logo
24 NİSAN 2024

MEDYA KAZANI

29.12.2003 00:00:00
Kerkük Türkmen şehridirTürkmenler ve Araplar, Kürtlerin dayattığı anlamda federal bir Irak'a karşı çıkıyor. Daha önce de değindiğimiz gibi, Kürtler, hem Bağdat'taki Irak yönetimi üzerinde etkili olmak istiyorlar, ham da Irak'ın kuzeyini Irak'tan tümüyle koparmayı amaçlıyorlar. Kürtler ayrıca Kerkük'ün zengin petrol yataklarını da tek başlarına hortumlamak istiyor. Niyetleri bu...

Tercüman'dan Cengiz Çandar, dünkü yazısında Kürtlerin niyetlerini analiz ettikten sonra Kerkük üzerinde duruyor. Gerçi Çandar'ın yazısında katımadığım bir çok husus var ama Kerkük'ün bir Türkmen şehri olduğunu vurgulaması önemli bir husus...

Çandar, şunları yazıyor:

"Kürtler, bağımsızlık ilanı ve dolayısıyla Irak'ın bölünmesi yönünde ilerlemiyorlar. Tam tersine, 'Irak'a hükmetmek' yönünde hareket ediyorlar. Bir yandan Bağdat'taki merkezi iktidarda neredeyse yüzde 50 hisseye sahip olmak isterken, diğer yandan da kuzeyi kendi yönetimleri altına almakta kararlı gözüküyorlar. (Recep Bahar'ın notu: Kürt gruplar, hazırladıkları anayasanın 47. maddesinde vurguladıkları gibi, istedikleri anda merkezi hükümetten kopabilecekleri gevşeklikte bir federasyon istiyorlar. Bunun anlamı aslında konfederasyon.)

Irak'ın geçici hükümetinin dışişleri bakanı bir Kürt, KDP'li Hoşyar Zebari. Çok yakında Irak'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi de bir Kürt, KYB'li Barham Salih olacak. Yani, Irak'ı dış dünyada Kürtler temsil edecek. Iraklı tüm kesimler arasında, çeşitli nedenlerle, siyasi ve diplomatik ve idari açılardan, bu konulardaki tecrübe ve bilgi birikimi açısından en ilerde olan onlar. Bu nedenle, Irak nüfusunda yaklaşık yüzde 20'lik bir oranı temsil etseler de, nüfus oranlarıyla ters orantılı bir siyasi rol oynamaktalar.

Irak'ın kuzeyinde neredeyse bağımsızlığa yakın bir özerklik ve Bağdat yönetiminde özel ağırlık ile Kürtler, 'Irak Devleti'ni belli ölçülerde yönetecek ve dış dünyada temsil edecek olduktan sonra, 'bağımsız Kürt devleti'ne ihtiyaç da kalmıyor. Irak'ın bölünmesi anlamına gelecek ve hem Amerika, hem de Irak'ın komşuları tarafından istenmeyen böyle bir durumun 'fizibilitesi' bulunmadığı için, Kürtler de bunu istemiyor.

Türkiye, durumu ve 'Irak'taki trendi' olduğu gibi ve doğru görmek zorunda ve 'statüko değişikliği'ni sindirmek zorunda. (Çandar'ın bu görüşüne katılmıyorum. Çevresindeki her olayı sindiren Türkiye, bir süre sonra midede oluşan asit yüzünden hazımsızlık çekmeye başlar. Bu asit Türkiye'yi ülser yapar. Asitli midenin yol açacağı sıkıntı belki de kansere yol açar... Mide kanserine yakalanmış bir Türkiye'nin yaşaması ise zorlaşır. Yaşasa bile sağlıklı bir yaşam değildir bu) Sadece sindirmenin ötesine de geçmek ve kendisini 'yeni gerçekler'e göre ayarlamak ve Irak'ın geleceğinde rol almak zorunda. Çıkarları gereği bu, böyle.

Kürtlerin 3 planı

Şu anda, 'maksimalist Kürt talepleri'nin üç konuda 'pürüz' çıkaracağı seziliyor:

1. Kerkük'ün statüsü;

2. Kerkük petrolleri dahil, kendi yönetimlerine almak istedikleri bölgede yeraltı kaynakları üzerinde tasarruf hakkı;

3. Peşmerge güçlerinin, kuzeydeki federal yönetimin silahlı kuvvetlerine dönüştürülmesi.

Üçüncü hususa ilişkin, Bosna-Hersek anayasasına, ikinci hususa ilişkin olarak Kanada anayasasına atıf yapıyor ve bu taleplerin 'yasallığı'nı vurgulamak istiyorlar.

