logo
30 ARALIK 2025


Memurdan, işçiden vergi alınmayacak

18.09.2002 00:00:00
Başta öğretmenler olmak üzere yurt çapında memurlar, ücretlerinin düşüklüğü nedeniyle içinde bulunduğumuz haftaya eylemlerle başladılar. Önceki gün birçok ilimizde öğretmenler, aldıkları maaşların düşüklüğünü protesto etmek için bordro yaktılar. Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar da, öğretmenlere iştirak ederek bordrolarına ateş verdiler!

BTP Lideri Prof. Dr. Baş'tan memurlara müjde

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Meltem TV'de Muharrem Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu Diyalog programında, başta memurlar olmak üzere tüm çalışanlara ve emeklilere müjdeler verdi. BTP iktidarında halkımızın içinde bulunduğu sıkıntıların aşılacağı mesajını veren Prof. Dr. Haydar Baş, memurlardan, işçilerden ve emeklilerden bir tek kuruş vergi alınmayacağını söyledi. BTP Lideri Prof. Dr. Baş, "Vergiler ve kesintiler maaşlarına zam olarak eklenecek. Maaşları, en az yüzde 100 artacak" diye konuştu.

BTP farkı

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, 3 Kasım seçiminin, tek başına "AB'ye, IMF'ye hayır" diyen BTP ile "AB olmadan olmaz. AB olmadan bu milletin karnı doymaz. Bu millet iş bulamaz, aş sahibi olamaz" diyen ve IMF'den alacağı kredilerle Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine hizmet edeceğini zanneden mandacı partiler arasında geçeceğine dikkati çekti. Prof. Dr. Baş, BTP ile diğer partiler arasındaki farkları şöyle anlattı:

"Aramızda çok büyük farklar var. Zira bunlar, bu milletin düşünce ve akaid köklerine aykırı tefekkür üzerine prensiplerini bina etmişler. Bütün partiler, 'AB ve IMF' derken, BTP olarak biz, 'AB'ye hayır, IMF'ye hayır' diyoruz. Bütün partiler, küçültülmüş bir devlet, küçültülmüş bir ordu isterken, biz, muazzam bir devlet, cihan devletinin de üstünde kâinat devleti kuracak bir irade istiyoruz. Yine biz, bu milleti ve bu devleti koruyacak kollayacak, güçlü, büyük bir ordu, kâinat ordusu istiyoruz. Bütün partiler, milletin sırtından geçinmeyi program haline getirirken, BTP, milletini sırtında taşımaya hazırlanıyor. Yine bütün partiler vergi ile milleti canından edecek dereceye düşürürken, hasta ederken, ölüm yatağına yatırırken, BTP kadrosu, 'vergiye hayır' diyor. BTP, 100 milyarın altında geliri olan memurumuzdan, işçimizden, çiftçimizden, esnafımızdan, tüccarımızdan bir tek kuruş vergi almayacaktır. Yine, bütün partiler, ferdi ön plana çıkarmak maksadıyla, bilerek veya bilmeyerek milleti bölmenin vasıtası olurken, BTP, 'birlik' diyor, 'beraberlik' diyor, ' bu millet, tek yürek, tek bilektir' diyor. Bütün partiler, aşağı yukarı birbirinin aynı ve fakat hiç birinin çözümü yok. BTP, çözümü, programı, projesi olan, milletin bütün meselelerini çözecek olan bir partidir."

Kaynak nereden mi bulunacak?

BTP'nin, iktidar olduğunda hayata geçireceği projeler için kaynak konusuna da değinen Prof. Dr. Haydar Baş, kaynağın nereden bulunacağı sorusuna şu cevabı verdi: "Kaynağı nereden bulacağımız soruluyor. Bunlar matematik bilmediği, yolu tersine yürüdüğü için işin altından kalkamıyor. Bunlar, hep cebine çalıştığı için millet için para bulamıyor. Çok basit bir mantıkla bir kaynak göstereyim. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aldığı borçlara yılda yaptığı ödemenin miktarı bugünkü parayla 55 katrilyondur. Gelecek yıl ödemesi gereken faiz borcu 60 katrilyon olacak. Bu 60 tane katrilyon bu saydığım işlere yeter mi yetmez mi? O halde iç borçlanmaya son, dış borçlanmaya son. Bu milletin çalışmadan kalkınması mümkün değildir. 7'den 70'e 24 saat çalışmamız lazım ki memleketi kalkındıralım. Şayet BTP direktifi, programı, planıyla biz, hayatımıza yön verirsek 2 yılda Avrupa'yı, üç yılda ABD'ye yetişiriz, 4 yılda da dünya lideri oluruz."

