logo
08 ŞUBAT 2026

Kartal'ı Gökhan Zan uçurdu: 1-0

16.10.2006 00:00:00
Turkcell Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Ankara'nın güçlü temsilcisi Gençlerbirliği'ni Gökhan Zan'ın 64. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında daha basklı oynayan Beşiktaş, Ricardinho'nun kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde yükselen Gökhan Zan'ın kafası Kartal'a üç puanı getirdi. Beşiktaş aldığı bu galibiyetle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin haftayı puan kaybıyla kapatmasından sonra çok önemli bir avantaj yakalamış oldu.

MAÇIN KARNESİSTAT: BJK İnönü HAKEMLER: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Orkun Aktaş  BEŞİKTAŞ: Runje, İbrahim Toraman  (Ali Tandoğan dk. 73 ), Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Serdar Kurtuluş, Delgado, Mehmet  (Ricardinho dk. 58 ), Gökhan Güleç  (İbrahim Akın dk. 58 ), Nobre  YEDEKLER: Murat Şahin, Mustafa Doğan, Fahri, Kenan TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana GENÇLERBİRLİ?İ: Gökhan, Erkan, Risp, Traore, Eren  (Adem dk. 43 ), Ayman  (Kerem dk. 89 ?), Mehmet Nas, Draman, Mehmet Çakır, Isaac, Nicoise  (Ferhat dk. 71 ) YEDEKLER: Recep, Hakan, Engin, Erhan TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal GOL: Gökhan Zan (dk. 64) SARI KARTLAR: Baki, Serdar Kurtuluş, Runje (Beşiktaş), Eren, Ayman, Gökhan (Gençlerbirliği)Tigana: MutluyuzBeşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Gençlerbirliği karşısında 3 puan almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Jean Tigana, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, son 10 dakikada zorlandıklarını belirterek, "Bir pozisyonda Runje'nin bizi kurtardığını söyleyebilirim ama bizim için önemli olan ilk yarı disiplinli futboldu. Rakiplerin puan yitirdiği haftada aldığımız 3 puanla geçen hafta Kayseri Erciyesspor maçında yitirdiğimiz 2 puanı biraz telafi ettik" diye konuştu. Tigana, UEFA Kupası'nda 19 Ekim Perşembe günü İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımıyla yapacakları karşılaşmayla ilgili olarak da şunları söyledi: "Tottenham Hotspur maçı daha zor olacak. Neyse ki bu akşam ekstra sakatımız olmadı ama İngilizler'e karşı savaşmaya hazır olmak gerekiyor." Gökhan Zan bu sezon 3. golünü attıBeşiktaş'ın, Gençlerbirliği karşısında galibiyet golünü atan Gökhan Zan, savunmada oynamasına karşın bu sezon ligde 3. golüne imza atmış oldu. Ligde daha önce Denizlispor ve Konyaspor maçlarında 1'er gol kaydeden Gökhan Zan, ligdeki gol sayısını 3'e çıkarırken, adeta takımındaki golcülerle yarışır duruma geldi. Gökhan, 4 golle siyah-beyazlıların en golcüsü olan Burak'tan sonra, Bobo ile birlikte 3'er golle Beşiktaş'ın en çok gol atan oyuncusu olarak dikkati çekti. Bu arada Siyah-beyazlılar bu sezon ilk kez evinde yaptığı bir lig maçında gol yemedi. Gökhan Zan: Topun bana geleceğini hissettimBeşiktaş'ın tek golünü atan savunma oyuncusu Gökhan Zan, "Golde topun bana geleceğini hissettim" dedi. Attığı golle Gençlerbirliği karşısında takımına 1-0'lık galibiyeti getirdiği için mutlu olduğunu belirten Gökhan Zan, takıma yararlı olmak için çalıştığını ifade ederek, "İlk hedefim rakiplere gol attırmamak, ama gol atarak takımıma fayda sağlıyorsam ne mutlu bana. Golde topun bana geleceğini hissettim. İyi yükselip vurdum ve gol oldu. Golden sonra da yönetim bugünlerde sıkıntılı olduğu için başkanımıza doğru koştum" diye konuştu.

