logo
26 ŞUBAT 2026


Kupada kura günü

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final kuraları yarın çekilecek

14.01.2021 12:00:00
Kupada kura günü
Kupada kura günü

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ile olası yarı final eşleşmelerinin kura çekimi yarın gerçekleştirilecek.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'ndaki kura çekimi saat 14.30'da başlayacak.

Tek maç eliminasyon usulüne ve seri başı sistemine göre oynanacak çeyrek final turunda müsabakalar, kurada küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak. Çeyrek final eşleşmelerinin ardından yarı final eşleşmeleri de kura ile belirlenecek.

Son 16 turundan itibaren VAR Sistemi'nin kullanıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final karşılaşmaları 9, 10 ve 11 Şubat, yarı final müsabakaları ise 16, 17 veya 18 Mart tarihlerinde oynanacak. AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçlarının ardından son 16'ya kalan takımlar belli oldu

26.02.2026 06:42:00
İHA
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar belli oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar belli oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçları bu akşam oynanan maçlarla tamamlandı. Galatasaray, ilk maçta 5-2 yendiği İtalyan ekibi Juventus'a uzatmalara giden karşılaşmada 3-2 mağlup olmasına rağmen adını son 16'ya yazdırdı. Sarı-kırmızılı takımın son 16 turundaki rakibi cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekiminde belli olacak. Galatasaray, İngiliz ekiplerinden Tottenham veya Liverpool ile son 16 turunda karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da mücadele edecek takımlar şöyle:

"Arsenal, Liverpool, Barcelona, Sporting, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Atalanta, Paris Saint-Germain, Bayern Münih, Tottenham, Chelsea, Manchester City, Newcastle United, Bodo/Glimt, Galatasaray ve Real Madrid."

Devler Ligi'nde bu akşam oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

Atalanta (İtalya): 4 - Borussia Dortmund (Almanya): 1
Juventus (İtalya): 3 - Galatasaray: 2
Paris Saint-Germain (Fransa): 2 - Monaco (Fransa): 2
Real Madrid (İspanya): 2 - Benfica (Portekiz): 1

Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek

25.02.2026 12:10:00
AA
Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak
Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45'te başlayacak. İtalyan hakem Simone Sozza'nın yöneteceği müsabaka, TRT 1'den canlı yayımlanacak.

Kırmızı-beyazlı ekip, ilk maçta deplasmanda 1-0 yendiği rakibi karşısında elde ettiği avantajı koruyup adını son 16 turuna yazdırmaya çalışacak.

Samsunspor'da 5 eksik

Samsunspor'da UEFA listesine eklenmeyen Elayis Tavsan ve Yalçın Kayan, statü gereği Shkendija karşısında kadroda yer alamayacak.

Sakatlıkları devam eden Emre Kılınç, Tanguy Coulibaly ve Afonso Sousa da bu maçta forma giyemeyecek.

Samsunspor, Avrupa kupalarında 20. kez sahaya çıkacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek Samsunspor, Avrupa kupalarındaki 20. maçına çıkacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda ağırlayacağı rakibini ilk maçta 1-0 yenen kırmızı-beyazlılar, skor avantajıyla çıkacağı taraftarı önünde son 16 turu biletini almaya çalışacak.

Tarihinde daha önce 2 kez UEFA İnter Toto Kupası'nda yer alan Samsunspor, 27 yıl sonra döndüğü Avrupa kupalarında 19 karşılaşmayı geride bıraktı.

Karadeniz ekibi, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 19 maçta; 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Rakip fileleri 27 kez havalandıran Samsunspor, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

Sezonun 10. Avrupa kupası maçı

Samsunspor, Avrupa kupalarında bu sezonki 10. müsabakasını Shkendija karşısında oynayacak. Kırmızı-beyazlı ekip, geride kalan 9 maçında 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Sezona UEFA Avrupa Ligi play-off turunda başlayan Karadeniz ekibi, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'a elenerek yoluna UEFA Konferans Ligi'nin lig etabında devam etti.

Lig etabını 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 12. sırada tamamlayan Samsunspor, son 16 turuna kalabilmek için play-off oynama hakkı elde etti. Bu turda eşleştiği Shkendija'yı deplasmanda 1-0 yenerek rövanş öncesi avantaj elde eden kırmızı-beyazlılar, adını son 16 takım arasına yazdırmaya yakın olan taraf konumunda.

