Meltem Koleji’nde ‘değerli’ etkinlik
Ankara Meltem Koleji’nde çok önemli bir etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği, “Kaybolan Değerlerimiz” konulu panelin sonunda konuşan Meltem Koleji Kurucu Temsilcisi Hüseyin Kuloğlu, “Eğitim anlayışımızda ‘insan’ merkezdedir. Yaptığımız bütün çalışmaları da bu doğrultuda düzenliyoruz. Bundan böyle de okulumuz aynı hassasiyetle yoluna devam edecektir” dedi
19.11.2019 20:20:00





FURKAN BORAN / ANKARA
Başarılarıyla tüm Türkiye'de adından sıkça söz ettiren Ankara Meltem Koleji, yine örnek bir çalışmaya imza attı. Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresinin 'Değerlerimizle Değerliyiz' projesi kapsamında "Kaybolan Değerlerimiz" konulu bir panel düzenlendi. Panelin konuşmacıları Dr. Abdullah Terzi, Dr. Nuri Kaplan ve Avukat Mustafa Pak'tı. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program, Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Din Kültürü Öğretmeni Mahi Ekici, "Bizi 'insan' yapan, bizi 'millet' yapan değerlerimiz var. Başta Peygamberimiz, Ehl-i Beyt, Atatürk, vatan, bayrak, cumhuriyet, adalet, dürüstlük, kardeşlik, vefa, sevgi, saygı ve daha fazlası. Bunlar vücudu ayakta tutan iskelet gibidir. İskelet olmazsa beden ayakta duramaz. Bu nedenle özenle korunmalı ve sahip çıkılmalıdır. İnsanı merkeze koyan bir eğitim anlayışını benimseyen Özel Meltem Okulları olarak bizler, bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyoruz.
Biliyoruz ki, değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün düzenlediğimiz bu panelde bunun bir parçasıdır" dedi. Programda Meltem Koleji Kurucu Temsilcisi Hüseyin Kuloğlu, konuşmacılara ve öğrencilere teşekkür ederek, "Meltem Koleji'nin eğitim anlayışında 'insan' merkezdedir. Yaptığımız bütün çalışmaları da bu doğrultuda düzenliyoruz. Bundan böyle de okulumuz aynı hassasiyetle yoluna devam edecektir" şeklinde konuştu.
Biliyoruz ki, değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün düzenlediğimiz bu panelde bunun bir parçasıdır" dedi. Programda Meltem Koleji Kurucu Temsilcisi Hüseyin Kuloğlu, konuşmacılara ve öğrencilere teşekkür ederek, "Meltem Koleji'nin eğitim anlayışında 'insan' merkezdedir. Yaptığımız bütün çalışmaları da bu doğrultuda düzenliyoruz. Bundan böyle de okulumuz aynı hassasiyetle yoluna devam edecektir" şeklinde konuştu.
Değerlerimize sahip çıkmak zarurettir
Açılış konuşmasından sonra başlayan panelde ilk olarak konuşan Avukat Mustafa Pak, düzenlenen bu etkinliğin çok önemli olduğunu, bu konuda hassas davranan Meltem Koleji idareci ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini söyledi. Pak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün burada gündem ettiğimiz değerlerimizin her biri birbirinden kıymetlidir. Yaşatılması ve sahip çıkılması zaruridir. Bu değerlerimize sahip çıkmakta da en büyük görev siz gençlere düşmektedir. Çünkü gençlik bir milletin geleceğidir, gençlerin sahiplenmediği hiçbir şey hayatta kalamaz, geleceğe taşınamaz. Yalnız unutmamamız gereken bir husus şudur; Alzheimer hastalığına yakalanmış bir insanında eli, kolu, gözü, kalbi, beyni vardır. Ama bunları istediği gibi kullanamaz, iradesini ortaya koyamaz. Bu uzuvlar hiçbir görev görmez. Bizim değerlerimizde vücudumuzun azaları gibidir. El, kol, göz, kulak, burun, kalp vs. gibi işlev görürler. Ancak sahip çıkmadığımız da ortaya çıkacak manzara alzheimer hastasının durumu gibi olur. Sözde vardır, ama uygulamada yoktur. Bu konu hepimizin hassas olmasını gerektirmektedir."
'İnsan iyi yetiştirilmelidir'
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği panelde daha sonra Dr. Nuri Kaplan konuştu. Bu kadar önemli ve son zamanlarda toplumumuzu kemiren sıkıntıların ve çözümlerin konuşulduğu panelin organizasyonunda emeği geçenlere ve Meltem Koleji öğrencilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasını Dr. Nuri Kaplan şöyle sürdürdü: "Meltem Kolejleri Kurucusu Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın yıllar önce anlattığı bir bıçak örneği vardır. Bir bıçak düşünün, bu bıçağı bir kasap işyerinde müşterisine et doğramak için kullanırsa rızkın teminine bir vesile olurken, aynı bıçak bir cerrahın elinde hayat kurtarmaya vesile olur. Bir evde annenin elinde olursa sebzeleri doğramaya ve yemek pişirmeye vesile olur. Ancak bir katilin elinde ise can almaya vesile olur. Burada asıl olan bıçak değil, onu kullanan eldir. Eğer o el, doğru ve faydalı işlerde kullanılırsa bıçak asla yanlış bir şey yapma iradesi gösteremez. O halde yapılması gereken bellidir. Biz Allah'ın bize yüklediği 'halifetullah' vasfının gereğini yapmak durumundayız. Bu nedenle de insanı en güzel şekilde yetiştirdiğiniz zaman doğru ve güzel olanı yapacak, böylece örnek bir toplum oluşabilecektir."
Meltem Koleji değerlerimize sahip çıkıyor
Programın son konuşmacısı olan Dr. Abdullah Terzi ise sözlerine Meltem Kolejleri Kurucusu Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e teşekkür ederek başladı ve Meltem Kolejinde insan merkezli yapılan eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Haydar Baş Bey'in öncülüğünde tüm Türkiye'de organize edilen "Kaybolan Değerlerimiz" konulun paneller serisinin bu ayağında Meltem Kolejinde olduklarını belirten Dr. Abdullah Terzi, tüm okullara örnek olacak bu çalışmada katkısı bulunanlara teşekkür etti. Dr. Terzi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimiz dini değerlerinden hızla uzaklaşıyor. Bunlar ürkütücü sonuçlardır. Bugün adı FETÖ terör örgütü olan yapılanma yıllar öncesinde bugünlerin tohumunu attı. Haydar Baş Bey ve kadrosu bunların karşısında dimdik durdu ve hiçbir şeyden korkmadan, geri adım atmadan, Türk milletine doğruları anlattı. Milletimiz ise ancak bunların gerçek yüzünü üç yıl önce başına bomba yağmaya başlayınca anladı. Ama süreçte çok şeyimizi kaybettik. Biraz önce söylediğim araştırma sonuçları da bunların zehirli tohumlarının büyüdüğünü gösteriyor ne yazık ki… Bu program da gösteriyor ki, Meltem Koleji ve öğrencileri değerlerine sahip çıkıyor, geleceğe emin adımlarla yürüyor. Sizleri tebrik ediyorum."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.