logo
22 MAYIS 2026

Milliler yarı finalin kapısında

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında yarın Yunanistan'la karşılaşacak. Milli Takım, Yunanistan'ı yenmesi durumunda yarı finale çıkacak ve gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek

21.06.2017 00:00:00
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçında yarın Yunanistan'la karşılaşacak.
Türkiye ile Yunanistan arasında Prag Arena'da oynanacak çeyrek final karşılaşması, TSİ 16.00'da başlayacak. Karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlanacak. Şampiyonaya Hradec Kralove şehrinde B Grubu'nda başlayan Milli Takım, grup maçlarında fire vermedi. Slovakya, İtalya ve Belarus'un yenen ay-yıldızlılar, namağlup bir şekilde çeyrek finale yükseldi. Milli Takım'ın rakibi Yunanistan ise C Grubu'nu 3. sırada bitirmesine rağmen çeyrek finale kadar geldi. C Grubu'nda Sırbistan'ı yenip, Fransa ve Slovenya'ya kaybeden Yunanistan, üçlü averajla 3. sırayı alarak 2. tura çıktı. Yunanistan, 2. turda D Grubu'nu 2. bitiren Rusya'yı 62-58'lik skorla geçerek, son 8 takım arasına kaldı.

Kazanırsa Dünya Şampiyonası'nı garantileyecek
Milli Takım, Yunanistan'ı yenmesi durumunda yarı finale çıkacak ve gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek. Gelecek yıl İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için, Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5'e girmek yeterli olacak. Ev sahibi İspanya, Çekya'da ilk 5 takım arasında yer alırsa, Avrupa Şampiyonası'nı 6. bitiren ülke de Dünya Şampiyonası'na katılacak. Ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde elenmesi durumunda Dünya Şampiyonası'na katılma ümitlerini devam ettirecek. Türkiye, elenirse 5.'lik için klasman maçlarına çıkacak.

Yunanistan'la 2. kez
Türkiye, kadın basketbolunda Yunanistan'la ikinci kez karşılaşacak. İki ülkenin milli takımları daha önce sadece 1 defa resmi maçta karşı kaşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 1. tur grup maçında Yunanistan'ı 61-50 mağlup etmişti.

Çeyrek final programı
2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda yarın Prag Arena'da oynanacak çeyrek final maçları şöyle:

13.30 Belçika-İtalya
16.00 Türkiye-Yunanistan
19.00 İspanya-Letonya
21.30 Fransa-Slovakya

"Hayatımızın en önemli maçı"
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda yarın çeyrek finalde Yunanistan karşısında hayatlarının en önemli maçına çıkacaklarını söyledi.

Ekrem Memnun, Milli Takım'ın Prag Arena'da yaptığı son antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son 1,5 aydır kampta olduklarını hatırlatan Memnun, önlerinde çok önemi bir 4 gün olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Zor bir süreçteyiz. 1,5 aydır kamptayız. İlk günden beri buraya hazırlandık evden uzakta. Bunu bir amaç için yaptık. Bunun meyvesini yemek için 4 gün kaldı. Milli bir görev yapıyoruz. En önemli günde kazanmalıyız. Çok çalıştık. Rakiplerimizden daha çok çalıştık onlardan daha çok istiyoruz. Bunun karşılığını alacağız. 4 gün sonra her şey daha güzel olacak. Hayatımızın en önemli maçı Yunanistan karşılaşması. Bu maçı kazanamazsak hiçbir şeyin önemi yok. Madalya kazanmış oyuncularımız var. Madalyanın nasıl kazanıldığını biliyorlar. Bu büyük bir avantaj. Neyimiz var neyimiz yok kazanmak için sahaya yansıtacağız."

"İyi bir enerjimiz var"
Memnun, çeyrek final maçı öncesi takımında çok iyi bir enerji olduğunu dile getirdi. Yunanistan'ın turnuvada çok başarılı maçlar çıkardığını vurgulayan Memnun, "Yunanistan çok önemli iki maç kazandı. Çok mücadeleci bir takım. Savaşçı, akıllı bir takım. Türkiye'de oynamış oyuncuları var. Son dönemde onlara karşı kazandık yarın da aynısını yapacağız. Bu maçlar çok konuşarak kazanılmıyor. Bu turnuvada bir kez daha kanıtlandı. Son 8'de daha önce bu seviyede olmayan 4 takım var. Beraber mücadele eden takım kazanıyor. İyi bir enerjimiz var. Gereğini yarın yerine getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Son olarak takımdaki genç oyunculara da dikkati çeken Memnun, şu ifadeleri kullandı: "Bizim genç oyuncularımız önemli başarılar alarak buraya geldi. Ümitlerde iki defa Avrupa üçüncülüğümüz var. Bu önemli bir şey. İki tane bronz madalya almış takımdan 4-5 ismimiz var burada. Bunlar Türk basketbolunun geleceği olacaklar. Şimdi daha fazla şans buluyorlar. Ben onları genç oyuncu olarak değil bu takımın gerçek ismi olarak görüyorum. Çok güveniyorum onlara."