Kerkük petrolleri, münhasıran Kürt yönetimine bırakılırsa, Irak'ın petrollerinin yüzde 60'ını kapsayan güneydeki Rumeyla bölgesi de Şii denetimi altına girecek demektir. Bu Irak'ı 'fiili parçalanma'ya yaklaştırır. Bu nedenle, petrolün, Bağdat'taki 'merkezi yönetim'in tasarrufuna bırakılması doğru olur.

Üçüncü hususa karşı sağlam bir argüman bulmak zor. Ancak, buna karşılık, 'Kerkük'ün statüsü', Türkmenler (ve Türkmenler üzerinden Türkiye) ile Kürtler arasında 'pimi çekilmiş bir bomba' niteliğinde.

Kerkük, Türkmen şehridir

Kürt liderleri, başta Mesut Barzani, Kerkük'ün 'tarihi ve coğrafi olarak Kürdistan'ın bir şehri' olduğunu ısrarla ileri sürüyorlar. Burada, bir 'nüans' var. 'Kürt şehri' demiyorlar; 'coğrafi olarak Kürdistan'a aittir' diyorlar. Ama anayasa taslaklarında, 'Irak Kürdistan'ının merkezi' olduğu ibaresine yer veriyorlar.

Kürt aydınları, Osmanlı ansiklopedisti Şemseddin Sami'nin 'Kamus-u Alem'inde Kerkük'ün 'Kürt şehri' olduğunun yazılmış bulunduğunu hatırlatıyorlar. Aylardır bu konular üzerinde çalışıyor, araştırma yapıyorum; ciddiye alınabilir başka hiçbir belgede bu iddiaya raslamadım. Tersine, bir dizi ve Kürtlerin itiraz edemeyeceği kaynakta, Kerkük'ün bir 'Türk şehri' olduğu ortaya çıkıyor. Savaştan sonra Kerkük'e birkaç kez gittim, mahalle mahalle dolaşıp, şehrin geçmişini öğrenmeye ve bugününü anlamaya çalıştım. Kerkük'ün bir 'Irak Türk şehri' bir başka deyimle esas olarak 'Türkmen şehri' olduğu kanaatim sabitleşti. Kerkük, gerçi 'kozmopolit', içinde çok sayıda Kürt'ün, bu arada Arap'ın ve Asuri'nin yaşadığı bir şehir ama 'Türk kültürüne ait' ve her şeye, onca demografik değişikliğe rağmen bir 'Türkmen ağırlıklı' şehir.

Bu konuda en şaşmaz belge, 1978 yılında 'Old Social Classes and the Revolutionary Movements of Iraq' (Eski Sosyal Sınıflar ve Irak'ın Devrimci Hareketleri) adlı 1283 sayfalık, Irak hakkında bir anıt-eser bırakmış olan Hanna Batatu'ya ait. Hanna Batatu, yıllardır Irak hakkında kalem oynatan her uzmanın bir numaralı başvuru kaynağı. 1959 yılında Kürt komünistlerinin giriştiği Kerkük'teki Türkmen katliamına dair eserindeki bölümden şu satırları izleyelim:

"... Bir petrol merkezi olan ve Bağdat'ın 180 mil kuzeyinde uzanan Kerkük, pek uzakta olmayan geçmiş boyunca hep Türk olagelmiştir. Kürtler, çevre köylerden derece derece şehre gelmeye başlamışlardır. Petrol endüstrisinin gelişmesiyle, bu göçleri yoğunlaşmıştır. 1959'da nüfusun üçte biri olacak kadar şişmişler ve Türkmenler nüfusun yarısının hemen üzerinde olacak şekilde gerilemişlerdir. Asuriler ve Araplar, 120,000 olarak sayılan nüfusun geri kalan bölümünü oluşturmuşlardır. Erbil gibi diğer Türk şehirleri de benzer bir süreçten geçmişlerdir. Erbil'in kendisi büyük ölçüde Kürtleşmiştir ve değişim büyük ölçüde barışçıl biçimde gerçekleşmiştir. Fakat Türkiye ile kuvvetli kültürel bağlarını koruyan Kerkükler, daha sağlam dokuya sahiptiler ve daha güçlü bir etnik kimlikle birleşmişlerdir..."

