Türkiye'nin üretime devam eden en eski taş fırınında yapılan kepekli ekmekler, kilo sorunu olanların yanı sıra daha tok tutması nedeniyle ramazanda da müşterilerden büyük ilgi görüyor. Hububat üretimi nedeniyle tüm Türkiye'de "tahıl ambarı" olarak anılan Konya'da ekmeğin çok özel yeri bulunuyor. Bol kalori içeren hamur işi yemek ve tatlılar ile meşhur Konya mutfağı nedeniyle genelde kilo sorunu yaşayan Konyalıların, sofrada yemekten çok ekmek tüketmeleri de neredeyse bir gelenek halinde kuşaktan kuşağa geçmeye devam ediyor.
Kilo sorunu nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına kolay yakalananKonyalıların, diyet ekmeği olarak bilinen kepekli ekmeğe sıkı bir dönüş yaptıklarını ifade eden Mısırlılar, şöyle konuştu: "Günde 600 civarında kepekli ekmek üretmemize rağmen talebi karşılayamıyoruz. Kalorisi düşük olan kepekli ekmeği, daha çok şeker hastaları ve kilo sorunu olanlar tercih ediyordu. Ramazan ayının başlamasıyla mideyi tok tutma özelliği nedeniyle kepekli ekmek satışımız da artmaya başladı. Acıkmak istemeyen vatandaşlarımız, kepekli ekmeği tercih ediyor."
Kilo sorunu nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına kolay yakalananKonyalıların, diyet ekmeği olarak bilinen kepekli ekmeğe sıkı bir dönüş yaptıklarını ifade eden Mısırlılar, şöyle konuştu: "Günde 600 civarında kepekli ekmek üretmemize rağmen talebi karşılayamıyoruz. Kalorisi düşük olan kepekli ekmeği, daha çok şeker hastaları ve kilo sorunu olanlar tercih ediyordu. Ramazan ayının başlamasıyla mideyi tok tutma özelliği nedeniyle kepekli ekmek satışımız da artmaya başladı. Acıkmak istemeyen vatandaşlarımız, kepekli ekmeği tercih ediyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.