logo
05 MAYIS 2025

Kayıp olarak aranan yaşlı adam Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg çıktı

Gönen ilçesinin meşelik ormanlarında aramalar tüm hızı ile sürerken, jandarma timleri her taşın altında Korhan Bergez'i arıyor

24.06.2023 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Kayıp olarak aranan yaşlı adam Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg çıktı
Kayıp olarak aranan yaşlı adam Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg çıktı
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 8 gün önce kaybolan Korhan Berzeg hala bulunamadı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Dünya Bankası'ndan emekli olan Berzeg, köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Amerikalı eşi Angela, Korhan Berzeg için endişelendiğini söylerken, Berzeg'in kızı Nisa ise babası için hiç bir iz olmadığından dolayı artık kaçırıldığını düşündüklerini söyledi.

Gönen ilçesinin meşelik ormanlarında aramalar tüm hızı ile sürerken, jandarma timleri her taşın altında Korhan Bergez'i arıyor.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kaybolan ve adeta sırra kadem basan Korhan Berzeg her yerde aranıyor. Çok az insanın yaşadığı Armutlu kırsal mahallesinde bulunan 83 yaşındaki Korhan Berzeg'in kaybolmasının ardından 8 gün geçti. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gönen Kaymakamı Arslan Yurt arama kurtarma çalışmalarına katılarak Gönen Jandarma komutanlığından bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Gönen Armutlu kırsal mahallesinde oturan 83 yaşındaki Korhan Berzeg 17 Haziran cumartesi günü sabaha karşı evinden köpeği ile 1 saatlik doğada yürüyüş yapmak için çıktı ve bir daha da geri dönmedi. Eşi Angela Berzeg (80), o esnada kahvaltıyı hazırlarken Korhan Berzeg, köpeği ile 1 saatlik çıktığı yürüyüşten eve dönmemesi üzerine aile, kayıp bildirimi için jandarmaya aradı. Jandarma ekipleri, komando timleri, Göndak, Sarr arama kurtarma, JASAT, Gönen Orman İşletme Şefliği, ve Artema yürüyüş grubunun da katıldığı arama kurtarma çalışmaları 83 yaşındaki Korhan Berzeg'in bulunması için halen devam ediyor. 8 gün geçmesine rağmen devlet tüm imkanları kullanarak havadan dron ile, karadan da ekipler halinde aramaları sürdürüyor.

Kayıp mı kaçırıldı mı?



Korhan Berzeg'in sır dolu kayboluşu herkesi endişelendirirken, farklı senaryolar da gündeme gelmeye başladı. Berzeg Ailesi, günlerdir yapılan aramalar için yetkililere teşekkür ederken, en ufak bir iz dahi bulunmaması dolayısı ile Korhan Berzeg'in kaçırılmış olabileceğini düşünmeye başladı. Aile, küçük bir köy olan Armutlu'da kimseden şüphelenmediklerini ifade etti. İHA mikrofonlarına konuşan Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg "Her zamanki saati 08.00'de kalktı, bizim birde cins köpeğimiz var. Onunla birlikte doğada yürüyüşe çıktı. Normal şartlarda 1 saat içinde eve gelirdi ve birlikte kahvaltımızı yapardık. 2 saat boyunca bekledim. Gelmeyince akrabamız olan Levent Berzeg'in yanına gittim ve durumu Jandarma Ekiplerine bilgi verdik. Yakınlardan seslendik ama ses alamadık. 17 Haziran cumartesi günü saat 08.30'da evde köpeği ile birlikte çıktı o çıkış bir daha haber alamadık. Akli dengesi yerinde ancak yakın yaşandıklarını bazen unutuyor. Umarım bir şey olmaz eve döner" şeklinde konuştu.

Angela Berzeg, eşine kısa süre önce Alzheimer teşhisi konulduğunu söylerken, hastalığın henüz çok başında olduğunu oldukça dinç ve sağlıklı olduğunu ifade etti.

Korhan Berzeg'in İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg ise şunları söyledi: "Bir hafta öncesine kadar her şey normaldi. Buraya bir hafta önce gelmeden önce her şey yolundaydı. Babam 83 yaşında. Oldukça dinç ve güçlü. Daha 2 sene öncesine kadar tenis oynuyordu. Son derece sağlıklı, bilinci yerinde. Bir sağlık problemi yok. Hiç bir iz bulunmadı. Ne bir ayak izi, ne de bir kan izi. Kaçırılmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Ne köpekten, ne de Korhan Bey (babası) hiç bir iz yok. Jandarma her yerde arıyor. Köyde hep aileler oturuyor. Burada kimseden şüphelenmiyorum. Belki bir fidye olabilir. Bir telefon gelmedi ama olabilir".

