logo
08 HAZİRAN 2026

Karabükspor çıkış arıyor

Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Kayserispor ile oynayacakları maçın çıkış maçı olacağını söyledi

27.03.2013 00:00:00
Basının karşısına çıkmayan Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, yazılı basın açıklaması yaparak, Kayserispor maçını değerlendirdi. Kayseri maçının zor geçeceğini belirten Bakkal, "Milli maç nedeniyle verilen arada Antalya'da 5 günlük takıma yararlı olacağını düşündüğümüz ve yararlı olduğunu da gördüğümüz bir ara kamp gerçekleştirdik. Kamp süresince 2 hazırlık maçı oynadık ve 1 günlük iznin ardından da bugün Kayserispor maçı çalışmalarına kendi tesislerimizde başlıyoruz. Kampın başında yeni bir başlangıç demiştik ve de artık arkamıza bakmıyoruz. Önümüzde çok önemli bir Kayserispor maçı var ve bu maçın bizim yükseliş trendimizin başlangıç maçı olacağına inanıyorum. Her zaman söyledim ve yine söylüyorum ben takımıma güveniyorum. En son oynadıkları Galatasaray maçını saymazsak; Kayserispor son haftaların başarı grafiği en yüksek takımlarından biri. Bu sebeple de bizim için zor bir karşılaşma olacak tabii ki, ama kendi sahamızda kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Taraftarımız her zaman stadı doldurarak bizim yanımızda oldu, Kayserispor maçında da öyle olacağına inanıyorum. Bu maç bizim taraftarımıza kendi sahamızda özledikleri 3 puan sevincini yaşatma maçımız olacak" dedi.

Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu

07.06.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ve stat bitişinde yer alan eski Kenan Evren arazisinde gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına geçildi.



Aziz Yıldırım ile Hakan Safi'nin yarıştığı başkanlık seçiminde 45 sandıkta 27 bin 387 üye oy kullandı. Seçimde geçerli oy 27 bin 172 olurken, 80 boş oy, 135 geçersiz oy oldu. Aziz Yıldırım 17 bin 245 oy alarak başkanlığa seçildi. Hakan Safi'nin ise 9 bin 927 oy aldığı açıklandı.

Sarı-lacivertli camiada 1998-2018 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan 73 yaşındaki iş insanı, 8 yıllık aranın ardından yeniden başkanlığa seçildi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığını yapacağı yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Barış Göktürk, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Ahmet Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Ahmet Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın, Mehmet Selim Kosif."

Yönetim Kurulu yedek üyeler: "Fatih Aslan, Volkan Akan, Mustafa Aydın Acun, Barış Karagöz, Savaş Adalet, Demre İşçen, Yasemin Babayiğit."

Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi

Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

07.06.2026 16:12:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

Kayserispor'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve üyeler ve taraftarlar katıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç seçildi.

Ali Çamlı: "Nerede kalmıştık"



Kongrede yenden başkanlığa seçilen Ali Çamlı ise konuşmasına, "Nerede kalmıştık' Aynı yerden devam" diyerek başladı. Çamlı, "Benim Kayserispor sevdamı tartışmaya ve anlatmaya gerek yok, bu artık bizde vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Allah da bundan geri koymasın. Bundan dolayı da çok mutluyum aslında, rahatsız da değilim. Bugün benim en çok mutlu olduğum ve bugün beni daha çok duygulandıran şey, bütün Kayseri'nin şu salonda kucaklaşması ve birleşmesi. Kayserispor bunu ifade ediyorsa Ali Çamlı var, aksi takdirde yokum. Sizin her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeye, saygı duymaya, kucaklaşmaya ülke olarak ihtiyacımız olduğu gibi Kayseri olarak da buna çok ihtiyacımız var. Sokakta yürürken birbirimize surat asmak değil, birbirimizi selamlamak ve sevmek için varız. Çünkü Cenab-ı Hak 'sevin ve sevilin' diyor. Biz de hem sevelim hem sevilelim. Nefret dili asla olmayacak arkadaşlar. Ben Kayserispor'un mali tarafına veya teknik tarafına hiç girmeyeceğim" dedi.


