logo
05 HAZİRAN 2026

Mario Lemina her işi yaptı

Galatasaray, Liverpool'u evinde 1-0'lık skorla bir kez daha dize getirdi. Gecenin kahramanı Mario Lemina oldu. Hem golüyle hem de savunmadaki kusursuz performansıyla sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde bir kez daha yer etti

11.03.2026 16:21:00 / Güncelleme: 11.03.2026 16:29:34
Haber Merkezi
Mario Lemina her işi yaptı
Mario Lemina her işi yaptı
Galatasaray, Liverpool'a bir kez daha acımadı. Daha önce grup aşamasında 1-0 yendiği İngiliz rakibini bu kez de Şampiyonlar Ligi Son 16 turu ilk maçında aynı skorla yerle bir etti.




Gecenin kahramanı Mario Lemina oldu. Hem attığı galibiyeti getiren gol hem de savunmadaki cengaverliği ile maçın MVP'si seçildi.




Mario Lemina elit seviyede bir performans sergiledi. 1.13 isabetli şut gol beklentisi üretmesinin üzerine savunmada da duvar oldu. İşte kritik istatistikleri:




Gol: 1

Toplam Şut / İsabetli Şut: 3 / 2

Savunma Katkısı: 8

Pas Arası & Tehlike Engelleme: 5

Hava Topu Mücadelesi: 7 (4 Kazanılan)

Geri Kazanma: 4




Özellikle hava toplarındaki yüzde 57'lik başarısı Liverpool'un baskısını kırmaya yardım etti.




Maç sonunda duygularını gizlemeyen Lemina, Galatasaray'a olan aidiyetini şu sözlerle ifade etti:




- Galatasaray'dan ayrıldığımda çok acı çektim. Ama şimdi bir rüyayı yaşıyorum. Ligde birinciyiz ve hâlâ kupadayız. Şampiyonlar Ligi'nde de çok iyi gidiyoruz. Bu akşam takımımla gurur duyuyorum. Sadece ben Liverpool'u yenmedim, takım olarak yendik.

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.

22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı

Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

05.06.2026 06:45:00
AA
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayı, bir Dünya Kupası'nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı oldu.

1962 Dünya Kupası ise gol krallığının en düşük gol sayısıyla kazanıldığı turnuva olarak tarihe geçti. Bu kupada 6 futbolcu, dörder golle ilk sırayı paylaştı. Şili'de düzenlenen organizasyon ayrıca en çok sayıda futbolcunun gol krallığını paylaştığı kupa olarak da dikkati çekti.

İlk "kral" Stabile



Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı, Arjantinli Guillermo Stabile oldu.

Stabile, 1930 Uruguay'da 8 golle ilk sırayı aldı. 1934'te Çekoslovak Oldrich Nejedly 5, 1938'de Brezilyalı Leonidas 7 golle birinciliği elde etti.

Brezilya'dan 5 gol kralı

Tüm Dünya Kupalarına katılan tek ülke Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçti.

Geride kalan 22 Dünya Kupası'nda 20 ülkeden 31 futbolcu, gol krallığı sevinci yaşadı. Brezilya, 5 oyuncuyla başı çekti. Almanlar, 3 futbolcuyla ikinci, Fransa, Arjantin, Macaristan, İtalya ve İngiltere ise ikişer oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Birer futbolcusu gol kralı olan ülkeler ise şunlar:

Çekoslovakya, SSCB, Şili, Yugoslavya, Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, Uruguay ve Kolombiya.

Pele ve Maradona başaramadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele ve Diego Armando Maradona, Dünya Kupası tarihinde gol krallığı yaşayamadı.

Brezilyalı Pele, mücadele ettiği 4 organizasyonda takımına 14 maçta 12 gol kazandırırken gol krallığına ulaşamadı.

Maradona da 21 maçta 8 gol attı ve katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gol bakımından zirveye çıkamadı.

Kupanın son gol kralı ise 2022 Katar'da attığı 8 golle Fransız futbolcu Kylian Mbappe oldu.

Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler

Almanya'dan Miroslav Klose'ye ait turnuva tarihinin gol rekoruna "göz diken" 5 yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda hedeflerine ulaşmaya çalışacak

05.06.2026 00:55:00
AA
Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler
Klose'nin dünya rekoruna ‘göz diken’ golcüler
Almanya'dan Miroslav Klose'ye ait turnuva tarihinin gol rekoruna "göz diken" 5 yıldız, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda hedeflerine ulaşmaya çalışacak.

