logo
11 EKİM 2026

Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?

Galatasaray'ın "Almancı" eski futbolcusu Kerem Demirbay, Galatasaray maçından önce bir röportaj verdi

11.10.2026 13:58:00
Haber Merkezi
 
Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?
Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?
Galatasaray maçı öncesi "Düşündüklerimi söylesem her yer patlar, herkes yutuyor" diyerek ortalığı karıştıran, tepkiler üzerine de "Almanca düşünüyorum, Türkçeye çeviriyorum" sığınağına çekilen Kerem Demirbay'ın savunmasını gazetemizin danıştığı dilbilimciler çökertti.






Galatasaray'ın "Almancı" eski futbolcusu Kerem Demirbay, Galatasaray maçından önce bir röportaj verdi. Arka arkaya 4 kez şampiyon olduğu dönem hakkında Kerem, "Düşündüklerimi söylesem var ya, her yer çok büyük patlar. Dışarıdan göründüğü gibi değil" ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine kendisine yöneltilen "Nasıl?" sorusuna ise "Onu söyleyemem. Herkes yutuyor, inan bana" cevabını verdi.






Aldığı tepki sonrasında dün "özür" mesajı yayımlamak zorunda kaldı. Yetmedi, bugün de Kasımpaşa formasıyla Galatasaray taraftarlarınca yuhalanınca "Yanlış anlaşıldım. Mali, maddi konusunu ifade etmek istedim, bazen Almanca düşünüyorum, Türkçeye çeviriyorum. Kesinlikle öyle söylemek istemedim. Ne kendime ne kardeşlerime ne hocamıza ne de taraftarımıza saygısızlık etmem" dedi.






Almancıların dil kayması (örneğin kelime sırasını karıştırmak, mecazları yanlış kullanmak veya teknik terimleri oturtamamak) anlaşılabilir. Ancak Kerem'in kurduğu cümleler karmaşık dilbilgisi yapıları değil; son derece net ve doğrudan anlam içeren kalıplar:

"Düşündüklerimi söylesem her yer patlar" Almancadaki "Wenn ich sage, was ich denke, explodiert hier alles" ifadesinin birebir karşılığıdır.







"Onu söyleyemem. Herkes yutuyor, inan bana" Almancadaki "Das kann ich nicht sagen. Alle schlucken das [glauben das], glaub mir" ifadesine karşılık gelir.






Gazetemizin bilgisine başvurduğu dilbilimci Hakan Sebastian Dinçol'a göre Kerem Demirbay'ın açıklamasındaki sorun seçtiği münferit kelimeler değil, kurduğu kurgu ve yarattığı gizem. Dinçol'a göre bu düşünce Almanca zihinde kurulmuş ve Türkçeye çevrilmiş olsa bile her iki dilde de aynı kapıya çıkıyor.

Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti

11.10.2026 14:04:00
Haber Merkezi
 
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Vincenzo Montella'nın nihayet kovulmasından sonra yeni teknik direktör arayışına giren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teklif götürdüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti.






Her ne kadar geç kalınmış olsa da, her ne kadar gündem değiştirmek için yapılan bir görevden alma olsa da Vincenzo Montella artık Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü değil.

TFF ise şu anda adliyede devam eden "hakemler dosyası" ve istifa ile koltuğu kaybetme süreçlerine rağmen yeni bir teknik direktör bulmak için çalışmalar yapıyor.







İddialara göre cuma günü yapılan ve 5 istifanın çıktığı kritik icra kurulu öncesinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Berlin'de Jogi Löw ile görüştü, Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti.

Başka bir iddia daha var. O iddiaya göre hâlihazırda Shakhtar'ı çalıştıran Arda Turan'ı da Milli Takım'ın başına getirmek istiyor.







