Kalça kireçlenmelerinde "Ozon Tedavisi ve PRP Uygulamaları"
Son yıllarda popülaritesi giderek artan ozon ve PRP enjeksiyonları sayesinde, kireçlenmelere erken dönemde müdahale edilirse, başarı şansı artıyor






"Başlangıçta kalçada, kasıkta ve dizin iç yüzünde sinsi bir ağrı vardır. Yürürken, özellikle merdiven inip çıkarken zorlanmaya başlanır. Yürüme mesafesi kısalır. Ağrılar hareket ile artar, dinlenme ile azalır. Hastalık ilerledikçe şikayetler dinlenmekle de geçmez olur, gece uykudan uyandıran ağrılara dönüşebilir. Ağrı giderek artar, kalçada tutukluk topallama oluşur ve kalça hareketleri sınırlanır. Kalça çevresi kaslarda da zayıflık gelişir. Giderek baston gibi bir destek olmadan yürünemez hale gelinir" dedi.
Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan tedavilere ozon tedavisi adı verilir. Son yıllarda oldukça popüler olan bu tedavi kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların oksijenlenmesini artırır. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir. Ağrılı ve enflamatuar ekleme uygulandığında kıkırdak büyümesini ve eklem sıvısı üretimini hızlandırır. Ozon tek başına eklem içerisine uygulanacak olursa; haftada 2 defa toplamda 4-6 kez ozon enjeksiyonu yapılabilir" dedi.












































