ABD, Kanada ve Meksika'da oynanacak turnuva öncesinde eski Alman futbolcu Miroslav Klose, Dünya Kupası'nın en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

Dünya Kupası'na 2002, 2006, 2010 ve 2014 olmak üzere 4 kez Almanya formasıyla katılan Klose, 2002 ve 2006'da beşer gol, 2010'da 4, 2014'te 2 gol atarak 16 gole ulaştı ve turnuva tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Son olarak 2014 Dünya Kupası'nda oynayan Klose'yi futbola veda eden oyunculardan sırasıyla Brezilyalı Ronaldo (15), Alman futbolcu Gerd Müller (14) ve Fransız Just Fontaine (13) takip etti.

Rekora 5 aday



2026 Dünya Kupası'nda Klose'ye ait olan turnuva tarihinin gol rekorunu kırmaya aday 5 oyuncu bulunuyor.

Arjantinli Lionel Messi, 2026 Dünya Kupası'nda boy gösterecek oyuncular arasında turnuva tarihinde en çok gol atan futbolcu (13) konumunda bulunuyor.

Messi'yi Fransa'dan Kylian Mbappe (12), İngiltere'den Harry Kane (8), Brezilya'dan Neymar (8) ve Portekiz'den Cristiano Ronaldo (8) takip ediyor.

Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası

İstanbul'da yasa dışı bahse teşvik iddiasıyla haklarında dava açılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve kardeşi Alan Kenan Saran, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

05.06.2026 00:41:00
AA
Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası
Sadettin Saran ve kardeşine 2 yıl 6 ay hapis cezası
İstanbul'da yasa dışı bahse teşvik iddiasıyla haklarında dava açılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ve kardeşi Alan Kenan Saran, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasına, sanıkların avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık avukatları, davada beraat kararı verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, sanıklar Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran hakkında, "kişileri reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek" suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis ve 562 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Hakim, diğer sanıklar Emre Eren ve Azade Zeynep Haksal'ın ise beraatlerine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yasa dışı bahis reklamı yapılan maç yayınlarına yönelik tespit istendiği kaydedilmişti.

RTÜK'ün savcılığa gönderdiği cevap yazısına değinilen iddianamede, 2023'te Saran İnternet Televizyon Yayıncılık AŞ bünyesinde hizmet veren "S SPORT" internet yayın platformunda yayınlanan futbol müsabakalarında yasa dışı bahis reklamının ruhsatsız olduğu, yasa dışı bahis sitesi reklamlarının stadyum reklam panoları ve her iki kalenin yanına yerleştirilmesi yöntemiyle yapıldığının tespit edildiği ifade edilmişti.

İddianamede, söz konusu maç yayınlarındaki reklamların geniş kitlelere ulaştığı anlatılarak, "dijital uyuşturucu" niteliğindeki bahis oyunlarının bireyleri maddi ve manevi açıdan olumsuz etkileyerek toplumun yapısını bozmaya elverişli olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

Maç yayınlarında stadyum reklam panolarına fiziki veya sanal olarak yerleştirilen yasa dışı bahis reklamlarının yayınlanmasının yayıncı açısından suç teşkil ettiği kaydedilen iddianamede, reklam veren ve reklamı kabul eden tarafın stadyumu işleten federasyon veya spor kulübü olmadığı belirtilmişti.

İddianamede, "Soruşturmaya konu yayınlar bakımından, yayıncı şirket genel müdür, yayın yönetmeni ve sorumlu müdürleri ile birlikte yayıncı şirket tüzel kişisini temsile yetkili ve şirketin yönetimi için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında yetkili olan ve yasa dışı bahis reklamı içeren maçların yayınlanmasında bilgisi ve onayı mevcut olan yönetim kurulu üyelerinin de müştereken sorumlu ve kusur sahibi olduklarına dair yeterli şüphe gelinen aşamada mevcuttur." değerlendirmesine yer verilmişti.

İddianamede sanıklar Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran hakkında "kişileri, reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Sanıklar Azade Zeynep Haksal ve Emre Eren hakkında ise aynı suçu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er aydan 5'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu

05.06.2026 00:38:00
AA
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Kocaelispor, Serdar Dursun ve Ahmet Oğuz'a veda etti
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ile Serdar Dursun için veda paylaşımında bulundu.

Yeşil-siyahlı kulübün takım kaptanlarından Ahmet Oğuz ile forvet Serdar Dursun için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Kocaelispor, oyunculara katkılarından dolayı teşekkür ederek kariyerlerinde başarı diledi.