Ukraynalı gazeteci Igor Burbas, "Arda Turan Türkiye Milli Takımı'nın başına geçecek mi? 3 ay önce, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konudaki ilgisini haber yapmıştım. Bildiğim kadarıyla Turan'ın tutumu o zamandan beri değişmedi.

Kaynaklarım Arda'nın gerçekten bir davet aldığını, ancak Türk Milli Takımı'nı çalıştırma teklifini bir kez daha reddettiğini söylüyor. Tek düşüncesi Shakhtar" dedi.







İddialara göre Dünya Kupası sonrasında Hacıosmanoğlu, Arda Turan'a Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti; Arda Turan reddetti.






Gelen bilgilere göre Turan, inanmadığı ve güvenmediği Hacıosmanoğlu yönetimiyle yola çıkmak istemiyor. Daha önce reddettiği göreve bu kez çok daha uzak. Çünkü kariyerinde belki en kritik kararını vereceği süreçte arkasında güçlü bir yönetim olsun istiyor.

Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti

Osimhen’den yeni 10 numaraya övgü dolu sözler geldi. Galatasaray'ın genç yıldızı, Mertens’in yerini doldurabilecek mi?

11.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni transferi Batrakov henüz gol siftahı yapamasa da Osimhen'in övgüsünü aldı. Nijeryalı yıldızın Rus futbolcuya olan özel ilgisinin arkasında Mertens'e duyduğu özlem yatarken, Okan Buruk'un aylar önce planladığı "yeni 10 numara" projesinin detayları da yeniden gündeme geldi.






Galatasaray'ın Rusya'dan getirdiği Batrakov henüz gol orucunu bozamadı... Ancak takım içinde kendisine önemli bir yer edindi. Öyle ki Osimhen bile genç oyuncu için, "Batrakov takımda bize gerçekten çok yardımcı olabilecek biri. Ben bu adamı bir oyuncu olarak değil, bir insan olarak daha çok seviyorum. Gerçekten harika bir futbolcu ve inanılmaz bir yeteneği var. Top kendisine gelmeden önce oyunu okuyabiliyor. İlk antrenmanını hatırlıyorum; sahada adeta herkesi kendine hayran bırakmıştı. Herkes 'Vay be!' diyordu" dedi.






Aslında Osimhen'in Batrakov hayranlığının arkasında Mertens'e olan özlemi yatıyor. Osimhen zamanında da Mertens için, "Mertens sadece harika bir futbolcu değil, saha dışında da mükemmel bir insan. Napoli'de ilk zamanlarımda bana nasıl rehberlik ettiyse, Galatasaray'da da aynı şekilde takımın liderlerinden biri olarak herkese destek oluyor" demişti.






Gazetemiz, Okan Buruk'un Batrakov'u Galatasaray'a istediğini daha geçen sezon devam ederken haberleştirmişti. Başlığımız, "Okan Buruk 'Yeni Mertens'ini buldu! Moskova'ya çıkarma yapıldı" şeklindeydi. Altında ise "Mertens sonrası 10 numara eksiğini gideremeyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk aradığı cevheri Rusya'da buldu" ifadeleri yer alıyordu.






Osimhen'e göre Batrakov takıma alıştıktan sonra Mertens gibi çok ciddi katkılar verecek.

Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı

Okan Buruk, Kasımpaşa maçında puan kaybetme riskini göze alamadı… Risk aldı, Osimhen'i sahaya sürdü. Günün sonunda Nijeryalıda sıkıntı olmadı, maç da 3-1 kazanıldı. Osimhen, Barcelona maçına hazır olacağını ve maçı dört gözle beklediğini söyledi. Ancak Nijeryalı oyuncu için en makul olanın maça yedek başlaması ve son 20-30 dakikada oyuna girmesi planlanıyor

11.10.2026 13:25:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Trabzonspor mağlubiyeti sonrası puan kaybına tahammülü olmayan Okan Buruk, sağlık kurulunun uyarılarına rağmen Victor Osimhen riskini aldı. Kasımpaşa karşısında 10 kişi kalan ve 1-1'lik eşitlikle sıkıntıya giren sarı-kırmızılılar, Nijeryalı golcünün oyuna girmesiyle kaderini değiştirdi.