Çakır: "İlk 16 takım arasına katılmak artık çok uzak değil"

Samsunspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın rövanş maçında konuk edecekleri Shkendija karşısında tur atlayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Shkendija deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyetin avantaj olduğunu kaydeden Çakır, "İlk 16 takım arasına katılmak artık çok uzak değil. Bu turu geçmemiz halinde, Rayo Vallecano veya Shakhtar Donetsk'ten biri rakibimiz olacak. Hedefimiz çeyrek final oynamak. Bu turun ardından 3 sakat oyuncumuz Emre Kılınç, Tanguy Coulibaly ve Afonso Sousa da takımımıza katılacak. Onların da katılması takımımıza büyük güç verecek." ifadelerini kullandı.

Yoğun bir maç trafikleri bulunduğuna dikkati çeken Çakır, "Avrupa'da başarılı sonuçları sürdüreceğimize inanıyoruz. Bunu yaparken çok yorulacağız. Çünkü 21 günde 7 maç oynayacağız. Bizim adımıza zor olacak. Özellikle Avrupa kupası maçları sonrasında lig çok zor oluyor. Hem lig hem Türkiye Kupası hem UEFA Konferans Ligi bizim için önemli. Avrupa'da iyi gitmemiz, ülke puanına da önemli katkı sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Suat Çakır, her yıl Avrupa kupalarında yer almak istediklerini vurgulayarak, "Bu yıl Süper Lig'de ilk 5'ten biraz uzağız. Hedefimiz tabii ki ilk 5 içinde bulunmak. Türkiye Kupası'ndan Avrupa'ya gitmek bizim için daha kolay bir hedef. İnşallah gelecek yıl da Avrupa kupalarında bulunmayı başarırız." diye konuştu.

Avrupa Ligi son 16 play-off turunda rövanş heyecanı yarın

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda rövanş maçları yarın oynanacak

25.02.2026 12:07:00
AA
Avrupa Ligi son 16 play-off turunda rövanş heyecanı yarın
Avrupa Ligi son 16 play-off turunda rövanş heyecanı yarın
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda rövanş maçları yarın oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunun play-off etabı, 8 karşılaşmayla tamamlanacak. Rakiplerini eleyen takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak.

Fenerbahçe, 3-0 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında İngiltere'nin Nottingham Forest takımına konuk olacak.

The City Ground Stadı'nda, TSİ 23.00'te başlayacak mücadeleyi İtalyan hakem Maurizio Mariani yönetecek. Bu turu geçen ekip, son 16 turunda Danimarka'nın Midtjylland ya da İspanya'nın Real Betis takımıyla eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki rövanş maçlarının programı (TSİ) şu şekilde:

20.45 Ferencvaros (Macaristan)-Ludogorets (Bulgaristan)

20.45 Stuttgart (Almanya)-Celtic (İskoçya)

20.45 Viktoria Plzen (Çekya)-Panathinaikos (Yunanistan)

20.45 Kızılyıldız (Sırbistan)-Lille (Fransa)

23.00 Nottingham Forest (İngiltere) - Fenerbahçe

23.00 Bologna (İtalya)-Brann (Norveç)

23.00 Genk (Belçika)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

23.00 Celta Vigo (İspanya)-PAOK (Yunanistan)

Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, son 16 play-off turu aşamasında 4 maç yapıldı

25.02.2026 12:03:00 / Güncelleme: 25.02.2026 12:06:15
AA
Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi
Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, son 16 play-off turu aşamasında 4 maç yapıldı.

Giuseppe Meazza Stadı'ndaki karşılaşmada, İtalya'nın Inter ekibi Norveç'in Bodo/Glimt takımını ağırladı.

İlk yarısı golsüz biten maçın 58. dakikasında Bodo/Glimt, Jens Petter Hauge'nin golüyle öne geçerken 72. dakikada Hakon Evjen ile farkı ikiye çıkardı.

Ev sahibi ekip, 76. dakikada Alessandro Bastoni ile skoru 2-1 yapsa da yeterli olmadı.

Adını son 16'ya yazdıran Bodo/Glimt, iki maçta da Inter'i yenerek İtalya temsilcisini kupa dışı bıraktı.

Bugün oynanan maçların sonucunda Bodo/Glimt, Atletico Madrid, Newcastle United ve Bayer Leverkusen, son 16'ya kaldı.

