logo
10 MAYIS 2024

'Locamahal' ilk maliklerine kavuştu

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle 2017'de başlattığı "Locamahal" projesi, ilk sahipleriyle buluştu. 20 blok, bin 262 konut ve 77 ticari birimden oluşan projenin, 690 konut ve 64 dükkanlık bölümü için "anahtar teslim töreni" düzenlendi

19.08.2021 13:00:00
'Locamahal' ilk maliklerine kavuştu
'Locamahal' ilk maliklerine kavuştu
ZEYTİNBURNU / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Zeytinburnu Veliefendi'de, kentsel dönüşüm kapsamında, 36 bin metrekare alan üzerinde 20 bloktan oluşan, bin 262 konutluk ve 77 ticari birimden oluşan "Locamahal" projesinin temelini 2017'de attı. Aralık 2020'de anahtar teslimi yapılması planlanan, Zeytinburnu Belediyesi ile iş birliği içinde başlatılan proje, planlanan hızda ilerleyemedi. Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki yeni İBB yönetimi işbaşına geldiğinde, projeyi, yüzde 66 seviyelerinde olması gerekirken, yüzde 44 fiziki ilerlemeyle devraldı. Yeni İBB yönetimi, inşaatların fiziki ilerlemesini hızlandırdığı gibi, karşılarına çıkan hukuki, mali ve teknik birçok sorunu da çözdü. Bugün, proje kapsamında tamamlanan 690 konut ve 64 dükkan için hak sahiplerine anahtar teslimi için düzenlenen tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende İmamoğlu'na; CHP İstanbul milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve İBB üst yönetimi eşlik etti. Bir grup hak sahibi ile Zeytinburnu mahalle muhtarları da törendeki yerlerini aldı.

KURT: TÜM YAPILARIN DÖNÜŞÜMÜNE TALİBİZ

Törende ilk konuşmayı yapan Kurt, projenin geçmişi ve geldiği noktayla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Kentsel dönüşümün bazı noktalarda siyasete alet edilmek istendiğine vurgu yapan Kurt, bu şekilde vatandaşın kafasının karıştırıldığına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün sadece yerel yönetimler ve kurumlar tarafından tamamlanamayacağının altını çizen Kurt, süreçte yaşanan maliyet artışlarının da önlerindeki en büyük sorunlardan biri olduğunu belirtti. KİPTAŞ'ın yeni dönüşüm projelerinden örnekler veren Kurt, "Merkezinde insan olan, çevreye duyarlı, yaptık, bölgeye değer katacak projeler hayata geçirdik. 17 Ağustos'un yıldönümünde, daha yapılması gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Maalesef İstanbul, halen olası bir depreme hazır bir kent değil. Bu gerçekle yüzleşmeliyiz ve bu sürecin üstesinden gelebilmek için vatandaşımızı kesinlikle sürece paydaş etmeliyiz. Bu kapsamda, İBB şehircilik grubu şirketleri olarak, bundan yaklaşık 1,5 ay önce, 'İstanbul Yenileniyor Platformu'nu hayata geçirdik. 1.500'ün üzerinde başvuru aldık. 37.500 bağımsız birim, 419 farklı bölgede ve 140 bin insanımızı etkiliyor. Birinci aşama çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızla birlikte belirleyeceğimiz kriterlerde anlaşırsak, tüm bu yapıların dönüşümüne talibiz ve tüm bu süreci de KİPTAŞ olarak garantör olarak biz yürüteceğiz" bilgilerini paylaştı.

ARISOY: DEPREM SORUNUNU ORTAK AKILLA ÇÖZMEMİZ MÜMKÜN

Törenin ikinci konuşmacısı Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy oldu. "Bugün Zeytinburnu'muz için mutlu bir gün. 2013'ten bu yana verilen emeklerin karşılığı alınacak" diyen Arısoy, deprem sorununu, samimi diyalog içinde ve ortak akılla çözmenin mümkün olduğunu vurguladı. Arısoy, şunları söyledi:

"Neden 2013? Çünkü Zeytinburnu Belediyesi ile KİPTAŞ Genel Müdürlüğü arasında yetkiyi öngören protokol, 15 Mart 2013'te imzalanmıştır. Bugün burada bu güzel, bu mutlu an için vesile olan eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş'ı rahmetle yad ediyorum. Yine geçmiş dönem belediye başkanımız Sayın Murat Aydın'a ve önceki dönem KİPTAŞ Genel Müdürü Sayın İsmet Yıldırım'a huzurlarınızda bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum. Ben, Genel Müdür'ümüzün bu projeyi tamamlaması hususunda gösterdiği gayrete şahit. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle ve KİPTAŞ'la birlikte bu projenin tamamlaması için büyük gayret gösterdik. Bu projenin tamamlanmasında gösterdiği gayretler, emekler dolayısıyla başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, KİPTAŞ Genel Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun. Yenilenen her bir konut, Zeytinburnu için büyük kazanımdır" ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU'NDAN 1999'DAN 2021'E 'NÜFUS' VURGUSU

Anahtar teslimleri öncesinde konuşan İmamoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 22'nci yıldönümünü şahitlik etmiş biri olarak, yaşanan can ve mal kayıplarının tüm ülkeyi derinden sarstığını kaydetti. Dönemin kaosunun, çaresizliğinin dün gibi aklında olduğunu vurgulayan İmamoğlu, depremin, Türkiye'nin ve İstanbul'un en önemli gerçeği olduğunun altını çizdi. İstanbul'un, 1999 depremi sırasında, yaklaşık 10 milyonluk bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Bugün yaşayanlarıyla, ne yazık ki büyük göç almış ve mültecilerle beraber yoğunlaşan nüfusuyla neredeyse 20 milyona yakın insanı kapsıyor İstanbul. Dolayısıyla İstanbul, bugün sorunu çok daha derin hissetmeli çok daha yüksek seviyede endişe duymalı, 'Neredeyiz' diye. Sürecin bir fotoğrafını çekip, ona göre planlamalarını yapmak zorundayız hep birlikte" dedi. 22 yıldan bu yana deprem olmamasını "şans" diye niteleyen İmamoğlu, bu durumun yaşadığımız dönemde ve ileride olumlu anlamda değerlendirilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

'İSTANBUL'UN DEPREM ENVANTERİ ENDİŞE VERİCİ'

İstanbul'un deprem envanterinin mutluluk verici değil, endişe verici düzeyde olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "1,5 yıldır yaptığımız bina tespit çalışmalarıyla, yenilediğimiz çalışmalarla şunu görüyoruz: İstanbul'da her 3 binadan 1'i ne yazık ki depreme dayanıksız" bilgisini paylaştı. Deprem meselesinin İstanbul'un ve Türkiye'nin birinci sorunu haline gelmesini istediklerinin altını çizen İmamoğlu, bu kapsamda, devletin tüm kurumlarının, ilgili özel sektör paydaşlarıyla eşgüdümlü ve seferberlik ruhuyla harekete geçmesinin elzem olduğunu vurguladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla deprem özelinde uyumlu bir çalışma içinde olduklarını dile getiren İmamoğlu, "Hep beraber ayağa kaldırmalıyız bu meseleyi" dedi. Vatandaşın ve paydaş kurumların sorunla yüzleşerek hareket etmelerinin önemine dikkat çeken İmamoğlu, "Vatandaşımız, depremle mücadeleyi, çürük binada oturmak mı, oturmamak mı kısmından ziyade işin maddi tarafını önceliyorsa, vatandaşla bu süreci eğer halleşip, şeffaf bir biçimde çözemediysek, hala problemimiz var demektir" uyarısında bulundu.

'AFETİN FATURASINI BÜYÜTEN YİNE İNSANLAR'

Akdeniz'de yaşanan yangın, Karadeniz'de meydana gelen sel felaketlerini hatırlatan İmamoğlu, "2 günlük ziyaretimizde de ne acıdır ki gördük, yaşadık. Ne acıdır ki; aslında afetin faturasını büyüten yine insanlar. Yaptığı yanlışlar, yaptığı yapılaşma yanlışları, aldığı yanlış kararlar. Burada da tek nokta şu: Akıldan ve bilimden uzaklaşırsanız, popülist bir dünyaya dönük ya da birilerine yaranmaya dönük bazı yöneticilerin aldığı kararlar ne yazık ki büyük bedellere bizi yüzleştiriyor ve karşı karşıya getiriyor" diye konuştu. Doğduğu topraklar olan Trabzon Akçaabat'ta, 1989 yılında benzer bir sel felaketinin yaşandığını ve 100'ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiğini aktaran İmamoğlu, "Dere yatağında neyi var, neyi yoksa alıp denize götürmüştü. Aradan 30 sene geçti. Selin denize alıp götürdüğü yapıların en az 4-5 katı şu an o dere boyunda var. Bu kadar net. Yani biz, ders çıkarmıyor, ders almıyoruz. Kolay unutuyoruz. Bunları unutmamalıyız. Tedbirlerini alan insanlar, yöneticiler olmak zorunluluğumuz vardır. Bunun partisi yok. O insanların acılarını gördüğümüzde hangi partiden ölmüş, hangi partiden insan denize gitmiş diye düşünen mi var Allah aşkına? Yok. Onun için burada akıl birliğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

