Kilis gastronomisi dünyaya açılıyor
Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, İpek Yolu Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen ‘Kilis Gastronomisi Dünyaya Açılıyor’ projesi kapsamında farklı illerden gelen turizm acenteleri ve rehberler ağırlanarak, kent gastronomisi tanıtıldı
19.09.2020 04:08:00





Bereketli toprakları, asırlık ağaçları, tarihi eserleri, camileri, türbeleri, konakları, çeşmeleri, 4 bin yıllık tarihe sahip olan zeytini ile zeytinyağı ve bin bir çeşit yöresel yemekleriyle Güneydoğu'nun incisi Kilis turizm profesyonellerini ağırladı.
TURSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ile birlikte farklı illerden gelecek olan turizm acentelerini ve rehberlerini misafir eden Kilis, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kilis, yöresel mutfağı ve tüm tarihi değerleriyle gastronomi turizminden payına düşeni almaya çalışıyor.
Bilir, "Kilis'e geldikten sonra birçok yönünü öğrendim. Kilis'in tarihten beri tamamen bir gastronomi şehri olduğunu, bir yemek kültürü olduğunu, mutfak kültürünün olduğunu, çok derin ve güçlü olduğunu gördüm. Yetkililerden öğrendiğimiz 240'tan fazla yemek çeşidinin olduğunu öğrendik. 20-30 tanesini de tatma fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden farklı lezzettir" dedi. İHA
TURSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ile birlikte farklı illerden gelecek olan turizm acentelerini ve rehberlerini misafir eden Kilis, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kilis, yöresel mutfağı ve tüm tarihi değerleriyle gastronomi turizminden payına düşeni almaya çalışıyor.
Bilir, "Kilis'e geldikten sonra birçok yönünü öğrendim. Kilis'in tarihten beri tamamen bir gastronomi şehri olduğunu, bir yemek kültürü olduğunu, mutfak kültürünün olduğunu, çok derin ve güçlü olduğunu gördüm. Yetkililerden öğrendiğimiz 240'tan fazla yemek çeşidinin olduğunu öğrendik. 20-30 tanesini de tatma fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden farklı lezzettir" dedi. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.