Hanna Batatu, elinin altındaki sayısız verinin yanısıra, Irak'ın 'son namuslu' nüfus sayımı olan 1957'deki sayımın kayıtları üzerindeki titiz çalışmasına da dayanıyor.

'Yarın' için en doğrusu, Kerkük'e, bir tür 'Brüksel modeli' uygulama ile 'özel statü' kazandırmak. Türkiye'nin ağırlığı bunun için gerekli. Ama, Kürtlere yönelik, geri tepmesi mukadder hot-zot ile değil. Bilgi ve diplomasiyle. 'Soft power(Recep Bahar'ın notu: Yumuşak güç yani ekonomik ve kültarel güç)' ile."Bunun sonu Müslümanları cayır cayır yakmaya varacak"Başörtüsü karşıtlığı" Fransa'da gittikçe Müslüman düşmanlığına dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Chirac'ın başörtülü öğrencilerin devlet okullarına alınmayacağını açıklaması, Fransız toplumunda her türden taşkınlığın yaşanmasını da beraberinde getiriyor. Artık Müslüman bayanlar, hastanelere ve bankalara da alınmıyor. Bunun son örneği Paris'te yaşandı. Fransa'nın en büyük bankalarında biri olan Societe Generale'in güvenlik görevlisi, yüzün görünmesine engel olduğu gerekçesiyle başörtülü bir bayanı içeriye almadı. Neyse ki, banka yetkilileri geri adım atıp, olayın güvenlik görevlisinin işgüzarlığı sonucu meydana geldiğini savunmuşlar. Ancak bu olay, Haçlı seferlerinin çıkış noktası olan Fransa'da Müslümanlara karşı bundan böyle bir çok saldırı yaşanacağının önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Irak misyonerlerin kıskacındaABD tarafından işgal edilen Irak'ta, İcmal dergisinin Mayıs sayısında işaret edildiği gibi, şimdi de misyonerler cirit atıyor. İngiliz "Daily Telegraph" gazetesinin haberine göre, kendilerine "Müslüman ruhları kurtarma" görevi veren misyonerler, önümüzdeki haziranda yönetimin Iraklılara devredilmesinden ve ABD işgal gücü otoritesinin sona ermesinden önce önlerine açılan tarihi fırsattan yararlanmak için kolları sıvamış. Misyonerler, Irak'a çok sayıda Arapça İncil ve broşür götürüyor. Misyonerler faaliyetlerini, tıpkı 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi sonrasında yaptıkları gibi, insani yardım kisvesi altında yürütüyor. Gıda ve ilaç götüren misyonerler, bir yandan da Hıristiyanlık propagandası yapıyor.

Amerikan misyoner teşkilatların Irak'a çıkarma yapması, "misyonerliğin sömürgeciliğin Truva atı" olduğu gerçeğni bir kez daha dışa vuruyor.

Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'
İlk maçta gol sesi çıkmadı
Beşiktaş İstanbul'a umutlu döndü
'Ayaküstü olacak iş değil bunlar'
Özel'le görüşeceği tarihi açıkladı
Özel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ile görüştü
'Düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz'
Erdoğan'ın anayasa çağrısına yanıt verdi
'Bir şey uymamak için değiştirilmez'
İsmailağa şeyhi Hasan Kılıç uğurlandı
Erdoğan en ön safta yer aldı
Korhan Berzeg'in yaşadığı köyde flaş gelişme
Ceset parçaları bulundu
Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Bu kez Atatürk'ü andı
Muhammed Uğur'un hayali gerçek oldu
Mansur Yavaş'tan 23 Nisan jesti
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'
Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'
İlk maçta gol sesi çıkmadı
Beşiktaş İstanbul'a umutlu döndü
'Ayaküstü olacak iş değil bunlar'
Özel'le görüşeceği tarihi açıkladı
Özel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ile görüştü
'Düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz'
Erdoğan'ın anayasa çağrısına yanıt verdi
'Bir şey uymamak için değiştirilmez'
İsmailağa şeyhi Hasan Kılıç uğurlandı
Erdoğan en ön safta yer aldı
Korhan Berzeg'in yaşadığı köyde flaş gelişme
Ceset parçaları bulundu
Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Bu kez Atatürk'ü andı
Muhammed Uğur'un hayali gerçek oldu
Mansur Yavaş'tan 23 Nisan jesti
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir giderilemedi

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah meydana gelen ve yaklaşık 40 saattir giderilemeyen aksaklık nedeniyle seferler gecikmeli olarak yapılırken, yoğunluk sabah saatlerine göre akşam kısmen azaldı.
23.04.2024 23:12:00
Anadolu Ajansı
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir giderilemedi
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir giderilemedi

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık devam ediyor.