Hafta içinde Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Victor Osimhen'i riske etmek istemiyoruz. Testlerden aldığımız sonuçlara göre ilerleyeceğiz." demişti.






Osimhen, uygulanan son kuvvet ve yükleme testlerinden sorunsuz geçti. Aslında Kasımpaşa maçında riske edilmeyecekti. Hedef, Barça maçında duruma göre 20-30 dakikalık bölümlerde risk alınmasıydı. Ancak Kasımpaşa maçında yaşanacak kaybı düşünen Buruk, Osimhen'i sahaya sürdü ve 3 puan geldi.






Osimhen, Kasımpaşa maçından sonra, "Tabii ki diğer her oyuncu gibi... Sakatlıktan döndüm ve tabii ki Barcelona için hazır olacağım. Bu maçı dört gözle bekliyoruz, harika bir maç olacak." dedi.
 
Buna rağmen sağlık heyetinin "uzun vadeli kaybetmeme" prensibi nedeniyle Osimhen'in %100 fonksiyonel kapasiteye ulaşmadan ilk 11'e girmesi Barça karşısında zor.

Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı

Trabzonspor formasıyla fırtınalar estiren Mohamed Salah'ın transferinin perde arkasından Ali Sami Yen çıktı... Geçen sezon Galatasaray maçında yaşanan 110 desibellik cehennem atmosferinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Süper Lig kararında bu unutulmaz gecenin etkili olduğu ortaya çıktı

10.10.2026 17:34:00
Haber Merkezi
 
Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı
Salah'ın Trabzonspor'u seçme nedeni ortaya çıktı
Mohamed Salah'ın Trabzonspor tercihindeki en büyük etkenlerden biri geçen sezon Galatasaray ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı oldu.






İlkay Gündoğan'ın, Liverpool'lu bir futbolcunun maç sırasında tribünleri işaret edip "Sürekli bu şekilde mi?" sorusunu yönelttiğini açıklamasının ardından bu soruyu soran ismin Salah olduğu anlaşılmıştı.






RAMS Park'taki cehennem atmosferinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığı ve Süper Lig fikrine bu maçtan sonra sıcak bakmaya başladığı öğrenildi.

İngiliz basını o maçta sarı-kırmızılı taraftarların ses seviyesini 110 desibel olarak ölçmüştü. Bu gürültü seviyesi uzmanlar tarafından "gök gürültüsü" şiddetinde kabul ediliyor ve geçici işitme kaybına yol açabiliyor.






Sezon başında sürpriz bir kararla Trabzonspor'a imza atan Mohamed Salah, şu anda Süper Lig'in sadece en popüler ismi değil, aynı zamanda ligin en formda ve en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.






İstanbul'da tanıklık ettiği ve tarihe geçen bu tutkulu futbol atmosferinden derinden etkilenen Mısırlı yıldızın, Türkiye macerasına adım atarak kariyerinde yeni bir sayfa açtığı belirtiliyor.

Singo meselesi arapsaçına döndü

Galatasaray'da Wilfried Singo’nun durumuyla ilgili Kulüp Doktoru Yener İnce'nin "Kronik sakatlığı yok" açıklaması Fotospor'un haberini akıllara getirdi. Tıbben kronik kabul edilmese de uzmanlar Fildişili stoperin yaşadığı kas dengesizliğine dikkat çekiyor. Singo'nun sakatlık tablosu ne anlama geliyor, pratikte süreç nasıl işliyor?