Ligde günün sonuçları şöyle:

Atletico Madrid (İspanya)-Club Brugge (Belçika): 4-1 (3-3)

Bayer Leverkusen (Almanya)-Olympiakos (Yunanistan): 0-0 (2-0)

Inter (İtalya)-Bodo/Glimt (Norveç): 1-2 (1-3)

Newcastle United (İngiltere)-Karabağ (Azerbaycan): 3-2 (6-1)

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

İspanya temsilcisi Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge'ü 3-3 ve 4-1'lik skorlarla eleyerek son 16 turuna yükseldi

25.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi
Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi
İspanya temsilcisi Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge'ü 3-3 ve 4-1'lik skorlarla eleyerek son 16 turuna yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Atletico Madrid, evinde Belçika temsilcisi Club Brugge ile karşılaştı. İlk maçta 3-3 beraberlikle sahadan ayrılan Atletico, ikinci maçta 23. dakikada 1-0 öne geçti.

Sörloth'un golüne Brugge ekibi 36'da Joel Ordonez ile karşılık verdi.



İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlanan maçta Atletico, 2. yarıya da golle başladı. Johnny Cardoso'nun golüyle ikinci kez öne geçen Diego Simeone'nin öğrencileri 76'da Sörtloth ile bir gol daha buldu. Alexander Sörloth, 87. dakikada farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. Norveçli golcü böylelikle hat-trick yapma başarısı gösterdi.

İspanyol ekibi müsabakayı 4-1'lik skorla kazanarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Kayserispor Erling Moe ile anlaştı

Kayserispor, Norveçli Teknik Direktör Erling Moe ile anlaşmaya vardı

24.02.2026 16:25:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor Erling Moe ile anlaştı
Kayserispor Erling Moe ile anlaştı
Kayserispor, Norveçli Teknik Direktör Erling Moe ile anlaşmaya vardı.

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, Teknik Direktör Erling Moe ile anlaşma yaptı. 56 yaşındaki teknik adamın bu hafta içinde Kayseri'ye geleceği öğrenildi.

Türkiye'de daha önce Beşiktaş'ta görev yapan Ole Gunnar Solskjaer'in yardımcılığını üstlenen Norveçli antrenörün, Gençlerbirliği ile oynanacak maçta takımın başında olması bekleniyor.

Galatasaray tur için İtalya'da

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın deplasmanda İtalyan temsilcisi Juventus ile karşı karşıya gelecek.

24.02.2026 11:35:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray tur için İtalya'da
Galatasaray tur için İtalya'da
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın deplasmanda İtalyan temsilcisi Juventus ile karşı karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında Galatasaray yarın TSİ 23.00'te deplasmanda İtalyan ekibi Juventus ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, İstanbul'da oynanan ilk maçı 5-2'lik skorla kazandı. Aslan, siyah-beyazlılar karşısında alacağı her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra en az 2 farkla yenilmesi durumunda da adını son 16 turuna yazdıracak. Juventus 3 farkla kazanırsa müsabaka uzatmalara gidecek, burada da eşitlik bozulmazsa penaltı atışları turu geçecek takımı belirleyecek. Cimbom 4 farkla kaybederse Avrupa kupalarına veda edecek.

Galatasaray, bu turu geçmesi durumunda Liverpool ya da Tottenham ile eşleşecek.

8. randevu



Galatasaray, Juventus ile Avrupa kupalarında bugüne kadar 7 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 3 galibiyet elde ederken, İtalyan ekibi ise 1 defa kazandı. 3 maç da berabere sona erdi. Bu mücadelelerde Aslan; 14 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

İtalya deplasmanında ilk galibiyet peşinde

Galatasaray, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarıyla deplasmanda oynadığı maçlarda galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılılar, Juventus karşısına ayrıca bu alanda ilk galibiyet için de çıkacak. Cimbom, dış sahada İtalyan ekipleriyle oynadığı 13 müsabakada 6 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

İtalyanlarla 27 maça çıktı



Galatasaray, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarıyla bugüne kadar 27 karşılaşma oynadı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda rakiplerini 9 kez mağlup ederken, 8 defa da yenildi. 10 maçta ise kazanan çıkmadı. Aslan, İtalyan ekiplerine karşı 37 gol kaydederken, 40 gol yedi.