Tekke'den Fenerbahçe yorumu


 
Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke, 14 Şubat'ta saat 20.00'da Trabzon'da oynayacakları Fenerbahçe maçı için "Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız" dedi
 

07.02.2026 23:28:00
Haber Merkezi/aa
Tekke'den Fenerbahçe yorumu
Tekke'den Fenerbahçe yorumu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, üç gollü güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir galibiyet elde ettiklerini dile getirdi. İyi bir rakibe karşı oynadıklarını aktaran Tekke, "Üç gollü güzel bir galibiyet. Gol yemeden bitirebildiğimiz maçlardan biri. Zor bir deplasman, ligimizin zor deplasmanlarından birisi, çok iyi bir kadroya karşı oynadık. Onlara da özellikle Avrupa maçlarında başarılar diliyorum. Kolay bir maç yok bizim için. Güçlü bir kadroya, kaliteli bir kadroya karşı zor bir deplasmanda 3 puan, gayet iyi bir oyun, sporcularımı tebrik ediyorum. Avrupa maçlarında ülkemizi gayet iyi temsil ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. Biz inandığımız gibi mücadelemize devam ediyoruz." diye konuştu.

Takım saygıyı hak ediyor

Tekke, kulüpte çok güzel bir ortamın bulunduğunu belirterek, "Bu oyuncularla beraber çok zor bir noktadan buraya geldik. Bunu da her defasında yenilemek durumundayım. Ben geldiğimde deplasman galibiyeti olmayan bir Trabzonspor'dan bahsediyoruz. Gençlerle beraber, bu çocukların mücadelesiyle beraber, hep beraber şu an geldiğimiz noktadayız ve bu çok iyi bir şey. Bu verilen mücadele bence saygıyı hak ediyor. Daha fazla desteği hak ediyor. Dolayısıyla bugün bizim için çok güzel bir gün." ifadelerini kullandı.

Birkaç oyuncu iyi oynayınca...

Bugün birkaç oyuncunun kendi performansının üstüne çıktığına işaret eden Tekke, şöyle devam etti: "Birkaç oyuncumuzun seviyesi bugün istediğimiz seviyede olunca, oyun biraz da istediğimiz gibi oldu. Aslında oyunun son bölümünde de yine formasyonu değiştirdik. 5-3-2'ye döndük. İnsanımız geçiş oyununu çok seviyor. Geçiş oyunu çok zor bir şey değil. Futbolun günümüz literatüründe üst seviyeliklerinde sadece geçiş önemli. Geçiş tabii ki bir plan ama Trabzonspor sadece geçiş oyunu oynayamaz. Bu maç özelinde hücum yapmak isteyen bir takımımız vardı. Hemen hemen her maçın yanılmıyorsam yıldızı kalecimiz oluyorken şu an böyle bir şeyi bir senedir 2-3 kez yaşadık. Dolayısıyla oyundaki konumlanma, oyuncu performansları birçok şeyi değiştiriyor." Tekke, ara transfer döneminde 5 oyuncu almayı hedeflediklerini ancak 3 transfer yapabildiklerini belirtti.

Ve Fenerbahçe maçı...