Borç batağı kurutulacak

Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'nin iktisadi durumunu da tahlil etti. Öğrenildiği zaman aklı yerinden oynatacak oyunlar oynandığını söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş, "Bir iktisat kuralı olarak piyasada milli gelirin % 30'u kadar para bulunması gerekir. Kalkınmaya karar veren ülkeler emisyon hacmini genişletir. Emeği devreye koyar. Üretimi artırır. ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya, Kore böyle yaptı. Türkiye'de piyasada buluna miktar % 2. Türkiye'ye 'Sen emisyonunu genişletme. Bizden borç al' diyorlar. Onun için borç batağına düştük. Biz buna son vereceğiz. Ve Göreceksiniz ülkemiz en kısa zamanda kalkınacak. Dünyanın en güçlü devleti, en güçlü milleti olacağız" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Şehit Yasin Koçyiğit'e hüzünlü veda
Şehit polis Ankara'da toprağa verildi
Türkiye şehitlerine ağladı
Şehit Turgut Külünk Düzce'de defnedildi
DEAŞ'la çıkan çatışmada şehit olmuştu
Şehit Pehlivan son yolculuğuna uğurlandı
2026 rehberi elinizin altında!
Sağlıklı yaş almanın 5 sırrı
İşte yakalananların sayısı
DEAŞ'a 21 ilde baskın
Sırada altın mı var?
Gümüş fiyatları sert düştü!
Yoksulluk istatistikleri açıklandı
TÜİK'e göre yoksulluk oranı düştü
Türkiye'de DEAŞ (IŞİD) tehdidi
İstanbul'da 110 şüpheli yakalandı
Çin, Tayvan'ı kuşatan askeri tatbikatını sürdürüyor
Tayvan da "Acil Yanıt Tatbikatı" başlattı
Trump'tan Netanyahu ile görüşme sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü, İran'a gözdağı
Yunanistan'dan İsrail'e "soykırım" desteği
"İsrail'i destekliyoruz çünkü dostumuz"
Kaşıyan kaşıyana!
Suriye diken üstünde
İşte fiyatı en çok etkilenecek ürünler
Bakır fiyatları roketledi
Gazze direnişinin sembol isimlerindendi
Hamas, Ebu Ubeyde’nin öldüğünü doğruladı
Suriye'nin yeni banknotları tanıtıldı
Yeni banknotlarda Suriye'de yetiştirilen bitkilere yer verildi
Şehit Yasin Koçyiğit'e hüzünlü veda
Şehit polis Ankara'da toprağa verildi
Türkiye şehitlerine ağladı
Şehit Turgut Külünk Düzce'de defnedildi
DEAŞ'la çıkan çatışmada şehit olmuştu
Şehit Pehlivan son yolculuğuna uğurlandı
2026 rehberi elinizin altında!
Sağlıklı yaş almanın 5 sırrı
İşte yakalananların sayısı
DEAŞ'a 21 ilde baskın
Sırada altın mı var?
Gümüş fiyatları sert düştü!
Yoksulluk istatistikleri açıklandı
TÜİK'e göre yoksulluk oranı düştü
Türkiye'de DEAŞ (IŞİD) tehdidi
İstanbul'da 110 şüpheli yakalandı
Çin, Tayvan'ı kuşatan askeri tatbikatını sürdürüyor
Tayvan da "Acil Yanıt Tatbikatı" başlattı
Trump'tan Netanyahu ile görüşme sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü, İran'a gözdağı
Yunanistan'dan İsrail'e "soykırım" desteği
"İsrail'i destekliyoruz çünkü dostumuz"
Kaşıyan kaşıyana!
Suriye diken üstünde
İşte fiyatı en çok etkilenecek ürünler
Bakır fiyatları roketledi
Gazze direnişinin sembol isimlerindendi
Hamas, Ebu Ubeyde’nin öldüğünü doğruladı
Suriye'nin yeni banknotları tanıtıldı
Yeni banknotlarda Suriye'de yetiştirilen bitkilere yer verildi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.