En son 2013-2014 sezonunda son 16'ya kaldı
Galatasaray, Juventus karşısında istediği sonucu alması halinde yoluna son 16 turunda devam edecek. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda son olarak 2013-2014 sezonunda mücadele etti. Aslan, o sezon son 16'da İngiliz takımı Chelsea ile eşleşirken, İstanbul'da 1-1 berabere kaldı, deplasmanda ise 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti.

Avrupa kupalarında 338. karşılaşma

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 337 maça çıktı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 120 kez galip gelirken, 127 defa da mağlup oldu. 90 karşılaşma ise berabere sona erdi. Geride kalan mücadelelerde Cimbom rakip fileleri 465 kez havalandırırken, kalesinde 511 gol gördü.

Devler Ligi'nde 132. müsabaka



UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 131 karşılaşma oynayan Galatasaray, bu maçların 33'ünü kazanırken, 66'sını ise kaybetti. 32 maç da berabere tamamlandı. Aslan attığı 136 gole karşı, kalesinde 223 gole engel olamadı.

Okan Buruk'un Avrupa karnesi

Okan Buruk, Galatasaray teknik direktörü olarak Avrupa kupalarında 35 maç oynadı. Buruk, Şampiyonlar Ligi grup ve elemelerde 23, Avrupa Ligi'nde de 12 olmak üzere oynadığı bu 35 müsabakanın 14'ünden galip ayrılırken, 12'sinde yenildi ve 9 müsabakada da berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 14 gol attı



Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı maçlarda rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılarda gollerin 6'sını Victor Osimhen kaydederken, Yunus Akgün ve Noa Lang 2'şer, Gabriel Sara, Sacha Boey ve Davinson Sanchez de 1'er gol sevinci yaşadı. Atletico Madrid mücadelesinde ise Marcos Llorente kendi kalesine attı.

4 futbolcu sarı kart sınırında

Galatasaray'da, Juventus maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez ve Noa Lang sarı kart görmesi durumunda bir sonraki turun ilk müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Milli futbolcu Kenan Yıldız forma giyiyor

Juventus'un kadrosunda iki tanıdık futbolcu yer alıyor. İtalyan ekibinde; milli futbolcu Kenan Yıldız ile geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de oynayan Filip Kostic forma giyiyor. Kenan, bu sezon Juventus ile 35 resmi maça çıktı ve 9 gol, 7 asistlik performans sergiledi. 20 yaşındaki futbolcu, Devler Ligi'nde ise 1 gol, 3 asistle oynadı.

Juventus son 5 maçını kazanamadı

Juventus, bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı son 5 resmi karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Siyah-beyazlılar; Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı bu 5 müsabakada 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Juventus, en son ligde Como ile evinde karşı karşıya geldi ve 2-0'lık skorla kaybetti.
İtalyan ekibinde Juan Cabal kırmızı kart, Andrea Cambiaso da sarı kart cezasından dolayı Galatasaray'a karşı oynamayacak.

Joao Pinheiro düdük çalacak

Juventus ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Joao Pinheiro yönetecek. Pinheiro'nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ile Luciano Maia yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Joao Gonçalves olacak. Mücadelede VAR'da da Tomasz Kwiatkowski, AVAR'da da Jerome Brisard görev yapacak.

Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!


 
Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco, Kasımpaşa maçı sonrasında, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz" dedi.

24.02.2026 00:41:00
AA
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, çalışmalarına rağmen ortalardan çok gol yediklerini söyledi. Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tedesco, rakiplerinin orta açmasına daha az müsade etmeleri gerektiğini belirtti. Son dakikalarda yedikleri golde rakip kalecinin diyagonal bir pas attığını hatırlatan Tedesco, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz. Çok fazla gol yiyoruz ortalardan. Biz bunu konuşuyoruz, çalışıyoruz ama sahaya gelince bunu yapamıyoruz. Her ortayı durdurmak tabi kolay değil ama ortayı engellemek için her şeyi yapmamız gerekiyor. Yazık oldu bugünkü sonuç ama işin gerçeği bu. Problem ortayı yaptırmamız oldu" diye konuştu.