Hazırlıklar tamamlandı
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Yunanistan maçının hazırlıklarını tamamladı. Prag Arena'daki antrenmanın son 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleşti. Başantrenör Memnun, oyuncularına alan savunmasına karşı hücum seti çalıştırdı. Antrenmanın sonunda oyuncularıyla kısa bir konuşma yapan Ekrem Memnun, "Bu takım sonuna kadar gidecek. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Rakibe sonuna kadar saygı duyacağız. Canınızı sıkan her şeyden uzak durun. İnanın, 4 gün sonra çok mutlu olacağız." diyerek sporcularını motive etti. Milli Takım, yarın TSİ 16.00'da çeyrek finalde Prag Arena'da Yunanistan'la karşılaşacak.

Hidayet Türkoğlu, Prag'a geliyor
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yarın sabah Milli Takım'a destek olmak için Prag'a gelecek. Türkoğlu'nun yanı sıra sabah erken saatte İstanbul'da kalkacak özel uçakla yönetim kurulu üyeleri, basketbolcuların aileleri, arkadaşları ile bazı basın mensupları da Prag'a hareket edecek. İstanbul'dan gelecek kafile, turnuvanın sonuna kadar maçları izleyerek Milli Takım'a destek verecek.

İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık

Ada basını transfer piyasasını sarsacak dev iddiayı patlattı: Liverpool ile yol ayrımındaki dünya yıldızı Mohamed Salah, sarı-lacivertli yönetimin çılgın projesine onay verdi; Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktı!

21.05.2026 20:11:00
Haber Merkezi
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngiliz Caught Offside, transfer piyasasını sallayacak bir iddia ortaya attı. Liverpool'dan ayrılmaya hazırlanan Mohamed Salah'ın, kariyerinin bir sonraki adımı için Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktığını yazdı.






Salah'ın, Fenerbahçe'nin sunduğu vizyon ve mali şartları değerlendirmeye aldığı, Türkiye seçeneğini kariyerinde yeni ve güçlü bir meydan okuma olarak gördüğü iddia edildi.






Gelecek sezon için taraftarına dünya çapında bir yıldız hediye etmek isteyen sarı-lacivertli yönetimin, bu transfer için tüm şartları zorladığı ve oyuncu cephesiyle dirsek temasına geçtiği de haberde yer alan detaylar arasında.

Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci

Günay Güvenç'in Galatasaray'dan ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara Okan Buruk'un yardımcısı İrfan Saraloğlu, 'Kendisi gitmek istemediği sürece bizimle' diyerek set çekti

21.05.2026 20:08:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç'in takımdan ayrılacağı ve yerine daha genç bir kaleci transfer edileceği yönünde iddialar var. Ancak bu spekülasyonlara tamamen set çeken bir açıklama geldi.






Teknik direktör Okan Buruk'un sağ kolu, yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu, Günay Güvenç'in geleceğine dair tartışmaları bitiren net açıklamalar yaptı:

- Günay Güvenç bizim için çok önemli bir kaleci. Kendisi ayrılmadığı sürece bizimle devam edecek. Uğurcan olmadığı zaman bizi taşıyabilecek bir kalecimiz var diye düşünüyorum.






Bu arada Galatasaray'da transfer planlamasında gençleşme operasyonunun adresi ise dış transfer değil, iç kaynaklar oldu. Sezonu Eyüpspor'da kiralık olarak tamamlayan ve tecrübe kazanan genç Jankat Yılmaz geri dönecek.

Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi

Beşiktaş’ın teknik direktör adayları arasında yer alan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Tecrübeli hocanın yeni adresi Marsilya oldu

21.05.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında yer alan ve Lille ile yollarını ayırmaya hazırlanan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Fransız basınına göre tecrübeli hocanın yeni adresi, görüşmelerde son aşamaya gelinen Marsilya oldu.






Beşiktaş'ta Bruno Genesio ismi yeniden ısıtıldı, masaya konuldu. 2023-24 sezonunun devre arasında siyah-beyazlıların kapısından dönen Fransız teknik adamın, Lille'den ayrıldıktan sonraki yeni durağı büyük oranda netleşti.






Fransa'dan gelen son haberlere bakılacak olursa tecrübeli hoca Türkiye'ye gelmeye niyetinin değil. Ülkesinde kalacak.

L'Équipe ve Foot Mercato'nun paylaştığı bilgilere göre; Lille ile sözleşme yenilemeyen Genesio'nun yeni adresi çok büyük bir sürpriz olmazsa Marsilya olacak.