09.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Singo meselesi arapsaçına döndü
Singo meselesi arapsaçına döndü
Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Singo'nun futbol hayatı bitmedi... Tehlikede de değil. İddia edildiği gibi tıbbi açıdan 'kronik sakat' olma durumu da yok. Ancak kulüp sağlık kurulu ve atletik performans antrenörleri Fildişili oyuncunun kas dengesizliğini bir türlü düzeltemedikleri için Singo sık sık sakatlanıyor.






Her ne kadar Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Oyuncu üstünden köpürtülen bir algı oldu. Ancak geçen seneki sakatlığıyla ilgisi olmayan yeni bir sakatlık yaşadı. Kronik sakatlığı yok." dese de gerçekler bambaşka bir duruma işaret ediyor.






Gazetemiz, Singo'nun durumunu konunun uzmanı Dr. Halil İhsan Kotan'a sormuştu. Aldığımız cevap şuydu:

"Tıbbi açıdan kronik sakat değil... Kıkırdak aşınması, bağ kopması veya geçmeyen kemik ya da eklem problemleri için 'kronik' denir. Singo'daki durum ise kas dengesizliği. Pratik açıdan evet, kronik sakat bile diyebiliriz..."






Tıpta "kronik sakatlık", aynı dokunun, eklemin veya kas grubunun sürekli tekrarlayan şekilde deforme olması veya iyileşememesi durumudur. Yener İnce'nin belirttiği gibi Singo'nun geçen sezon sol arka adalesinden, bu sezon ise sağ arka adalesinden sakatlanması teknik olarak yeni/farklı bir travmadır. Bu nedenle tıbbi literatürde buna "kronik" denmez.






Ancak Singo'nun her iki bacağından da üst üste ciddi adale sakatlığı yaşaması (sağ-sol fark etmeksizin), vücudun biyomekaniğinde veya kas dengesinde (biyomekanik yüklenme dengesizliği) bir hassasiyet olduğuna işaret ediyor. Yani tıbben "farklı sakatlıklar" olsa da atletik performans dayanıklılığı açısından bir soru işareti yaratıyor.

Okan Buruk'un son umudu Barış Alper

Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa ve Barcelona maçlarını kaçıracak Victor Osimhen'in yerine, Okan Buruk'un taktiksel prova doğrultusunda Barış Alper Yılmaz'ı forvette görevlendirmesi bekleniyor

09.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un son umudu Barış Alper
Okan Buruk'un son umudu Barış Alper
Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa ve Barcelona maçlarında forma giyemeyecek olan Victor Osimhen'in yerine kimin oynayacağı netlik kazandı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Deniz Gül ve Rafael Leao ihtimallerine karşın Katalan devinin yüksek savunma hattını yıpratacak en ideal isim olarak Barış Alper Yılmaz'ı öne çıkardı.






Haftalar önce oynanan Trabzonspor maçında oynayacağı söylenen Osimhen, bu akşam Galatasaray formasıyla Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Barcelona maçında forma giymesi ise imkansıza yakın. Hatta Fenerbahçe derbisi bile risk altında.






Tüm bu gelişmeler ışığında Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında Barcelona maçının provasını yapacak. Gelen bilgilere göre tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa maçına çıkacağı forvetle Barça karşısında da sahada yer alacak.






Barcelona'nın önde kurduğu yüksek savunma çizgisini cezalandırabilecek en ideal profil Barış Alper Yılmaz olarak öne çıkıyor. Fizik gücüyle ikili mücadelelerde yıpratıcı. Sol ve sağ kanat ile santrfor dinamizmine sahip. Barça stoperlerinin dengesini bozarak kanatlara açılmasına ve arkadan gelen Rafael Leao, Leroy Sane ya da Yunus Akgün gibi isimlere kulvar açmasına imkan tanıyabilir.






Barış Alper'in en uçta görev alması; fiziksel presi önde başlatmasını, Barça'nın arkasında bıraktığı geniş alanlara dikine koşular yapmasını ve sol ile sağ kanattaki Leao - Sane - Yunus rotasyonuyla sürekli yer değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozmasını sağlayabilir. Kasımpaşa maçında en uçta Barış Alper Yılmaz ile başlamak, Barcelona maçının taktiksel ve fiziki provası adına en mantıklı kurgudur.