Fenerbahçe ile sahalarında oynayacakları müsabakaya da değinen Tekke, şunları kaydetti: "Biz maç maç gidiyoruz. Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Biz o mücadeleyi sadece Fenerbahçe'ye değil, kimle oynarsak oynayalım göstermek durumundayız. İsteğimiz destek tabii ki taraftar da tribünleri doldurmalıdır. Tabii burada benim asıl söyleyeceğim şey şu. Bence hakem konuşsun. Ben hakemden hiç memnun değildim. Hiç alakası yok değil mi? Bugün yendik aslında. Kenarda rahatsız olduğum şeyler oluyor. Rahatsız ediyor beni. Bunu yenerken de söylemem gerekli yani. Rahatsız ediyor beni. Etmeyen var. Yenildiğinde de etmeyen var ama yendik, rahatsız ediyor. Hissediyorum, görüyorum, yaşıyorum. Dolayısıyla Fenerbahçe maçı da normal maçlar gibi bizim için, kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız. Başka ekstra bir motivasyonumuz olmayacak."

Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu


 
Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım,  "İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız" dedi. 

07.02.2026 23:19:00
AA
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 yenilen Samsunspor'da kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, "Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım" dedi. Yüksel Yıldırım, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyet beklemiyorduk

Üzgün olduklarını belirten Yıldırım, "Kulübüm adına özür diliyorum. Onları (taraftarı) üzdük bugün. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet. Aslında maç öncesi umutluyduk. Puan veya puanlar alacağız diye kendimizi inandırmıştık ama maalesef takım bugün galibiyeti hiç hak etmedi. Bırak puan almayı da hak etmedi. Bizi inanılmaz üzdü. Trabzonspor daha istekliydi, daha arzuluydu. Maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Nitekim de çok net bir galibiyet aldılar. Ben buradan Trabzonspor Kulübünü tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet" diye konuştu.
Trabzonspor Kulübü yöneticileriyle yemekte bir araya geldiklerini aktaran Yıldırım, bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan'ı da tebrik etti.

Doyan futbolcuları göndereceğiz

Sakatlığı bulunan oyuncuları olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Zaten bizim hedefimiz beşincilikti, gidişat onu gösteriyordu. Samsunspor artık beşinciliği zorlayacak sezon sonuna kadar ama bu sene biraz zor bir sezon olacak. Çünkü biz artık hedef büyütmüştük. İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız. Görünen o. Çünkü benim gerçekten Samsun'a sözüm var. Bunu yerine getirmek için gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Hoca değişecek mi?

Yıldırım, şöyle devam etti: "Hocayla da konuşacağım. Yani bu gidişatı düzeltecek, başka çaresi yok. Sezon sonuna kadar kimsenin bizi üzme hakkı yok. Bu Samsun taraftarını üzme hakkı yok. Çok üzgünüm gerçekten. 12 günde 6 ülkeyi ziyaret ettim. Dün gece geldim. Bugün ayağımda biraz ağrı var. Döndüm geldim. İyi bir maç olacak diye ama oyuncular bana bunu hissettirmedi. Onlar hissettirmiyorsa açık söyleyeyim demek ki bazı şeyleri yapmamız lazım artık. Çünkü oyuncular Samsun'da doymuş. Şimdi tıkır tıkır paralar ödeniyor, primler ödeniyor, her şey ödeniyor. Aç olmuyorlar. Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım."

Konferans Ligi de zorlayacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda da Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldırım, zorlu bir sürece girdiklerini dile getirdi.
Ara transfer döneminde istenilen mevkilere oyuncu aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Son 3 günde çok hızlı bir şekilde Elayis Tavsan'ı Türk vatandaşı yaptık. Buradan İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Türk vatandaşlığı için bize inanılmaz bir destekte bulundu. Yer açıldı ama hocamız transferi pek düşünmediğini ancak çok çok iyi bir oyuncu olursa 'Alın' dedi. Çok çok iyi bir oyuncu bulamadık. Zorlu bir döneme giriyoruz ama ben takıma inanıyorum. Hoca gerekeni yapacaktır. Samsunspor bundan sonra artık hedefi olan, iyi yapılanmış bir kulüp olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı

Futbolda "ara transfer" dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi

07.02.2026 11:29:00
AA
Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı
Ara transfer dönemi tamamlandı, en çok oyuncuyu Eyüpspor aldı
Futbolda "ara transfer" dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi.