Kocaelispor'a transfer tedbiri getirildi

Kocaelispor'a, "FIFA Clearing House" sistemiyle ilgili maddelerin ihlali nedeniyle geçici transfer tedbiri uygulandı

07.06.2026 11:36:00
Haber Merkezi
Kocaelispor'a transfer tedbiri getirildi
Kocaelispor'a transfer tedbiri getirildi
Kocaelispor'a, "FIFA Clearing House" sistemiyle ilgili maddelerin ihlali nedeniyle geçici transfer tedbiri uygulandı.

Kulübün basın sözcüsü Kadir Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "FIFA Clearing House" sistemiyle ilgili maddelerin ihlali sebebiyle kulübe geçici transfer tedbiri getirildiğini bildirdi.

İlgili sistemdeki ihlallerin giderilmesi için gerekli adımların atıldığını aktaran Genç, "Kulübümüzün sisteme tam ve eksiksiz biçimde entegre olabilmesi adına gerekli idari adımlar atılmıştır.

En geç 12 Haziran tarihine kadar sistem entegrasyonu gerçekleşecek ve tedbir kaldırılacaktır. Tüm sürecin bilgimiz dahilinde olduğu hususunu camiamızın bilgilerine saygılarımızla sunarız." ifadelerini kullandı.

Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlık kapsamında ABD'de de karşılaştığı Venezuela'yı 2-1'lik skorla mağlup etti.

07.06.2026 11:11:00
İhlas Haber Ajansı
Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık
Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlık kapsamında ABD'de de karşılaştığı Venezuela'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Milliler bu süreçte oynadığı 2 hazırlık maçını da kazandı.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, son hazırlık maçında Inter Miami FC Stadyumu'nda Venezuela ile karşılaştı. Milliler ilk yarısını 1-1 berabere tamamladığı müsabakayı 2-1'lik skorla kazandı. A Millilerin gollerini 44. dakikada Barış Alper Yılmaz, 54. dakikada da Yunus Akgün kaydetti. Venezuela'nın golünü ise 13. dakikada Gleiker Mendoza attı.

Ay-yıldızlılar, ilk hazırlık maçında İstanbul'da karşılaştığı Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etmişti. Kırmızı-beyazlılar böylece hazırlık döneminde oynadığı 2 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Milliler, karşılaşmanın ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Orkun Kökçü, İsmail Yüksek, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, İrfan Can Kahveci ve Deniz Gül 11'ile başladı. Montella daha sonra oyuna Maça daha sonra Merih Demiral, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür, Salih Özcan, Can Uzun, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuz Aydın'ı dahil etti.

Venezuela ile ilk kez oynadı

A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya geldi. Milliler, Güney Amerika ekibiyle oynadığı ilk müsabakadan da galip ayrıldı.

Barış Alper Yılmaz 4. golünü kaydetti

Millilerin ilk gol Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Müsabakanın 44. dakikasında sağ taraftan Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda kale önünde oluşan karambolde Barış Alper, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-1 oldu. 26 yaşındaki futbolcu böylece A Milli Takım'daki 3. golünü attı. Maça 11'de başlayan Barış Alper Yılmaz, 90 dakika sahada kaldı.

Yunus Akgün 4. golünü attı

Ay-yıldızlıların müsabakadaki ikinci golünü Yunus Akgün kaydetti. Karşılaşmanın 54. dakikasında sol taraftan Arda Güler'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Yunus'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skoru 2-1 oldu. 25 yaşındaki futbolcu bu golle milli takımdaki gol sayısını 4'e çıkardı. Mücadelede yedeklerde yer alan Yunus Akgün, 46. dakikada İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna girdi.

Kerem Aktürkoğlu süre aldı

A millilerde İstanbul'daki çalışmalarda sakatlanan Kerem Aktürkoğlu, tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk maçını Venezuela karşısında oynadı. Kerem, müsabakanın 62. dakikasında Deniz Gül'ün yerine oyuna dahil oldu.

Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?


 
 
Transfer piyasasını sallayan Can Uzun, günlerdir kendisini Galatasaray'a yazan iddialara Miami'deki milli takım kampında ilginç cevap verdi!

06.06.2026 19:48:00 / Güncelleme: 06.06.2026 19:54:39
Haber Merkezi
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?

Günlerdir adı Galatasaray ile anılan ve sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Can Uzun'dan gündemi sarsacak bir transfer açıklaması geldi. A Milli Takımın Miami'deki kampında bulunan genç yıldıza fotoğraf çektirmek isteyen bir taraftar transfer piyasasının merak ettiği o kritik soruyu sordu.
- Galatasaray'a gidiyor musun?







Geleceği hakkında ne karar vereceği merak konusu olan ve adı ısrarla Galatasaray ile anılan milli futbolcu, transfer iddialarına net bir mesafe koydu.







Kendisine yöneltilen Galatasaray sorusunu doğrulamak ya da yalanlamak yerine tamamen milli takıma odaklandığını belirten şu cevabı verdi:
- Abi Dünya Kupasına gidiyoruz ya...

Can Uzun'un videosu https://x.com/forzacimbom/status/2063147002666291239

Fenerbahçe'de Becao yolcu


 
Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesine geri dönmeye hazırlanıyor. Savunma hattını güçlendirmek isteyen Vasco da Gama, tecrübeli savunmacıyı kadrosuna katmak için resmi girişimlere başladı.

06.06.2026 19:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Becao yolcu
Fenerbahçe'de Becao yolcu

Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de, sıcak bir ayrılık gelişmesi yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesinin köklü kulüplerinden Vasco da Gama'nın radarına girdi.







Güney Amerika temsilcisi, savunma hattındaki eksiklikleri gidermek adına deneyimli oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvadı.







Brezilya basınında yer alan iddialara göre; SAF (Futbol Anonim Şirketi) anlaşmasına ilişkin belgeler üzerinde Marcos Lamacchia ile son aşamaya gelen Vasco da Gama, yeni dönemin ilk büyük hamlesini savunmaya yapmak istiyor. Kadrosunda özellikle hava topu hakimiyeti yüksek bir lider stoper eksikliği hisseden Brezilya kulübü, bu boşluğu Becao ile doldurmayı hedefliyor.

Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’

Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

06.06.2026 19:21:00
AA
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında 23'üncüsü düzenlenecek Dünya Kupası'nda başarı öykülerinin yanı sıra hayal kırıklıkları ve başarısızlıklar da yaşandı.

Dünya Kupası'na katılan ülkelerin 4'ü, gol atmayı başaramadı. Çin, Hollanda Doğu Hint Adaları (Endonezya), Trinidad Tobago ve Zaire (Demokratik Kongo Cumhuriyeti), katıldıkları kupaları gol atamadan tamamladı.







Kanada ve El Salvador iki turnuvayı puansız kapattı

Dünya Kupası'nda 11 ülke, turnuvayı puansız kapatmak zorunda kaldı.

Hollanda Doğu Hint Adaları, Irak, Togo, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Haiti, Zaire, Panama, El Salvador ve Katar, Dünya Kupası'nda puan alamadı.

Puansız ayrılan ülkelerden Kanada ve El Salvador, Dünya Kupası'na ikişer kez katıldı, diğerleri ise birer defa temsil edildi.

Bu arada ev sahibi ülkelerden Kanada, 2026'da turnuva tarihindeki ilk puanı için mücadele edecek.

İskoçya 8 kez ilk turu geçemedi

Dünya Kupası'na 8 kez katılmayı başaran İskoçya, bunların hiçbirinde ilk turdan yukarıya çıkamadı.

İskoçlar, 1954, 1958, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990 ve 1998 Dünya Kupası'nda taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.







İrlanda Cumhuriyeti hep tur atladı

İrlanda Cumhuriyeti, katıldığı 3 Dünya Kupası'nda da grubundan bir üst tura çıktı.