Serdar Dursun, geride kalan sezonda Kocaelispor formasıyla çıktığı 30 maçta 7 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, Ahmet Oğuz ise 31 karşılaşmada 2 asist yaptı.

Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran, 'yasadışı bahse teşvik etmek' suçundan yargılandığı davada, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

04.06.2026 13:20:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Sadettin Saran ile kardeşine hapis cezası
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran hakkında sahibi olduğu medya grubu aracılığıyla yapılan maç yayınında yasadışı bahis reklamı yapıldığı iddiasına ilişkin iddianame hazırlanmıştı. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 23.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Sadettin Saran katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Saran'ın bulunmaması nedeniyle son sözü alınamadı. Beyanda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu vekili, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Savunma yapan sanıkların avukatları ise, müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Saran ve kardeşine 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sadettin Saran ile kardeşi Alan Kenan Saran'ın, 'kişileri reklam vermek veya çeşitli yollarla yasadışı bahis oynamaya teşvik etmek' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis ile 562 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, sanıklar Emre Eren ile Azade Zeynep Haksal'ın ise aynı suç yönünden ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Alan Kenan Saran, Azade Zeynep Haksal, Emre Eren ve Sadettin Saran 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş bünyesinde hizmet veren S SPORT + logolu internet yayın platformunda yayınlanan futbol müsabakalarında sanal reklam teknikleri ile ruhsatsız ve yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarının yapıldığının tespit edildiği anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, yapılan tespitler doğrultusunda Saran İnternet Televizyon Yayıncılık A.Ş yönetim kurulu başkanı Steven Sadettin Saran, yönetim kurulu başkan vekili Alan Kenan Saran, şirketin genel müdürü ile aynı zaman sorumlu müdürü olan Azade Zeynep Haksal ve şirketin futbol karşılaşmalarının yayınlamasına yönelik organizasyonundan sorumlu genel müdürü Emre Eren'in savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri, maç yayınlarının sözleşme yapılan kuruluş yahut spor kulüplerinden temin edildiğini, yapılan sözleşmeler kapsamında maç yayınlarının doğrudan ve müdahalesiz olarak yayınlamakla mükellef oldukları, maç yayınlarını sağlayan kuruluş veya kulübün yayın içeriği hakkında yayıncıya bilgi vermediklerini, ayrıca yasadışı bahis reklamlarının sansürleneceği şekilde maçın yayınlarının yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığı, bu nedenle kendileri dahil olmak üzere bir çok yayıncının yasadışı bahis reklamları yer alan maçları yayınlamak durumunda olduklarını söyledikleri belirtildi. Şüpheliler ayrıca, İspanya en üst düzey futbol ligi - Primera Division ile iletişime geçtiklerini ancak yapılan yazışmalardan olumlu sonuç alamadıklarını ve bu durumu da kamuoyuna duyurduklarını söyledikleri kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheliler Sadettin Saran ve Alan Kenan Saran'ın 'kişileri, reklam vermek ve sair surette spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ya da şans oyunlarını oynamaya teşvik etmek' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheliler Azade Zeynep Haksal ve Emre Eren'in ise aynı suçu zincirleme şekilde işledikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er aydan 5'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası istendi.

Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri

Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi

03.06.2026 20:07:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi.

Gaziantep FK yönetiminin, Radoi'nin son dönemde medyaya yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğu ve yeni sezon planlaması kapsamında alternatif isimler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Gaziantep FK'nın radarına Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Ömer Erdoğan girdi.

Daha önce görev yaptığı kulüplerde ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Erdoğan'ın, Gaziantep FK yönetiminin teknik direktör adayları arasında üst sıralarda yer aldığı ifade ediliyor. Kırmızı-siyahlıların önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabileceği konuşuluyor.

Erdoğan'a iki takip daha var

Öte yandan Ömer Erdoğan'a ilgi gösteren tek kulüp Gaziantep FK değil. Teknik direktör değişimine hazırlanan Bursaspor ile Esenler Erokspor'un da tecrübeli çalıştırıcıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Özellikle daha önce formasını giydiği Bursaspor'un, Erdoğan ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin yakından takip ettiği Ömer Erdoğan, teknik direktör piyasasının en çok talep gören isimlerinden biri haline gelirken, deneyimli çalıştırıcının önümüzdeki günlerde aldığı resmi tekliflerden birine karar vermesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.