Korhan Berzeg'in yeğeni Levent Berzeg ise yaşadıklarını anlattı. Levent Berzeg, "Saat 11 gibi yengem geldi. Korhan için eskiçeşmenin oralara baktım ama göremedim dedi. Tina diye amca diye bağırdık. Kocaalan tarafına çıktık. Aradık ama en ufak bir belirti yoktu. Jandarmaya haber verdik. Sağlığı iyiydi, 2 gün önce sohbet ettik" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek ile mesai arkadaşı

Öte yandan, Korhan Berzeg'i arama çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Uzun yıllar Amerika'da Dünya Bankası'nda görev alan ve bir süre de İstanbul'da finans üzerine çalışan Korhan Berzeg'in geçmiş yıllarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beraber mesai yaptıkları anlaşıldı. Ailesi, Mehmet Şimşek'in bakan olması sonrasında Korhan Berzeg'in 'Mehmet, ekonominin başına geçerse kısa sürede Türkiye'nin ekonomisi düzelir' şeklinde yorumda bulunduğunu söyledi.

Hasan Parlak
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İsrail, Gazze için yedek askerleri çağırdı
Yedeklerin çoğu isteksiz
İran'dan Pakistan ve Hindistan'a itidal çağrısı
Bölgedeki durum İran için önemli
ABD, TikTok'a ek süre verebilir
Trump'tan ilginç gerekçe
Husiler, İsrail'e 'hava ablukası' uygulayacak
ABD Yemen'i yine vurdu
Konya'da bir binada patlama yaşandı
1'i ağır 12 kişi yaralı
Trump o meşhur hapishanenin açılmasını istedi
Filmlere konu dahi olmuştu
Rum - İsrail ittifakı
Doğu Akdeniz'i konuştular
Fenerbahçe kontak kapattı
Beşiktaş'a Kadıköy'de de yenildi
İsrail soykırıma devam ediyor!
Can kaybı 52 bin 535'e yükseldi
‘Bu saldırı demokrasimize’
BTP lideri, Özel’e saldırıyı kınadı
Kuzey Kore lideri Kim'den gövde gösterisi
Daha fazla silah üretilecek
'CHP'de herkes birbirinin kuyusunu kazıyor'
Erdoğan KKTC dönüşü uçakta konuştu
Özgür Özel'e yumruklu saldırı
Saldırgan gözaltına alındı
Adalet zemininde buluşma çağrısı
Hüseyin Baş İstanbul'da konuştu
'Zarar yüzde 100'ler mertebesinde'
Zirai don büyük hasara neden oldu
İsrail, Gazze için yedek askerleri çağırdı
Yedeklerin çoğu isteksiz
İran'dan Pakistan ve Hindistan'a itidal çağrısı
Bölgedeki durum İran için önemli
ABD, TikTok'a ek süre verebilir
Trump'tan ilginç gerekçe
Husiler, İsrail'e 'hava ablukası' uygulayacak
ABD Yemen'i yine vurdu
Konya'da bir binada patlama yaşandı
1'i ağır 12 kişi yaralı
Trump o meşhur hapishanenin açılmasını istedi
Filmlere konu dahi olmuştu
Rum - İsrail ittifakı
Doğu Akdeniz'i konuştular
Fenerbahçe kontak kapattı
Beşiktaş'a Kadıköy'de de yenildi
İsrail soykırıma devam ediyor!
Can kaybı 52 bin 535'e yükseldi
‘Bu saldırı demokrasimize’
BTP lideri, Özel’e saldırıyı kınadı
Kuzey Kore lideri Kim'den gövde gösterisi
Daha fazla silah üretilecek
'CHP'de herkes birbirinin kuyusunu kazıyor'
Erdoğan KKTC dönüşü uçakta konuştu
Özgür Özel'e yumruklu saldırı
Saldırgan gözaltına alındı
Adalet zemininde buluşma çağrısı
Hüseyin Baş İstanbul'da konuştu
'Zarar yüzde 100'ler mertebesinde'
Zirai don büyük hasara neden oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.