Futbolda 2025-26 sezonu kış transfer ve tescil dönemi tamamlandı.

Süper Lig'deki 18 kulüp, transfer döneminde kadrolarına önemli isimleri dahil etti.

En fazla transferi 13 oyuncuyla Eyüpspor yaparken 16 Süper Lig kulübü kadrosunu 91 futbolcuyla takviye etti.

En çok oyuncuyu Eyüpspor aldı

Süper Lig'de ikinci transfer ve tescil döneminde en fazla futbolcuyu ikas Eyüpspor kadrosuna kattı.

Eflatun-sarılı takım, 13 takviyenin 8'ini yurt dışından kadrosuna dahil ederken yurt içinden ise 5 futbolcuyla anlaşmaya vardı. Eyüpspor'u 12 transferle Kasımpaşa takip etti.

3 takım birer takviye yaptı

Ara transfer döneminde 3 takım kadrosunu birer oyuncuyla güçlendirdi.

Başakşehir, Kocaelispor ve Gençlerbirliği kadrolarına birer transfer takviyesi yaptı. Alanyaspor ve Antalyaspor ise ara transferi takviyesiz tamamladı.

İstanbul ekiplerinden en çok transferi Beşiktaş'tan

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın yanı sıra Trabzonspor'dan da fazla transfer yaptı.

Siyah-beyazlılar, kadrosunu 6'sı yabancı 7 yeni transferle güçlendirdi. Fenerbahçe ve Galatasaray 5'er oyuncuyla anlaşmaya varırken Trabzonspor ise 3 futbolcuyu kadrosuna kattı.

2025-2026 sezonu ara transfer döneminde Süper Lig takımlarının aldıkları oyuncular şu şekilde:

Eyüpspor (13): Mustafa Yiğit Durmaz (Adana Demirspor), Lenny Pintor (LASK), Charles-Andre Raux-Yao (Briochin), Denis Radu (Petrolul), Jerome Onguene (Petrolul), Angel Torres (Dinamo Kiev), Abdou Khadre Sy (Academie Foot Darou Salam), Ismaila Manga (Essamaye), Diabel Ndoye (Academie Foot Darou Salam), Umut Keseci (Altınordu), Bedirhan Özyurt (Alanyaspor), Anıl Yaşar (Çaykur Rizespor), Dorin Rotariu (Iğdır FK)

Kasımpaşa (12): Kamil Ahmet Çörekçi (Hatayspor), Kerem Demirbay (Eyüpspor), Cenk Tosun (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Rodrigo Becao (Fenerbahçe), Burak Gültekin (Altınordu), Jim Allevinah (Angers), Adrian Benedyczak (Parma), Eyüp Aydın (Galatasaray), Mehmet Burak Reçber (QPR), Ahmet Kaan Öztürk (FC Shkupi), Ahmet Taha Dağbaşı (Söke 1970)

Fatih Karagümrük (9): Ahmed Traore (Kulübü yok), Abdul Kader Moussa Kone (Kulübü Yok), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Yaya Onogo (FC OSA), Igor Lichnovsky (CF America), Shavy Babicka (Kızılyıldız), Daniele Verde (Spezia Calcio), Bartuğ Elmaz (Fenerbahçe), Davide Biraschi (Frosinone)

Konyaspor (8): Kazeem Olaigbe (Trabzonspor), Rayyan Baniya (Trabzonspor), Sander Svendsen (Viking), Deniz Türüç (Başakşehir), Berkan Kutlu (Galatasaray), Diogo Gonçalves (MLS Pool), Arif Boşluk (Trabzonspor), Adamo Nagalo (PSV)

Beşiktaş (7): Hyeongyu Oh (Genk), Junior Olaitan (Göztepe), Kristjan Asllani (Inter), Emmanuel Agbadou (Wolverhampton), Yasin Özcan (Aston Villa), Devis Vasquez (Roma), Amir Murillo (Marsilya)