Marsilya yönetiminin, yeni sezonun güçlü projesini teslim etmek adına Genesio ile yürüttüğü müzakerelerde çok ciddi mesafe kat ettiği belirtildi.






Lyon ve Rennes kariyerlerinin ardından bu sezon Lille ile Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Atletico Madrid gibi devleri devirerek piyasasını iyice yükselten hoca, Fransa'da kalarak zirve yarışı vermeyi ilk önceliği olarak belirledi.

Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'

Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını resmen ileten Juventus'un bu hamlesi, Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı

21.05.2026 18:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Galatasaray'a talih kuşu kondu! 'Koşun gelin alın'
Juventus, Hollandalı yıldız orta sahası Teun Koopmeiners ile yolları ayırma kararı aldı! Ayrılık kararını oyuncunun menajerine resmen ileten İtalyan devinin bu hamlesi, orta sahaya dünya çapında bir lider arayan Galatasaray için kaçırılmayacak bir 'fırsat transferi'nin kapısını araladı.






Corriere dello Sport'un haberine göre; Juventus, Teun Koopmeiners ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. Haberin detaylarında, siyah-beyazlı yönetimin oyuncunun geleceğine dair kesin kararını verdiği ve bu durumu Koopmeiners'ın menajerine resmi olarak ilettiği belirtildi.






Juventus'un beklentileri karşılayamadığı düşünülen 28 yaşındaki futbolcu için gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldığı haberde yer aldı. Türkiye'den de Galatasaray'ın da durumu yakından takip ettiği iddia edildi.






Koopmeiners'ın çok yönlü oyunu ve liderlik özellikleriyle, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve lig hedefleri doğrultusunda tam aradığı profil olduğuna da dikkat çekildi.






Juventus'un oyuncuyu elden çıkarmak konusunda aceleci olduğunu ve mali şartlarda esneklik gösterebileceğini belirtiyor. Bu durum, Galatasaray yönetiminin elini güçlendirebilecek en önemli faktör olarak görülüyor.

Galatasaray, Arthur Atta için operasyon başlattı

Galatasaray, Udinese’nin genç yıldızı Arthur Atta için operasyon başlattı

21.05.2026 18:32:00
Haber Merkezi
Galatasaray, Arthur Atta için operasyon başlattı
Galatasaray, Arthur Atta için operasyon başlattı
Galatasaray, Udinese'nin genç yıldızı Arthur Atta için operasyon başlattı. İtalyanların 30 milyon Euro'luk inadını kırmak isteyen sarı-kırmızılılar, gözden çıkarılan Victor Nelsson'u piyasaya sürdü.






Galatasaray, Udinese'nin orta saha oyuncusu Arthur Atta'ya göz koydu. İtalyan Messaggero Veneto'nun paylaştığı bilgilere göre, Fransız orta saha oyuncusu için Udinese'nin sahibi olan Pozzo ailesi 30 milyon Euro'dan fazla bir bonservis bedeli istiyor. 






Sarı-kırmızılılar, Udinese'nin direncini kırmak için Serie B'ye düşen Verona'da kiralık olarak forma giyen Victor Nelsson'u takasta kullanmak istiyor. 






Galatasaray'ın takas formülünde en büyük soru işareti ise Nelsson'un maaşı. Sözleşmesi 2028 yılına kadar devam eden Danimarkalı yıllık 1,1 milyon Euro net maaş ve 275 bin Euro bonus kazanıyor. Bu Udinese bütçesi ve kasası için oldukça fazla.

Noa Lang bombayı patlattı

Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu

21.05.2026 18:21:00
Haber Merkezi
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu.

Napoli'ye dönen Noa Lang'dan transfer gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Virgil van Dijk'ın Galatasaray'a olan ilgisini açık açık itiraf eden Lang, çarpıcı detaylar paylaştı.







İşte o sözler:

- Van Dijk, bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu. Oradaki atmosferi, kulübün yapısını merak ediyor. Bana açıkça Galatasaray'ı sevdiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.







Noa Lang'ın bu sözleri, özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratırken, transfer kulislerini de adeta hareketlendirdi. 






Liverpool ile sözleşme durumları ve geleceği her dönem tartışma konusu olan tecrübeli stoper Van Dijk'ın, Türk futbolu ve Galatasaray hakkındaki bu hayranlığı, önümüzdeki transfer dönemleri için şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de hedef üst üste Euroleague şampiyonluğu

Euroleague Final Four'da Fenerbahçe Beko, üst üste 2, toplamda da 3. şampiyonluk için parkeye çıkacak

21.05.2026 11:12:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de hedef üst üste Euroleague şampiyonluğu
Fenerbahçe'de hedef üst üste Euroleague şampiyonluğu
Euroleague Final Four'da mücadele edecek Fenerbahçe Beko, üst üste 2, toplamda da 3. şampiyonluk için parkeye çıkacak.






Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 22-24 Mayıs tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilecek Euroleague Final Four'da yer alacak. Sarı-lacivertliler, 2017 ve 2025 yıllarında kazandığı kupayı tekrar müzesine götürmek için mücadele edecek.

Kanarya yarın TSİ 18.00'de Yunan ekibi Olympiakos ile kozlarını paylaşacak.

Sezonu 4. tamamladı

Fenerbahçe, Euroleague'de normal sezonda 38 maçta 24 galibiyet ve 14 yenilgi aldı. Sezon içerisinde ocak-mart ayları içerisinde 9 maçlık galibiyet serisi de elde eden sarı-lacivertliler, sezonun son bölümünde üst üste mağlubiyetler aldı. Jasikevicius'un öğrencileri, iç sahada ise 14 kez parkeden galip ayrılırken, sezonu da 4. sırada tamamladı.

Play-off'ta Zalgiris'i 3-1'le geçti

Play-off serisinde Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile eşleşen Fenerbahçe, ilk iki maçı evinde oynadı. Bu turda 89-78 ve 86-74'lük skorlarla seriyi 2-0'a getirerek deplasmana giden Jasikevicius'un öğrencileri, 3. müsabakayı 81-78 kaybetti. Fenerbahçe, yine rakibinin sahasında oynanan serinin 4. karşılaşmasını 94-90 kazandı ve Final Four biletini aldı.









8. kez Final Four'da

Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 8. kez bu organizasyonda boy gösterecek. 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez bu organizasyonda sahne alan Kanarya, daha sonra ise 2024 Berlin, 2025'te Abu Dabi'deki Final Four'da da mücadele etti. Sarı-lacivertliler, ilk kez 2017 yılında İstanbul'un ev sahipliğinde kupayı kazanırken, geçtiğimiz yıl da ikinci kez kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, Final Four'a en çok katılım sağlayan Türk takımı olma ünvanını da taşıyor.









Başantrenör Jasikevicius 7. kez yer alacak

Aralık 2023'te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlileri üst üste 3 sezonda Final Four'a taşıdı. Jasikevicius, Kanarya ile 2024 yılında yarı finalde Panathinaikos'a kaybederken, geçtiğimiz sezon ise şampiyonluk yaşadı. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı başantenör, antrenörlük kariyerinde de 7. kez Final Four'da mücadele edecek. Barcelona ile birer kez ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.

39. randevu

Fenerbahçe ile Olympiakos, Euroleague'de bugüne kadar 38 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakaların 19'unda sarı-lacivertliler parkeden galip ayrılırken, Yunan takımı da 19 defa kazandı. İki takım arasında normal sezonda oynanan müsabakalarda taraflar 1'er galibiyet elde etti.

İki ekip Final Four'da ise bugüne kadar 2 kez rakip oldu. 2017'de İstanbul'un ev sahipliğindeki finalde Fenerbahçe, Olympiakos'u geçerek ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı. 2024 yılında ise üçüncülük maçında Yunan ekibi kazandı.

Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu

21.05.2026 00:06:00
AA
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

3. dakikada rakip yarı alanda buluştuğu topla hücuma çıkan Rogers'ın şutunda kaleci gole izin vermedi.

17. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında Aston Villa savunmasının çevirdiği topa ceza yayı önünde Höfler sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

34. dakikada Aston Villa'nın çıkarken kaptırdığı topta Manzambi'nin ceza sahası dışından şutunu kaleci Emiliano Martinez kurtardı.

41. dakikada Aston Villa'nın golü geldi. Sol taraftan köşe vuruşunu paslaşarak kullanan İngiliz ekibinde Rogers'ın ceza sahasına gönderdiği topa Tielemans gelişine düzgün vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1



45+3. dakikada Aston Villa skoru 2-0 yaptı. McGinn'in sağ taraftan pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Buendia'nın sol ayağıyla şık vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin köşesinden ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı İngiliz ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada Aston Villa skoru 3-0 yaptı. Soldan gelişen atakta Buendia'nın içeri çevirdiği topa altıpas içinde dokunan Rogers topu ağlara gönderdi.



70. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topa yükselen Onana'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

75. dakikada Aston Villa bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Buendia müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin yanında auta attı.

Müsabakayı 3-0 kazanan Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

Ernest Muçi artık Trabzonsporlu

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı

20.05.2026 19:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Ernest Muçi'nin kesin transferi konusunda, kiralama sözleşmesinde yer alan kulübümüze ait opsiyon hakkı kullanılmıştır. Buna göre; Beşiktaş A.Ş.'ye sözleşme fesih bedeli olarak 8 (Sekiz) taksit halinde 8.500.000.-EUR+KDV tutarında ödeme yapılacaktır" denildi.

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.