Dünya Kupası'na 1990, 1994 ve 2002'de katılan İrlanda Cumhuriyeti, hepsinde grubunu ikinci sırada tamamlayarak ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.

1990'da son 16 turunda Romanya'yı penaltılarla 5-4 yenen İrlanda Cumhuriyeti, çeyrek finalde 1-0'lık sonuçla İtalya'ya elendi.

1994'te son 16 turunda 2-0'la Hollanda'ya elenen İrlanda Cumhuriyeti, 2002'de de yine son 16 turunda bu kez İspanya'ya penaltılarla 3-2 kaybetti.


Meksika ve Bulgaristan 6 kupada kazanamadı

Meksika ile Bulgaristan, 6 Dünya Kupası'nda maç kazanamadı.

Dünya Kupası'na 16 kez katılan ve 2 defa ev sahipliği yapan Meksika, 1930, 1950, 1954, 1958, 1966 ve 1978'de yaptığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi.

Turnuvaya 7 kez katılan Bulgaristan ise 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1998'de galibiyet alamadı.







En çok berabere kalan İngiltere

İngiltere, Dünya Kupası'nın en çok berabere kalan takımı oldu.

Kupaya 16 kez katılan ve bir defa zafere ulaşan İngilizler, şu ana kadar yaptıkları 74 maçın 22'sinde sahadan beraberlikle ayrıldı.

İtalya ve Almanya ise 21'er beraberlikle İngiltere'yi izledi.

Meksika üst üste 9 maç kaybetti

Meksika, Dünya Kupası'nda art arda maç kaybetme rekorunun sahibi oldu.

Meksikalılar, katıldıkları 1930, 1950, 1954 ve 1958'deki kupalarda üst üste 9 maç kaybetti.

Bu maçlarda Fransa (2), Şili, Arjantin, Brezilya (2), Yugoslavya, İsviçre ve İsveç ile karşılaşan Meksika, 8 gol attı, kalesinde 34 gol gördü. Meksika, 1958 Dünya Kupası'nda Galler ile 1-1 berabere kalarak mağlubiyet serisine son verdi.







Üst üste en çok berabere kalan Belçika

Belçika, Dünya Kupası'nda üst üste en çok berabere kalan takım ünvanına sahip.

"Kırmızı Şeytanlar", 1998 ve 2002'deki kupalarda peş peşe 5 maçtan beraberlikle ayrıldı. Belçika bu süreçte Hollanda, Meksika, Güney Kore, Japonya ve Tunus ile karşılaştı.

Bulgaristan 17 maç kazanamadı

Bulgaristan, Dünya Kupası tarihinde üst üste maç kazanamama rekorunu elinde tutuyor.

Balkan ülkesi, 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1994 Dünya Kupası'nda arka arkaya 17 maç kazanamayarak kötü bir rekora imza attı.

Bulgarlar, galibiyet hasretine 1994 Dünya Kupası'nda Yunanistan'ı 4-0 yenerek son verdi.







Bolivya, Cezayir ve Honduras üst üste 5 maçta gol atamadı

Bolivya, Cezayir ve Honduras, Dünya Kupası'nda peş peşe 5 maçta gol atamayarak kötü bir grafik çizdi.

Bolivya, 1930, 1950 ve 1994'te, Cezayir 1986 ve 2010'da, Honduras ise 1982, 2010 ve 2014'te art arda oynadıkları 5'er maçta rakip fileleri havalandıramadı.

Rafael Leao'nun fiyatı düştü


 
 
İtalya'da Rafael Leao krizi büyüyor! Portekizli yıldızın ayrılık resti Milan'ın elini kolunu bağladı. Çizme devi zarar etmek istemese de masadaki rakamlar beklentilerin çok uzağında kaldı.