Kayserispor (7): Jadel Katongo (Manchester City), Semih Güler (Gaziantep FK), Görkem Sağlam (Hatayspor), Sam Mather (Manchester United), Denis Makarov (Dinamo Moskova), Fedor Chalov (PAOK), Joshua Brenet (Livingston)

Göztepe (6): Guilherme Luiz (Ceara), Jeh (Ponte Preta), Alexis Antunes (Servette), Şamil Öztürk (Kayserispor), Musah Mohammed (Bodrum FK), Filip Krastev (Lommel)

Samsunspor (6): Elayis Tavsan (Verona), Yalçın Kayan (Eyüpspor), Jaures Assoumou (Troyes), Ali Badra Daibate (Leader Sporting), İrfan Can Eğribayat (Fenerbahçe), Saikuba Jarju (Kulübü yok)

Fenerbahçe (5): Matteo Guendouzi (Lazio), N'Golo Kante (Al Ittihad), Anthony Musaba (Samsunspor), Sidiki Cherif (Angers), Mert Günok (Beşiktaş)

Galatasaray (5): Yaser Asprilla (Girona), Noa Lang (Napoli), Renato Nhaga (Casa Pia), Sacha Boey (Bayern Münih), Can Armando Güner (Mönchengladbach)

Gaziantep FK (4): Karamba Gassama (Dinamo City), Victor Ntino-Emo Gidado (NK Bravo), Denis Draguş (Trabzonspor), Nihad Mujakic (Partizan)

Çaykur Rizespor (3): Adedire Mebude (Westerlo), Emir Ortakaya (Fenerbahçe), Frantzdy Pierrot (AEK)

Trabzonspor (3): Chibuike Nwaiwu (Wolfsberger), Mathias Lovik (Parma), Umut Nayir (Konyaspor)

Başakşehir (1): Kazımcan Karataş (Galatasaray)

Gençlerbirliği (1): Cihan Çanak (Trabzonspor)

Kocaelispor (1): Mahamadou Susoho (Manchester City)

Alanyaspor: Yok

Antalyaspor: Yok

Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak

07.02.2026 11:11:00
İhlas Haber Ajansı
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak. Ligde oynadığı son 9 müsabakada mağlubiyet yaşamayan Kartal'ın öncelikli hedefi Avrupa kupaları potasına girmek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle topladığı 36 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda aldığı 22 puan ve averajla 10. sırada bulunuyor.

Süper Lig'de 20. randevu



Alanyaspor ile Beşiktaş, ligde bugüne kadar 19 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar 10, turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet elde ederken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Söz konusu müsabakalarda Kartal, 35 kez fileleri havalandırırken, Antalya temsilcisi 21 golle karşılık verdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya'da oynanan müsabakayı Alanyaspor 2-0'lık skorla kazandı.

Sergen Yalçın'ın Alanyaspor karnesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Alanyaspor maçıyla siyah-beyazlıların başında ikinci dönemindeki 20. karşılaşmasına çıkacak. 53 yaşındaki teknik adam, yine bir Alanyaspor mücadelesiyle başlayan bu süreçte ligde 19 haftada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Yalçın, Beşiktaş teknik direktörü olarak Alanyaspor ile 5 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda Sergen Yalçın ekibi 1 defa kazanırken, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Orkun Kökçü'den son 3 maçta 3 gol

Beşiktaşlı futbolcu Orkun Kökçü, oynadığı son 3 müsabakada da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kökçü, Süper Lig'de Eyüpspor ve Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kocaelispor karşısında 1'er gol kaydetti.

Rakibini 5 maçtır yenemiyor



Siyah-beyazlılar, Alanyaspor ile oynadığı son 5 müsabakada galibiyet alamadı. Bu süreçte rakibiyle 3 maçta berabere kalan Beşiktaş, 2 mücadeleden de mağlup ayrıldı. Kartal, Antalya temsilcisi karşısında son galibiyetini 2022-2023 sezonunda İstanbul'da almıştı.