'Oyun planımız bozuldu'

İkinci yarıya başlarken kendilerini değişiklik yapmak zorunda hissettiklerini anlatan Tedesco, şöyle devam etti: "Bizim ilk başta yaptığımız plan ikinci yarıya başlarken Talisca ve Nene'yi birlikte oynatmaktı. İkinci yarıya başlarken sistem değiştirmek zorunda kaldık. İki forvet olarak kendileriyle oynamak istedik. Devrede iki değişiklik hakkımızı kullanmak zorunda kaldık. Dolayısıyla bu şekilde karar vermek zoırunda kaldık. Oyuncu değişikliklerini erken kullanmak, istediğimiz değişiklikleri yapamamamıza neden oldu. Baştaki fikrimiz Kerem'i son bölümde oyuna sokmaktı ama değişiklik hakkınız dolduğunda sizler için kolay olmuyor."
Takımda birçok sakat oyuncu olduğunu aktaran Tedesco, "Çağlar ve Oosterwolde bir süre olmayacak. Ederson ve Talisca'nın da sakatlıkları var. İçinde bulunduğumuz durum bu ama yapmamız gereken mevcut koşulda elimizden gelenin en iyisini yapmak. Milli araya kadar çözüm bulmamız ve puanlar almamız gerekiyor. Oyuncularıma da söyledim, saklanamayız. Hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz dedim oyuncularıma. Hayal kırıklığı normal ama oyuncularıma şunu söyledim kafamızı kuma gömmememiz gerekiyor. Ben trenin lokomotifi olarak bu gücü oyuncularıma vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Sonuna kadar savaş...

Sonuna kadar savaşmaya devam edeceklerini vurgulayan Tedesco, şunları kaydetti: "Şu an 6-7 sakatımız olabilir ama bizler için fark etmez. Bu işimizin bir parçası. Kolay değil bu oyuncuları kaybetmek ama sözünü veriyorum bizler elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlar da mücadelemizi görüyor, bizlerin birlik olması gerekiyor. Son döneme kadar işler iyi gidiyordu ama son birkaç haftadır enerji seviyesinde sıkıntı yaşıyoruz. Milli araya kadar hayatta kalacağız, üstesinden geleceğiz. Milli aradan sonra Alvarez, Skriniar ve bugün sakatlananlar dönecek. İstesek biz de ağlayabilirdik bu durumları dile getirip ama inancım o ki bizler güçlüyüz. Bardağın dolu tarafını görmeniz gerekiyor."
İkinci yarı 3-5-2 formasyonuna döndüklerini ve futbolcuların bunu iyi karşıladığını aktaran Tedesco, "İki sakatlık sonrası hala 4'lü oynamaya devam ettik. Matteo ve Yiğit stoper oynadı. Matteo 6 gibi hareket etti sahada bu beni biraz endişelendirdi çünkü rakibe boşluk verebilirdik. İkinci yarı sistemi değiştik hiç bir zaman çalışmamıştık 3'lü üzerinde ama oyuncuların bunu sahada iyi şekilde uyguladığını gördük. 3-5-2'de baskılı oynadık golü de bulduk ama bu maçı kazanmamış olmamız bizim için çok üzücü. Şartları düşününce bu maçı kazansak sezonun en güzel galibiyeti olurdu" şeklinde görüş belirtti.

Forvet sıkıntısı yok!

Problemin santrfordan kaynaklanmadığını aktaran Tedesco, sözlerini şöyle tamamladı: "Elimizde çok fazla çözüm var, bu konuda problemimiz yok. Neredeyse her maçta gol atıyoruz. Normal koşullarda 1 gol maçı kazanmak için yetmeli. Dolayısıyla konu forvet değil. Kazanamayınca eleştiri olur ve bununla başa çıkmanız gerekir. Geriye değil ileriye bakmanız gerekir. Çok fazla maç oynadık. Geldiğimden beri 34 maç oynadık. Çok fazla gerginlik, stres ve seyahat oldu. Bugün zemin kaygandı. Ederson da kaydı ve 3 hafta oynamayacak. Avrupa'da Tarık ile oynayacağız. Talisca ve Jayden da sakatlık yaşadı. Futbol bu, bu tarz şeyler oluyor futbolda. Ben durumdan kaçmam, bizim yapmamız gereken şey birlik olmak ve çözüm üretmek. Çok fazla şans bulamayanlar şans bulacak bu dönemde. Önemli olan mentalitemizin düşmemesi milli araya kadar. Ondan sonra iyi mentalde kalmak çok önemli. İşimiz bunu sağlamak olacak."

LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) zirve mücadelesine hafta sonu devam edildi

23.02.2026 13:23:00
AA
LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider
LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) zirve mücadelesine hafta sonu devam edildi.