Deniz Gül ile başlamak, Barcelona gibi üst seviye pres yapan ve tempoyu dikte eden bir takıma karşı kısıtlı tecrübesi ve düşük hareketliliği nedeniyle risk taşır. Okan Buruk, Rafael Leao'nun da merkezde konumlanması durumunda fiziksel yıpratıcılığının düşeceğine inanıyor; ancak gezgin bir sahte 9 olarak kullanıldığında Barça stoperlerini pozisyon dışına çekmede etkili olabilir. Bu yüzden Barış Alper'le oynaması yüksek ihtimal.

Archie Brown küllerinden böyle doğdu

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Archie Brown, İsmail Kartal’ın taktik dokunuşuyla Premier Lig devlerinin radarına girdi. Tedesco kurgusunda rotasyona hapsolan İngiliz sol bek; top kaybını 11,9’dan 8,8’e düşüren savunma disiplini, 35,1 km/s'lik hızı ve atletizmiyle Nottingham Forest ile Chelsea’nin iştahını kabartıyor.

09.10.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown Fenerbahçe'de uçuyor mu, yoksa AC Milan'ın elinden kapılan Brown zaten oynaması gereken sistemde mi oynuyor? Geçen sezon Tedesco onu kullanamadı mı, yoksa İsmail Kartal mı doğru kullanıyor?

Sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor, kendisine takım aranıyordu. Şimdi ise Premier Lig ekiplerinin gözdesi olduğuna dair iddialar var. İstatistikler bize ne söylüyor?






İngiliz sol bek uçmuyor; aksine Tedesco'nun rotasyon oyuncusundan Kartal'ın omurga parçasına dönüştüğü doğru taktik kurguda gerçek potansiyelini sergilemeye başlıyor.

Tedesco, Archie Brown'dan çizgiye inip skor üretmesini ve ceza sahasına topsuz koşular atmasını bekledi. İsmail Kartal ise oyuncuyu 4'lü savunmanın sol beki olarak daha derli toplu, yerleşik ve pozisyon sadakati yüksek bir role yerleştirdi. Oyuncunun top kayıpları 11,9'dan 8,8'e geriledi.






1,90 m boyundaki bir oyuncunun 35,1 km/s hıza ulaşabilmesi, 90 dakika başına 10,2 km katetmesi ve 16,1 depar atması Premier Lig'in geçiş temposu için biçilmiş kaftan.

Özellikle Nottingham Forest ve Chelsea tarzı fizik kalitesi yüksek takımların kendisini istediğine dair haberler gündemdeyken, İngiliz olmasının da katkısıyla iyi bir transfer yapabilir.

Devam eden bonservis pazarlıklarında 25-30 milyon euro bandının konuşulmasını sağlayan şey, skorerliğinden ziyade oyun disiplini ve savunma güvenilirliği.

Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti

Hücum hattındaki yalnızlığından dert yanan Victor Osimhen, milli ara dönüşü teknik direktör Okan Buruk ile özel bir görüşme yaptı. Bursaspor'da 9 maçta 12 gole ulaşan Kelechi Iheanacho'yu öneren Nijeryalı yıldız, 2017'de kendisine kapısını açan "abisi" için kefil oldu.

08.10.2026 17:01:00
Haber Merkezi
 
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Forvet hattındaki yalnızlığına isyan eden Victor Osimhen, ülkesinde yaptığı tatilin dönüşünde Okan Buruk'la bir görüşme yaptı. Bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 9 karşılaşmada rakip fileleri 12 golle havalandıran Bursaspor'un golcüsü Kelechi Iheanacho için Galatasaray teknik direktörüne tavsiyede bulundu.