'BU HIZLA GİDERSEK BİZE 80 SENE GEREK'

22 yılda çok güzel işlerin de yapıldığının altını çizen İmamoğlu, "Ama o hızla gidersek bize gereken seksen senedir. Sorunları hissedip hep beraber el ele, kol kola vererek çözüm bulduğumuz süreçleri, ortak akılla yönettiğimiz, akıldan ve bilimden uzaklaşmadığımız, tek başına kişinin bireylerin değil, ortak akılla süreçleri yönettiğimiz bir sürecin Türkiye'mizin ve İstanbul'umuzun her ortamında hakim olmasını diliyorum. Siyasetin değil, ortak aklın ve bilimin izinde yürümemizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu noktada, tüm paydaşların aynı duyguları paylaşmasını ve başarılı olmamızı diliyorum hem İstanbul'umuzun hem ülkemizin ve milletimizin huzuru ve bekası için" diye konuştu. Konuşmaların ardından İmamoğlu, CHP İstanbul milletvekili Kılınç ve Arısoy, hak sahibi 3 çifte sembolik olarak anahtarlarını sundu. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, törenin ardından örnek bir daireyi gezdi.

Projede; 20 Blokta 1.262 konut 71 dükkân, ticari blokta ise 6 adet dükkan olmak üzere toplam 77 ticari birim bulunuyor. Tüm arazide 3 bodrum katlı 1.581 adet araçlık kapalı otopark, 650 metre uzunluğunda bir parkur ve kapalı havuz, fitness salonu, sauna, hamam ve buhar odasının da bulunduğu bir sosyal tesis yer alıyor.

 

 



DİSK-AR: Geniş tanımlı işsiz bir yılda 1.2 milyon kişi arttı
İşsiz sayısı 9.5 milyon kişiye ulaştı
Kritik iddianame sonrası sürpriz temas
Baş başa görüşme 1 saat sürdü
Şimşek, 'Türkiye Sürdürülebilir Finans Forumu'nda konuştu
"Sonuç alacağımıza inanıyoruz"
Gazze'deki son hastane 48 saat içinde hizmet dışı kalacak
Acilen yakıt sağlanmalı
Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı
'Yumuşama önemli bir fırsat'
Beyaz Saray'dan dikkat çeken açıklama
'İsrail, ihtiyaç duyduğu silahları alıyor'
'Sinan Ateş’in eşinin açıklamalarına dikkat'
'Her olayda siyasetçilerin adı geçiyor'
Dehşet yaratan kuyular
Şimdi de taş fırlatmaya başladı
Oysa alımlar tam gaz
Yaş çayda fiyat hala belirsiz
TÜİK verileri açıkladı
Mart ayı işsizlik oranları belli oldu
Eğitimcilerden toplu isyan
Öğretmenler bugün derslere girmedi
AKOM alarm verdi
İstanbul'da fırtına ve sağanak uyarısı
Tatil artık lüks değil ultra lüks
Sezonluk kirası 1 milyon lira!
Hasat başladı ama fiyat belli değil
Çukurova'da verimli hasat
'Batuhan olsaydı gelirdi, öperdi hediyesini verirdi'
En buruk anneler günü
DİSK-AR: Geniş tanımlı işsiz bir yılda 1.2 milyon kişi arttı
İşsiz sayısı 9.5 milyon kişiye ulaştı
Kritik iddianame sonrası sürpriz temas
Baş başa görüşme 1 saat sürdü
Şimşek, 'Türkiye Sürdürülebilir Finans Forumu'nda konuştu
"Sonuç alacağımıza inanıyoruz"
Gazze'deki son hastane 48 saat içinde hizmet dışı kalacak
Acilen yakıt sağlanmalı
Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı
'Yumuşama önemli bir fırsat'
Beyaz Saray'dan dikkat çeken açıklama
'İsrail, ihtiyaç duyduğu silahları alıyor'
'Sinan Ateş’in eşinin açıklamalarına dikkat'
'Her olayda siyasetçilerin adı geçiyor'
Dehşet yaratan kuyular
Şimdi de taş fırlatmaya başladı
Oysa alımlar tam gaz
Yaş çayda fiyat hala belirsiz
TÜİK verileri açıkladı
Mart ayı işsizlik oranları belli oldu
Eğitimcilerden toplu isyan
Öğretmenler bugün derslere girmedi
AKOM alarm verdi
İstanbul'da fırtına ve sağanak uyarısı
Tatil artık lüks değil ultra lüks
Sezonluk kirası 1 milyon lira!
Hasat başladı ama fiyat belli değil
Çukurova'da verimli hasat
'Batuhan olsaydı gelirdi, öperdi hediyesini verirdi'
En buruk anneler günü