Metro İstanbul'un dün "teknik arıza" olarak açıkladığı, gece saatlerinde "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği, bugün ise "işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması"ndan kaynaklandığını bildirdiği problem nedeniyle seferler Altunizade İstasyonu'nda aktarmalı olarak sürdürülüyor.

Bugün de devam etmesi beklenen çalışmalar sebebiyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasındaki seferler, 15-20 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların bugün kapatıldığı gözlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen yaşanan aksaklık nedeniyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yolcu yoğunluğu oluşuyor.

Seferlerin gecikmeli olarak yapılması nedeniyle güvenlik görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Öte yandan, Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde İETT otobüsleriyle 15 dakika aralıklarla ücretsiz ring seferleri düzenleniyor.

Kabaktepe, metro arızası için İmamoğlu'na seslendi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda metro arızasına işaret etti.

Paylaşımında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Kabaktepe, "Sayın İmamoğlu, Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen arıza, hala giderilmedi. İstanbullular soruyor; Bu arıza devam ediyor. Giderilmesi için daha kaç kişinin mağdur olması gerekiyor' Neden bu şehrin sorunları gündeminize giremiyor'" ifadelerini kullandı.

Metro İstanbul 25 Nisan'da "normal işletmeye geçilmesinin" planlandığını duyurdu

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklıkla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır."

Anonslarda durumun "zorunlu bakım çalışması"ndan kaynaklandığı belirtiliyor

Metrodaki yoğunluğu yaşamak istemeyen bazı vatandaşlar, İETT otobüsleriyle düzenlenen ring seferlerine binmeyi tercih ediyor. Metro istasyonlarında da otobüs seferleri olduğu yönünde vatandaşlara anonslar yapılıyor.

Öte yandan, istasyonlarda belli aralıklara yapılan anonslarda yaşanan durumun "zorunlu bakım çalışması"ndan kaynaklandığı belirtiliyor.

- Arıza öncesi yaklaşık 6 dakika süren güzergah, otobüsle 15 dakikayı bulabiliyor

Arıza öncesi metro ile Üsküdar-Altunizade arası yaklaşık 6 dakikalık zaman diliminde gerçekleşirken, otobüs seferlerinin ise trafik yoğunluğuna göre ortalama 15 dakika sürdüğü gözlemlendi.

Metro istasyonlarında sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların birçoğunun çalışmadığı, çalıştığı gözüken bazı tabelalardaki saat ve sefer aralığının yer aldığı dakika uyarısının ise sabit şekilde kaldığı ve değişmediği görüldü.

Arıza öncesi Üsküdar'dan Samandıra yönüne yoğun saatlerde 4 dakika aralıklarla hareket eden metro seferleri yaklaşık 15 dakika aralıklarla yapılıyor.

Üsküdar'dan metroya binerek Samandıra yönüne gitmek isteyen vatandaşlar, Altunizade'de inerek karşı perondan gelecek metroyu bekliyor.

Aynı şekilde Samandıra yönünden Üsküdar'a gitmek için metroya binen vatandaşlar ise Altunizade'de inerek karşı yönden gelen metroya binmek durumunda kalıyor.

Bu istasyonda metronun gelme süresinin 15-20 dakikaya kadar çıkmasının yoğunluğu artırdığı ve vatandaşların metroya iniş binişlerinde zaman zaman metro kapılarında yığılmaların yaşandığı gözlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen iş yoğunluğunun olmadığı kentte, istasyonlarda arıza nedeniyle yoğunluğun gün boyu sürdüğü görüldü.

"Her geldiğimizde bir hasar, bozukluk"

Metroyu kullanan kimi vatandaşlar, arızanın giderilmemiş olmasına tepki gösterdi.

Dilek Mete adlı vatandaş, yaşanan duruma tepki göstererek, "Her geldiğimizde bir hasar, bir bozukluk. Sözde Büyükşehir çalışıyor. Altunizade'de aktarma yaptık." dedi.

Yolculardan Ömer Durna ise istasyonlarda aşırı bir kalabalık olduğunu söyledi.

Metroda aktarma nedeniyle sorunlar yaşadıklarını anlatan bazı vatandaşlar da yaşanan durumu "rezalet" olarak niteledi.