KELECHI IHEANACHO İÇİN OSIMHEN DEVREDE

Osimhen, "abisi" olarak gördüğü vatandaşının Galatasaray'a katılması için devreye girdi. Milli takımdan ve geçmişten gelen güçlü bağlarını da vurgulayarak Iheanacho için Buruk'a, golcülük kalitesinden çok karakterinin Galatasaray için ne kadar değerli olacağını anlattı.






OKAN BURUK İKNA OLDU

Osimhen'in "karakter" vurgusunu dikkate alan Buruk'un, soyunma odası kimliğine uyum sağlayacak ve Osimhen ile yüksek kimya yakalayacak tecrübeli bir ismin transferine olumlu baktığı ise gelen bilgiler arasında.






OSIMHEN'İN BURSAPORLU 'ABİSİ'

Osimhen, 2017 yılında Nijerya Milli Takımı'na ilk çağrıldığı dönemde krampon almak için Iheanacho'nun odasına gitti; ancak golcünün oda arkadaşı tarafından kapıdan geri çevrildi. Iheanacho bu durumu fark eder etmez kapısına kadar gidip Osimhen'in elinden tutarak onu içeri aldı. Ona hem krampon verdi hem de kendisini himayesine aldı. Osimhen o günden sonra ona "abim" demeye başladı.






GALATASARAY'IN SİSTEMİNE UYAR

Okan Buruk uzun süredir çift forvetli veya forvet arkasını serbest kullanan bir sistem düşünüyor. Bu sistemde Iheanacho, bağlantı santrforu olarak görev yapabilir; Osimhen gibi bitirici ve yıpratıcı bir forvetin arkasında veya yanında tamamlayıcı rol üstlenebilir.

Hagı'den Beşiktaş’ın yıldızına teklif

Vincenzo Italiano'nun henüz forma şansı vermediği Ümit Akdağ için Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Gheorghe Hagi devreye girdi

08.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Hagı'den Beşiktaş’ın yıldızına teklif
Hagı'den Beşiktaş’ın yıldızına teklif
Vincenzo Italiano'nun henüz forma şansı vermediği Ümit Akdağ için Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Gheorghe Hagi devreye girdi.

Bükreş doğumlu genç stoperle görüşerek Romanya A Milli Takımı'nda oynaması için resmi teklifte bulundu. Daha önce merhum Mircea Lucescu'nun da ısrarla istediği Ümit, teklifi reddetmişti.







Beşiktaş'ın Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı ancak henüz Vincenzo Italiano'nun gözüne giremeyen Ümit Akdağ için sürpriz bir milli takım gelişmesi yaşandı. Romanya Milli Takım Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, genç savunmacıya Romanya Milli Takımı'nda oynaması için resmi teklifte bulundu.






LUCESCU DA İLGİLENMİŞTİ

Beşiktaş formasıyla henüz düzenli forma şansı bulamayan Bükreş doğumlu sol stoper Ümit Akdağ'a bu, Rumenlerin ilk teklifi değil. Daha önce de Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Rumen Milli Takımı'nın eski teknik direktörü merhum Mircea Lucescu da birkaç kez Ümit ile görüşerek Rumen Milli Takımı'nda oynaması için teklifte bulunmuştu.







HAGİ DEVREYE GİRDİ

Geçmişte Romanya Alt Yaş (U21) Milli Takımı formasını giymiş olmasına rağmen Ümit Akdağ, Romanya A Milli Takımı'ndan gelen bu ısrarlı teklifleri geri çevirdi. Ancak bu kez Hagi, Ümit'e Beşiktaş'ta Emirhan Topçu'nun da arkasında olduğunu hatırlattı...







Kısa dönemde Türk Milli Takımı şansı olmadığını iddia etti. Teklifinin sonsuza kadar devam etmeyeceğini, kısa süre içinde onay verirse kasım ayındaki milli arada Rumen Milli Takımı'na kendisini davet etmek istediğini söyledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.