‘Kırmızı eti geç saatte yemeyin’
Diyetisyen Ece Özlük, sindirim problemleri yaşamamak için kırmızı eti geç saatlerde değil, öğle yemeğinde tercih edilmesini söyleyerek, “Günde 100-120 gram et tüketimi yapılmalı. Kalp-damar hastalıkları olanlar, sakatatları yalnızca tadımlık tüketmeli” dedi
02.08.2020 01:31:00





Diyetisyen Ece Özlük, güne sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı ile başlanmasının, günün sonraki saatlerinde kontrolü kaybetmemek adına çok önemli olduğu söyledi. Özlük, kahvaltıda tam tahıllı ekmek, haşlanmış yumurta, peynir, domates-biber-yeşillikler ve zeytinden oluşan bir kahvaltı yapılmasının uygun olduğunu söyledi.
Diyetisyen Ece Özlük, çok fazla et tüketiminin sağlıklı olmayacağını söyleyerek, "Et tüketiminiz günde en fazla 3-4 köfte kadar veya 15-16 parça kuşbaşı et kadar olmalıdır ki bu da yaklaşık 100-120 gram kadar bir miktardır. Mümkünse, özellikle de sindirim problemleri yaşamamak için kırmızı eti geç saatlerde değil, öğle yemeğinde tercih etmeye çalışın. Aynı şekilde sakatatları da kısıtlı tüketmekte yarar var. Özellikle de yüksek kolesterol sorunu yaşayan veya kalp-damar hastalıkları olanlar, sakatatları yalnızca tadımlık tüketmeli ve günde 2-3 köfte kadar et tüketimini de geçmemeli" dedi.
'Pişirirken kuyruk yağı eklemeyin'
Diyetisyen Ece Özlük, et pişirirken içerisine iç yağı ve kuyruk yağı konulmamasını söyleyerek, "Hatta sıvı yağ bile eklemenize gerek yok, etin zaten kendi yağı yetecektir. Kekik, karabiber, kimyon, kırmızıbiber gibi baharatlar, defne yaprağı, fesleğen gibi otlar etinizi hem daha lezzetli hem de daha faydalı hale getirmeye yardımcı olabilir. Hazırladığınız eti, pirinç pilavı yerine, bulgur pilavı eşliğinde ve yanına da bol salata ile ikram eder, içecek olarak da gazlı içecekler değil de, maden suyu veya ayran sunarsanız, gayet dengeli bir öğün düzenlediniz demektir" dedi. İHA
Diyetisyen Ece Özlük, çok fazla et tüketiminin sağlıklı olmayacağını söyleyerek, "Et tüketiminiz günde en fazla 3-4 köfte kadar veya 15-16 parça kuşbaşı et kadar olmalıdır ki bu da yaklaşık 100-120 gram kadar bir miktardır. Mümkünse, özellikle de sindirim problemleri yaşamamak için kırmızı eti geç saatlerde değil, öğle yemeğinde tercih etmeye çalışın. Aynı şekilde sakatatları da kısıtlı tüketmekte yarar var. Özellikle de yüksek kolesterol sorunu yaşayan veya kalp-damar hastalıkları olanlar, sakatatları yalnızca tadımlık tüketmeli ve günde 2-3 köfte kadar et tüketimini de geçmemeli" dedi.
'Pişirirken kuyruk yağı eklemeyin'
Diyetisyen Ece Özlük, et pişirirken içerisine iç yağı ve kuyruk yağı konulmamasını söyleyerek, "Hatta sıvı yağ bile eklemenize gerek yok, etin zaten kendi yağı yetecektir. Kekik, karabiber, kimyon, kırmızıbiber gibi baharatlar, defne yaprağı, fesleğen gibi otlar etinizi hem daha lezzetli hem de daha faydalı hale getirmeye yardımcı olabilir. Hazırladığınız eti, pirinç pilavı yerine, bulgur pilavı eşliğinde ve yanına da bol salata ile ikram eder, içecek olarak da gazlı içecekler değil de, maden suyu veya ayran sunarsanız, gayet dengeli bir öğün düzenlediniz demektir" dedi. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.