Kadroya 7 yeni isim dahil oldu

Kartal, kış transfer döneminde kadrosuna 7 yeni oyuncu dahil etti. Siyah-beyazlılar; Yasin Özcan, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Hyeon-gyu Oh, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez'i kadroya kattı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın hangi isimleri maç kadrosuna dahil edeceği ise son antrenmandan sonra belli olacak.
Bu süreçte Tammy Abraham, Demir Ege Tıknaz, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Jonas Svensson ve Davide Jurasek ise takımdan ayrılan isimler oldu.

3 futbolcu sarı kart sınırda

Beşiktaş'ta, Alanyaspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kartal'da Kaptan Orkun Kökçü'nün yanı sıra Emirhan Topçu, Salih Uçan ve El Bilal Toure, Alanyaspor maçında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Başakşehir müsabakasında cezalı duruma düşecek.
Siyah-beyazlılarda Konyaspor müsabakasında kırmızı kart gören Kristjan Asllani ile aynı maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen El Bilal Toure, forma giyemeyecek.

Oğuzhan Çakır yönetecek

Beşiktaş ile Alanyaspor arasındaki müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Murat Temel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fatih Tokail olacak.

Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi

Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı

07.02.2026 11:07:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı.

Galatasaray, ikinci transfer ve tescil dönemini hareketli geçirdi. Sarı-kırmızılılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu kapsamda kadrosuna 5 futbolcu dahil etti. Aslan, 2 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak aldı. Cimbom, bu transfer döneminde; Noa Lang, Yaser Asprilla, Renato Nhaga, Sacha Boey ve Can Armando Güner ile anlaştı. Lang, Asprilla ve Boey kiralık olarak, Nhaga ve Can Armando da bonservisiyle transfer edildi.

5 futbolcu için 9 milyon 350 bin Euro harcadı



Sarı-kırmızılılar, yaz transfer dönemine göre ikinci transfer döneminde daha az para harcardı. Sarı-kırmızılılar, kadrosuna kattığı 5 futbolcu için kulüplerine kiralama ve bonservis olarak toplamda 9 milyon 350 bin Euro ödedi. Aslan'ın bu dönemde en pahalı transferi ise Portekiz ekibi Casa Pia'dan aldığı 18 yaşında futbolcu Renato Nhaga oldu. Cimbom, Nhaga için 6 milyon 500 bin Euro harcadı.

Sacha Boey tekrar Aslan



Galatasaray, 2024 yılının ikinci transfer döneminde Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olan eski futbolcusu Sacha Boey'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Boey, 30 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus karşılığında sarı-kırmızılılardan, Münih'e transfer olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, 2021-2024 yılları arasında oynadığı Galatasaray'da 83 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Gelen futbolcuların yaş ortalaması 21.8



Galatasaray'ın transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların yaş ortalaması 21.8 olarak yer aldı. Bu futbolcular içerisinde en genç isimler Renato Nhaga ve Can Armando Güner, en yaşlı da Noa Lang oldu. Yeni transferlerden Lang 26, Boey 25, Asprilla 22, Nhaga 18 ve Can Armando da 18 yaşında.

Yusuf Demir ile Berkan Kutlu takımdan ayrıldı

Galatasaray, bu transfer döneminde 22 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir ile yollarını ayırdı. 2022 yılında sarı-kırmızılılara transfer olan Demir, burada 26 maça çıkarken, 2 gol, 2 asistle oynadı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca 2021 yılında Alanyaspor'dan takıma katılan Berkan Kutlu da karşılıklı anlaşılarak ayrıldı. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da 157 müsabakada oynadı ve 3 gol kaydetti.

