Koronavirüs gıda ürünlerinden bulaşabilir
İngiltere’de yapılan bir araştırmada, Covid-19 hastalığına yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yemeye hazır gıda ürünlerinin üzerinde günlerce bulaşıcı halde kalabildiği belirlendi
03.12.2022 15:47:00





İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Covid-19 hastalığına yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yemeye hazır gıda ürünlerinin üzerinde günlerce bulaşıcı halde kalabildiği belirlendi. İngiltere'deki Gıda Standartları Kurumu (FSA) için Southampton Üniversitesi'nden bir ekip yapılan çalışmada, meyve, hamur işleri ve ambalajlı içeceklere bilinçli olarak bulaştırıldı. Bu ürünler, tüketiciler tarafından yıkanmadan veya pişirilmeden doğrudan ağız ile temas edebilen ürünler olması sebebiyle tercih edildi. 29 Kasım tarihinde yayınlanan araştırma raporunda şu ifadelere yer verildi: "Çalışma kapsamında gıda ve ambalaj ürünlerine laboratuvar ortamında, yapay olarak SARS-CoV-2 virüsü bulaştırıldı. Bu nedenle çalışmada yapılan tespitler, normal bir market ortamındaki virüs bulaşma seviyelerini yansıtmamaktadır. Çalışmadakine kıyasla daha düşük bulaşma seviyelerinin, tespit edilemeyecek seviyelere düşmesi ise daha kısa sürede gerçekleşecektir." Elde ettikleri sonuçları yorumlayan araştırmacılar, gıda ve ambalajlardan koronavirüs bulaşması konusundaki riskin halen oldukça düşük olduğunun altını çizdi. Covid bulaşmasının temel yolu enfekte yüzeylere dokunulmasından ziyade, virüs içeren damlacıklarının solunması.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.