LaLiga'da Barcelona ve Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG) yeniden liderlik koltuğuna otururken, Premier Lig'de Arsenal, Serie A'da Inter ve Bundesliga'da Bayern Münih puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Real Madrid, son dakikada yıkıldı

Haftaya lider giren Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı Osasuna'ya 38. dakikada Ante Budimir (penaltı) ve 90. dakikada Raul Garcia'nın golleriyle 2-1 yenilerek koltuğu Barcelona'ya kaptırdı.

Milli futbolcu Arda Güler'in 82 dakika forma giydiği mücadelede Madrid ekibinin tek golünü Vinicius Junior kaydetti.

Barcelona, sahasında ağırladığı Levante'yi Marc Bernal, Frenkie de Jong ve Fermin Lopez'in golleriyle 3-0 mağlup etti.

Ligde 3 haftadır kazanamayan Atletico Madrid, sahasında Espanyol'u 4-2'lik skorla geçerken, Villarreal de Valencia'yı 2-1 yendi.

Puanını 61'e çıkaran Barcelona, LaLiga'da yeniden liderliğe yükselirken, Real Madrid 60 puanla ikinci, Villarreal 51 puanla üçüncü, Atletico Madrid 48 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Ligue 1'de Lens zirvede 1 hafta kalabildi

Geçen hafta PSG'nin puan kaybını iyi değerlendirerek liderliğe yükselen Lens, 23. hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Monaco'ya 3-2 yenildi.

Odsonne Edouard ve Florian Thauvin'in golleriyle 2-0 öne geçen Lens, 10 dakika içinde Folarin Balogun, Denis Zakaria ve Ansu Fati'nin gollerine engel olamayınca haftayı puansız kapadı.

PSG, Metz'i Desire Doue, Bradley Barcola ve Gonçalo Ramos'un golleriyle 3-0 mağlup etti.

Olimpik Lyon, deplasmanda Strasbourg'a 3-1 mağlup olurken, kalesini Berke Özer'in koruduğu Lille ise Angers'i 1-0 yendi.

Ligde 23. hafta sonunda PSG, 54 puanla zirvede yer alıyor. Lens 52 puanla ikinci, Olimpik Lyon 45 puanla üçüncü durumda.

Inter, galibiyet serisini 7 maça çıkardı

Serie A'nın 26. haftasında deplasmanda Lecce ile karşılaşan Inter, ikinci yarıda Henrikh Mkhitaryan ve Manuel Akanji'nin golleriyle rakibini 2-0 yenerek üst üste yedinci galibiyetini elde etti.

Zirve mücadelesi veren takımlardan Milan, Mariano Troilo'nun golüyle sahasında Parma'ya 1-0 yenilirken, Napoli ise deplasmanda öne geçtiği maçta Atalanta'ya 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında 5-2 yendiği Juventus, ligde de Como karşısında Mergim Vojvoda ve Maxence Caqueret'nin golleriyle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız, 83. dakikada yerini Vasilije Adzic'e bıraktı.

Zeki Çelik'in 85 dakika sahada kaldığı maçta ise Roma, sahasında Cremonese'yi 3-0'lık skorla geçti.

Ligde 26. hafta maçları sonrası Inter, 64 puanla liderlik koltuğunda otururken, en yakın takipçilerinden Milan'ın 54, Napoli ve Roma'nın ise 50'şer puanı bulunuyor.

Arsenal'dan Tottenham'a aynı tarife

Ligin ilk haftasında oynanan Kuzey Londra derbisinde Tottenham Hotspur'u 4-1 yenen Arsenal, 28. hafta mücadelesinde de rakibini bir kez daha aynı skorla mağlup etti.

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Hırvat teknik adam Igor Tudor, Tottenham Hotspur'un başındaki ilk maçtan mağlubiyetle ayrılırken, ilk karşılaşmada "hat-trick" yapan Eberechi Eze, bu mücadelede de rakip fileleri iki kez sarstı. Arsenal'ın diğer gollerini Viktor Gyökeres kaydetti.

Şampiyonluk adayı Manchester City, sahasında ağırladığı Newcastle United'ı Nico OReilly'nin golleriyle 2-1 yendi. Ligde son haftalarda istikrarsız bir görüntü sergileyen Aston Villa ise sahasında Leeds United ile 1-1 berabere kalarak puan kayıplarına yenisini ekledi.

Liverpool, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turundaki rakibi Nottingham Forest'ı 1-0 yenerken, Chelsea ise öne geçtiği maçta Burnley ile 1-1 berabere kaldı.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika forma giydiği karşılaşmada Brighton Hove Albion, deplasmanda Brentford'u 2-0 mağlup etti.