Kazımcan Karataş son gün Başakşehir'e kiralık gitti

Galatasaray'ın 23 yaşındaki futbolcusu Kazımcan Karataş, transfer döneminin son gününde İstanbul ekibi RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gitti. Karataş, sarı-kırmızılılarla bu sezon 13 resmi mücadelede görev alırken, 2 asist yaptı. Kazımcan Karataş, Eren Elmalı'nın cezalı, Ismail Jakobs'un sakatlığı ve Afrika Uluslar Kupası'na gittiği dönemlerde sol bekte gösterdiği başarılı performansla dikkat çekmişti.

Sezon başında Samsunspor'a kiralık olarak giden Eyüp Aydın da kırmızı-beyazlılardan ayrıldı ve bu sefer Kasımpaşa'ya kiralık olarak transfer oldu.
Galatasaray'da ikinci transfer ve tescil döneminde gelen ve giden futbolcular şöyle:

Gelenler



Noa Lang (Napoli/kiralık): 2 milyon Euro
Yaser Asprilla (Girona/kiralık): Bedelsiz
Renato Nhaga (Casa Pia): 6 milyon 500 bin Euro
Sacha Boey (Bayern Münih/kiralık): 500 bin Euro
Can Armando Güner (Borussia Mönchengladbach): 350 bin Euro

Gidenler

Berkan Kutlu (Konyaspor), Yusuf Demir (Rapid Wien), Eyüp Aydın (Kasımpaşa/kiralık), Kazımcan Karataş (Başakşehir/kiralık)

Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe, kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler Kante, Guendouzi ve Cherif listeye eklendi

07.02.2026 11:03:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi
Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe, kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler Kante, Guendouzi ve Cherif listeye eklendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, son 16 play-off turundan yoluna devam edecek. Sarı-lacivertliler bu tur öncesi güncellediği kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sezon başı verilen listede bu dönemde 3 değişiklik hakkı bulunurken, ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Matteo Guendouzi, Sidiki Cherif ve N'Golo Kante'nin ismi yazıldı.

Yeni transferlerden Anthony Musaba ve Mert Günok ise liste dışı kaldı.

Fenerbahçe, 19 Şubat'ta İngiliz ekibi Nottingham Forest ile Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Rövanş müsabakası ise 26 Şubat'ta City Ground'da oynanacak.
Sarı-lacivertlilerin UEFA kadrosunda şu isimler bulunuyor:

"Tarık Çetin, Ederson, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, Edson Alvarez, N'Golo Kante, Levent Mercan, Oğuz Aydın, Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Sidiki Cherif, Dorgeles Nene."

Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo

Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu

07.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu.

Beşiktaş, Fransa Ligue 1 takımı Marsilya'nın 29 yaşındaki futbolcusu Murillo'yu renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 57 farklı ülkeden 198 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Murillo transferiyle birlikte bu sayı 58 farklı ülkeden 199 oyuncuya yükseldi.

Aynı zamanda Amir Murillo ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez Panamalı futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Murillo; San Fransicso takımında oynadıktan sonra bir dönemi kiralık olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ekiplerinden RB New York'ta futbol hayatına devam etti. 2019-2020 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tutan Amir Murillo, Anderlecht'te yaklaşık dört sezon forma giymesinin ardından 2023-2024 sezonunda Marsilya'ya transfer oldu.

Fransız ekibinde 82 maça çıkan Panamalı oyuncu, 6 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Panama Milli Takımı'nda 90 kez forma giydi

Murillo, Panama Milli Takımı'nın formasını 90 kez sırtına geçirdi. 2015 yılından bu yana milli takımı için ter döken 29 yaşındaki futbolcu, 9 gol ve 13 asiste imza attı.

Kış transfer döneminin altıncı transferi

Amir Murillo, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın altıncı transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, sonrasında Göztepe'den Junior Olaitan, Genk'ten Hyeon-gyu Oh ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yla sözleşme imzaladı.