Toplumsal Esenlik Derneği 12 Mayıs'ta Dil Bayramı kutlaması yapıyor

Toplumsal Esenlik Derneği, 12 Mayıs'ta Dil Bayramı kutlaması yapacak. Gaziosmanpaşa'da yapılacak etkinlik için aralarında Prof. Dr. Bengi Başer ve Rıza Zelyut ile Hande Karacasu'nun da de olduğu birçok isim Dil Bayramı için çağrıda bulundu.
10.05.2024 14:38:00
Haber Merkezi
Toplumsal Esenlik Derneği 12 Mayıs'ta Dil Bayramı kutlaması yapıyor
Toplumsal Esenlik Derneği 12 Mayıs'ta Dil Bayramı kutlaması yapıyor
İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç öncülüğünde kurulan Toplumsal Esenlik Derneği, ilk etkinliğini 12 Mayıs'ta Dil Bayramı'nı kutlayarak yapacak.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek, Anneler Günü'ne denk gelen etkinlikte Türkçe türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik konuşmalar yapılacak. Aralarında Profesör Doktor Bengi Başer, Gazeteci Rıza Zelyut, Gazeteci Hande Karacasu ve Gazeteci Ali Avcu, Ayşe Uçar gibi isimlerden de etkinliğe çağrı geldi.

Toplumsal Esenlik Derneği Başkanı Cemil Kılıç, Türk dilinin varsıllığını ve önemini vurgulamak amacıyla 12 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı Kutlama Töreni'ne herkesi çağırıyor. Etkinlik, saat 19:00'da başlayacak ve Türkçenin tarih boyunca ulaştığı başarıları kutlamak üzere düzenleniyor.

Derneğin sosyal medya hesaplarında Nazım Hikmet'in Türkçeye ilişkin "Dünyanın en iyi insanlarından olan Türk halkının ve dünyanın en güzel dillerinden biri ve belki de en başta gelenlerinden olan Türk dilinin yabancı diyarlarda tanınmasına vesile olabilmek ömrümün en büyük sevinci ve şerefi olur." sözleri ile duyuru yapıldı.

Aynı zamanda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ulusal duygu ile dil arasındaki bağ çok güçlüdür. Dilin ulusal ve zengin olması, ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil, bilinçle işlensin." sözleri de Toplumsal Esenlik Derneği'nin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarda dikkat çekti.

BİRÇOK İSİM ÇAĞRI YAPTI

Profesör Doktor Bengi Başer'se "Arapçanın dayatılmaya çalışıldığı şu süreçte, kültürümüzün en önemli unsuru olan ana dilimize sahip çıkmak ve Türkçenin resmi dil oluşunun 747. yıl dönümünü kutlamak üzere 12 Mayıs Pazar günü bir araya geliyoruz. Bekleriz…" diye konuştu.

Siyasi iletişimci Hande Karacasu, "Devrim karşıtı uygulamalarla Arapça'yı etkin dil yapma çabalarına karşın ana dilimize sahip çıkmak ve Türkçe'nin resmi dil olmasının 747. yıl dönümünü kutlamak üzere 12 Mayıs Pazar günü bir araya geliyoruz. Bekleriz…" dedi.

Radyo programcısı Ayşe Uçar, "Toplumsal esenlik. Türkçe dilimize sahip çıkıyoruz. Değerli hocam Cemil Kılıç'ın hazırladığı etkinliğe davet var. Buyurun dostlar. 12 Mayıs Gaziosmanpaşa'dayız" çağrısında bulundu.

MSB: 17 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 10 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlediği 7 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdiğini bildirdi.
10.05.2024 12:34:00
Haber Merkezi
MSB: 17 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 17 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 10 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlediği 7 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi' ifadelerini kullandı.