Ligde 28. haftanın ardından Arsenal, 61 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturuyor. Manchester City 56, Aston Villa 51, Chelsea 45 puanla Arsenal'ı takip etti.

Bayern Münih, 3 golle kazandı

Bundesliga lideri Bayern Münih, sahasında ağırladığı Eintracht Frankfurt'u Aleksandar Pavlovic ve Harry Kane'in (2) attığı gollerle 3-2 yendi.

Borussia Dortmund, Christoph Baumgartner'ın golleriyle 2-0 geriye düştüğü Leipzig deplasmanında Romulo (kendi kalesine) ve Fabio Silva'nın uzatma dakikalarında attığı golle 2-2 berabere kaldı.

Hoffenheim deplasmanda Köln ile 2-2, Stuttgart da son sıradaki Heidenheim ile 3-3 berabere kalarak puan kaybetti.

Ligde 23. hafta sonunda Bayern Münih, 60 puanla zirvedeki yerini korudu. Borussia Dortmund 52, Hoffenheim 46 ve Stuttgart ise 43 puanla lideri izledi.

Fatih Tekke’nin deplasman karnesi iyiye gidiyor

Süper Lig'in 23. haftasında Gaziantep FK'yi deplasmanda 2-1 yenerek puanını 48'e yükselten bordo-mavili takım, bu sezon iç sahadaki 11 karşılaşmada 22, dış sahadaki 12 maçta ise 26 puanı hanesine yazdırdı

23.02.2026 13:20:00
AA
Fatih Tekke’nin deplasman karnesi iyiye gidiyor
Fatih Tekke’nin deplasman karnesi iyiye gidiyor
Süper Lig'in 23. haftasında Gaziantep FK'yi deplasmanda 2-1 yenerek puanını 48'e yükselten bordo-mavili takım, bu sezon iç sahadaki 11 karşılaşmada 22, dış sahadaki 12 maçta ise 26 puanı hanesine yazdırdı.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1 yenen Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde deplasman başarısıyla dikkati çekti.

Ligde 23 maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 48 puan toplayan Karadeniz ekibi, dış sahada evinde oynadığı maçlardan daha çok puan topladı.

İç sahada 11 karşılaşmaya çıkan bordo-mavili takım, bu maçlarda 6 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 22 puan elde ederken rakip sahalarda ise 12 müsabakada 8 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet ile hanesine 26 puan yazdırdı.

Trabzonspor, Papara Park'ta 2 puan ortalaması ile maçlarını oynarken deplasman maçlarında ise maç başına 2,16 gibi yüksek bir oran elde etti.

Geçen sezonu geride bıraktı

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda geçen sezondan daha fazla puan topladı.

Geçen sezon deplasmandaki 18 müsabakada 3 galibiyet, 7 beraberlik, 8 mağlubiyet ile 16 puan elde eden bordo-mavililer, bu sezon 23. hafta sonunda dış sahada 8 puan daha fazla toplayarak 26 puana ulaştı.

Tekke dönemindeki deplasman maçları

Trabzonspor, Fatih Tekke idaresinde iki sezonda deplasmanda 18 karşılaşmaya çıkarken sadece 3 maçta mağlup oldu. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda Fenerbahçe'ye geçen sezon 4-1, bu sezon 1-0 mağlup oldu. Karadeniz ekibi, diğer yenilgisini de bu sezon Gençlerbirliği'ne 4-3'lük skorla yaşadı.

Bordo-mavililer, Tekke ile dış saha maçlarında 11 galibiyet, 4 de beraberlik elde etti.

Deplasman fobisini tersine çevirdi

Trabzonspor, geçen sezon ligin 27. haftasındaki Atakaş Hatayspor maçının ardından göreve gelen Fatih Tekke ile deplasman fobisine son verdi.

Geçen sezon ilk 12 deplasman maçında 5 beraberlik, 7 mağlubiyet ile galip gelemeyen Karadeniz ekibi, Fatih Tekke ile ilk dış saha maçında RAMS Başakşehir'i 3-0 yenerken 300 günlük deplasman galibiyeti hasretini noktaladı.

Bordo-mavili takım, geçen sezon ilk dış saha galibiyetini 13. maçında genç teknik adam ile elde ederek deplasmanda kazanamama fobisini de sonlandırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.