06.06.2026 19:19:00
Haber Merkezi
Rafael Leao'nun fiyatı düştü
Rafael Leao'nun fiyatı düştü

Milan'da Rafael Leao bilmecesi kızışıyor. İtalyan gazeteci Daniele Longo'nun paylaştığı kulis bilgilerine göre; Portekizli yıldızın takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirmesi, kırmızı-siyahlıların transfer masasındaki elini tamamen zayıflattı.







Milan yönetimi, yüksek piyasa değerine sahip olan Leao'dan kesinlikle zarar etmek istemiyor. Ancak oyuncunun net ayrılık arzusu, kulübün pazarlık gücünü adeta eritti.







Transfer piyasasında kulübün öncelikli hedefi çift haneli yüksek rakamlar olsa da, mevcut şartlar Milan'ı geri adım atmaya zorluyor. Milan'ın beklentisi 60 Milyon Euro'ydu. Şu anda masaya gelmesi beklenen teklifler 40-50 milyon Euro civarında. Milan her ne kadar dirense de, oyuncunun gitmek istemesi nedeniyle 40-50 milyon Euro bandındaki teklifleri de resmi olarak değerlendirmeye almak zorunda kalacak.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis’in, takımın başına Massimiliano Allegri’yi getirmek ve yeni bütçe yaratmak adına gözden çıkardığı 22 milyon Euro’luk dev maaş yükünden kurtulmak için radikal bir formül bulduğu öne sürüldü.
Kulübün hareket alanını kısıtlayan dünyaca ünlü yıldızlar Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Frank Anguissa’yı gözden çıkaran İtalyan devinin, bu oyuncuları Beşiktaş’a bedelsiz teklif ettiği iddia edildi.
 

06.06.2026 16:43:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in maaş bütçesini rahatlatmak adına radikal bir hamleye hazırlandığı ve bu doğrultuda yolunun Beşiktaş ile kesiştiği öne sürüldü.
Il Mattino'da yer alan habere göre Napoli Başkanı De Laurentiis, takımın başına Massimiliano Allegri'yi getirmeyi planlıyor.
Yapılacak 3-4 nokta takviyeyle takımın Şampiyonlar Ligi'nde bile zirveye oynayabileceğine inanıyor.






22 MİLYON EURO'LUK MAAŞ
Ancak kulübün transfer bütçesi sınırsız değil. Yönetimin önünde çözülmesi gereken ve kulübün maaş limitini ciddi şekilde sarsan üç büyük problem bulunuyor:
- Kevin De Bruyne: 11.4 milyon Euro brüt sabit maaş (+2.7 milyon Euro bonus)
- Romelu Lukaku: 7.6 milyon Euro brüt maaş
- Frank Anguissa: 3.6 milyon Euro brüt maaş
Bu üç oyuncunun Napoli'ye olan toplam maliyeti, kulübün transfer piyasasındaki hareket alanını tamamen kısıtlıyor. De Laurentiis ise bu düğümü çözmek için formülü buldu.






ÜNLÜ MENAJER ADALI'YA SUNDU
İddialara göre, Napoli'nin teknik direktör adaylarından Vincenzo Italiano'yu bitirmek için İtalya'da bulunan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı'ya görüştüğü menajer, De Laurentiis'in teklifini iletti.
Beşiktaş'ın bu oyuncuları ikna etmesi durumunda De Bruyne, Lukaku ve Anguissa'yı bedelsiz vermeye hazır olduğunu masaya sunduğu öne sürüldü.
Napoli Başkanı, bu hamleyle hem Allegri'ye bütçe açmayı hem de devasa maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor.






3 OYUNCUNUN SON DURUMLARI
Haberde, adı geçen yıldızların tek talibinin Beşiktaş olmadığı da belirtildi. Transfer piyasasını altüst edecek bu üç isim için mevcut durum şu şekilde:
- Romelu Lukaku: Türkiye'den Fenerbahçe'nin de yakın takibinde.
- Kevin De Bruyne: Amerika (MLS) kulüplerinin radarında.
- Frank Anguissa: Uzun süredir Suudi Arabistan kulüplerinin hedef listesinde yer alıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.