yusuf Efe Mızrak çeyrek final, kadınlar 46 kiloda Neslihan Bozkurt ise son 32 turunda şampiyonaya veda etti.
Şampiyonanın ikinci gününde 3 milli sporcu madalya mücadelesi verecek.

Galatasaray bu sezon ligde 5. kez berabere kaldı

Galatasaray, Kocaelispor maçıyla bu sezon Trendyol Süper Lig'de 5. kez berabere kaldı

13.04.2026 11:04:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray bu sezon ligde 5. kez berabere kaldı
Galatasaray bu sezon ligde 5. kez berabere kaldı
Galatasaray, Kocaelispor maçıyla bu sezon Trendyol Süper Lig'de 5. kez berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray sahasında Kocaelispor ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılar, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı müsabakadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Aslan bu sonuçla şampiyonluk yolunda önemli kayıp yaşadı.

Galatasaray, bu haftaya başlarken, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Trabzonspor'un 4 puan önündeydi. Sarı-lacivertlilerin kazanmasıyla puan farkı 2'ye düştü.

Öte yandan sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte Süper Lig'de 5. beraberliği aldı. Aslan daha önce Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK karşılaşmalarında sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak zirve yolunda kritik bir puan kaybı yaşadı

12.04.2026 22:45:00
Haber Merkezi
Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı
Zirve alev alev: Aslan'ın kaybı yarışı yeniden başlattı
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Kocaelispor ile 1-1 berabere kalarak zirve yolunda kritik bir puan kaybı yaşadı.

İlk yarı

21' İlk Tehlike: Maçın ilk ciddi atağında Galatasaray gole yaklaştı ancak sonuç alamadı.

26' Uğurcan Geçit Vermedi: Kocaelispor'un etkili atağında Daniel Agyei ile karşı karşıya kalan Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışla kalesini gole kapattı.



28' Ceza Sahasında Hareketlilik: Galatasaray ceza sahası çevresinde Gabriel Sara'nın şutunu kaleci Serhat son anda çelerek kornere gönderdi.

30' GOOOL (1-0): Sol kanattan Ismail Jakobs'un yaptığı sert ve isabetli ortaya arka direkte iyi yükselen Leroy Sane, düzgün bir kafa vuruşuyla Galatasaray'ı öne geçirdi.

İkinci yarı

51' Sane Tekrar Denedi: Leroy Sane'nin ceza yayı üzerinden çektiği sert şutta kaleci Serhat Öztaşdelen başarılı bir kurtarışla topu kornere çeldi.

55' Sara Net Fırsatı Kaçırdı: Sane'nin pasıyla penaltı noktasında topla buluşan Gabriel Sara'nın vuruşu etkisiz kaldı ve kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

72' GOOOL (1-1): Kocaelispor beraberliği yakaladı. Can Keleş sağ kanattan sıfıra inerek topu yerden içeri çevirdi; Tayfur Bingöl'ün bıraktığı topu Bruno Petkovic ağlara gönderdi.

84' Direkten Dönenden Top: Kocaelispor galibiyete çok yaklaştı. Daniel Agyei'nin ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta top direkten döndü.

Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve bin 150 rakıma sahip Süleymanlı Yayla Gölü, kano sporcularını ağırladı

12.04.2026 12:27:00
İhlas Haber Ajansı
Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı
Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı
Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve bin 150 rakıma sahip Süleymanlı Yayla Gölü, kano sporcularını ağırladı.
Son dönemde yapılan çalışmalar kapsamında sazlık alanların bir kısmının temizlenmesi ve yağmur ile kar yağışlarının etkisiyle su seviyesinin yükselmesi, Süleymanlı Yayla gölüne olan ilgiyi artırdı. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Yayla Gölü, bu kez kano sporuna ev sahipliği yaptı. Paddle Türkiye İzmir sporcuları, gölde kanolarını yüzdürerek hem antrenman yaptı hem de eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Sporcuların renkli görüntüler oluşturduğu etkinlik, doğa ve spor tutkunlarının ilgisini çekti. Artan su seviyesiyle birlikte Yayla Gölü'nün önümüzdeki süreçte daha fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.İHA

Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti

11.04.2026 19:23:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti.

Maçın Önemli Anları

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kaderi ikinci devredeki karşılıklı gollerle belirlendi.

Zirve Takibi ve İlk Gol: Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Trabzonspor, 58. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi Alanyaspor, golden kısa süre sonra baskısını artırdı. 62. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakem Mehmet Türkmen, VAR uyarısıyla monitöre gitti ve penaltı noktasını gösterdi.



67. dakikada topun başına geçen Güven Yalçın, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi.

Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

Trabzonspor: Ligde yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, puanını 64'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı tepti.

Alanyaspor: Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Akdeniz ekibi, güçlü rakibinden puan alarak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın borsaya açık şirketleri, 2025-26 sezonunun ilk 9 ayında 5 milyar 375 milyon lira zarara uğradı

11.04.2026 09:01:00
AA
3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti
3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın borsaya açık şirketleri, 2025-26 sezonunun ilk 9 ayında 5 milyar 375 milyon lira zarara uğradı.

Kulüp şirketlerince Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen finansal durum ve bağımsız denetçi raporlarından derlediği bilgilere göre 3 kulüp de (şirketler) kazandığından fazla harcadı.

Yaklaşık 43,4 milyar liralık gelire ulaşan kulüplerin giderleri 48,8 milyar liraya yaklaştı. Böylece üç büyükler, bu sezonun 1 Haziran 2025 -28 Şubat 2026 arasını kapsayan ilk 9 ayını, 5 milyar 375 milyon liralık zararla kapattı.



Bu zararın şubat ayı sonu itibarıyla kur karşılığı yaklaşık 103,7 milyon avroya tekabül ediyor. Söz konusu kulüpler 2024-25 sezonunun aynı döneminde 95 milyon avro zarar etmiş, sezonu da yaklaşık 190 milyon avroluk zararla noktalamıştı.

En fazla zarar Fenerbahçe'de

Bağımsız denetçilerin yıllık ve 6 aylık raporları uyarınca; şirketlerin, kulüpten alacaklarına istinaden tahakkuk ettirilen ancak tahsil edilemeyen ve gelir kalemine yazılan faizler devre dışı bırakıldığında Fenerbahçe, 2 milyar 581 milyon lirayla (49,8 milyon avro) en fazla zarar eden kulüp konumunda bulunuyor. Fenerbahçe toplamda 13 milyar 711 milyon liralık gelire ulaşsa da 16 milyar 292 milyonluk giderle, gelirinden yüzde 19 daha fazla harcama yaptı.

Galatasaray'ın bu dönemdeki zararı 1 milyar 624 milyon lira (31,3 milyon avro) oldu. Toplamda 17 milyar 947 milyon lira gelire uzanan sarı-kırmızılı kulüp, kazandığının yüzde 9 daha fazlasına tekabül eden 19 milyar 571 milyon liralık gidere engel olamadı.

Beşiktaş ise 11 milyar 741 milyon liralık gelire karşın 12 milyar 911 milyon lira harcadı. Siyah-beyazlı kulüp, gelir kalemini yüzde 10 aştı ve 1 milyar 170 milyon liralık (22,6 milyon avro) zarardan kurtulamadı.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.