12 gündür karbonmonoksit çıkan kuyu şimdi de taş fırlatmaya başladı

Denizli'de kurulacak jeotermal tesis için yapılan sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamalar 12 gündür sürüyor. Patlamalar nedeniyle fışkıran korbonmonoksit gazının aralıklarla siyah renge dönmesi ve sondajdan parçalarının çıkmaya başlaması endişeye yol açtı.
10.05.2024 12:02:00 / Güncelleme: 10.05.2024 15:33:08
İhlas Haber Ajansı
12 gündür karbonmonoksit çıkan kuyu şimdi de taş fırlatmaya başladı
12 gündür karbonmonoksit çıkan kuyu şimdi de taş fırlatmaya başladı

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında bölgede kurulması planlanan jeotermal tesisin sondaj çalışmaları sırasında patlama meydana geldi.

Devam eden patlamalar nedeniyle bölgede geniş çaplı önlem alınırken, patlamalar sırasında Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.



Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sırasında sülfür gazı da çevreye yayıldı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan sülfür gazı ölçümlerinde yanma riski olmadığı öğrenilirken, cadde üzerinde ulaşıma kapatıldı.

12 gündür süren karbonmonoksit patlamasının basıncı nedeniyle ekipler müdahale etmekte zorlanırken, kuyu dron ile görüntülendi.



Günlerdir süren ve çevrede korkuya neden olan patlamalarda metrelerce yüksekliğe ulaşan karbonmonoksitin aralıklarla siyah renge döndüğü görüldü.



Kapatma çalışmalarının devam ettiği sondaj kuyusundan taş parçalarının fırlamaya başlaması nedeniyle sivil araç ve insan girişinin yasaklandığı bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındığı görüldü.

Hükümet yaş çay fiyatını hala açıklamadı

Rize'de bir haftadır üretici körlemesine çay hasat ediyor! ÇAYKUR, 2024 yılı kampanyasının ilk haftasında 14 bin ton yaş çay aldı. Ancak çayda alım fiyatı hala açıklanmadı. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, "Yaş çay kilogram alım fiyatı en az 25 lira olmalı" dedi.
10.05.2024 11:14:00
AHMET TURAN YİĞİT
 Hükümet yaş çay fiyatını hala açıklamadı
 Hükümet yaş çay fiyatını hala açıklamadı

Rize'de bir haftadır çay üreticileri kaça sattılarını bilmeden çay kesip ÇAYKUR'a teslim ediyor. ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne göre, 2024 yılı yaş çay alım kampanyası 4 Mayıs Cumartesi günü başladı. Kurum, bugüne kadar 14 bin ton yaş çay aldı. Yaş çay alım kampanyasının başlaması dolayısıyla Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde 9 Mayıs'ta bir araya gelen ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ÇAYKUR Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut da çay hasat etti. İlk kez çay toplayan teknik direktör Palut'a, genel müdür Alim hasadın nasıl yapılacağını anlattı. 

'Özel sektör çiftçiyi eziyor'

Öte yandan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, 8 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, yaş çay kilogram alım fiyatının en az 25 lira olarak açıklanması gerektiği belirterek, "Bunun altında açıklanmış fiyat, üreticiyi yoksulluğa mahkum etmeye devam etmektir" dedi. Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çay fiyatları açıklanmadan önce hasadın başlamaması gerektiğini belirterek, "Çay fiyatları hala açıklanmadı. İnsanlar kilogramını kaç paraya verdiğini hala bilmiyor. İktidara çağrı yapıyoruz; özel sektöre çiftçiyi, üreticiyi mahkum etmeyin. Yaş çay kanunu olmadığı için çiftçiler fırsatçılığa mahkum ediliyor" ifadesini kullandı. Özel sektörün açıkladığı gibi yaş çayın kilogramının 19 lira olması halinde çiftçinin üretimini sürdürmesinin mümkün olmadığını savunan Ocaklı, "Yasal düzenleme olmadığı için teklif edilebilecek rakamları çiftçinin reddetmesi gibi bir seçeneği yok. Ekmeğin artışı neyse çayın artışının bu olması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu. Çay alımı yapan özel sektör üreticinin adeta baş belası konumunda. ÇAYKUR çayı üreticiden kotayla aldığı için üretici kestiği çayın fazlasını özel sektöre satmak zorunda kalıyor. Özellikle Doğuş Çay gibi firmalar düşük fiyatla üreticinin ürününü almaya çalışıyor. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.