- Bazı vatandaşlar metroyu yerde oturarak beklemeyi tercih ediyor

Yaklaşık 40 saattir giderilemeyen aksaklık nedeniyle seferlerdeki gecikme sürerken, yoğunlukta sabah saatlerine göre kısmen azalma gözlendi.

Aktarma yapılan Altunizade İstasyonu'na gelen vatandaşlara görevliler, megafonlarla peron yönlendirmesi yapıyor.

Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelalar hala açılmazken, bazı vatandaşlar metroyu yerde oturarak beklemeyi tercih ediyor.

- M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı hakkında

Metro İstanbul'un internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 26,5 kilometre hat uzunluğuna, 20 istasyon sayısına sahip olan M5 Üsküdar-Samandıra Merkez Metro Hattı, Anadolu Yakası'nın ikinci metro hattı ve "Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı" özelliklerini taşıyor.

Üsküdar Meydanı'ndan başlayan, Ümraniye ilçe merkezi ve Çekmeköy Meydanı'ndan geçerek Samandıra Merkez İstasyonu'nda son bulan hatta 126 araç çalışıyor.

Tek yönde sefer süresi 43 dakika, günlük sefer sayısı 520 ve pik saatlerde sefer sıklığı 4 dakika 10 saniye olan hat, inşa edildiği güzergah üzerinde "yüksek yolcu potansiyeline sahip" olarak tanımlanıyor. Hat, günde 311 bin 349 yolcu taşıyor.

Hattın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) raylı sistemler gelecek vizyonu çerçevesinde sürdürülen çalışmalarla Sultanbeyli'ye ulaşması için inşaat çalışmalarının devam ettiği, Kurtköy bölgesine uzatılması için projelendirme çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

Kazanın meydana geldiği duraklar, hattın 1'inci etabı olan "Üsküdar-Yamanevler" istasyonları arasında bulunuyor. Bu etap, 15 Aralık 2017'de hizmete alınırken, hattın 2'inci etabı "Yamanevler-Çekmeköy" 21 Ekim 2018'de, 3'üncü etabı "Çekmeköy-Samandıra Merkez" ise 16 Mart 2024'te hizmete açıldı.

 

Steinmeier, Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerle bir araya gelerek resim sergi alanını gezdi.
23.04.2024 20:45:00 / Güncelleme: 23.04.2024 20:49:35
İhlas Haber Ajansı
Steinmeier, Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi
Steinmeier, Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye temaslarının 2. gününde Gaziantep Gazikent İlkokulu'nu ziyaret sonrası 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Nurdağı ilçesine geçti.

Steinmeier, Nurdağı ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi. Steinmeier, Nurdağı'nda konteyner kent içerisinde bulunan deprem sergi alanını ile 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adlı sergi alanını gezdi.



Steinmeier'e Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eşlik etti.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenazesine Erdoğan ve damadı da katıldı

Fatih Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
23.04.2024 19:27:00 / Güncelleme: 23.04.2024 19:35:11
İhlas Haber Ajansı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenazesine Erdoğan ve damadı da katıldı
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenazesine Erdoğan ve damadı da katıldı
İstanbul'da hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.



Mahmud Efendi'nin vefatı üzerine İsmailağa Cemaati'nin başına geçen Hasan Kılıç, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

94 yaşında hayatını kaybeden Hasan Kılıç için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.



Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Kılıç'ın çok sayıda yakını katıldı.



Hasan Kılıç'ın naaşı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Aksoy ve ilçe teşkilatı Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katıldı ve Çanakkale rölyef anıtının önüne BTP çelenkini koydu
23.04.2024 13:04:00 / Güncelleme: 23.04.2024 13:11:04
Ahmet Haydar Tarhanlı
BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı
BTP Beylikdüzü teşkilatı 23 Nisan'ı kutladı
Yurdun dört bir tarafında büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Beylikdüzü'nde de ilçe portokolü eşliğinde Yaşam Vadisi'nde Çanakkale rölyef anıtının önünde kutlandı.

Törene ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanı, ilçe eğitim müdürü, siyasi parti temsilcileri, Atatürk Düşünce Derneği, Murahip Gaziler Derneği gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve liseleri temsilen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) de İlçe Başkanı Mehmet Aksoy ve ilçe teşkilatı ile birlikte saat 09.00'da BTP çelenkiyle törende yerini aldı.



Tören, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç'un çelenk koymasıyla başladı. Ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da çelenk koymasıyda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene diğer siyasi partilerin çelenk koymasıyla devam edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.