Mevsime göre iş seçimi başladı
Sektörlerin dinamiklerini değiştirmeye devam eden koronavirüs salgını nedeniyle yeme-içme ile kurye ve lojistik sektörleri arasında sezonluk iş değişimi başladı. Çalışanlar kışın garsonluk yazın kuryelik yapmayı tercih ediyorlar
21.01.2022 16:52:00





Koronavirüs salgını sektörel dinamikleri alt üst etmeye devam ederken adayların ve şirketlerin tercihleri de günden güne değişiyor. Bu dönemde e-ticaret ve paket servisin artmasıyla beraber kurye ve lojistik sektörü altın çağını yaşamaya başladı. Yeme-içme sektörü ise bu durumun tam tersini yaşadı. Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kapanmalar ve kısıtlamalar yeme-içme sektörünü olumsuz etkiledi. Biri düşüşte diğeri yükselişte olan bu iki sektör pandeminin getirdiği değişimlerle birlikte günümüzün en çok tartışılan konusu. Bir taraf artık kalifiye eleman bulmakta zorlanırken diğeri gelen başvurulara yetişemedi. Ancak aşılamanın hızlanması, görece sektörlerin pandeminin ilk zamanlarına göre daha rahat bir nefes alması buradaki dengeleri de tekrar değiştirdi. 24 Saatte İş uygulaması bu değişimi inceledi. Verilere göre, yeme-içme ile kurye ve lojistik sektörleri arasında sezonluk iş değişimi başladı. Kuryeler, kışın sert geçen hava şartları ve mesleğin bu mevsimde arz ettiği riskler dolayısıyla garsonluğu tercih ederken, bahar aylarıyla beraber kurye ilanlarına olan talebin kış aylarına göre yüzde 60 daha fazla oldu. Yeme içme sektörünün ilanlarında ise durum tam tersi. Kış aylarında garson ilanlarına olan talep artıyor. Yani garson ilanlarını kış aylarında yüzde 45 daha fazla başvuru alıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.