Sakaryaspor transferin son gününde 13 imza attırdı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, transfer tescil döneminin son gününde kadrosuna kattığı 13 futbolcu için toplu imza töreni düzenledi

07.02.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sakaryaspor transferin son gününde 13 imza attırdı
Sakaryaspor transferin son gününde 13 imza attırdı
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, transfer tescil döneminin son gününde kadrosuna kattığı 13 futbolcu için toplu imza töreni düzenledi. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende yeni transferler resmi sözleşmelere imza attı.



Sakaryaspor yönetimi, transfer döneminin kapanmasına saatler kala hareketli bir süreci geride bırakarak kadrosunu 13 yeni isimle güçlendirdi.




Stadyumda düzenlenen törende; Melih Bostan, Sergio Pena, Fofana, Ruan, Owusu, Ismaila Sorro, Arif Kocaman, Burak Bekaroğlu, Haydar Karataş, Kerem Şen, Ataberk Dadakdeniz, Poyraz Efe Yıldırım ve Emrecan Terzi kendilerini yeşil-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Törenin ardından yeni transferler Sakaryaspor formasıyla basın mensuplarına poz verdi.



Kadroya dahil edilen isimlerin, lisans işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte teknik heyetin görev vermesi halinde ligin ilerleyen haftalarında sahada olacağı bildirildi.

Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi

Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı

07.02.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Devis Vasquez'in 2025-26 sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu geçici transferi hususunda Roma kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Devis Vasquez'e şanlı formamızla başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" denildi.

Beşiktaş, Roma'nın 27 yaşındaki Kolombiyalı kalecisi Devis Estiven Vásquez Llach'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Transfer anlaşmasında 2025-26 sezonu sonuna kadar geçerli bir satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kulüp resmi açıklamasında, Vasquez'e başarılar dileyerek kamuoyuna duyurdu .

Beşiktaş, ara transfer döneminde Mert Günok ile yollarını ayırdı ve kaleci rotasyonunu güçlendirmek için arayışa girdi.

Vasquez, İstanbul'a gelerek resmi imzayı attı ve Ersin Destanoğlu ile rekabet edecek.

Vasquez'in Kariyeri



Futbola Kolombiya'da başladı; Cortuluá, Patriotas, La Equidad ve Llaneros formaları giydi.

2023'te Milan'a transfer oldu. Ardından Sheffield Wednesday, Ascoli ve Empoli'de kiralık oynadı.

Empoli dönüşü Roma ile bedelsiz sözleşme imzaladı ve şimdi Beşiktaş'a kiralandı

İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı

06.02.2026 14:38:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'deki kötü gidişatın ardından Teknik Direktör Çağdaş Atan ile karşılılık anlaşarak yollarını ayırdı. Teknik direktörlük arayışına giren yeşil-beyazlı yönetim, 49 yaşındaki İlhan Palut ile 1.5 yıllığına anlaşma sağladı.



Konyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Konyaspor'umuz, teknik direktörlük görevi için İlhan Palut ile 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalamıştır. Konya Büyükşehir Stadyumu basın toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, Başkanımız Ömer Atiker ve yönetim kurulu üyelerimiz hazır bulunmuştur.

İlhan Palut hocamızın, Konya'nın futbol tutkusunu, büyük Konyaspor taraftarının coşkusuyla birleştirerek, takımımızla birlikte sahada son düdüğe kadar mücadele eden, vazgeçmeyen ve karakterli bir oyun ortaya koyacağına dair inancımız tamdır. İlhan Palut ve teknik ekibine hoş geldiniz diyor, Konyaspor'umuzda başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

29 Kasım'da istifa etmişti

İlhan Palut, 29 Kasım'daki Kayserispor maçının ardında Çaykur Rizespor'daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Rizespor yönetimi ise 49 yaşındaki çalıştırıcının istifasını kabul etmişti.

49 yaşındaki teknik adam, daha önce 2020/21 ve 2022/23 sezonları arasında Konyaspor'u çalıştırmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.